Randoällärit #4 // 13.-14.8.2022

Randoällärit tulee taas. En ole tapahtuman järjestäjä (Matti/@pyorailisinkohan on), mutta huomasin ettei tän vuoden randoälläreistä ole vielä ketjua. Tässäpä siis tapahtumainfot jos jotain muutakin hotsittaa osallistua eikä ole osunut tutkalle.

Randoällärit #4 // 13.-14.8.2022

Ajankohta

13.8.2022 - 14.8.2022 kello 11:00

(In English below)

Vuorokausi älläreitä nonstoppina, kui siistii!?

No ei oo pakko ajaa koko aikaa.

Elokuun 13.-14. ajetaan neljättä kertaa järjestettävät randoällärit, eli breveteistä, flechestä, alleycateistä, Valleycateista ja Transcontinentalista innoituksensa saanut vuorokauden mittainen pyöräsuunnistuskilpailu. Rastit pisteytetään, ajettavaa kertyy valintanne mukaan lyhyestä lenkistä satoihin kilometreihin.

Osallistumismaksu on 10 euroa.

Ilmoittaudu tällä lomakkeella viimeistään 10.8.2022.

Lähtönä ja maalina toimii Cafe Kuusijärvi (Kuusijärventie 3, 01260 Vantaa). Kisakeskus on päärakennuksen alakerran Rantatupa.

Ilmoittautumismaksut käytetään ensin tilavuokraan ja mikäli rahaa jää yli, lopuilla ostetaan osallistujille aamupalaa. Tarkemmat tiedot aamupalasta lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä. Osallistumismaksu ei sisällä saunaa. Kuusijärven saunat aukeavat klo 9 ja maksavat 6,5€. Kisakeskukseen on mahdollista jättää tavaroita säilöön yöksi. Maali aukeaa aamulla noin klo 7 (tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin).

Palkintoja ei ole.

Ajo alkaa klo 11 lauantaina, tulkaa ajoissa paikalle, ja maalissa pitää olla viimeistään vuorokauden kuluttua sunnuntaina klo 11. Minuuttien myöhästymisestä ei tule sakkoa, mutta pisteiden laskeminen ja tulosten julkistaminen alkaa heti ajan päätyttyä, joten myöhästyjä saattaa jäädä niistä täysin ulos.

Rastit pääpiirteissään Helsinki – Sysmä – Mäntyharju – Hamina -akselilla. Maalista lähin rasti on noin 50km päässä eli lyhimmillään hyväksytyn suorituksen voi tehdä satasen lenkillä. Kaikkien rastien kerääminen vaatinee 600-700km polkemista.

Kaiken liikkumisen on tapahduttava omin voimin , joten et voi esimerkiksi kulkea junalla osaa matkasta. Teknisessä tai muussa ongelmatilanteessa voi käyttää myös muuta kulkuneuvoa, mutta ajoa tulee jatkaa samasta pistestä, mihin matka aiemmin katkesi.

Ajo omalla vastuulla liikennesääntöjen yms. mukaan järki päässä.

Rastien vastaukset:

Rastien kysymykset on esitetty manifestissa. Useimmilla rasteilla vastaus on kolminumeroinen luku, mutta sinua voidaan myös pyytää täydentämään opastetaulussa olevan tekstin puuttuvat kohdat tai ottamaan kuva kohteesta.

Entry fee is 10€.

Please register using this form on 10.8.2022 at latest.

Start and finish are at Cafe Kuusijärvi (Kuusijärventie 3, 01260 Vantaa). Event center is Rantatupa in the main building.

Registration fee is used first to cover the rent of the event center. If money is left, the rest will be used to buy breakfast for the participants. Information about breakfast will be sent to participants after the registration closes. Registration fee does not include sauna. Saunas will open at 9 am and sauna fee is 6,5€. Finish will open in the morning approximately at 7am (TBC).

There are no prizes.

