Pyöräkolari uutisissa

semi acab lausunto kyl

2 Likes

Kunpa poliisilla olis joku mahdollisuus puuttua tähän, vaikka joku “valvonta” tai joku semmonen että punaisiin ajamisesta sais sakot. Ihan hullua ajatus kyllä, parempi vaan olla tarkkana kun autolle jää kuitenkin aina toiseksi.

6 Likes

Oikeudenkäynnit | 9-vuotias tyttö kuoli kuorma-autoilijan ajettua hänen päälleen Espoossa – Oikeus: Kuljettaja oli huolimaton.

Oikeus on todennut, että jos autossa on sokeita pisteitä, täytyy kuljettajan havainnoida liikennettä jo etukäteen! Pelailin sellasen kohtuu nykyaikasen peruutuskamerajärjestelmän kanssa, johon saa kolme kameraa ja kytkennän vilkkuun, niin että suuntamerkin antaminen kytkee aina sokean pisteen kameran päälle näyttöön. Että teknisiä ratkaisujakin löytyy jos kuljetusyrityksillä vain ois tahtoa.

4 Likes

Kun nyt aluksi vaikka korotettaisiin jokainen suojatie kaupungissa, sen verran jyrkillä reunakivillä että auto hajoaa jos siihen vetää kovaa. Tasaista ylittäjille. Helpompaa rattaiden kanssa, helpompaa pyörätuolilla, helpompaa rollaattorilla, helpompaa polkupyörällä jne jnp.

Lisäksi tää “viisaampi väistää” -argumentti rasauttaa aina, koska eihän se pidä mitenkään paikkaansa yleisesti. Jos minä menen huitomaan vaikka liekinheittimen/singon/mitä näitä nyt on kanssa risteykseen autoilijalle (“viisaampi väistää!”), mut haetaan sieltä pois ja vähän äkkiä, eikä kukaan tule argumentoimaan että sen autoilijan olisi pitänyt viisaampana väistää ja käyttikö se turvavöitä edes.

8 Likes

Kerrankin otsikossa on asia ilmaistu jotakuinkin oikein. Yleensähän, kuten tuossa Turun kolarissa, nämä (aktiiviset) pyöräilijät kuolee niiden (passivisten) autojen alle.

Vielähän tätä voisi korjata siihen suuntaan että " Huolimaton autoilija tappoi/aiheutti … kuoleman"

Varmaan sillä, että tässö on kyseessä oikeuden päätös on tekemistä otsikon asettelun kanssa, mutta eipä nuo usein mene ihan lapaan missään prosessin vaiheessa.

Pakko olla eri mieltä. Kiihdyttely ja jarruttelu aiheuttaa isosti paikallisia päästöjä, minkä lisäksi hälytysajoneuvojen pitää päästä kulkemaan vauhdilla.

Kaupungissa vois kyllä olla 30 kilsan nopeusrajoitus ja silleen että 1) ihan oikeasti valvottaisiin ja 2) sakot olisi tuntuvat.

Olin kauan sitten joitakin kertoja vierailulla semmosessa tarkoin vartioidussa kompleksissa, jonka sisällä etäisyydet oli kuitenkin pitkiä ja taitettiin autolla. Nopeusrajoitus oli 15 mailia tunnissa ja sen kanssa oltiin tosissaan, näin meille ainakin teroitettiin vierailuohjeissa. Toimit väärin → ulos. Ikinä ei ole missään nuoret suomalaismiehet ajanu autoilla niin nätisti rajoituksen mukaisesti. Joten on se mahdollista.

https://www.yksivaihde.net/t/pyorakolari-uutisissa/5312/3107
Tapahtui eräässä tarkoin vartioidussa kohteessa vuosia sitten: Vierailuohjeissa kerrottiin, että yhtenäistä valkoista viivaa ei saa ylittää. Eräs toinen vierailija (paikallinen siis) ylitti keskellä olevan valkoisen viivan aamulla paikalle saavuttaessa. Samana päivänä ennen lounasta kyseinen satraappi pyysi julkisesti anteeksi rikettään ennen kuin hänet ystävällisesti saatettiin pois kohteelta.

