Runkomateriaaleista

Ei.

4 Likes

Tossa on sivulta 13 eespäin Reiskan materiaaleista jotain lätinää ja Columbuksen katalookissa on vastaavasti jotain infoa niiden putkista. Eli on siinä teräksessä eroa.

Tuo sivun 16 kaavio kertoo oleellisen: kaikki on yhtä jäykkiä ja painavia, mutta 853 on 50% vahvempaa kuin 4130 ja 953 yli 100%. Jos noista tehdään rungot samanlaisilla putkien halkaisijoilla ja seinämillä, ne painaa yhtä paljon ja ne on yhtä jäykkiä. Jäykkyyserot tehdään ensisijaisesti ulkohalkaisijoilla ja painoerot seinämävahvuuksilla.

Materiaalin vaikutus on ainoastaan siinä, että 4130 ei kestä yhtä ohuita seinämiä kuin 853. Teoriassa 853-rungon voisi tehdä kolmanneksen kevyemmäksi kuin 4130-rungon ja 953-rungon puolet kevyemmäksi niin, että ne kaikki olisi yhtä jäykkiä ja yhtä kestäviä. Käytännössä se ei onnistu, koska putkien seinämistä tulisi niin ohuita, että ne denttaantuisi liian helposti.

4 Likes

Jos ei jaksa lukea 700 viestin keskustelua eikä ymmärtää lyhyehköä artikkelia niin pitäiskö ostaa titaani- vai teräsrunko jos olis esim 2000e budjettia (runko ja haarukka) ja haussa pitkän matkan maantiepyörä.

En ole uskomattoman painava enkä ällistyttävän nopea mutta sen sijaan olen maailmanluokan laiska selvittämään mitään.

  • titsku
  • teräs

0 voters

Laitoin äänestyksen kun en jaksa myöskään ymmärtää mitään perusteluja.

2 Likes

Laitoin titsku koska syyt.

Tiedätkö tuleeko titskusi Kiinasta, Saudeista, Venäjältä vai Kazakstanista? Jatkot eettisyys-topis, kiitti.

1 Like

en tieda mistaan mitaan mika varmaa on tassa vaiheessa kaikille aika selvaa.

A post was merged into an existing topic: Eettiset valinnat, ympäristötietoisuus jne. pyöräilevän kuluttajan näkökulmasta

Jostain syystä interneteissä on tuntunut näkyvä suhteettoman paljon murtuneita titaanirunkoja vuosien mittaan, mutta ehkä ne vain on sattunut silmään ja ollut kovemmassa ajossa. Van Nicholaksia ynnä muita keskihintaisia tms. joissa on ollut murtumia dropeissa tai vaijerinvientien tai saumojen lähellä. Vai onks se sitten vain niin vaativa matsku että vaatis enemmän osaamista ja tarkkuutta kuin näillä merkeillä on ollut.

Joo itseasiassa satuin just eilen kurkkaamaan mitä ebay tarjoaa tällä alalla ja siellä on van nicholaksia niin paljon että alkoi jotenkin epäilyttää koko brändi. Luulen että kombinaatio on se että noita on lykätty markkinoille vajavaisilla taidoilla ja se että noita saattaa ostaa enemmän ihmiset joilla ne tulee käyttöön, jopa ainoaksi pyöräksi tai edes alle kolmen pyörän talliin.

Hemmetim Hemmetinä ostaisin Fairlightin ja loput rahat uusiin custom reissulaukkuihin kun semmosia reissuja silti harrastat

1 Like

kirjoitin viestikenttään aamupäivällä jotain geneeristä uk:ssa asustelusta ja straelin ostamisesta, mutta kumitin pois koska olikin mankkamiehen vuoro olla duunissa tänää

1 Like

Titaanin hitsaaminen vaatii todella hyvän suojakaasutuksen argonilla ja siinä on helppo epäonnistua huomaamatta vahinkoa. Jos ostaisin uutta runkoa, luottaisin vaan, että takuu hoitaa sellaset. Silloin kun prosessi toimii nii voi pojat, onhan se huolella tehty runko.

Ongelmahan on siina etta Orgian Happo on vastikaan tuottanut tarpeisiini laukun ja muutenki se setti alkaa olla kasassa.

Farlighthan on muuten reilu kilsan paassa meikan kampalta.

Edit. Strael saatavissa mun koossa heti syksyllä 2023

1 Like

trolli

1 Like

Closelight

2 Likes


Autenttinen(?) “jos teräsrunko hajoaa reissussa niin kyläseppä voi hitsata sen kasaan” tilanne.

Viime kesän Syötteen enduroissa harjotuspäivänä kilpailijalta kräkkäsi teräsrunko headtuben tienoolta. Meni reippaasti kysymään hiihtokeskuksen huoltohallilta kemppiä lainaan, hitsasi lattaraudat molemmin puolin ja ajoi kisapäivän ihan onnistuneesti loppuun. Harmi kun ei ole kuvaa, oli hieno.

16 Likes

Oikein :salut_smoker:

1 Like