Steamroller Appreciation

Nyt kun oon jonkun verran enemmän ajellut tolla Steamrollerilla niin oon erittäin vakuuttunut. Vertailukohtana kaksi omassa käytössä olevaa maantiekonversiota ja satunnaiset muiden pyörien kokeilut.

Jos jollekin osaavalla suunnittelijalle antaisi toivelistan hyvän kaupunkifiksin ominaisuuksista, niin veikkaan että lopputulos olisi aina about Steamroller. Toimii tosi hyvin olettaen ettei käyttönä ole juurikaan pitkiä nopeita maantielenkkejä tai vaikka veloa. Ja olettaen että kuskin vartalon geometria sattuu olemaan about normaali. Niin kauan kun poljetaan liikennevalojen seassa ja satunnaisesti kikkaillaan niin toi on aika täydellinen?!?

Mitä noissa on huonoa?

Monet sanoo että paino mutta kaikki muut kikkailua ja katuja varmasti kestävät rungot on silti vielä painavampia. Ja jotkut kiroo vähän outoa ketjulinjaa, kai hankala löytää keskiö jolla ratakammilla tulisi tarkka 42 ketjulinja. Mutta 95%:n käyttämä 103 mm keskiö ja RD2:n ulompi ratas taas toimii takuuvarmasti eli sekään ei paljon harmaita hiuksia aiheuta. Monet sanoo rumiksi, mutta se lienee sivuseikka, makuasia ja järjestelykysymys.

Steamroller on mahtirunko, mutta muutamia vikoja kyllä löytyy.

.runko on painavahko, ainakin meikän painolla se voisi olla kyllä jotain hipoksiterästäkin.
.Rollerit ovat aika pitkiä, 56 rolleri on 56,9 muistaakseni pitkä.
.Keskiö voisi olla himppasen korkeammalla
.Runko on kyllä sen mallinen että vaatii säätelyä ennen kuin ketjulinja natsaa, perskohtaisesti jouduin laittamaan avaruudettimen rattaan ja navan väliin, sekä laittamaan 107-keskiön sijasta 111-keskiön, koska lyhyimmillä keskiöakseleilla kanmet kävivät liian lähellä runkoa. Mutta menköön sen piikkiin, että ketjulinjat vaativat aina näppäilyä.

…en muuta vikaa keksinyt… paitsi että haarukanpäiden suunnittelu (takana) on aika perseestä.

1 Like

Allekirjoitan muuten dropoutit miinuksena. Turhan ahtaat paikat jykevämmälle avaimille.

Mutta hinta-laatu-saatavuuspisteet edelleen 10+.

Kukas sanoi joskus että Steamrollerin väri muuttuu ensi kaudeksi?

Pistäkää tänne muuten Steamroller vinkit!

Tuo 111 keskiö lienee yksi vinkki.

Kun 103 keskiöllä (Surlyn vakiokokoonpanossa) 45:n ketjulinja (RD2:n ja muiden maantiekampien ulomman rattaan standardi) menee kohdalleen, niin mun matematiikalla 109 olisi Steamrollerin keskiön oletusarvo ratakampiin. Hyvä tietää ettei 109 toimikaan.

Jos jollekin tulee mieleen Steamrollerilla toimivia unelmavälityksiä (2 eri välitystä samanpituselle ketjulle, eli välityksen vaihto vaihtamalla eteen isompaa ja taakse pienempää tai toisinpäin ilman ketjun säätöä) niin pistäkää tänne.

.Keskiö voisi olla himppasen korkeammalla
vaikkei toi kai varsinaisesti yleensä ole mikään ongelma niin ihmettelen aina miksei missään näissä uusissa kiinteänä ajettavaksi tarkoitetuissa rungoissa nosteta keskiötä suosiolla kunnolla ylös? bob jacksonin vigorelli on varmaan ainoa valmis-runko jossa reilusti korkea keskiö.

fiilispohjalta voin sanoa että pyörällä jossa on reilusti ‘maavaraa’ on erittäin hauska ajaa, voi kantata kurveissa vapautuneesti eikä tarvi pelätä että polkimet nappaa kiinni katuun ja muutenkin fiilis on mainio. joo, geometria muuttuu eikä se kai oikein sovellu maantieajoon mutta kaupunkiin kyllä.

Tyytyväinen täytyy kyllä olla. Ainoat asiat mitä äkkiseltään tulee mieleen on keskiön korkeus (mataluus) ja 59cm koossa pituus. Saisi olla sentin tai kaksi lyhempi.

Joo-o, erittäin tyytyväinen olen myös ollut. Toi on yllättävän ketterä isoksi pyöräksi (vertaan nyt siis esim. maasturiin), mitä mainioin siis kikkailuun ja kaupunkiajoon. Keskiö tosiaan saisi olla hieman ylempänä, kampia on tullut kolisteltua kurveissa ja kanttareissa…

Meitsi peesaa → mutta runko tosiaan kans vois olla snadisti lyhkäsempi. Ja jossain vaiheessa täytyy testaa tiukempaa (suorempaa) etuhaarukkaa.

Mutmut, tehdaspyöräks aika hiton hyvä.

markkuj - 1 hour ago » Kun 103 keskiöllä (Surlyn vakiokokoonpanossa) 45:n ketjulinja (RD2:n ja muiden maantiekampien ulomman rattaan standardi) menee kohdalleen, niin mun matematiikalla 109 olisi Steamrollerin keskiön oletusarvo ratakampiin. Hyvä tietää ettei 109 toimikaan.
Eipä tuollaista universaalia Steamrollerin oletusarvoa keskiön pituudelle ratakammille ole olemassakaan. Eri valmistajien ratakammet vaativat eri mittaisia keskiöitä - Campa suosii 111 mm, Miche harrastaa 107 mm, Sugino jotain aivan muuta.

