Randoällärit #4 // 13.-14.8.2022

Matkoslammella on sitten yöpyjiä joiden teltan vierestä on pakko kulkea rastille päästäkseen. Vielä toki hereillä :slight_smile:

… ja nyt himassa syömässä ja nukkumassa, saapa nähdä herääkö tarkastuslaskentaan huomenna ajoissa. Ja huomenna illemmalla velolla 500 m varmaan ainakin yli 50:n mutta je ne regrette ttu rien.

Jäätelö-count 3, syömättömät kaurapatukat 4.

3 Likes

Tää oli ihan loistava! Ja vielä kerran: hieno Benotto.
Jari-Pekassa tällä hetkellä. Hieno yö. Sorateitä ollu reitillä ainakin 50km.

3 Likes

Tämä oli hyvämmielem, vaikkei ollut kohdalle osuessa tarvetta!

2 Likes

Oli ällärit kohdallaan - huikea keli ja parasta porukkaa!
Otin kaverin kanssa kohtuu rennosti, haettiin neljä rastia n 330km.
Nukuttiin jokunen tunti Artjärven b&b mestassa ja käytiin karaokessakin - tietty.




20 Likes

Tää oli kyllä ilahduttava yllätys.

Ja noin muutenkin kokonaisuutena positiivinen kokemus randoällärien ensikertalaiselle.
Olin lähtenyt liikenteeseen sillä ajatulsella, että kootan katsoa, millä reitillä saisi mahd. Paljon pisteitä minimikilsoilla. Olin onnistunut piirtämään vajaan 430km reitin 85 pisteellä. Pisteet sain, mutta reitti venyi parista koukkauksesta johtuen 450,5 km: n mittaiseksi.

Oli ihan hyvä meininki osallistujien välillä ja matkalta tarttui aina mukaan ajokavereita ja välillä sitten tiet erkanivat ja saattoivat jopa yhtyä uudelleen.

Ajaminen sujui kyllä paremmkn, kun uskalsin odottaa. Kauhean paljon kovin pitkiä en ennen ollut ajanut ja tälle kesälle pohjalla vain 1 yli 100km ajo (porvoon retki huhtikuussa) jossa siinäkin omtiin enemmän aikaa tauolla , kun satulassa.
Kilsoista vielä, että kun huomioidaan maaliintuloaika ennen 9:30 ja edellisen aamun siirtymä lähtöpaikalle, niin lauantain klo 9.30-su 9.30 välissä siirsin polkupyörää lihasvoimalla 471 km, mikä on paria kilometriä vaille tuplat edellisestä yhden päivän kilometriennätyksestä.

Yhtä isot ennätysparannukset voikin varmaan jatkossa unohtaa, kun tuli nostettua tuota rimaa.

Ps. Sattu hyvin yön pimeimpiin hehkiin valaisemattlmia sorateitä Huhdasjärvi-Heinola ja Heinola-Kalkkinen väleille.
Komeita tähdenlentoja oli useita ja kuutamo aika mieletön.

Kiitos järkkääjälle ja hänen apulaisilleen.

23 Likes

Hyvää vetämistä!

Oma reissu meni hupsusti. En vielä lauantaina aamullakaan oikein tiennyt lähdenkö hakemaan yhden rastin ja sitten kaljalle vai hakemaan omaa vuorokausienkkaa ja 400 kilsan kokonaismatkaa. Tästä huolimatta esim. edellinen yö meni tosi levollisesti nukkuessa vaikka yleensä pidempiä matkoja odottaessa on ollut kauheat täpinät.

Startissa Kuusijärvellä näin pari kevään Espoo 200 -brevetistä tuttua kasvoa ja siinä suunnitelmia kuunnellessa alkoi ajofiilis tarttua. Startin jälkeen päätin että Ällärintietä kohti ja sitten Kymenlaakson suuntaan.

Vaan eipä siinä kauan ehtinyt ajella, kun Kesämopon jälkeen piti stopata ihmettelemään kampi- ja keskiöosaston sielunelämää. Aina välillä polkiessa tuntui klappi/muljahtelua. Ihmettelin asiaa ja jatkoin eteenpäin. Monninkylän kohdalla omituisuuksia tuntuikin joka kammenkierrolla.

