Projekti: Pompetamine (myyty pois)

Juu elikkä kuukauden verran tuli pähkäiltyä millaisen pyörän tarvitsen talveksi, koska Traittor ei ota vastaan kun 25mm kumia. Mekaanisetlevyjarrut ja hybridipyörän kiekot löytyi valmiina niin päädyin tähän.

Mahtuu tarvittaessa nastaa, lokaria ja hyvä hinta. Painoa 56 kokoisella rungolla on 2,5kg eli jopa kevytkin. Osiksi valikoitui kestävää ja halpaa sekaisin. Thomsonia, Salsa Cowbell3 yms.

Kasauksessakaan tuskin tulee kauheasti esteitä, kun on jo pari pyörää kasaantunut.

Löytyykö joltain Turun alueelta ruodunkatkaisuvälineitä? PM kiitos.


Eiköhän tuossa ole onnistumisen ainekset.

Mitä ruodon katkaisuun tulee niin ei varmaan tuossa konkurssissa enää tunnu: Korjaamovarusteet - Biltema.fi

Rautasahalla vaan.

Jaa kiitoksia pitääpä ottaa mukaan kun käy huomenna katsomassa lokateita.

^laitoinkin jo dompalle peeämmää tosta ruodonkatkaisusta, mutta kun asia tuli puheeksi, niin putkileikkuria EI kannata kaulaputken katkaisuun käyttää. Se terä työntää leikatessaan materiaalia sivulle, jolloin kaulaputken pää leviää. Saahan sen toki viilattua tasaseks, mutta noihin hommiin rautasaha on paljon parempi.

EDIT: hidas. Lumikko ehti ensin.

EDIT2: projekti näyttää lupaavalta :slight_smile:

Mun metodi on rautasaha ja vanha stemmi ohjurina. Noiden halpojen putkileikkurien terät eivät välttämättä kestä teräsputken katkaisua. Muistaakseni hajoitin itse prismasta ostetun leikkurin, kun aikoinaan katkaisin pompetaminen kaulaputkea.

kyttyra - 16:56, 27.11.2013 » ^laitoinkin jo dompalle peeämmää tosta ruodonkatkaisusta, mutta kun asia tuli puheeksi, niin putkileikkuria EI kannata kaulaputken katkaisuun käyttää. Se terä työntää leikatessaan materiaalia sivulle, jolloin kaulaputken pää leviää. Saahan sen toki viilattua tasaseks, mutta noihin hommiin rautasaha on paljon parempi. EDIT: hidas. Lumikko ehti ensin.
Eipä tuo imo ole iso homma viilata tasaseks. Tähän pakollinen kommentti keulan vaihtamisesta suoraan slouppirungon kanssa. Noin muutenhan pompetamine on yksinkertasesti paras, joten onnittelen hyvästä valinnasta!

Onnittelut uudesta pyörästä!

Tää ruodonkatkaisu nousee tasasin väliajoin esille. Ei se ole mitään rakettitiedettä. Olen kaikki putket katkaissut tähän mennessä sahalla ja tulen vastakin katkaisemaan. Esisovittamalla hilut paikalleen, tussilla piirtää viivan ympäri ja eikun sahaamaan. Viilalla nopea reunojen viimeistely. Ihan turha ostaa putkenkatkaisijaa tällaista varten. Rautasaha on, jos ei edukkaampi niin ainakin monikäyttöisempi.

Ainoa huomion arvoinen asia on, että putkessa pitää olla ns. kiristysvara. Tarkoittaa sitä, että jos piirtä viivan putkeen kaikki hilut mukana, pitää katkaisu tehdä selkeästi viivan “alta”. Tämä ei tosin ole riippuvainen katkaisumenetelmästä edes.

Kyllä se siis sittenkin tulaa rautasaha biltemasta mukaan. Mites muuten onko ideoita ruodun puoleisen laakerinkoolin asennukseen. Muovivasaralla ei saa tarpeeksi tasaista voimaa siihen…

^Kierretanko, mutterit ja prikat samalla biltemasta mukaan. Jaa olikin crown racesta kyse.

No jokainen katkaisee millä katkaisee mutta itse kannatan kyseistä työkalua ehdottomasti. Levittää hieman mutta viilalla saa pois jos haluaa mutta itsellä on ainakin stemmit menneet paikoilleen ilmankin. Nopea eikä varmasti saa vinoon. Tullut käytettyä myös moneen muuhun mm. tankojen ja poolomailojen pätkimiseen.

Mä oon katkaissut bilteman putkileikkurilla useat sekä teräksiset että alumiiniset putket ongelmitta, sit lopuksi viilalla viimeistelee, helppoa ja nopeeta. Sahaaminen on paljon raskaampaa, äänekkäämpää ja siinä on loukkaantumisvaara suurempi. Putkileikkurilla katkaisee mukavassa asennossa telkkarin edessä.

Putkileikkuri ok, mutta ei noi halvat kyllä pysy terävänä kovin montaa kertaa.

domppa92 - 17:32, 27.11.2013 » Kyllä se siis sittenkin tulaa rautasaha biltemasta mukaan. Mites muuten onko ideoita ruodun puoleisen laakerinkoolin asennukseen. Muovivasaralla ei saa tarpeeksi tasaista voimaa siihen... http://farm4.staticflickr.com/3766/11085638955_aa406c78cf_c.jpg
Iso meisseli avauksi sen koolin naputteluun. Sitä ruotoputken alapäätä voi harkiten viilata kunnes se kooli alkaa uppoomaan. Oikeella työkalullakin sen koolin asentaminen voi olla mahdotonta ilman viilausta.

Imurin putki.

crown racen asennukseen joutava imurinvarsi on ehottomasti paras ghettotyökalu. Kaikki lutkahtanu parilla iskulla paikalleen no robleemos.

e. vanttera-san kerkeski jo ensi

juu eli koolikin meni pohjaan kun laitto speicerin alakoolien väliin ja naputteli kumivasaralla yläkooliin.

+1 putkileikkurille. Siistiä, nopeaa, äänetöntä, vaivatonta. Ei koskaan enää sahalla.

Niin ja ihan hyvin on se B-kaupan halpiskalukin kestänyt, myös terästä. Maksaa vähemmän kuin laadukas rautasaha.

Olihan se pakko kasata fiilifteltäväksi.

Stemmi tosin näyttää lyhyehköltä. Mutta mitatessa matka kahvoilta satulatolpalle on sama kuin Traitorissa eli saa nähdä.

jos kasaisin pompetaminee ni se nyttäis tolta, paitsi kammet ei ihan istu.

kaukomieli - 18:18, 27.11.2013 » +1 putkileikkurille. Siistiä, nopeaa, äänetöntä, vaivatonta. Ei koskaan enää sahalla. Niin ja ihan hyvin on se B-kaupan halpiskalukin kestänyt, myös terästä. Maksaa vähemmän kuin laadukas rautasaha.
sitten taas sahalla kun löydät hiilikuidun!