Sinkula kiekot

Topikkiin hyviä sinkula kiekkoja ja toimivia ratkaisuja :slight_smile:

http://www.bikeshop.fi/Dimension_ratakiekko_Fix_Free/ekauppa/pWE8648/

Saiskohan tästä hyvän sinkula kiekon tai ylipäänsä sinkulakiekkoa :slight_smile: Aloittelijan kysymys ja aloittelija olenkin :slight_smile:

hommaat vielä vapaarattaan ja sinkuloit like a boss

ps. muista jarrut

http://www.yksivaihde.net/site/fiksi-info/#kiekot

Sinänsä parhaita sinkulakiekkoja (jos siis mahdollisuus fiksailuun ei kiinnosta) ovat omasta mielestä ihan maantiekiekot, joista rataspakan tilalle sinkulakitti. Vapaaratas on näissä yleensä huomattavasti laadukkaampi kuin järkihintaisissa BMX-vapareissa.

eli voit hommata myös maantiekiekon ja sinkulakitin ja sinkuloit like a boss

Näitä ilmeisesti monet käyttää, hinta-laatu -suhde kuulemma kohdallaan. Fix/Fix tai Fix/Free -takanavalla saa, joten sinkulahommiin sopii ja saat sitten halutessasi käännettyä fiksikierteille joskus!

Jos hieman kalliimmalla budjetilla liikkuisit, niin osistahan sitten saa jo monipuolisempaa settiä, jollekin taitavalle foorumilaiselle tai pyöräliikkeeseen vaan kasaukseen ja varmasti tulee suorat ja kestävät kiekot.

E: Ja tosiaan vapaarattaan valinnassa kannattaa kanssa hieman miettiä mitä tekee. Dictan 10€ (?) vapaarattaalla ja esim. BLB:n Royal ~50€ vapaarattaalla on valtava ero.

vastauksia voi löytyä jossain näistä:
https://www.yksivaihde.net/old/15
https://www.yksivaihde.net/old/6850
https://www.yksivaihde.net/old/8230
https://www.yksivaihde.net/old/5363
https://www.yksivaihde.net/old/9794
https://www.yksivaihde.net/old/10850
https://www.yksivaihde.net/old/9794
https://www.yksivaihde.net/old/7766
https://www.yksivaihde.net/old/7208
https://www.yksivaihde.net/old/15
https://www.yksivaihde.net/old/6850
https://www.yksivaihde.net/old/5363

Laitappa myös mihin runkoon ovat tulossa ja minkälaiseen käyttöön. Paljonko haarukan leveys? Helpompi ehdotella.

Edit: ^and what he said

Vanha ratarunko kyseessä en pääse nyt mittailemaan :slight_smile:

jamesssi - 9:00, 21.11.2013 » hommaat vielä vapaarattaan ja sinkuloit like a boss ps. muista jarrut
jep oon todennu ettei noi jarruttomat vehkeet sovi meikäläiselle :-)

toivomme täällä sinun toteavan seuraavaksi, ettei myöskään topikkien avaaminen ole ns. ominta alaasi.

sinkulakiekkopuintia voit jatkaa joissain noissa nimim. tnts:n linkittämissä topikeissa. ok?

voihan fiksiin laittaa jarrun.
imo vapari ja etujarru ratarungossa on vähä tabu.

Voi v****u sentään voiko tänne kirjoittaa yhtään mitään mihinkään ilman et jotkut kaiken tietävät ja kaiken valmiiksi ennen käyttöä osaavat tulevat aukomaan naamavärkkiänsä? Vai onko sekin tabu… ei kysytä sitten yhtään mitään… tuosta liittymis päivästä voit päätelä ettei koko sivun käyttö ole minulle mitenkään erityisen tuttua… Täytyy tehdä sitten vaan yksinkertaisesti kaikki kantapään kautta kysymättä yhtään mitään… kiitos paljon avusta… en tarkoita nyt ylimpiä vastauksia jotka olivat hyviä ja joista olen oikeasti kiitollinen :slight_smile:

aukase pullo, se auttaa

minäkin

janiku - 17:30, 22.11.2013 » Voi v****u sentään voiko tänne kirjoittaa yhtään mitään mihinkään ilman et jotkut kaiken tietävät ja kaiken valmiiksi ennen käyttöä osaavat tulevat aukomaan naamavärkkiänsä?
Se ON mahdollista.

E: Olet kuitenkin 2/3 langoista, joihin olet kommentoinut, repinyt naamaasi aika lailla, joten pieni rusetin löysääminen ei ole pahitteeksi. Täällä foorumilla on loppujen lopuksi aika rento meininki, ja kaikesta ei kannata pudottaa hanskoja saman tien.

Jep vastauksia muille :slight_smile: en omaaloitteisesti lähde kettuilemaan kenellekkään o_O voi kirjoittaa esimerkiksi että nyt olet tehnyt turhan topicin yms. eikä samantein piilo*****… Ja onko se väärin kirjoittaa uutta topiccia asiasta ja välttää satojen turhien kommenttejen lukeminen? :slight_smile: yksinkertaiseen tai vähemmän yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus :slight_smile:

Saattaa olla että olen myös turhan tärkeä apina joka vetää banaanit väärään kurkkuun saman tein… tiedä häntä XD

janiku - 17:59, 22.11.2013 » Ja onko se väärin kirjoittaa uutta topiccia asiasta ja välttää satojen turhien kommenttejen lukeminen?
Mun elämäähän tää ei hetkauta, mutta foorumin yleisten käytäntöjen ja ohjeiden mukaan, on. Google haku toimii hyvin ja tällä foorumilla on aivan älytön määrä tietoa tarjolla. Lukiessa saattaa myös oppia jotain.

Helpoin tapa välttää paskamyrsky tai kilometrin mittaisten ketjujen lukeminen on tehdä projektilanka kuvien kera, selittää mitä osia on jo, mitä on hakusessa ja pyytää ehdotuksia. Kannattaa myös mainita hintaluokka mitä on valmis maksamaan jne.

Ja vaikka heittää muutama oma ehdotus ja kysyä mikä niistä olisi paras tiettyyn käyttöön.

Yksittäiset kysymykset tämän ketjun tyyliin “mikä olis hyvä sinkulakiekko” on niin mahdottomia vastata että hedelmällistä keskustelua on vaikea saada aikaan.

Onko järkeä kasata ns. Krossariin kiekkosetti Hopen trail/ Hopen levari etu navoilla vai olisiko järkevämpää hommata jotkut maantiekiekot alle? Mietin On Onen Pompetaminea rungoksi.

Tulisi sinkulakäyttöön.

Nim. Navat on jo.

^ maasturivanne minusta on liian leveä/järeä crossirunkoon… käyttäisin maantievannetta, en ehkä kapeintamahdollista, mutta OpenPro-leveyksisillä toimii leveämmätkin nappulat kivasti.