Eettiset valinnat, ympäristötietoisuus jne. pyöräilevän kuluttajan näkökulmasta

Erittäin hyvin kiteytetty tuosta markkinointivinkkelistä.

Entä jos satut olemaan ajatusmaailmaltasi kylmyyteen ja harmauteen kielteisesti suhtautuva henkilö, mutta jo terveydellisistä syistä pihalle liikkumaan olisi myös talviaikaan vääntäydyttävä päivittäin? Polje töihin ja voit hyvillä mielin illalla vösöttää sohvalla, lukea kirjaa, katsoa futista ja syödä piparia

2 Likes

Voisin kuvitella, että myös ne pyöräilyä entuudestaan harrastavien henkilöiden n+1-työsuhdepyörät, joilla ei varsinaisesti maailmaa paranneta, hankitaan suoraan Canyonin tms. nettikaupoista eikä niiden osuus työmatkapyörien kokonaismarkkinasta siksi näy kivijalassa.

Toki tuo riippuu myös kivijalkaliikkeen segmentoinnista, valikoimista ja hinnoittelusta. Erilaisista some-yhteyksistä päätelleen esim. Signaturelta menee Exploroa työsuhdepyöriksi.

Olin vielä alkuvuonna töissä yrityksessä jossa on noin 500-600 työntekijää ja jossa oli noin vuoden verran ollut työsuhdepyöräetu käytössä. Pyörätelineanalyysin perusteella työsuhdepyöräedun myötä eniten lisääntynyt pyöräsegmentti oli sähkö-hybridit. Suurin osa näistä oli Canyonin valmistamia ja suurin osa niiden omistajista oli keski-ikäisiä naisia. Tietysti sähköpyörien lisääntyminen nyt muutenkin helpommin havaittavissa, kuin uusien perushybridien bongaaminen, joten analyysini voi olla virheellinen. Lähtökohtaisesti sanoisin kuitenkin, että edun myötä jengi ostaa kalliimpia pyöriä ja kalliimpi hybridi/kaupunkipyörä on yhdeksän kertaa kymmenestä sähköpyörä.

Mitä nyt muiden pyöräilyä harrastavien kanssa juttelin, niin en ainakaan työsuhdepyöräedun ensimmäisenä vuotena huomannut mitään valtavaa n+1 kiimaa, sillä suurella osalla vaikutti olevan talli ns. Kunnossa. Tietysti tämä on nyt pelkkää mutuilua ja ns. Harrastuspyöriä näkee harvoin pyörätelineessä.

Ja jos sillä nyt on jotain merkitystä niin kyseinen työpaikka sijaitsee noin 4,5 km Turun ydinkeskustasta ja sinne on ihan ok yhteydet julkisilla + sähköpotkulaudoilla.

Äkkiseltään googlattuna Vapaus näyttää olevan ainoa työsuhdepyöräfirma, jolla on myös jonkinnäköinen valikoima käytettyjä työsuhdepyöriä. Pääsääntöisesti työsuhdepyörän hankkiminen näyttäisi tarkoittavan uuden pyörän hankkimista.

Tähän todennäköisesti tulee muutos parissa vuodessa. Yleensä näitä pyöriä leasataan esim 100€/kk sopimuksella ja sopimuksen pituus määrittyy pyörän hinnan mukaan. Sitten kun sopimus päättyy niin asiakas voi joko ostaa pyörän itelleen pienellä summalla tai jättää sen leasing firmalle. Nyt leasing firmoilla on lähinnä keskeytyneiden sopimusten sekä lyhyiden sopimusten pyöriä myytävänä vähän käytettynä.

Todennäköisesti tulevaisuudessa leasing firmat joko myy niitä pyöriä liikkeille tai suoraan asiakkaille jatkokäyttöön, ehkä seuraavalle henkilölle työsuhdepyöräksi.

Eikö sama koske teräitä?

Koskee, mutta vähemmässä määrin, koska tuottajia on paljon enemmän. Toki ihan hiton suuri osa globaalista teräksen tuotannosta tulee Kiinasta.

Tää liittyy hyvin kursorisesti aiheeseen mutta ehkä kuitenkin sen verran että kehtaa linkata. Tosi kiinnostava kirjotus kyllä.

1 Like

Onneksi et saa päättää <3

5 Likes

Kuulemma tänä vuonna tuotettiin 14 vaatekappaletta joka ikistä ihmistä kohti maailmassa.
Ja mä eilen tuskailin et voinko heittää nää 9 vuotta vanhat farkut pois, kun ompelemieni paikkojen yläpuolelta on kangas kulunut niin ohueksi et repes…

Heitin. Nyt jäi vaa kolme paria paikattuja housuja ja kahdet täysin ehjät. Neki on kaikki yli 5 vuotta vanhoja.

