Brevetit (ja muu pitkänmatkan suorituspyöräily)

Ajoviima viilentää ja paarmat vaan hyväntahtoisesti kirittää. Etelästä tulevan ukkosen edellä oli hyvä myötätuuli hetken.

6 Likes

Tulipa tosiaan käytyä Pöörirandossa Virossa tos pari viikkoo sitten, ajattelin kirjoittaa tähän terveisiä siitä kiinnostuneille.
Kyseessä on vuorokauden mittanen suunnistuskisa, randoälläreiden tapaan. Niinku ällärit, mutta rastit on aika laajalla leväällään eikä niitä kaikkia ehtisi kukaan ajaakaan. Sijainnit kerrotaan viikkoa ennen, mutta pisteytys vasta tuntia ennen lähtöä ja pisteissä saa myös bonuksia kun hakee riittävästi tai kaikki jonkun tietyn teeman rasteista tms. joten taktikoinnilla on väliä. Läppäri vois olla ihan hyvä olla messissä viime hetken reittisuunnittelua varten. Meillä ei ollu ja muutenkin oltiin päätetty että mennään paljolti sillä reitillä joka oli viikon mittaan katteltu, vaikka vähän kehnosti oli kiireisellä viikolla ollut sitäkään aikaa hieroa. Ajatuksena oli enemmänkin nähdä seutua ja mestoja ja fiilistellä tiellä olemista ja kesäyön läpi ajamista. Ton saa ajaa yksin tai ryhmässä, kunhan jokainen tosiaan ite ajaa kaiken mitä lappuunsa merkkaa, me ajettiin Samin ja Kimin kanssa kolmestaan. Useempi muukin oli Suomesta ja täältä foorumiltakin. Vajaa sata osallistujaa kai.
Rasteja oli hyvissä mestoissa, kuten Viivikonnan hylätyssä kaivoskylässä ja neuvostoaikoina suljetussa kaupunki numero seitsemässä eli Sillamäessä, siellä jossain jännässä taidekäsityöhökkelikylässä metässä. Narvassa käytiin ja useempi näkötorni kierrettiin. Yks rasti oli lipsahtanut järjestäjän kartassa kilsoja sivuun siitä mistä se lopulta löytyi ja toinen oli niin hämäävä kompa kun jo vuosia sitten purettua hyppyrimäkeä etsittiin, sopii henkisesti varautua siihen että ihan maksimikilsoja tuolla ei ehkä voi ajaa kun aikaa menee ihmettelemiseenkin, ei oo mitään global guts -rasteja joissa vastauksen näkis jo ohi ajaessa. 453 km me ehdittiin, pari rastia enemmän ois voinut hakee jos ois mennyt vähemmän aikaa etsimiseen.
Lähtö ja maali oli leirintäalueella Sämi Siilissä, jossa oli sauna ja jonkunlainen oja uitavaksi.

Hiton siistejä mestoja ja lepposa meno. Suosittelen. Ja oli mukavaa ajaa kunnon randoo taas porukalla, tästä minä nautin, hyvä vauhdikkaan tuntunen muttei liian kiireinen rytmi ja kaikin puolin viihtyisää. Alkoi soida Rootsin Dilla jointsin biisit päässä, kuten välillä käy kun ajaminen on hyvää.
Sijaintihan se vaihtuu joka vuosi mutta meno varmaan aika vastaava.





28 Likes

Vapaamuotone rando meetup Hesalan Ruoholahden One Pint Pubis 12. heinäkuuta klo 17 eteenpäi: linkki

6 Likes

Onnistuessaan olisi ollut pitkänmatkan suorituspyöräilyä, mutta nyt jäi leikki kesken, joten ehkä tämä oli vain suorituspyöräilyä.

Tahkolla siis 240:sta koittamassa. Olosuhteet veivät tällä kertaa voiton.

13 Likes

Randoälläreistä muuten kellään mitään havaintoja?

oottelen vielä tätä luvattua analyysiä viimevuotisista

1 Like

Voittaja(uusi järjestäjä) taitaa pistää paukkunsa tänä vuonna TCRNo9.

Edit tämä tieto “Voittaja(uusi järjestäjä)” on aivan väärä käsitys!

Kumpi voitti kimi vai sami

Jos muistan oikein niin olikohan kahdella parhaalla samat pisteet? Mikäli ymmärsin maalissa oikein keitä kukainenkin on, taisi toinen näistä olla tältäkin foorumilta tuttu walto.

Meitsi DFL mekaanisen takia ja hain yhden rastin.

@walto ja yx muistakin randotapahtumista joskaan ei foorumilta tutuksi tullut Kosti.

3 Likes

Joo näin pääs käymään. Kosti vielä tunnin nopeempana vaikka harhaili Mäntyharjun taajaman kautta matkosen lammille, ajeltiin sitten Kouvolan ohi yhtämatkaa. Siitä eteenpäin Pellingin rasti alkoi sit lipumaan aina vaan kaukasemmaksi haaveeksi.

2 Likes

Kerran jos toisenkin sitä on heikolla hetkellä satulassa istuessaan haaveillut että vetäis Pellinkii.

6 Likes

Siellä vedetään taas.

7 Likes

Saakos tuolla jotenkin suosikkiseurattavat tallennettua ja tehtyä siitä kirjanmerkin? On aika tahmainen ja sotkuinen kartta, kun siellä menee melkein 400 palleroa.

Mäkipää on näköjään merkitty britiksi.

Green leaderboardilla olevat meinaa vissiin, että eivät oo lentäneet mestoille.

Siinä nimen edessä on semmonen minikokoinen tähti, kun siitä klikkaa, niin ylhäältä voi valita Favorite-sliderin päälle. Näyttäisi muistavan tähdet F5:n jälkeen, mutta piti uudelleen klikata toi favorite-näkymä päälle.

edit. suomikuskit saa näkyviin kun kirjoittaa hakukenttään Finland, paitsi Mäkipään nyt siis

3 Likes

Ah, no tuo Finland -haku nopeuttaa jo niin paljon, että koitan pärjätä sillä.

Paitsi ettei toi Finland-filtteri rajaa täpliä vaan vaan tota nimilistaa :japanese_goblin:

sieltä saa laitettua favorites ja sit siitä kun klikkaa viel ton sliderin niin sit saa näkymään pelkästään halutut

Nämä siis tietsikalla, koska mobiilissa noita ei näy. Vittu et mä vihaan näitä träkkereitä vuodesta toiseen…

1 Like

Mielenkiintoisia ajajia, jotka osui silmään:
Auri Teinilä, Sveitsin väreissä
Mikko Mäkipää, Iso-Britannian väreissä