The start is at 11 on Saturday. Be there on time, so you can actually start riding by then. You have 24 hours, be at the finish before 11 on Sunday. There will be no penalty if you’re late for just minutes, but the results will be announced right after the time is up, so you might be left out of those completely if you’re not there in time.

The checkpoints will be in Helsinki – Sysmä – Mäntyharju – Hamina area. The closest checkpoint will be 50km from the start so you can finish with just a (metric) century ride. To visit all the checkpoints you will need to pedal 600-700km.

All travel must be self-powered. You can not take a train or anything like that. In case of a mechanical or other unexpected event you may use a motorized vehicle, but need to return to the same location before continuing.

You’re riding on your own responsibility.

Checkpoint answers:

Answer the questions given in the manifest. Most of them are three digit numbers, but on some checkpoints you are for example asked to fill in the missing word of a text on a guide sign or get a picture of the location.

11 Likes

Nonniihh! Näitä onkin jo odotettu🤩

Potentiaalinen ensikertalainen kysyy: Onko no-no tai etiketin vastaista ajaa kaverin kanssa?

Aiemmin on ainakin saanut ajaa myös tiiminä, eikä ole haitannut vaikka vasta tien päällä jossain tapahtuisi spontaani tiimiytyminen. Tai erkaantuminen. Rasteilla pitää tietty itse henkilökohtaisesti käydä.

Jännä nähdä miten oon tapahtumaan mennessä palautunut, mutta mukanahan sitä vois olla.

1 Like

Ei tarvitse ajaa soolona. Samaan tapahtumaan osallistuvan (tai useamman) kanssa saa ajaa kimpassa. Eli menee samaan tapaan kuin breveteilläkin.

2 Likes

Pitääpä laittaa kalenteriin, jos kerkeisi kuntouttaa polvet tähän mennessä pitkän matkan kuntoon.

Sunnuntaille 14.8. Flow-liput (Nick Cave) joten täytyy vähän miettiä, vaikka tapahtuma kiinnostaa pirusti. Jos vaikka ajaa lauantai-lenkin ja käy su-aamusta maalissa käymässä niin jaksaa illalla keikkaan :thinking:

Paskan paska sanoo stöö, pyörä palasina. Jos joku harkitsee vielä niin neuvon raivaamaan vapaata ja lähtemään. Ajoseuraa löytyy, muistoja jää.

Randoällärit ja ratacup putkeen, uhka vai mahdollisuus?

1 Like

Siistiä että tapahtuu! Yritän säätää itseni mukaan näihin.

Kyselisin vielä, että julkaistaanko rastit etukäteen, vai vasta manifestissa? Gearihommia mietiskelen vaan…

Rastit tulee etukäteen julki jotta reitin voi plänätä valmiiksi. EOS tarkalleen koska, mutta kuitenkin ennen tapahtumaa.

4 Likes

Rastipaikat julki: https://ridewithgps.com/routes/40394117

3 Likes

Salasanan resetointi onnistui vihdoin ja pääsin jälleen kirjautumaan tänne.

Rastit ja rastien pisteet on julkaistu: Randoällärit #4, checkpoints - A bike ride in Vantaa, Etelä-Suomi

Ajaa saa vapaasti yhdessä muiden tapahtumaan osallistuvien kanssa. Satunnaisten muiden pyöräilijöiden peesaaminen taas ei ole suotavaa.

Yritän muistaa kertoa myös täällä, jos jotain päivityksiä ohjeisiin tulee, mutta pääkanava tapahtuman tiedoille on tämä sivu: Randoällärit #4 // 13.-14.8.2022 | Randonneurs Finland

Eli ei muuta ku reittisuunittelut käyntiin ja ilmoittautumaan!

