Ultraäänipesuri

Onko kenelläkään kokemuksia noista vähän halvemmista pesureista ?

jotain on joo, 6 litrainen vehjes, pesee khyl. Oliko halpa? Pitäis määritellä…

Vaatii tosiaan vähän rajaamista.

Jos halpa on “50W” (todellisuus lienee 30W nurkilla) vehje tai jotain Lidlin tyylistä, ei niiltä voi odottaa ihmeitä. Puuttuuhan niistä jo ihan perusominaisuudetkin kuten nesteen lämmitys. On niilläkin paikkansa, mutta vaikka rasvaista takapakkaa on turha haaveilla puhdistavansa vedellä ja Fairylla.

Jos halpa on noita lämmitettäviä vähän isompia vehkeitä, mahtuu takapakka jo sentään kyytiin. Tehoakin jossain 3-4 litran laitteessa lienee jo 150-200W. Näitä saanee eBaystä ehkä 200-300eur hinnoista alkaen. Lämmityksen ansiosta pesuaineen saa jo toimimaankin. Ilman kunnollista pesuainetta nuokaan ei toimi, eli rasvainen takapakka puhdistuu hieman, mutta mitään uuden kaltaista kiiltävää siitä ei tule Fairylla kohtuullisella pesuajalla. Ultraäänipesuaineet siis käyttöön ilman muuta.

Sitten kun kaikki tekijät on kunnossa, eli tehoa kohtalaisesti, lämmitys kohdallaan ja käyttötarkoitukseen sopiva pesuaine käytössä, alkaa tulla tuloksiakin kunnolla.

Käyttötarkoitus olisi myös hyvä vinkki. Esimerkkinä käyttämäni takapakka puhdistuu varmasti nopeiten liukkarilla. Toisaalta jos tarkoitus on puhdistaa jotain kappaleita joiden sisälle ei pääse harjalla käsiksi, on pesuri äkkiä ihan ylivoimainen muihin keinoihin. Myös ruosteen poistossa sopivilla aineilla nuo voivat olla hyvinkin käyttökelpoisia, etenkin jos kappaleet ovat muodoltaan paljon pieniä koloja sisältäviä ts. vaikeita puhdistaa muilla keinoilla.

mitä aineita käytät?

Wurthin “pineline” on toimivaa kamaa.

teho ratkaisee, mulla oli aikoinaan käytössä Bransonin 40-litrainen, varustettu systeemillä jossa liuotinta kiehutettiin ja siitä muodostuva höyry tislattiin taas puhtaaksi liuottimeksi, siinä oli siis kaksi allasta. vaikea selostaa mutta järjestelmä pukkasi puhdistettua tislattua liuotinta sinne “värinäaltaaseen” koko ajan.
tehoa olisiko ollut 500w plus lämmitys 2 kw. metyleenikloridia yleensä käytin, alkuaikoina clorotheneä, silloin kun sitä vielä sai myydä, puhdasta tuli ja nopeasti.
etu oli vielä se että kun osat nosti pois höyryn läpi, niin ne kuivuivat heti sen jälkeen nopeasti. muutama minsa riitti mille tahansa. jouduin luopumaan käytöstä tilanpuutteen vuoksi, vei tilaa arkkupakastimen verran. vekotin on kaupan jos yrityksiä tai kerhoja kiinnostaa, kotikäyttöön liian iso. hinta neuvoteltavissa.

t. Doc.

^kuulosta minifukushimalta. Lintsasin kemiantunnit, mutta onko niin että alumiinissa kannataisi käyttä jotain muuta kuin teräksessä?

Mullon tämmöinen:

ja ihan toimiva peli, mutta tehoa sais olla vieläkin enemmän. Nyrkkisääntönä vois sanoo että 100g/100W on jonkinlainen raja. Esim tuolla puhdistuu hyrräkelat ja kiväärin hylsyt hyvin kun ovat kevyempää tavaraa. Sitten kun laitetaan fillarin takapakka tai ketjut joilla on painoa joku 250-300g ei teho oikein riitä tuon paksun shaissen irroittamiseen. Pinelineä olen kanssa itse käytellyt.

Tällaista tuli tilattua ja eiku alumiinit sulaksi.

tubuku - 8:03, 24.10.2017 » DIY-ultraäänipesurin mahdollisuus alkoi kiinnostamaan, pitääpä selvitellä.
No tuoltahan sitä...

Nyt saa taas liiteristä halpaversioita… Ostin puolitosissaan testiin itselleki… 3v takuun lupaavat, kuitti talteen

sepe84 - 23:54, 20.2.2018 » Nyt saa taas liiteristä halpaversioita... Ostin puolitosissaan testiin itselleki... 3v takuun lupaavat, kuitti talteen
no kokeile nyt eka vaikka että lähteekö jostain ketjusta böfföt

No toihan pitääkin käydä tieteen ja kuluttajatestauksen nimissä hakea.

mantis - 9:41, 4.4.2011 » Nyrkkisääntönä vois sanoo että 100g/100W on jonkinlainen raja. Esim tuolla puhdistuu hyrräkelat ja kiväärin hylsyt hyvin kun ovat kevyempää tavaraa. Sitten kun laitetaan fillarin takapakka tai ketjut joilla on painoa joku 250-300g ei teho oikein riitä tuon paksun shaissen irroittamiseen. Pinelineä olen kanssa itse käytellyt.
gobbif - 23:08, 3.4.2011 » Jos halpa on "50W" (todellisuus lienee 30W nurkilla) vehje tai jotain Lidlin tyylistä, ei niiltä voi odottaa ihmeitä. Puuttuuhan niistä jo ihan perusominaisuudetkin kuten nesteen lämmitys. On niilläkin paikkansa, mutta vaikka rasvaista takapakkaa on turha haaveilla puhdistavansa vedellä ja Fairylla.

Eli ketjujen puhdistumisesta ehkä turha haaveilla?

Aikanaan Biltemassa myyty 70-wattinen oli just ja just riittävä fillarin osille ml. pakka ja ketjut. Muihin hommiin jäi pieneksi, joten myin sen palstalla pois.

50-wattinen ”kun halvalla saa” on vähän semmonen aihe, että pitäiskö sitä ennemmin käsitellä kuluttajaetiikan puolella.

Lumikko - 12:49, 21.2.2018 » 50-wattinen ”kun halvalla saa” on vähän semmonen aihe, että pitäiskö sitä ennemmin käsitellä kuluttajaetiikan puolella.
[Me ollaan jo edellä.](https://www.yksivaihde.net/old/15412/837680)

Höpö höpö, samaan aikaan postattiin ja sadasosia ei lasketa. Mitali puoliksi. :wink:

4 min on ikuisuus yksivaihteen kiihkeässä sykkeessä :smiley:

motönetissä näemmä ihan hyvissä hinnoissa noi isommat pesurit

Mistä pyörän vetävä eli noin 10kg