Pysähdyin SEO:lle pohtimaan asiaa. Ajatus keskiön lasahtamisesta ja päivystävän pyörähuollon etsimisestä Haminassa keskellä yötä vaikutti 3. tyypin kivalta, joten päätin vaihtaa retkimoodiin ja suunnata lähimmän rastin kautta kotiin. Kiire loppui siihen. Olishan sitä voinut skrätsätäkin, mutta ajattelin että kun Matti on nähnyt vaivan ja järkännyt meiningit, niin yritetään ainakin ajaa suoritus.

Käänsin pyörän ja ajelin Saksalan kylän kautta Porvooseen. Nautiskelin huurteisen rannassa ja lähdin sitten katsomaan Emäsalon kyläkaupan ilmoitustaulua. Aika kiva vastatuuli oli, vaikka tyyni päivä muuten. Kyläkaupalta kokis, jäätelö ja vastaus manifestiin. Sitten takaisin mantereelle ja nokka kohti päähesaa. Tuli todettua että vanha kunnon tie 170 on aika nihilistinen paikka jos on helle, aurinko porottaa vastapalloon ja olis vaan tarkoitus ajella kotiin. En oikeastaan ymmärrä miksen mennyt Nikkilän kautta, mutta ens kerralla sitten.

Aamulla kiireetön herätys ja palauttava ajelu sinkulalla Kuusijärvelle palauttamaan manifesti. Pienenä jälkisoittona älläreille erehdyin paluumatkalla lyhyelle sorapätkälle Supple Vitesset alla. Flättihän sieltä tuli. Talutin pyörän junalle, junailin kotiin ja vaihdoin ensi töikseni Paselat alle.

Mitä jäi käteen? Tosi hyvää mieltä, teknisen puolen vaikeuksista huolimatta. Pääsin viivalle ja sain ajaa kiireettä pitkän päivän. Alkuvuodesta kirjailin haaveketjuun näin:

Ei tullut ajettua kuin Roy Orbison mutta 9 kuukauden ikäinen directeur sportif oli tosi iloinen että kerkesin kotiin syöttämään iltapuuron. Ja olin minäkin. :slight_smile:

19 Likes

442km tapahtumassa ja siirtymät alueelle siihen päälle riitti omaan vuorokausiennätykseen. Ensiksi suunnittelemani reitti olisi ilmeisesti mennyt samat rastit samassa järjestyksessä kuin Walto, mutta sitä en olisi kyllä selvinnyt ajoissa maaliin, joten hyvä näin. Eli pari rastia pois ja kiertosuunta vastapäivään niin että tarjolla oli 24h huolttiksia henkisenä tukena.

Koko yön ajaminen ahdisti etukäteen aika paljon, mutta vireystila pysyi kohtuullisen hyvin ilman että tarvitsi tehdä mitään kovin ekstriimiä. Oikea nilkka ärtyi loppumatkasta aika kipeäksi, mutta muuten ei ollut isompaa ongelmaa kropan kanssa. Teknisiä murheitakaan ei tullut, vaikka alle vuorokauden vanha tubeless asennus uusille kiekoille hieman huolestutti.

Gepsi tippui aamulla kyydistä johonkin 140-tien varteen, Mäkisentien risteyksessä huomaisin mutta todennäköisesti tippunut reunaviivalla täristessä joskus aiemmin… Varmaan aika toivotonta löytää joten täytynee miettiä onko korvaaja edelleen eTrex vai onko jo aika jollekin pyöräilymallille.

Kiva oli myös yhdistää kasvoja fooruminimimerkkeihin. Taisin olla eka joka ehti napikwanin juomapisteelle. En ollutkaan muistanut vielä juoda mitään joten se oli hyvä herätys, vaikka en mitään juomatäydennystä siksi vielä tarvinnutkaan.

Uljaan tarina kuullostaa sen verran tutulta että ilmeisesti nähtiin Pulkkillanharjulla ja sitten Lahden ABC:lta yhtä matkaa maaliin…

Ja tietysti Lammyn karaoken toisintoesitys maalialueella :heart_hands:

Kiitokset vielä tässäkin Matille ja koko järjestelyporukalle.

10 Likes

Näin taisi tosiaan käydä :smiley:
Ja oli muuten hirmu vetoa siitä abc:ltä 60km.

1 Like

Sitä tulin vielä sanomaan, että jos joskus lähden/joku lähtee vuorokautta tai yli tykittämään, niin tempotagot vois kyllä tulla kysymykseen.

