Puinen seinäteline pyörän säilytykseen

Moi,
seuraa asia mitä oon pläänäilly ja siihen liityvät muutamat kysymykset.

Eli olen suunnitellut seinään kiinnitettävän puisen “boksin”, johon saa fillarin näyttävästi kiinni. Laatikossa on myös kansi jonne voi laittaa vaikkapa kypärän, ajokengät ym. sälää.
Voisin näitä valmistella enemmänkin jos jengi innostuu. Itselläni tällä hetkellä prototyyppi.
Telineen lisäksi mukana tulisi kiinnitysruuvit.
E: Mittoja/muotoa voidaan suunnitella sinun toiveesi mukaan.

Inspiraationlähde: Knife & Saw / Home of The Bike Shelf & Other Wooden Objects

Miltä kuulostaa? sytyttikö? haluatko sellaisen? paljonko olisit valmis maksamaan tästä suomalaisesta laadukkaasta käsityöstä?

Muutama kuvatus vielä loppuun

BOKSI1

BOKSI2

BOKSI3

Ja kaikki palaute (risut, ruusut ja kehitysideat) otetaan vastaan.
-Tupinnuppi

Hyvä idea! Jostain kumman syystä arvostan käsityötä.

Pari ajatusta mitä heräsi.

  • Todennäköisesti tätä pidetään aika korkealla. Onko vaikea käyttää laatikkoa? Voisiko olla vetolaatikko tai kaappi? Vaikeampi tehdä ja vaatis vähän suunnitelman muutosta.

  • Vähän raskaan näköinen. Voisi olla ohuempaa liimapuulevyä.

  • Reunan pyöristys on aika suuri säteisellä terällä tehty. Saisi modernimman ilmeen, jos olisi pienempi pyöristys.

  • Inspiraationlähteeseen nähden suurempi. Sisätilan vuoksi? Kasvattaisin mielummin ala- kuin yläosaa. Eli pyöräkolo ylemmäs.

  • Kansi vois toimia takareunasta saranoituna paremmin? Varsinkin jos siihen sais jonkun ilmajousen tms. estämään näpeille paukahtamista.

  • Kiinnitysruuveja en laittaisi mukaan, vaan jättäisin ostajan vastuulle hankkia omaan seinäänsä sopivan kiinnitysratkaisun.

  • Korkealle kiinnitetyn päältä aukeavan laatikon käytön helppous/aivot räjäyttävä vituttavuus -suhde pohdituttaa täälläkin.

Edit: työnjälki miellyttää kyllä silmää, jalostamalla tästä voi tulla vaikka mitä kyl.

Edit2: takaseinä vois olla korkeampi ja yläreunassa pari kiinnitysreikää, niin saisi painavahkon laatikko-pyöräyhdistelmän kiinnitykseen vähän edullisemmat vipuvarret?

En nyt tiiä ton uran tarkoitusta, mut jos on tarkotus siinä roikottaa, niin ei kovin montaa modernia alsarunkoa varmaan syö. Muuten vaikuttaa ihan kivalta

Vielä lisää.

Vaneri tuntuu puskevan joka paikkaan. Vois toimia tässäkin.

Kiitos kaikille palautteesta.
Jos pystysitte vielä ottamaan kantaa hintaan, ois kova.

Tästä lähdetään kehittämään.

voin ottaa kantaa hintaan sen verran että alle sataselle saat tuota kaupaksi. tummana.

http://innatcascade.com/wp-content/uploads/impressive-bike-storage-inspiration-mounted-in-the-white-wall-with-wooden-hanging-bike-storage-and-tile-flooring-in-white-tone-for-indoor-bike-storage-solutions-indoor-bike-storage-solutions-interior.jpg

vähän mietityttää kunkin seinän kantokyky… saattaa ostajalla olla sellaista päälle 15kg viemäriputkiankkuria niin ei kauhean paljon voi juttuja enää säilöä laatikkoon kunnes kananpaskaseinä sanoo kaput.

erittäin miellyttävänä hommana näkisin omalle seinälleni. ironisesti tuppeensahattua lohenpyrstöliitosta ja pauligilta jo soitellaan veistelemään juhlamokkamainokseen.

ei vissii pysty asettelemaan pyörää vetopuoli ulospäin, koska…? ja kattokaa ny totaki surkeaa jakkaraa joka särkyy kun laitos irtoaa seinästä.

Voisi keventää melkoisesti. Myös kunnon liitokset tekisivät ulkonäölle hyvää. Lohenpyrstöliitokset nurkkiin ja pohja sekä kansi tuonne rakenteen sisään.

Ripustushahlo on vähän turhan syvä. Vie tilaa laatikosta.

Hyvältä näyttää! Ehkä tuo railo vois olla paksumpi ni tähän menis kaikki katuradatki. Itellä onneks kiviseinät niin näihin saa ripustettua mitä tahansa. Paljon tolle protolla on painoa?

Kypärän ripustukseen koukku/muu uloke ois hyvä. Irtokansi turha, koska päivittäiskäytössä se lojuis ekan avaamisen jälkeen lattialla.

en tiedä onko miten toteutettavissa, mut ite näkisin et tuo kansi avautuis / olis saranoitu s.e. tuon hahlon yläpuolinen alue toimis sen kannen etureunana => access boksiin olis myös edestä päin…

Kansi pois tai saranoilla kiinni ja pari koukkua kylkeen avaimille sun muille.
Harmi ku ajan niin leveillä tangoilla että itsellä ei eteiseen mahtuisi.

Kansi just hyvä. Perustuökalut sisuri yms mitä voi tarvita äkkiä boxiin ja kypärä kannen päälle. Hahlon on turha olla paljon omaa halkaisijaa syvempi, vie vaan tilaa ja ei se pyörä tollasesta vinosta hahlosta pääse luiskahtamaan.

Eikö kukaan muu näe noita puisia polkimia tuossa FF:n kuvassa?

Odie - 12:26, 19.2.2015 » Eikö kukaan muu näe noita puisia polkimia tuossa FF:n kuvassa?
Näkee, kamalat.

Miten kukaan ei vielä kiinnittänyt huomiota diagonaalisesti laudoitettuun lattiaan?

Hahlosta leveempi ja ei niin syvä kuten mainittu. Hahlon sijoitus niin boksin alalaitaan kuin mahdollista. Kansi takaa saranoitu ja kannen osana on myös ylempi etulevy, niin korkeammallakin olevaan telineeseen saa kätevästi niitä kamoja laitettua. Boksista kokonaisuudessaan sen verran korkea, että siihen mahtuu kamaa.

josbanse - 12:34, 19.2.2015 » Hahlon sijoitus niin boksin alalaitaan kuin mahdollista.
Ylälaitaan, jotta asennuskorkeus minimoidaan.

Tai ehkä tämä ei olekaan kaikkein järkevin tapa ripustaa fillari… Filon ripustaminen hankaloittaa laatikolle pääsyä. Mites olis ylhäältä avattavan luukun sijasta kaapin ovet?

^ja nekin sivulle/sivuille

Ja alas koukku johon voi ripustaa hikisen kypärän haisemaan ja kuivuun kunnes siirtää sen sisälle/päälle/päähän

E: onks tossa hahalon alapuolinen tila käyttö vai hukkatila? Jospa se olisi avoin laari johon vois laittaa vai puhelimen ja avvaimet?