Vaatteet

Icebreakerin merinovillaisia käytän, ovat hiukka tyyritä mutta hyviä. Partioaitasta saa Suomesta.
Moosejaws pelittää myös.

Rapha. ei nekään ihan ilmaisia ole mutta hinta muodostuu merkin lisäksi ainakin osittain myös laadusta ja toimivuudesta.

raphan lisäks outlierilla on aika herkkuja

http://www.outlier.cc

Kiipeily- ja laskupuolelta löytyy myös Ortovox. Pirun hyvät leikkaukset ja eri paksuisia versioita on vissiin neljä. Kalliita ovat, mutta niin kaikki hyvä on. Suomessa noita myy Camu.

Pikaisella googletuksella löytyi vielä jenkeistäkin Kucharik, eli onhan noita. Fillarivalmistajista Swobolla ja Surlyllakin taitaa olla jotain villavaatetta, mutta onko noita Suomen maahantuojilla?

Chromella on alennuksessa merinovilla-paitoja täällä. Onhan toi melko “merkitön”. Jos tuolta innostuu joku tilaamaan niin voisin itsekin ostaa paitaa ja ehkä laukkua.

bobbie - 13:56, 20.5.2009 » Chromella on alennuksessa merinovilla-paitoja [täällä](http://www.chromebagsstore.com/pazija10mewo.html). Onhan toi melko "merkitön". Jos tuolta innostuu joku tilaamaan niin voisin itsekin ostaa paitaa ja ehkä laukkua.
Kannattaa olla koon kanssa tarkkana. Tilasin M-koon hupparin, joka oli sitten hihoista 10 senttiä liian lyhyt. Korvaava L-koko on postissa. Saa nähdä paljonko tuo parannusta.

Tuolta vois ehkä jotain löytyä. Ite tilasin alkuvuodesta EWR:n (Earth, Wind & Rider! :smiley: ) merinovillahupparin.

<rant=“vegan”> Mikäli lampaiden turha rääkkäys harmittaa niin olisi hyvä tarkistaa, että merinovillan yhteydessä on maininta sen eettisyydestä. Jos taas eläinten tuska on pelkästään plussaa, niin kannattaa etsiskellä mainintaa [i]mulesing[/i].

Mulla on kahdet Enduran Zymet aktiivikäytössä (ei yhtäaikaa, joo joo heh heh). Talvella käytän maastoajeluilla, alle trikoot ja ehkä vähän muutakin lämmikettä jos on kovasti kylmä, sekä jalkaan pitkät sukat. Kesällä noita tulee käytettyä lähinnä kaupungilla ajellessa, ja muutenkin semmosina yleiskesäpöksyinä, tälläkin viikolla olleet työpaikalla jalassa. Eli on minusta hyvät. Camo jakaa tietysti mielipiteitä, ite otin harmaat. Kokoasiat menee noissa vähän hassusti, oon farkuissa 32" mutta noissa S.

Villapaitaosastolla on aktiivikäytössä Icebreaker, on kyllä tosi hyviä. En ole pariin vuoteen juuri muuta ajellessa käyttänyt (paitsi tossa alla piakkoin mainittuja), mitä nyt tietysti windstopperia päälimmäisenä talviajoissa. IB:n sukat on kanssa hyviä, löytyy lyhyttä fillarisukkaa yms yms. Partioaitta myy jotain, silloin kun niillä oli vielä nykyistäkin huonommat valikoimat tilasin Outdoor Sportsilta. Pari ekaa pakettia tuli tosi halvaksi, sitten Tullin tädit ja sedät alkoivat rokottaa, ei ne silti o ihan kauheen hintaisia. Ja nää siis menee ainakin mulla kesät talvet, paitaa löytyy kaapista paria eri paksuutta.

Hyvää settiä on myös niin ikään Uus-Seelantilaisella Ground Effectillä, tolta en o tilannut kun yhden aluspaidan mutta se onkin sitten ollut käytössä jokaisella talvilenkillä.

Noista ainakin Icebreaker on käsittääkseni anti-mulesing-firma, saa korjata jos olen väärässä.

Sit jos vintits-henkistä merino-paitaa haluaa niin Portland Cyclewear on edukas ja paidan voi tilata omalla tekstillä/logolla/black metal-hihamerkillä. Yksivaihdemerinopaitoja, anybody? Tommonen pitkähihainen löytyy, aika paksua villaa on ja tyköistuvaa mallia, metsässä ollut toikin oikein mukava. Voin ottaa joskus jonnekin mukaan jos joku haluaa hypistellä.