Vaikka ajoasento on omasta mielestä ollu hyvä, niin kyllä rupes jossain tuntumaan kämmenissä (ei ollu kyllä hanskojakaan ekaan 250 km:iin) ja sit aika pian 350 kohalla jo niskoihinkin vähän sattu ja joutu oikomaan välillä.
Nyt on vasemmalta hartia jännä. Ei kipee, mutta välillä tuntuu, kun joku tökkis sinne. Ja vasemman pikkurillin tuntuma on hassu.

Porukalla ajaessa huomas, että saatto antaa myös vähän tasoitusta nopeudessa nappularenkailla ja 440 leveellä venturemaxilla ilman trmpotikkuja.
Jalat on olosuhteisiin nähden yllättävän OK. Pystyy vaivatta kävelemään ja kyykyssä käymään. Portaiden laskeutuminen tuntuu vähän akillesjänteissä.

3 Likes

No oli kyllä aivan oma tulkinta.
Onneks niitäkään ei tarvitse aina noudattaa!

1 Like

Oli kyllä aivan oma tulkinta. Onneksi niitä ei tarvitse itsekään aina noudattaa!

Randotikut on supertuote.
Kannattaa ennen pidempään reissua ottaa ajotekniikka hanskaan. Mulla meni reilu ajokausi treenatessa.
Vieläkin tuottaa hieman päänvaivaa voimantuotto tikuilla ajaessa.
Pitänee investoida tikkuihin joissa on mahdollisuus säätää korkeutta.

2 Likes

Itsellä oli ensimmäinen kerta Randoälläreissä. Aikaisempaa kokemusta vähän pidemmistä matkoista aika vähän ja edellinen oma kilometrienkka tehty viime vuoden Pöörirandolla Virossa.

Oma tavoite oli ajaa oma vuorokauden enkka ja reittiä piirsimme n. 260km, tavoitteen hakea Ällärintie, Elimäki, Ruotsinpyhtää ja Emäsalo. Suunniteltiin ja ajettiin yhdessä @gelsmander:in kanssa.

Alkumatka oli erittäin kuuma ja itse oli pakko pitää jo Myrskylässä vähän lepohetkeä kun kuumuus vaati veronsa. Satulan asentoa piti myös vähän säätää kun alkoi olla tuntemuksia alapäässä. Säätö kuitenkin jeesasi välittömästi ja pienen latailun jälkeen jatkettiin matkaa. Elimäellä pysähdyttiin pizzalle ja pohtimaan reittivalintoja. Molemmilla ajajilla oli erinäisiä tuntemuksia kehossa ja rupesi koko yön ajaminen vähän epäilyttämään. Katsottiin, että Lapinjärvellä olisi Hotelli Hanhessa huone 60e. Soitto hotelliin ja kyselyt että kuinka myöhään pääsee vielä sisään. Sanoivat että baari on auki yhteen saakka, niin siihen mennessä olis hyvä ehtiä mestoille. Varattiin huone siitä ja lähettiin vetää kohti Ruotsinpyhtäätä. Rastin jälkeen pikku koukku Pyhtään ABC:lle ilta/aamupalaa ostamaan. Sitten nopea vaiheilu siitä että mikä reitti Lapinjärvelle kannattaisi. Päädyttiin kolmesta vaihtoehdosta keskimmäiseen, joka olikin sitten hienoa metsän keskellä menevää gravelia. Omalla kohdallani ehkä ikimuistoisin pätkä tällä reissulla. Oli sumua ja lepakoita ja tietenkin kun 8km matkaa jäljellä hotelliin ja kello oli about 00.00 niin tuli flätti siellä metsän keskellä. Koska en ole siirtynyt tubelesslifeen vielä, mutta mulla on tubeless yhteensopivat kiekot ja renkaat (joo tiedän ja opin tästä paljon) niin sisurinvaihto olikin aikamoista ähellystä otsalampun valossa. En saanut ihan kunnolla rengasta nousemaan hyllylle ja viimeiset 8km hotelliin kuumotti aika paljon.

