RengasRAUDAT

Katkoin eilen kaks rengas “rautaa” kun ängin Randonneureja vanteelle. Väänsin sen s******n sitten lopuks ruuvimeisselillä paikalleen ku palo hihat. Mutta mites, onko kokemuksia metallisista oikeista rengasraudoista? Meinasin jo tilata Probikekitistä parin, mutta yllätys! myivät eioota. Saaks vanneystävällisiä rengasrautoja esim. Turun pyöräliikkeistä (sopuhintaan)

Ja haikuna :slight_smile:

Muovi ei kestä
onko rauta ratkaisu
hajooko vanne

Hankin kirpparilta vanhan, mutta käyttämättömän Länsi-Saksalaisen pyöränkorjaussetin. Mukana tuli mm. kolme rautaista rengasrautaa, joiden toinen pää on lovettu fiksusti siten, että ne pysyvät pinnoissa kiinni, eivätkä sinkoile pitkin lattiaa kumin löystyessä. Huonona puolena on se, että näillä saa helposti naarmutettua vannetta, mikäli rengas on yhtään tiukemmin istuva. Olen kiskonut niillä 25 mm Randonneureja kaksille eri vanteille ja MrHat muistaakseni kolmansille ja jokaisella kerralla on tullut sörkittyä niillä vannetta.

Mutta siis: On ne kestävät ja toimivat, mutta tekevät hieman rumaa jälkeä. Ainakin meikäläisen käsissä, mutta joku muu osaisi senkin varmaan paremmin.

p.s. Sain kerran Tikkurilan ajomiehestä kumit ostaessani kädestä pitäen opastusta kumien vaihtoon ilman rengasrautoja. Siitä huolimatta en osaa vieläkään kiskoa kumia vanteelta ilman työkaluja.

Muovisista Tacxit on kestäny, yhtään ole menny poikki.

http://www.gbcycles.co.uk/PIX/MAIN/tyltacx-m.jpg

Tacxit on sikahyviä. Ei tarvetta metallisille. Clas Ohlsonin setti on yllättävän ok. Oon rikkonut metallisilla parit sisäkumit, kyllä vituttaa kun lopulta saa kumin vanteelle ja sit se on paskana.

Metalliset rouhii vannetta siihen malliin, että niiden käyttöä ei voi suositella. Mulla on Velotemasta haetut Pedrosin rengasMUOVIT kestäneet kaikki vääntämiset. Suosittelen lämpimästi.

Bilteman tuote 27-003, rengasrauta, 3kpl, metallia on ratkaisu. Noilla on varmaan kohta vuosikymmen laiteltu renkaita ties kuinka moneen pyörään yhteensä ehkä noin ziljoona kertaa. Kustannuskin melko ystävälliset 1,79 eypoa.

Mun käyttööni ovat olleet riittävän vahinkovapaat. Tosin eihän noita juuri muuhun tarvitse kuin irrotukseen - paikallehan menee yleensä renkaat käsin.

E

Itse käytän pedro’s:n rengasrautoja. kuva:

http://media.rei.com/media/985953.jpg

Kestänyt nyt vuoden ongelmitta ja vaikuttaa sen verran stydeiltä, että kestää vielä pidempäänkin. Kumiluodissa oli noita ainakin joskus.

King Cage valmistaa titaanista rengasrautoja, hinta huikeat $8 pari. En tosi ole itse päässyt testaamaan, kun tykkään muovisista.

Randonneurien kanssa saa tapella ihan tosissaan joka kerta, voi tietty johtua mun omasta kädettömyydestäkin.

Continentalin keltaiset muoviraudat ovat olleet varsin kestävät mutta toisaalta ne on liian tylpät, niitä ei meinaa saada tungettua tiukan renkaan ja vanteen väliin millään. Hommasin juuri alumiiniset Lezynen vastaavat mutta en ole vielä joutunut käyttämään niitä.

