suuri vaihdekeskustelu

Tuohon tarvii sitten spacerin kun asennat Eagle-kasettia XDR-vapariin. Pitäisi tulla vapaarattaan/kiekon mukana. Tosiaan niinkuin manuelkala yllä sanoi, lukkorengasta noissa ei ole ollenkaan.

Ekarit kotiutettu. Onhan nämä melkoiset.
Pakasta sellainen huomio, että vaikka navan saisikin yhteensopivaksi, niin pakkaa pitää kasassa kupukantaiset pultit, jotka sitten voivat tulla navasta riippuen tielle. Emppu onneksi bongasi, niin ei tullut kallista virhettä nimeltä “kustomkiekko-i9-navalla-normipinnoin”. Suorilla pinnoilla toimii… Katsotaan miten toimii DT:n kanssa.

Ja jos ei ole aikomusta litkuttaa ja ilmata jarruja asennustyön yhteydessä, niin tough luck. Kahvat tulee letkujen kanssa, mutta niitä ei ole yhdistetty jarrusatuloihin - oletan, että ei ole tehty markkina-alueille omia settejään, vaan käyttäjä laittaa jarrut omien mieltymystensä mukaan.

Nopean asettelun perusteella tuntuisi siltä, että campan ergoihin tottuneella ei ole ongelmia. Kahvat vaikuttavat siltä kuin olisivat muotoiltu niin, että ote tulee hupuilla lähemmäksi tankoa, joten ei ihan heittämällä mene samoilla asetuksilla.

“Italo”-projekti etenee.

1 Like

Shimano Easy Hose Joint system tässä terve.

Voitko vahvistaa että Tullion hydrot ovat Maguran tehtaalta ja käyttääkö ne Royal Bloodia vai punaviintä?

Tullion aikaisemmat hydrothan käyttivät tarvittaessa Royal Bloodia, mutta Ekarit (ja tuoreemmat jarrut, oletan 2021 eteenpäin) menee punaviinillä (Campan mineraali mallia LB-300XS tai M). Yritä nyt sit vahvistaa kuka niitä koneistaa tänäpänä.

edit: ilmeisesti se uus punainen litku on royal bloodia, mutta erivärisenä. Tuohon pitää saada kylläkin varmistus.

Kiitän vastauksesta!

1 Like

Tän olis voinu tietty laittaa tänne tai tänne tai tehdä ihan oma AMA mutta kai mä tämän trekkingpyörän tänne vaan jatkossakin laitan.

Vastapesty ja kesärenkaat alla, tuntuu oudon nopealta. Vielä jos jaksais räjäyttää kunnolla atomeiks ja huoltaa kaikki. Tai edes vaihtaa jarrupalat kun kohta on metalli vastaan metallia.

6 Likes

Amaa kehiin vaan!

Seuraa newbien kysymys. Mites tollanen pieni nypytys, jonka tuntee ajaessa. Onko ketju+pakka vaihtokunnossa vai eikö vaan ketju kulje tarpeeksi keskellä ratasta eli säätöhomma. Onko tollasta gripshiftiä ylipäänsä mahdollista saada todella tarkaksi ja smoothiksi?

Olenkohan ymmärtänyt oikein:
Dura-ace FD-9000-F (2x11) etuvaihtajan pitäisi toimia Shimanon 105 5700 vaihtajien (2x10) kanssa?

Aiemmin kokeilin 105 5800 etuvaihtajaa (2x11) vaihtajaa noiden vaihtajien kanssa ja en saanut toimimaan. Jälkeenpäin tosin selvisi, että kyseinen vaihtajamalli olisi mahdollisesti kuuluisa huonosta toimivuudestaan, eli syy saattoi olla myös se.

Ei taida 9000 toimia sen paremmin, 10- ja 11-vaihteiset vetää etuvaihtajankin kaapelia eri verran ja nuo ekat 11-vaihteiset vaatii todella kireän kaapelin toimiakseen.

105-etuvaihtajasta on se päivitetty versio 5801, sekään ei taida virallisesti olla yhteensopiva 10-vaihteisen liipasimen kanssa mutta ilmeisesti ei vaadi kaapelilta yhtä paljoa voimaa liikkuakseen.

1 Like

Kuten madutin vastasitkin, 9000-sarjan vaihtajan ei pitäisi toimia merkittävästi 5800-sarjalaista paremmin. Shimanon maantie-etuvaihtajien vetosuhde muuttui 11-vaihteisiin sarjoihin siirryttäessä (+ Tiagra 4700).

Sopivia vaihtajia 5700-kahvoille ovat ainakin Sora-sarjan etuvaihtajat, Tiagra 4600, 105 5700, Ultegra 6700, Dura-Ace 7900 sekä näitä vanhemmat indeksoitujen maantiesarjojen vaihtajat + mm. CX-70.

1 Like

Mikäköhän on kun liipaisin SLX SL-M670 ei oikein keskustele takavaihtajan Deore RD-M610 kanssa? Uudesta asti on ollut epämääräistä vaihtaa keskialueella, 5-6v. paikkeilla joutuu vaihtamaan isomman rattaan kautta ja tiputtamaan pienemmälle. On ollut uudesta asti tuollainen, ja asiaa ihmetelty huollossa myös. Eikö kaikki 10-v. maastoshimpat ole yhteensopivia?

Kyllä on molemmat Dyna-Sys juu.

Tua kuulostaa vähän vinolta vaihtajankorvakkeelta minusta.

Kiitos, tutkitaan! Ei ehkä yllättäisi, kyseessä Planet X Kaffenback jonka viimeistely kyllä muutenkin on niin ja näin.

Jos toi olis mun pyörä ja mun ongelma niin se korvakeasia olis ihan eka asia mikä tsekattais. Jos virallinen vaihtajankorvakkeen oikaisutyökalu ja sen osaava käyttäjä toteavat korvakkeen kuitenkin täysin suoraksi, seuraavaksi siirtyisin tutkimaan vaihtajan säätöjä elikkäs sitä että onko rissan etäisyys pakasta oikea. Jos se on oikea mutta ongelma jatkuu, tekisin myös muutamia pieniä kokeiluja joissa kys. etäisyyttä muutetaan hieman. Jos kyseiset kokeilutkaan eivät johtaisi tilanteen paranemiseen, seuraavaksi kääntäisin huomioni vahtajan vaijereihin ja kuoriin. Ovatko kuoret tarpeeksi pitkät, onko päät leikattu suoraan, onko vaijeri hyvässä liukastuksessa jne.

Onneksi ei ole kuitenkaan mun pyörä eikä mun ongelma niin ei tartte näitä celailla.

1 Like

Nypytystä voi syntyä myös kuluneista rissoista. Piikeiksi kuluneisiin rattaisiin ketju istuu kummasti ja saattaa nypyttää.

1 Like

Mulla on toi cx70 ja 4700-kahvat ja toimii kyllä hyvin yhteen :person_shrugging: mutta itsekin kyllä jatkossa ostaisin suoraan saman sarjan etuvaihtajan, koska hitto toi on välillä noiden kanssa mahdotonta säätöä jos ei oo ihan 100% yhteensopivat osat.

Sellainen. Oli yksi kivuttomimmista säätöurakoista, vartin homma.

3 Likes

GRX kirkkaana kiinnostaa.

6 Likes

ei.