Oonki ikimuodikas.

11 Likes

Pistää ihan vihaksi että samaan aikaan kun tuotetaan niin paljon on haastavaa löytää vaatteita jotka täyttää perus kestävyys ja laatu/look vaatimukset. Eikä sitä haluisi elää täys muovissakaan.

2 Likes

Tää kuulostaa yllättävän vähältä, kun ajattelee minkälaisia määriä niitä menee hävitettäväksi käymättä edes kuluttajan yllä, ja paljonko vaateshoppailijat niitä haalii (eikä ole takeita, käykö nämäkään kuluttajan yllä…).

Jotenkin se oma ehkä 1–2 uuden vaatteen ostaminen vuodessa tuntuu yht’äkkiä aiempaa isommalta määrältä, kun oon ajatellu etten niin kovasti vaatteita haali.

Tietysti ihmisiä on ihan valtava määrä ja vaatteet ei jakaudu lähellekään tasan. Mutta silti.

1 Like

Heti Mr.Auerin viestin luettuani olin semmosta mieltä että enhän minäkään osta yhtään vaatteita saakuti. Mutta sitten rupesin muistelemaan ja ei kyllä pidä paikkaansa. Oon ostanu tänä vuonna ainaki kaks puuvillaista t-paitaa ja ainaki kuudet bokserit. Ja yhet pyjamanhousut ja yhen pyjaman yläosan.

Ite tilasin kalsareita lisää kun kaikki alkaa olla riekaleina, koetin nyt ekaa kertaa tätä:

Materiaalina 88% merestä kerättyä nailonia ts verkkoroskaa, loput elastaania. Ei tullu vielä et osaisin sanoa istuvuudesta, mutta velipoika ainaki ollu noihin tyytyväinen.

Lanka Italiassa, ompelu Portugalissa.

Viimeks ostin Tam-Silkiltä kotimaisia, ne oli muuten hyviä mutta tuppaa menee ikävästi persvakoon rullalle aktiviteeteissa. Rentoon oleskeluun ne toimi hyvin.

Edit:
Nyt on Danish guyn kalsarit saapuneet, ja ne on todellaki mukavimmat kalsongit mitä on ollu. Ei tunnu miltään jalassa, ei mee yhtää persvakoseen, ja etumuskin istuu oikei hyvin. Materiaali aika ohutta mutta erittäin mukavan tuntusta, 5/5 ja hankin jatkossakin näitä.

1 Like

Kuulostaa omaankin korvaan aika pieneltä määrältä. Omalla kohdalla 14 vaatekappaletta tuli varmaan täyteen pelkistä sukista ja kalsareista kun saman verran meni reikäisinä roskiin ja tilalle piti ostaa uusia.

2 Likes

Toisaalta me 6 miljoonaa asutaan maassa, jossa porukalla on globaalisti katsottuna hitosti massia ja tarve ostaa vaatteita hengissä pysymiseen. Tuolla lähempänä päiväntasaajaa asuu muutama miljardi ihmistä, joilla hommat on vähän eri tavalla.

1 Like

ostin mons royalen boksereita testiin, aikasemmin ollut raphaa jalassa mutta ne hajoaa huomattavasti nopeammin kuin vanhat 100% merinoiset.

9 tsibaletta raffoja pyörityksessä ja vuodessa menee noin 2kpls roskiin.

1 Like

jokapäivä raffat jalas, ei mulla oo muita boksereita.

puolet työkilsoista tulee bibseillä hox

1 Like

tirsk. Pohjoisen länsimaalaisen kulutuksesta varmaan 0,001% on hengissä pysymiseen.

Itellä varmasti tuli 14 kappaletta tänä vuonna täyteen. Toimistovaatteita ei ole tullu päivitettyä moneen vuoteen joten tänä vuonna ostin (=ihana vaimoni) vähän useamman kauluspaitan ja neuleen perus boksereiden, aluspaitojen ja sukkien lisäksi. Niissä olen alkanut suosimaan Armed Angelsin tuotteita, ovat toimineet oivallisesti tilanteessa kuin tilanteessa ja miellyttäviä päällä (ja saa kivijalasta).

Jenkeissä just kuoli jengiä lumimyrskyn takia. Ei varmaan ollu merinoa päällä.