Miche-kanmet+107mm keskiö= nou nou, samat kanmet+111mm+prikka taakse (michen napa)=jeee

pilasin yhdet michet simpan keskiöllä… keskiön mitta oli 110 ja prikka oli jälleen takana.

lyhyemmillä keskiöakseleilla perusratakammet saattavat ottaa runkoon tai ainakin käyvät turhan lähellä.

Kun on “erikoisrunko” vaatii se erikoisia ratkaisuja, eli sama campaviiste on 107miche-keskiössä, kuin campan kaikissa (onko muita kuin 102 ja 111?)

Smurf - 37 minutes ago » Kun on "erikoisrunko" vaatii se erikoisia ratkaisuja, eli sama campaviiste on 107miche-keskiössä, kuin campan kaikissa (onko muita kuin 102 ja 111?)
Campaa saa myös 115,5 mm akselilla. Suginolta löytyy 109-millinen ISO-viisteinen myös. Siinä ne vaihtoehdot italoviisteisille taitavat olla? Japaniaviisteissä valinnanvaraa on aika paljon mukavammin.

Pyörähän on ihan mahtava, mutta jos huonoja puolia hakemalla haetaan, niin ne ovat:

-vähän ruma
-etuhaarukassa renkaan tilat liioiteltu → hankala löytää jarrua
-vähän pitkä runko
-etuhaarukoiden toleranssit mitä sattuu. Sain viilata dropautteja tovin, eikä akseli mee oikein vieläkään.

Ketjulinja natsas, kun ostin keskiön sen mukaan, mitä kammissa suositeltiin 42mm ketjulinjaan.

Phil.

JeeJee - 1 hour ago » Pyörähän on ihan mahtava, mutta jos huonoja puolia hakemalla haetaan, niin ne ovat:

-etuhaarukassa renkaan tilat liioiteltu → hankala löytää jarrua
-etuhaarukoiden toleranssit mitä sattuu. Sain viilata dropautteja tovin, eikä akseli mee oikein vieläkään.

Talvella saattaa joskus olla lunta. normimaantiejarruun ei hääppöinen kumi mahdu niin että jää tilaa loskalle... Haarukkaongelmista en ole muilta kuullut, ja noita on kuitenkin muutamalla. suht harvinainen vika siis.

Eihän rungon pitäis vaikuttaa ketjulinjaan mitenkään, jos keskiömuhvin keskikohta on samalla kohdalla kuin takahaarukan keskikohta, minkä nyt luulis olevan aika yksinkertainen juttu? Eri kammethan nyt tietty vaatii erimittaisen akselin jotta niillä saisi saman (esim 42mm) ketjulinjan, ja navoissa ja rattaissakin voi olla eroja. Mut eihän rungolla pitäis olla mitään tekemistä sen kanssa.

Mut oliko tuossa siis ongelmana, et kammet osuu helposti fatties fit fine -putkiin? Ite en kyl ees ajatellu asiaa. Tilasin rungon ja shimano 600:jen kanssa sopivan keskiön ja sillä sipuli. Just semmonen sopiva puolisen senttiä jää kammille tilaa.

Mut tosiaan itse oon kans tykänny tosi paljon rungosta. Keskiön mataluus sinänsä miinus, etten radalle tuota oo uskaltanu viedä. Ja koukut raapii maata todella helposti.

Ei millään hyvällä samuli, mutta olit ainoa joka tajusit. Miche-kammet (107mm keskiö)olivat NIIN lähellä putkia (fatties fit fine), että kahdella sormella puristamalla sai kammet osumaan runkoputkiin. En enää jaarittele tästä enempää.

Joo, ei pitäis kännissä kirjoittaa… Nyt vasta luin mistä puhuttiin. Tietty saman asian kääntöpuoli on se että mahtuu iso rengas, mikä on kivaa.

Mullakin on tuommonen Steamroller ja muuten ihq mutta lokareita en ole siihen löytänyt. Ostin jo hätäisenä SKS:n kaaret, jotka tarkemmin tutkittuna vaativatkin rungolta asiaan kuuluvat korvat. Eli mitkä lokarit tuohon Steamrolleriin menis? Meiluiten ihan täysmittaiset kaaret.

Teen steamrollerista nyt ainakin hetkeksi sinkulan kun tulee toinen fiksi taloon. Miten se lukon ulottuvuus mitataan eli mitä pitää kirjoittaa nettikaupan hakuruutuun tai tänne forumin ostetaan-ilmoitukseen että saa sopivat jarrut?

Mitä tarkottaa lukon ulottuvuus?

Lokareista: paljonko takahaarukan juuressa on tilaa? Jos oot rahamiehiä, aivan-vitun-kalliit Honjon 36-milliset lokarit saattais mennä tällasella kiinnityksellä.

Äh, ei pitäis kirjoitella näitä töiden lomassa kun ei pää riitä kumpaankaan edes erikseen.

Tarkoitin siis JARRUJA. Eli miten katsotaan mikä jarru ja minkä mittaiset jarrulänget runkoon sopii? Etujarruhan tuossa jo on, mutta sen voisi ottaa pois ja laittaa yhtenäiset maantietyyppiset jarrut eteen ja taakse sen tilalle. Eli millä spekseillä näitä pitää lähteä kyselemään esim. tämän saitin ostetaan-palstalta?

IVAN: en ihan noin massimiehiä ole vaikka komiat lokarit kyllä onkin. Kokeilen seuraavaksi Bilteman halpiksia.

1 Like