Oltiin perillä n. 00.45. Säätämisen ja suihkujen jälkeen nukkumaan, herätys klo 05.00. Itse sain siinä ehkä 2-3h unta mikä kyllä piristi yllättävän paljon. Märät bibsit jalkaan ja matkaan uudestaan. Pyörää pakatessa päätin vielä laittaa pikkaisen ilmaa renkaaseen ja aamukasteen liukastava vaikutus ilmeisesti auttoi sen verran että kuulin sen vapauttavan napsahduksen kun rengas nousi hyllylle! Kehotuntemukset sanoivat että Emäsaloa ei lähdetä hakemaan, vaan nyt ajetaan Kuusijärvelle vaan. Pienistä kivuista huolimatta aamun ajo tuntui yllättävän hyvältä ja fiilis oli aika korkealla aamun viileydessä. Saavuttiin Kuusijärvelle varmaan siinä 10.30.

Ajettiin kilometreinä se mitä suunniteltiin vaikka kaikkia suunniteltuja rasteja ei haettu. Itsellä tämä oli enkka ja oon erittäin tyytyväinen kokemukseen. 5/5 would ride again. Kiitos järjestäjille todella siististä tapahtumasta ja maalialueen tarjoiluista ja hyvästä hengestä.

14 Likes

Tulipas vedettyä.

Aijempi päiväennätys kasvoi 240:llä kilometrillä ja kokonaismatkaa tupsahti 400km vähän yllättäen. Tarkoitus oli tiputtaa satanen tosta pois jossain vaiheessa, mutta se sitten unohtui. Hyvä niin.

Ajettiin aluksi eteläisimmät rastit lävitse ja sieltä kohti haminaa. Haminasta Elimäet ja ällärintiet takaisin.

Ilahdutti kovasti törmäillä muihin ajajiin etenkin yön pimeimmillä tunneilla. Lammyyn törmäiltiin useammin ja kiitos vielä tarkkaavaisuudestanne Ruotsinpyhtäällä, olisi tullut väärä vastaus manifestiin ilman teitä.

Ruotsinpyhtäällä joimme ajokaverin kanssa jallua. Yöllä nukuimme tunnin eräänlaisessa paikassa, joka varmasti nauratti ohipolkenutta kanssapyöräilijää.

Ekat 350km menivät mukavasti vihellellen, mutta viimeiset 50km täytyi polkea putkelta satulaongelmien takia. Maaliin päästiin klo10:30 ja pyöräilyä yhteensä 16h48min keskinopeus 24kmh.

Nähdyt asiat:
-Hirvi
-Kalsarit
-Käärme
-Leikkikäärme
-Karhu
-Mies pelkissä speedoissa rullalauistimet jalassa ja jokin taikasauva kädessä

15 Likes

Tähän oikea vastaus oli kyllä päivänselvästi ”mahdollisuus”, ei nuarisolle olisi pärjännyt tuoreilla jaloilla yhtään sen paremmin. Rasteina maltillisesti vain Ällärintie, Elimäki ja Ruotsinpyhtää eli vähän alle 250 km, paluumatkalle oli Pellinki- ja Emäsalo-optiot, mutta katsoin paremmaksi jättää tällä kerralla lunastamatta. Seuraavalla kerralla toivottavasti pidempään.

3 Likes

Etenkin tästä olen kateellinen!
En nähy oikein muita villejä eläimiä, kun lintuja ja pupuja.
Reitti kulki kuitenkin pitkin peltoja ja metsiä ja toiveissa ollut pitkään karhun kohtaaminen.

2 Likes

Kyllä tää on selkeästi hyvä kaava. Elia Viviani ajoi eilen EM-kisoissa ensin 207 kilometrin maantiekisassa 7. sijan (sprinttiloppu) ja voitti muutama tunti sen jälkeen ratapyöräilyssä pudotusajon.

3 Likes

Hyvä reissu, hyvää seuraa jne - eli ihan niinkuin pitää ja aina ennenkin on ollut. Parasta näissä on kaiken sen porukalle vastaan tulleen randomin kertaaminen joko jo reissun aikana rasteilla tavatessa tai sitten maalissa viimeistään.

Oma reittisuunnittelu oli lähinnä mahdollisten taukopaikkojen aukioloaikojen etsimistä, omalle suoritteelle otin paremman aikataulun puutteessa pohjaksi edellisenä viikonloppuna ajetun b300 maantieversion ja jatkoin sitä Huhdasjärven ja Matkoslammen rasteilla.

Rastit kiersin järjestyksessä Ällärintie-Huhdasjärvi-Matkoslampi-Elimäki-Ruotsinpyhtää eli myötäpäivään.