12 Likes

Kävin viikonloppuna ajamassa rastivalmistelulenkin (Matti Jutila on Instagram: "The fourth edition of #randoällärit is coming this weekend. Last weekend I did the traditional check point ride preparing all the other CPs except for the two closest ones (which I've prepared on road rides). Plenty of beautiful roads. If you haven't signed up yet, I strongly recommend doing it immediately. Sign up closes on Wednesday. For more info check the link in my bio. My weekend ride was easy paced bikes'n'beer ride #börstaajo with @ssirkia. @will_take_a_while joined us for the first 200km. We had a sauna and slept at #matkoslammenlaavu, one of the CPs next weekend. 620km, sauna and 8 beers in great company is a pretty nice weekend."). Tiedustelun perusteella säädin hieman kontrollipisteitä vastaamaan paremmin rastikysymyksen vastauksen paikkaa maastossa. Yksikään täppä ei kuitenkaan siirtynyt yli sataa metriä eli reittisuunnitteluun tällä ei ole väliä. Päivitin sijainnit samaan linkkiin.

Mutta tänään kartalle tuli uusi rasti! Edellisten randoälläreiden kisakeskusta isännöinyt @zykkeli pitää nyt rastin uudessa kodissaan. Rasti on auki lauantaina klo 18 asti. Rastilla voi käydä vain hakemassa pisteet tai sinne voi jäädä myös viettämään aikaa pyöräilyporukassa. Mikäli aiot jäädä pidemmäksi aikaa, niin tuo nyyttärimeinigillä jotain naposteltavaa jaettavaksi. Minä ajan kanssa tuonne, kunhan saan porukan matkaan. Minä vien ainakin kahvia.

Ilmoittautumisaikaa on siis enää kaksi päivää. Tsekkasin tänään sääennusteita ja lupaa aika täydellistä kesäyön ajokeliä. Eli ei muuta kuin vetämään, nautiskelemaan tai sekä että.

10 Likes

Itse en pääse tänä vuonna mukaan, k aikataulut.
Kaikille tuumaajille tiedotam, että ihan tosi mullistava kokemus on! Lähteäm mukaan, vaikka vaan kruisailumeiningillä kuten ite aina.
Ollut aina ihanan hirveää, sekä vuoden kohokohtia. Ikuisia muistoja.
Tosi vapauttavaa myös oppia, että jos joskus tarvii, niin sillä kruisailuvaudillakin pääsee vuorokaudessa monta sataa kilometriä tost noi vaan.
Laajentaa maailmankuvaa ja semmoista.
Toi kuusijärvikin tosi mässy mesta. Pääsispä osallistumaan geimeihin.

9 Likes

Joko alkaa reittiaihiot olla muotoutuneet? Hahmottelin itse pari, joko Pulkkilanharjun suuntaan ja Kalkkisten kautta takaisin tai vaihtoehtoisesti Elimäeltä Kymenlaakson suuntaan. Vähän fiiliksistä riippuen sitten valinta, varmaan vasta startissa.

Pulkkilanharjulla on ollut jo pitkään haaveena käydä ajamassa, mutta toisaalta sinne sais vintata sitten 140:n laitaa, se taas ei niin innosta. Ei oo juuri kilsoja tänä vuonna alla, joten aika retkimeininkiä on odotettavissa. Molempiin reittivaihtareihin jää myös mahis lyhentää tarvittaessa reippaasti ajomatkaa.

En nyt ala suuremmin reittivinkkejä jakamaan, mutta Pulkkilanharjun suuntaan on ihan hyvin vaihtoehtoja 140:lle. Viime viikonloppuna ajettiin sitä vain pari pätkää. Pulkkilanharju on kyllä nätti paikka pyörillä.

Oikein reittiä speksaavahan ajoittaa osumisen Pulkkilanharjulle auringonlaskuun tai -nousuun. Nätti paikka.

7 Likes

Kovasti kiinnostaisi ajella, mutta puoliso on duunissa koko viikonlopun, niin oon koirien kävelytysvuorossa koko viikonlopun. Jos olisi ollut enemmän Helsingin ympärillä, niin olisi onnistunut vähän edestakaisin meininki. Noh, ensi vuonna sitten.

Ilmottauduin, mutta tuli yllättävä elämäntilanne ja eipäs pääsekkään. Miten saisi tiedon jonnekkin?