Sanottua..

"Multiple-gear ratios provide mechanical flexibility, but it is also important to extend the range of the rider, and a useful aid for this can be riding a ‘fixed’ gear. This is a single sprocket without a freewheel, so that when the back wheel turns, so do the cranks. The only way to stop pedalling is to stop the bike.

Riding fixed is a traditional European method for winter training. At the end of the road-racing season the multigear bike is put away, and replaced with a fixed-gear machine. Sometimes the bike is a track model made for the job, but often it is an old, stripped-down road bike that won’t be too deeply offended by the grunge and grime of winter. The classic gear ratio is 63 inches, which is low and easy to spin.

The bike is used for everything. With only one gear ratio, the rider is forced to learn how to spin the cranks at blinding speeds. There’s no other way to make the bike move, or stay with it on downhills. The rider becomes progressively more supple, fluid, and fast. In the spring, on returning to the multi-gear bike, the rider is a tiger." -RICHARD BALLANTINE

Taitaa marlonin lainaama teksti olla peräisin Richard Ballantinen kirjasta Richard`s 21st Century Bicycle Book.
Hyvä opus, suosittelen !

sigged

Sain viimein maantieruoskan kaupaksi — one less bike! — ja hetimiten sen jälkeen tuli sellainen fiilis, että ehkä se joku vaihteellinen maantieruoskakin olisi jees. Ehkä sitä sitten tulee joku sellainen laitettua ens kevääksi, niin että voi olla TIIKER kun lumet sulaa seuraavan kerran…

"I still feel that variable gears are only for people over forty-five.
Isn’t it better to triumph by the strength of your muscles than by the artifice of a derailer?

We are getting soft…As for me, give me a fixed gear!"

—Henri Desgrange, L’Équipe article of 1902

Matt Chester, 2005

Kyseinen Henri Desgrange perusti Tour de Francen (1903) ja esti vaihteiden käytön kisassa aina vuoteen 1937 asti.

Mukavaa kuvasarjaa pyöräilyn ja TdF:n historiasta: http://www.virginmedia.com/digital/galleries/techbikes.php

Mun pitkäaikainen signature Fillarifoorumilla:

“For the front wheel, I’ve always preferred carbon… it looks better, when you’re looking down it feels faster” - David Millar

http://autobus.cyclingnews.com/tech/2007/probikes/?id=davidmillar_scottcr1plasmatt

lisää helmiä samaisesta Millarin haastattelusta:

“I try to always spin, spin, spin. Probably genetically, that’s just the way I am. Everybody’s got a different morphology, different bodies, different muscle types.”

jottei menisi liian vakavaksi: Mustanaamio on paha pahoille

^kun mustanaamio dokaa niin koko viidakko vapisee…

“No bananas, lots of coffee, thank you.”
—Ottavio Bottecchia

http://www.picamatic.com/show/2009/08/06/12/20/4674554_640x480.jpg

^hyvä!

“It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and coast down them. Thus you remember them as they actually are, while in a motor car only a high hill impresses you, and you have no such accurate remembrance of country you have driven through as you gain by riding a bicycle.”
— Ernest Hemingway

^^ Laitetaan ny tännekin tää kommentti, että alunperin tuossa kuvassa oli vaan isä, poika ja skede, eikä lainkaan polkupyörää. Tarkoitus oli kai kommentoida sitä, että pikkuipanat alkavat skeittaaman, koska se on muodikasta. No, onhan fixuttelukin muodikasta, mutta ei nyt ihan tuossa ikäryhmässä vielä.

Edit: Enkä mä itte oikein arvosta tuollaista ajatusmaailmaa. Harrastus kuin harrastus, jota tehdään niin kauan, kuin siitä on iloa. Tosin skedeys ei sitten ollutkaan mulle mikään “lifetime deal,” joten oon ehkä katkera. On mulla kyllä lauta vielä, mutta oon käyttänyt sitä tänä vuonna tasan kerran.

asb - 11:25, 11.8.2009 » ^^ Laitetaan ny tännekin tää kommentti, että alunperin tuossa kuvassa oli vaan isä, poika ja skede, eikä lainkaan polkupyörää. Tarkoitus oli kai kommentoida sitä, että pikkuipanat alkavat skeittaaman, koska se on muodikasta. No, onhan fixuttelukin muodikasta, mutta ei nyt ihan tuossa ikäryhmässä vielä. Edit: Enkä mä itte oikein arvosta tuollaista ajatusmaailmaa. Harrastus kuin harrastus, jota tehdään niin kauan, kuin siitä on iloa. Tosin skedeys ei sitten ollutkaan mulle mikään "lifetime deal," joten oon ehkä katkera. On mulla kyllä lauta vielä, mutta oon käyttänyt sitä tänä vuonna tasan kerran.
täytyy muistaa kyseisen firman ajatusmaailma joka on kohtuullisen huumori painoitteinen. oikeastaan kaikki grafiikat ja läpät ovat tuota samaa suuntaa. herättää monenlaisia ajatuksia.

Herättää ajatuksen, että mitä 20v (tai 30v) jolpit tietää mistään lifetime jutuista? Niin monesta asiasta olen itsekin kuvitellut ihan samaa. Purjehdukseen ei riitä aika, tietsikoista tuli työ, skedeys tuhos jalat ja pyöräilly oon vasta pari vuotta. Elämä tuo ja elämä vie. Aika hölmöä sitä on etukäteen leuhottaa elämättömistä vuosista.

asb - 19:50, 12.8.2009 » Herättää ajatuksen, että mitä 20v (tai 30v) jolpit tietää mistään lifetime jutuista?
Riippunee jolpista. Kaikki eivät tietenkään voi olla oman elämänsä mattieskohytösiä, mutta fillarilla ajaminen on vähän kuin nussiminen – kun on kerran päässyt makuun, sen osaa aina.

“The best thing about cycling is that every journey can turn into an adventure, and each adventure may be the final one.”

-Marcus Ross >>

Neljällä pienellä pyörällä on rullattu vuodesta 1988, ja viimeksi pari viikkoa sitten. Veikkaan, että tällä palstalla meitä veteraaneja ja ex-rullaajia on keskivertoa enemmän… Itselleni ainakin fiksit/sinkulat on osa sitä samaa “lifetime dealia” joka alkoi jo kauan sitten…