Shelvä. Pitääpä miettiä vielä toisen kerran rengasRAUTOJEN hankkimista, sillä Randonnöörit taitaa olla siitä ääripäästä, ja tietty kun ne kerran saa paikalleen, niin ei niitä paljon tartte irrotella (kunhan välillä muistaa kaivaa isoimmat lohkareet irki).

Homman ydin taitaa olla renkaan oikea asettelu. Kun sen laittaa huolella muualta ihan keskelle, niin se viimenenkin kohta on randonneureissakin lopsahtanut paikalleen ihan nätisti. Mulla on jotku halpispilipalirengasMUOVIT, joista ei oo kuitenkaan vielä kertaakaan loppunu ominaisuudet kesken.

chilibaka - 6:04, 7.8.2009 » King Cage valmistaa titaanista rengasrautoja, hinta huikeat $8 pari. En tosi ole itse päässyt testaamaan, kun tykkään muovisista.
Joskus katellut niitä messuilla. Itelle ei oikein aukea se idea siinä suunnittelun takana. Pyöreää tankoa, jonka päässä pieni litistetty osio. Pyöreä tanko tekee kivaa painaumaa vanteeseen, ja aika pienetkin noi on. Voisin kokeilematta veikata, ettei todellakaan ole mitkään parhaimmat rengasraudat.

Tällaiset siis
http://www.kingcage.com/assets/img/levers.jpg

tarkoitat varmaan rengasTITAANEJA?

Jos muovitkin on rengasrautoja, niin eiköhän noikin sit ole.

Kukahan tekis ekana hiilarista rengasRAUDAT.

Randonneurit taitavatkin olla ainoat renkaat, joihin on joutunut ihan sikaräädejä Intensen rautoja käyttämään. Kaikki muut on mennyt sormivoimin ihan kiltisti.

Ilmeisesti renkaissa ja/tai kehissä on yksilökohtaisia eroja, koska mulla randonneur (aikaisemmin asentamaton 28-millinen) napsahti ilman työkaluja vanteelle (cxp33).
…Oli pakko eilen illalla suorittaa pieni testi :slight_smile:

Sen sijaan michelin pro3racet on aiheuttaneet muutamat katkenneet rengasmuovit, rikkoutuneet rystyset ja lähes itkuraivarit kun olen kammennut niitä deepveeltä pois ja takaisin. Ja joku conti – oiskohan ollut ultrasport – oli myös veemäinen yksilö, nimenomaan siis yksilö koska muiden vastaavien kanssa en muista joutuneeni kiivassykkeiseen kamppailuun. Saattoi siis oikeasti olla syy kehässäkin. (ja ei ollut kyseessä 622-renkaan asennus 630-kehälle, vaikka siltä se kyllä tuntui)

Rubinot ja rubino prot taas on niin löysiä että niitä asentaessa ihmetyttää lähinnä että miten ne voi pysyä päällä ajossa.

…ja samalla kun irroitin sen randon (lähti käsipelillä poiskin) niin pitihän se samalla kokeilla sitä kirottua pro3racea siihen cxp33-kehälle. Meni ilman työkaluja, mutta oli tiukempi kuin rando. Eli olen entistä vakuuttuneempi siitä että renkaissa ja/tai kehissä on aikamoisia eroja eri tuotantosarjojen välillä.

mika - 7:12, 7.8.2009 » Jos muovitkin on rengasrautoja, niin eiköhän noikin sit ole. Kukahan tekis ekana hiilarista rengasRAUDAT.
ne ois rengasHIILIKUIDUT

Niin, tai kumista! rengasKUMIT kelaa…

Älkää sitten ikuna ostako park toolin rengasrautoja! Liian paksut jotta toimisivat hyvin - intersportista hommatut mustat noname-raudat toimii paljon paremmin.

Joo, parkit on yhet paskimmista. Ei ymmärrä miks ne edelleen niitä tekee.

Tacxit on yhet parhaista perus muoveista. IMHO.