Vaatekilpavarusteluosastolta tältä erää over & out.

samuli-1 - 19:32, 20.5.2009 » Niin ja kun ei ihan vielä tuo talvi oikeesti ole, ni mitäs sit noita tavallisten vaatteiden päälle vedettäviä sadeasuvaihtoehtoja on? Oikeesti siis käyttökelposia, ku ei semmosta jätesäkkiä oikee päällensä viitti pistää.. Joku shimanon takki (vähä turhan nafti) mulla onkin, joka menee taskuunki mukavasti. Pirun hiostava vaan, niinku noi aina lieneekin..
Moi! Ei minulla valitettavasti ole kokemusta, mutta tämä Rosen sadeasu lienee hyvälaatuinen. Ainakin hinnasta päätellen. :D Kerroksia on useampia ja eiköhän ne ole aivan hightech -hengittävää laatua? https://www.yksivaihde.net/old/1156

Onko kokemuksia noista pyöräilyfarkuista? swrve cycling jeans Mahtuukohan tonne vähä isommat reidet lahkeisiin…?

Kulkuneuvo on aina vuodenajasta riippumatta fillari ja housut yleensä aina farkut (normaalissa elämässä) niin syöhän se miestä kun haarat menee heti puhki ja persvako vilkkuu ajaessa…voispa siis sijoittaa pyöräfarkkuihin ehkä.

noista farkuista ei ole kokemusta mutta swrven softshell hoodie jacket on ollut mun garderoobin käytetyin vaatekappale vuoden verran. tykkään kovasti, sekä laadusta, leikkauksesta että ulkonäöstä.

Millasilla räteillä porukka näin kesällä suojautuu sateessa ajaessaan?

Tarvis löytää joku mahdollisimman pieneen tilaan pakkautuva sadetta ja tuulta jonkun verran pitävä rotsi ja ehkä myös housut. Housut sellaset jotka vois työmatkalle helposti heittää jopa farkkujen/shortsien päälle.
Ja tosiaan pieneen tilaan menevät, ni vois niitä aina pitää lojumassa laukun pohjalla.

Jotain tän tyyppistä siis hakusessa takin osalta: http://www.rapha.cc/stowaway-jacket-09/

Mulla on joku paikallisesta ostettu Löfflerin windstoppertakki. Hyvän mallinen, ei turhaan lepata tuulessa, yksi iso vetoketjullinen tasku selässä, pieni pystykaulus, pitää vettä varsin hyvin, kaatosateessa kuitenkin tulee pari tippaa vettä sisään jostain kyynärvarren saumasta molemmissa hihoissa. Ja hihat sais irti, jos haluais käyttää sitä tuuliliivinä. En tiedä meniskö ihan ajopaidan taskuun, niinku tuo Rapha, mutta pieneen kuitenkin. Hintaa en muista, mutta oli kuitenkin halvempi, kuin tuo Rapha.

Housuina oon käyttäny jotain Craftin sateessapyöräilyhousuja. Eivät todellakaan mene pieneen tilaan, mutta muuten varsin toimivat: vahvistettu perse, kiristystarranauhat säärien sivulla, hengittää ihan hyvin, pitää vettä, irrotettavat(mulle liian lyhyet)henkselit.

Windstoppereita tuossa tullutkin hieman katseltua. Peakilla oli yks ihan ok oloinen, ihan varsinaisesta pyöräily mallistosta, mutta silläkin hintaa reilu 200€. Windstopperit vaan vie turhan paljon tilaa, kun hakusessa nimenomaan pieneen tilaan pakkautuva kevyt sadetta kohtalaisesti pitävä rotsi satunnaisia sateita varten. Tuollaisia rotseja vain on tuskastuttavan vaikea löytää.

Tuollaisen Raphan tyyppisen rotsin kun löytäis järkevämmällä hinnalla. Mitä eilen kävi stadin liikkeissä pyörimässä, niin löytyy pääasiassa pelkästään jotain kalvollisia rotseja, jotka on sit jo ihan liian saunoja näin kesäsateille.

Pitää jatkaa etsimistä…

Montane FeatherLite Velo. ~120 g. Menee pienen nyrkin kokoiseen pussiin. Pitää vettä nimenomaan kohtalaisesti, tuulta hyvin. Tiukka leikkaus, aika pienet koot. Hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä. Kankaan kestävyys on täysi kysymysmerkki, luultavasti se on heikonpuoleinen koska kangas on äärimmäisen ohut.

Mä laitoin sadeasun Metropoliksen vuoren ja ulkokankaan väliin selkäpuolelle. Toimii pehmusteena eikä juurikaan syö laukun tilavuutta. Sadeasu on joku Haltin halpa suht pieneen tilaan menevä kevyt-asu…

Ostin Shimpan vaippabibsit ja lähdetään kohta testilenkille Porvooseen. Huomisen lenkin varrella on jotain eeppisiä uimapaikkoja, joissa ajattelin käydä molskauttamassa.

Kannattaako sukkiksilla käydä matkan varrella uimassa, jos aikoo heti jatkaa melkeinpä matkaa vai pitäiskö jaksaa vaihtaa Speedoihin?

Märkä vaippa saattaa ruveta hiertämään, mut niin saattaa uudet vaippapöksyt ekoilla lenkeillä muutenkin…