Satulat in general

Jahas, kiva että tulin mieleen :slight_smile:
Onhan pellava pitkä kuitu, ja siitä saa kyllä tiivistä ja kestävää sidosta tehtyä. Lisäks siihen on mahollista tehä erilaisii fiksauksia ja viimeistyksiä, millä voi lisätä oikeestaan mitä ominaisuuksia tahansa. Sitä voi sit miettiä onko se ympäristöystävällisempää, jos sitä edes haetaan tällä vegaaniudella :slight_smile: luonnonkuidut kuitenkin tarvii enemmän käsittelyssään mm. vettä (vrt. synteettiset kuidut). Ja siis no käsittelyjä ennen jo viljelypinta-alaa ja sit siihe taas liittyy vaikka mitä! Mut se nyt ei tähä liitykkää. Toki uudet innovaatiot aina jees, ja ainakin puuvillaa parempi luonnonkuiduista

Edit. Mut mitä tota kuvaa nyt katoin, niin sitä ei kankaaksi asti valmistetakaan varsinaisesti. Varmaan jotenkin laminoidaan. Ihan kivan näkönen kyllä :slight_smile:

3 Likes

Tommonen olis


vain SMP arvostus jutut

3 Likes

Tioga spyder lyfe tuli päätökseensä ja jokasessa pyörässä jonkun sortin toupe.

M: Tioga Spyder 2 twintil cro-mo malli

Expectation:

Reality:

9 Likes

Tästä kuvaparista tulee jotenkin mieleen vanha kunnon Tarjoiluehdotus-blogi, siunattu olkoon sen muisto.

5 Likes

Jos satulan nimessä on nebula, niin periaatteessa sun satula on valovuosia lähempänä.

4 Likes

Brooks purkautuu :face_with_spiral_eyes: onko teille käynyt näin & onko jotain petkuhuiputuskonsteja jolla tätä vois hidastaa? Nyt ei olis just varaa uuteen.

Ite laittasin vaikka jotai kunnon tököttiliimaa ja erkkaa tms. teippiä päälle vaan koko kärjen ympäri.

2 Likes

Jes, joku tämmönen kävi kans mielessä. Kiitos!

Jos on uutena ostettu ja alle pari vuotta ajoa, nii suosittelen kyselemään takuuta

T. Local borks kauppias

3 Likes

Ostin käytettynä viime syksynä, voisinkin kysyä myyjältä onko minkä ikänen. Kiitos vinkistä!

Eiks tää oo/ollu ihan tyyppivika Cambiumeissa. Vantteran Masalla tais huippuvuosina mennä kaks Cambiumii vuodessa.

1 Like

Ai hitto, hyvä tietää!

No, sepä ei sit enää kauaa kestänyt :face_with_spiral_eyes:


Mites noinniinkun kun tykkäsin tosta Cambiumista kovasti niin kannattaako semmonen ostaa uusi jos tykkää? Vai meneekö ne kaikki hajalle ikävissä tilanteissa?

kun ostat, niin all weather versio on varmasti ns. tussuhienkestävämpi kuin toi outo prototyyppi

ja halvempi

1 Like

Hyvähyvä, semmosta pukinkonttiin tai johonkin sitten!

Oottekohan muut huomanneet tällaista, että Brooksin Cambium All weathereista tulee liukkaita ajan kanssa. Ihmettelin tätä kun ostin samoihin aikoihin yhden käytetyn ja toiseen pyörään uuden. Uusi oli miellyttävän ”tahmea” ja se käytetty aivan superliukas. Mietin että olisko ollut jonkinlainen maanantaikappale. No nyt kun sillä uutena ostetullakin on jonkin verran kilsoja takana niin huomasin että siitä on kanssa tullut tosi liukas.

Liukkaushan voi olla ihan toivottu ominaisuus, mutta tää kombo että tarviin himmeen setbacktolpan, oma alaosasto on todella herkkä jos satula sojottaa liikaa nokka ylöspäin (ja carved mallit käytössä jo) ja satula on muuttunut erityisen liukkaaksi tekee tosta optimaalisen asennon löytämisestä ekstrahankalaa.

Mietin että oliskohan tohon mahdollista kehittää jonkinlainen fiksipirkka satulan pintaan millä saisi vähän kitkaa enemmän sinne. Esim liimaamalla jotain tms? Onkohan jollain kokemusta tällaisesta tai mahdollisesti hyviä ideoita?

Niin ja sanon sen vielä että on varmaan muitakin satuloita jne, mutta aika pitkän satuloiden osto- ja myyntikierteen jälkeen tämä satula tuntuu hyvältä pyllyn alla poislukien se liukkaus.

Ammattilaiset käyttää hiekkapaperia :smiley:

1 Like

Satulan pitääkin olla mun mielestä vähän liukas, muuten tulee helposti hiertymiä kaikilla muilla paitsi super tiucoilla ajohousuilla ajaessa. Korkeintaan tempoukkeleilla on niin hurjan pitkä ja etupainoinen ajoasento, että satulaan tarttee grippiä siinä pysyäkseen.