Lähdön jälkeen ensimmäinen stoppi oli pikainen vesitankkaus Artjärvellä ennen Ällärintien rastia. Ällärintien jälkeen jatkoin pizzalle Pizzeria Rehtoriin ja kohti Kausalaa. Ainoa kiinteä välitavoite mulla oli ehtiä klo 19:00 sulkeutuvaan Jaalan S-marketiin, mutta ilmeisesti Jaalassa vettä olisi hätäilystäni huolimatta saanut kirjaston luota vesipisteestä ja vahvempaa jonnekin yömyöhään auki olleesta kuppilasta. Kausalan ja Jaalan välisen 30 km puimuri jahtasi mua kuin terminaattorissa konsanaan: ylämäissä turbo vihelteli selän takana ja alamäissä puimuri jäi jälkeen, huikee fiilis ajaa isoa maatalouskonetta karkuun ja onnistua siinä.

Matkoslammella saunonut ja sinne telttailemaan mennyt jengi oli lievästi äimänä, kun superhienolle laavupaikalle saapui vain jakkaroiden laskemisesta kiinnostuneita pyöräilijöitä. Ei jääty saunomaan, mutta aina ei tule tehtyä fiksuja päätöksiä. Maastopyöräilyreitti laavulle oli myös …mielenkiintoinen, koska täyspitkät lokarit ja sileä gravelking. Piti oikein katsella minne renkaansa ohjaa ettei mene reissu pilalle.

Korialla kävin pitämässä taukoa 24h ABCllä ja tauon jälkeen mutkittelin keskustan kautta, kun muut samaan aikaan tauolle osuneet jatkoivat suoraan kuutostietä Elimäen suuntaan. Tämän reittivalinnan perustelin enimmäkseen nostalgiasyillä, mutta sattumankaupassa serkkukin ajoi Korian kylillä vastaan.

Elimäen rastina oli uusi hieno brevet-hotelli, joka piti rastin bonustehtävänä arvostella kirjallisesti ja vähintään 20 sanan mittaisesti. Kokeilin arvostelun rehellisyyden takaamiseksi käydä hetkeksi penkille poikittain, mutta tuntui siltä että taju lähtee välittömästi jos jatkan makoilua yhtään pidempään. Pisteet hotellille.

Ruotsinpyhtäällä oli vielä melko pimeää mutta Porvoon lähestyessä näki taas jotakin. Hirmuväsy ja lievä hallusinointi alkoi myös juuri ennen Porvoota, onneksi oli mukulakiviä ja Shell Kuninkaanportti. Jossakin Nikkilän paikkeilla matkalle ilmestyi myös se alkusyksyn aamuyön hernerokkasumu.

Lopputuloksena 21 tuntia ja 29 minuuttia käytettyä aikaa, 16 tuntia 48 minuuttia polkupyörällä ajoa, 404km edettyä matkaa ja keltainen kortti, sen saa onneksi lähettää eteenpäin.

Oman reissun dokumentaatio ja lisää kuvia löytyy myös somesta. Maalilauluksi en osaa enää kuvitella mitään muuta kuin @Lammy ft. Valtava Jänis. Kiitos @pyorailisinkohan ja komitea ja kaikki vuorokauden sisään osunut ajoseura, näitä on mukava ajaa.

16 Likes

Kiitos vielä kaikille osallistujille. Tuntui, että kaikilla oli maalissa hyvä fiilis. Ja sehän on tärkeintä. Oli myös kiva yllätys, että Vallilan tukikeskuksen porukka järjesti maaliin syötävää. Minä sain tästä Krisseltä ekan viestin muistaakseni tiistaina ennen ajoa.

Lisäsin tuloslistan randonneurs.fi sivulle: Randoällärit #4 // 13.-14.8.2022 | Randonneurs Finland Taan vielä taulukon, jossa näkyy jokaisen käymt rastit ja laitan tänne linkin. Voittokaksikko kävi samat rastit. Jaetuisita kolmosista yhdessä ajanut kolmikko kävi luonnollisesti samat, mutta neljäs 100p kerännyt ajoi yhden eri rastin. Kaikilla rasteilla kävi useita kuskeja. Pistän tosiaan taulukon jakoon ja analyysiä, kunhan ehdin sen naputtelemaan.

6 Likes