takavanne fiksiin

Heips,

<<Linkittäkää johokki vanhaan threadiin jos haluatte<<

Haalin itselleni mavicin aksiumit, sekä etu että takavanteenkiekon…etuvanteenkiekon käytän toki sellaisenaa, mutta takavannekiekko on tällä modernilla(!) vapaarattaalla, josta ei kiinteää saa vaikka kuinka haluaisi. Kysymys kuuluukin…kannattaako tuollasta lähtee muuntamaan kiinteäksi, jos sellainen on edes mahdollista, vaihtamalla napaa ym … ? pinnat ovat flatit. Luultavasti ei kannata, joten onko ehdotuksia fiksin takavanteeksikiekoksi esim. ulkomaan nettikaupoista. Valmista pakettia haen ja saisi sopia 125mm haarukkaan. Tasoltaan suurin piirtein etuvanteenkiekon tasoista.

http://www.supercoolbikeshop.com/wp-content/uploads/2009/11/mavic-aksum-black.jpg

<<pahoittelut newbie henkisestä kysymyksestä jo etukäteen<<

_fobba

vanne = kehä
kiekko on kehä+pinnat/puolat+nippelit+napa

MrHat - 20:36, 7.6.2011 » vanne = kehä kiekko on kehä+pinnat/puolat+nippelit+napa
kiitos MrHat

Ostopuolelta löytyy myös kysely kyseisestä aiheesta jos jollain on nurkissa ylimääräinen takakiekko.

Ettei kontribuutio jää vain kuittailuksi, niin:
Kuvan perusteella takakiekossa on 20 pinnaa. 20-reikäiset fiksinavat voi olla vaikea homma löytää ja jos löydätkin, niin joudut varmastikin ostamaan uudet pinnat.

yksi mahdollisuus on tilata mackilta takanapa. Se taitaa tehdä reikiä juuri halutulla reikämäärällä.
korkealaippainen fiksinapa saattaisi mahdollistaa samojen pinnojen käytön jos niitä voi lyhentää ja kierteyttää uusiksi. En tosin tiedä onnistuuko se kierteytys, kun nuo pinnat kerran on litistettyä mallia.

muiltakin kontribuutiota kehiin, kiitos.

mavicin napojen vaihtaminen kiinnosta! cosmic carbonet avorenkaille ratanavalla…drool…

ne mavicin pinnat on kai jotain ihan spessukamaa? ainakin noissa kalleimmissa kiekoissa? noi aksiumit näyttää melko normaaleilta, nippelit ja kaikki

Myy suosiolla nuo maantiekiekot eteenpäin (etukiekon voi tietysti säästää jos haluaa) ja osta se fiksinavalla varustettu takakiekko.

^ +1

Näinhän mä luulen että on parasta. Sitten vaan ettimään sitä takakiekkoa, ehdotuksia otetaan edelleen vastaan.

http://s.wiggle.co.uk/images/surly-fixxer-hubcon-med.jpg

Ja jarru.

Bike Mailorder (aka Bike Failorder) ainakin myy suht halvalla etu- ja takakiekkoja. Kannattaa tosin tilailla on stock kamaa, muuten voi joutua odottelmaan.

Takakiekoksi esim Halo Aerorage fix/fix

Parina esim Novatec Track Hubs + Rigida DP18 silver

tai jos haluat pitaa ton etukiekon (aksiumit on ihan jarkevanlaatuiset treenikiekot) niin hommaa joku mavicin keha mustana (open pro, open sport tai cxp22), joku katuajoa kestava kohtuuhintainen napa ja kasaa mustilla pinnoilla. Maksaa noin huntin, kestaa normiajoa enman kuin tarpeeksi ja nayttaa edes suurinpiirtein samalta kuin etukiekko.

ChainThug - 17:38, 8.6.2011 » tai jos haluat pitaa ton etukiekon (aksiumit on ihan jarkevanlaatuiset treenikiekot) niin hommaa joku mavicin keha mustana (open pro, open sport tai cxp22), joku katuajoa kestava kohtuuhintainen napa ja kasaa mustilla pinnoilla. Maksaa noin huntin, kestaa normiajoa enman kuin tarpeeksi ja nayttaa edes suurinpiirtein samalta kuin etukiekko.
Tässähän taitaa olla kyseessä järkevä ehdotus, kiitos.

Lainaan tätä lankaa omiin käyttötarkoituksiini.

Tarttis speksata uusi takakiekko pääasiallisesti rata-ajoon. Ideat on vähän loppu, kun tekisi mieli kokeilla jotain, mitä vielä ei ole ollut, mutta mitä?

Vaatimukset kiekolle:
-avovanne, mielellään semikorkealla profiililla ~25-30mm
-takanapa fix-fix, musta
-kevyt, mutta jäykkä

Mulla on ollut ajossa käytännössä kaikkia mahdollisia avokiekkoja. On ollut kevyttä, matalaa, korkeaa, kuitua jne. Nyt ei kuitenkaan kuitu kiinnosta ja jotain uutta ja ennenkokematonta tarttis keksiä. Oisko ehdotuksia?

^ Kehäksi Velocity A23 ja 23mm rengas notta tulee se paljon puhuttu ‘Clichular’-efekti. Ja onhan tuo myös varsin kevyt sekä miedosti aerodynaaminen.

…ja navaksi Chubbia jos luonto antaa periksi?

Tuota mä olen hiukan ajatellutkin. Toki voisi pitäytyä hyväksi todetussa NoTubes Alpha 340:ssa. Sekin on normikehää hiukan leveämpi ja sen kyllä huomaa renkaan profiilissa.

Navaksi voisi laittaa normi-Halon, mutta jotain eksoottisempaakin voisi koittaa. Tällä hetkellä kiekoista löytyy Philit, Mackit ja Halot.

Kun en nyt mikään kummoinen teräsreisi ole, niin riittävän stydin kiekon saisi varmaan 24 pinnallakin (Competition) tehtyä, jos napa olisi vaikkapa tuo Chub ja kehänä Alpha 340. Konkelilla taitaa olla takakiekossaan 32-pinnaa, mutta kai vähemmilläkin pinnoilla pärjäisi.

Teemu - 9:32, 4.5.2012 » Lainaan tätä lankaa omiin käyttötarkoituksiini. Tarttis speksata uusi takakiekko pääasiallisesti rata-ajoon. Ideat on vähän loppu, kun tekisi mieli kokeilla jotain, mitä vielä ei ole ollut, mutta mitä? Vaatimukset kiekolle: -avovanne, mielellään semikorkealla profiililla ~25-30mm -takanapa fix-fix, musta [b]-kevyt, mutta jäykkä[/b] Mulla on ollut ajossa käytännössä kaikkia mahdollisia avokiekkoja. On ollut kevyttä, matalaa, korkeaa, kuitua jne. Nyt ei kuitenkaan kuitu kiinnosta ja jotain uutta ja ennenkokematonta tarttis keksiä. Oisko ehdotuksia?
Onko niillä LF Mack - Revo - Alpha 340 ollut ongelmia tuon jäykkyyden suhteen?

Ei ole ja siksi voisi samantyyppisen kiekon laittaakin. Jos Mackin navan saisi heti jostain, niin tekisin tuommoisen vastaavan Competioneilla. Tuo kehä on kyllä äärimmäisen vakuuttava ottaen huomioon, että se on painossa ihan omassa luokassaan.

Alphat on kyllä ihan ykköstä. Pitäis maantielle kasailla niistä jotain. Mä laittaisin nykyisellä tietämyksellä cx-ray:t, kun niillä tukevoituu meno kummasti.