suuri vaihdekeskustelu

Jos se on road 11 niin tarvii spacerin. Jos 8/9/10/11 niin ei tarvii spaceria eikä mukana tule spaceria. Ota pakka irti, laita lehdet huolellisesti paikalleen ja kokeile uudelleen.

Onko joku hyvä vaijerinveto-opas jossain, Gripshift ei vaihda isoimmalle rattaalle, ja kakkosrattaallekin pitää kääntää aika paljon. Vaijeri tulee siis keskiön alta eli alakautta. Etuvaihtaja XT, mutta mallista ei tarkempaa tietoa. Netistä luin että nimenomaan etuvaihtajan pitäisi toimia, ja että takavaihtajan kanssa voi olla tarkempaa eri vetosuhteen kamoilla.

edit. ja toi kaapelihan hinkkaa näemmä chainstayihinkin.


Kokeilin tossa ilman spacerii, nii jää rattaat löysälle helisemään. Tota siis lähinnä kelasin et metskaanko vaan ohkasemman spacerin, että sais lukkorengasta pyörittää enemmä ku kierroksen :smiley:

Metskaa, metskaaminen on kivaa. Samoja spacereita ku BSA keskiössäkin.

Cännäri sai vihdoin uuden haarukan ja tämähän olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten. Kyllä minä tiesin että Surly CC haarukassa oli liian vähän actä ja rakea mut ei hemmetti on kyllä niin paljon parempi tatsi nyt.
Pacentin PBP kruunu ja Columbuksen jotku jalat, uus tartsi kans ja sisäiset dynyviennit errywhere.
Lokarilinja hieman kärsi kun L-kiinnike pitäis vaihtaa pidempään. Mahtuupahan kumi pyörimään.

6 Likes

Sit on vielä tämmönen uus tulokas.

Mysteerirunko Ranskasta jonka maalasin ja kasasin satapros partsbinistä. Harmittaa olla kaikkea kivaa osaa laatikoissa, parempi vaan kasata ja ajaa!

Jos Cycles H. Humbert Vezeronce-Les Avenieresistä sanoo jotain niin saa mielellään olla yhteydessä.

Lisää kuvia Flickrissä!

13 Likes

Diiggaan mm. tosta takakolmiosta ja yleisilmeestä. Voi kun osais tollasia speksata.

Lisäksi tää kuulostaa oikein hyvältä ajatukselta:

Harmittaa olla kaikkea kivaa osaa laatikoissa, parempi vaan kasata ja ajaa!

No siis tämähän oli täysin arpapeliä. Huono eBay ilmoitus ranskaksi, myyntikuvat semmosia suttusia 400x400px, ei mitään muita tietoja kuin että 60cm. Katoin että cantitapit on ja BIN.

Pakattu muovipussiin, satulatolpan clämppi rutussa, vaakaputkessa eurokolikon kokoinen dentti ja yllärinä todella erikoiset seatstayt. Tarkempi geo selvisi vasta kun sain kiekot alle ja mittanauhan esille. Joskus pitää vaan uhkapelailla!

Ja mitään ei oo siis varta vasten tähän speksattu, luulis sullakin luonnistuvan vastaava ainakin sen eeppisen kampikokoelman perusteella :wink:

Nojuu. :slight_smile: Jotenkin oon vaan jämähtänyt siihen et ”nätti runko ja kiinni italialaista osaa”. Olisin tohonkin runkoon speksannut heti droppitankoa. Pitäis kokeilla vähän erilaisia juttuja.

Vaihdoin talvimaasturiin ketjut, nyt polkee tyhjää runtatessa paitsi ihan parilla rattaalla. Millä kilsoilla tää asettuu vai pitääkö näissä aina vaihtaa takapakka samalla kuin ketjukin?

Se asettuu sitten kun ketju on väkivaltaisesti venynyt taas pakkaan sopivaksi. Et jaksa ajaa sillä niin pitkään. Sun pitää vaihtaa pakka. Pakka kestää 2-3 ketjut jos vaihtaa ajoissa.

2 Likes

Näin teen, kiitos!

Oon ny ajanu Sramin halpispakalla(jo aiemmin käytetyllä) ja samalla ketjulla kaikemmoisessa paskakelissä ja lumessa ja sorassa nelisen tonnia, liekköhän kohta vaihto edessä. Ei uskalla mitata :upside_down_face:

Vähän mietin josko parittaisi nykyosaa uudempien kanssa ja luopuisi tangonpäävaihtajaelämäntavasta.
Vaikka siinä puolensa onkin.

Sitä vain, että kun osien saatavuus on mitä on ja toisaalta haluaisin käyttää niitä osia mitä on, niin mietin saisinko nykyisen takavaihtajan (kymppi-Deore) kanssa Tiagran kahvat koplattua Shiftmate kasin kanssa?

Tuossahan pitäisi kaiketi vetosuhteen vastata 11:a ja uudemmat Deoret on valmistajan mukaan 10/11, eli eiköhän vanhemmatkin. Eli oma fiilis on, että ko. häksätinkasan pitäisi toimiman kymppipakan kanssa mutta jätänkö tässä jotain olennaista huomioimatta?

Mutta

Sitä kymppitiagraaa on kahdella eri vetosuhteella, mutta kummatkin on maantielle. Maastovaihtajat toimii eri vetosuhteella.

http://blog.artscyclery.com/science-behind-the-magic/science-behind-the-magic-drivetrain-compatibility/

Sen vuoksi siis just tuo Shiftmate. Jonka kanssa tulisi maastokamojen vetosuhde. Ehkä.

Sulla on siis 4700 Tiagran 10-kahvat ja taakse tulis 10-pakka?

Näköjään Shimanon 10- ja 11-maastovaihtajat toimii keskenään eri vetosuhteilla. Tosin sitä eroa on 0,2 mm. Varmaankin toi toimis riittävän hyvin :thinking:

Aina ku joku postaa ton artscyclery-linkin (koska se on googlehaussa ekana hööööö) mun on pakko tulla postaamaan tää parempi:

https://en.m.wikibooks.org/wiki/Bicycles/Maintenance_and_Repair/Gear-changing_Dimensions

Jos noi tuolla pitää paikkansa, ni myös sen Shimanon ysin ja maantiekympin välillä olis se 0,2 mm:n ero ja yleinen tieto taitaa olla, että maastoysiä voi ihan onnistuneet käskyttää maantiekympillä. Tää vahvistais sitä mutua, että toi Grobianin shiftmate-viritys todennäkösesti toimis ihan vallan oolrait.

Edit: niijjoo, ohan se tuolla Konstan mielestä huonolla sivustollakin ihan selvästi näkyvissä se ero ysin ja maantiekympin välillä.

Osaako joku vaihdeasiantuntija tietää miten takavaihtajan kaapeli kuuluisi tässä takahaarukassa asettua, kun kaapeli ei kuoren kanssa mahdu tuohon ulokkeen sisään niinku perinteisesti?