Onneksi meillä ei ole polttomoottoriautoja enää pitkään niin voidaan sitten rauhassa korottaa kaikki suojatiet.

2 Likes

Mites ne hälytysajoneuvot?

Eiköhän me voida tehdä niistä magneettisesti leijuvia siihen mennessä, kun polttomoottoriautoista päästään.

1 Like

Tai quadkoptereita, eipä tarvitse seisoa ruuhkassakaan.

No niiden työt vähenee ratkaisevasti kun suojatiellä joutuu vähän hidastaa.

10 Likes

Enpä oo koskaan tullut ajatelleeksi tätä hälytysajoneuvoargumenttia. Kai ne sisäänajoväylät voi olla tasasta plaania koska alikulut… eikai ne hälytysajoneuvot lähiöiden kautta kiertele.

Pyöräillessä semmoset korotetut suojatiet on kyl aika ärsyttäviä, joissa pyöräilijä on väistämisvelvollinen. Autoilija hidastaa töyssyyn ja homma kestää paljon pidempään. Todennäköisemmin tulee myös jotain ämpyilyä, että kuka menee ensin.

Yksikään jalankulkija ei ole kuollut korotetulla suojatiellä.

(Tai näin oli jokunen vuosi sitten. Korjatkaa jos tilastot on muuttuneet.)

5 Likes

No kunhan ihmiset tajuaa tarvita ensihoitoa, palokuntaa tai poliisia sisäänajoväylien varrella ni kaikki on hyvin.

Periaatteessa liikennettähän voitais rauhottaa muillakin keinoilla kuin töyssyillä. Jos rajotuksen lisäksi pienillä kaduilla, joilla käveleminen on ensisijainen kulkutapa ja pyöräily toisena, olis enempi semmonen fiilis että auto on niinku vieraana kävelyalueella. Kapeita katuja joilla ei tee mieli ajaa lujaa kun on tasa-arvoisia risteyksiä ja kaikkea muuta seurattavaa, katuja voisi jalan vaikka ylittääkin mistä vaan eikä vain suojatien kautta. Ja pillit päällä ajava hälytysajoneuvo vois kuitenkin päästellä vauhdikkaammin luottaen siihen että sitä väistetään. Ja suuri osa matkasta hoituiskin isompia kokoojakatuja, joille suuremmat automäärät voisi ohjata selkeemmin kuin vaikka nykyään Helsingissä. Ja suurin osa kaduista olis näitä rauhotetumpia pikkukatuja, asuntokatuja tms.

5 Likes

Tä kyseessä oleva risteys on yks useammasta työmatkalle osuvasta risteyksestä, missä toi lainaus osuu enemmän kun kohdalle. Toinen pääkallopaikka on Koulukadulta Köydenpunojankadulle käännyttäessä. Lähes viikottain miettii, että on taas vaan ajan kysymys koska kolisee. Sormet ristissä et parantuva pyöräilyinfra tois vähän lisäturvaa tonne keskustaan :crossed_fingers:

Noi hälytysajoneuvot eivät lopulta estä hidasteiden toteuttamista - korkeintaan rajoittavat niiden jyrkkyyttä. Ja sitten on olemassa erikseen raskaampia ajoneuvoja varten suunnitellut tyynyhidasteet, jotka haittaavat henkilöautoa mutta eivät paloautoa tai busseja. Hidasteita on nykyäänkin monen paloaseman hyökkäysreitillä. Tampereen Rongankatu tulee ensimmäisenä mieleen.

Pirkkalassahan noita töyssyjä on viljelty ihan urakalla käytännössä jokaiselle tonttikadulle ja kokoojakadulla. Ainoastaan pääväylät ovat ilman hidasteita.

2 Likes

Suinkaan kaikki hälytysajoneuvot eivät ole raskaita.

Töyssyt ja tyynyt on mun mielestä vitun laiska ratkaisu ongelmaan, johon olisi muitakin lääkkeitä. Syy miksi tässä maassa autoillaan kuten autoillaan ei johdu töyssyjen puutteesta.

Valvonta ja sanktiot auttaisi myös esim. ajaessa tekstailun kitkemiseen, mihin töyssyt ei pysty.

No, harmituksen aihe meillä kuitenkin on sama vaikka keinoista ollaan eri mieltä.