Projekti: Kaisei 8630R (Vivalo)

Kaikki alkoi siitä kun etsinnässä oli uusi ratarunko. Muutamia muitakin vaihtoehtoja oli, mutta oli pakko tarttua tähän, koska hinta oli niin kilpailukykyinen muihin verrattuna. Sitä paitsi tyttöystäväkin tykkää tästä kun se kiiltelee, joten ei vihaisia katseita tällä kertaa uudesta ostoksesta. Onneksi.
Ideana saada projekti valmiiksi tässä sykyn- ja talven aikana, eli mitään nopeaa kasausta ei todellakaan ole siis luvassa. Palikoita ostellaan sillon ku on rahaa ja jos halvalla sattuu jotain must have osia löytymään.
Mitään full njs settiä tähän ei tulla hankkimaan, mutta toisaalta leimoja olisi mukava saada sinne ja tänne mahdollismman paljon. Pieni ajatus tulevista osista on jo mielessä, mutta tästä myöhemmin lisää. Nämähän ehtii vielä kyllä vaihtua monestikkin ennen kun kaikki osat oikeasti on ostettu.

Joitain kuviakin tuli yritettyä ottaa tänään kun ulkona oli hyvä sää. Antaa kuvien puhua enemmän.
Vivalo Pro Special (Jussin vanha)
Kaksoinohennettua Kaisei 8630R putkea, oversize alaputki.

http://img856.imageshack.us/img856/9994/koko2.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/7017/keulay.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/9135/headtubey.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/3616/muhvi.jpg
http://img688.imageshack.us/img688/4382/kaisei.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/990/vivalo.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/38/specialea.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/3407/dropout.jpg

Ensimmäinen ongelma eteen tuli stemmin kanssa. Shimano 600AX “hidden bolt” - Stemmin ostettuani ihmettelin, että miksi se stemmiä puristava osa tippuu itsestään ja hetken aikaa Googlessa vietettyäni mulle selvisi, että omastani tuo ruuvi on rikki.
Omani näyttää tältä:
http://img404.imageshack.us/img404/5180/stemmiosa.jpg

Vaikka sen pitäisi olla tälläinen:
http://farm3.staticflickr.com/2297/2484045998_03406d9c41.jpg

ebaystä onneksi sattui löytymään tuohonkin varaosana uudet osat. Omassani on 25.4mm tangolle tuo puristava osa, mutta varaosassa 26mm, joten nytpähän sitten voi käyttää joko 25.4mm stemmiä tai sitten 26 millistä ilman shimmiä.

Nämä siis löytyi: (NOS ja NIB kuvasta poiketen) Ei ollut ihan ilmainen, mutta samapa tuo.
http://i.ebayimg.com/t/Vintage-SHIMANO-DURA-ACE-AX-Stem-bend-bold-Set-26-0-of-4-NOS-70s-/00/s/MTIwMFgxNjAw/$(KGrHqZ,!qwF!-Frz!GDBQ(F98WSWQ~~60_12.JPG

Tää on hieno ja näyttää olevan hyvässä kunnossa. Sinikeltainen väriyhdistelmä on jännä. Ei ruma, mutta ei myöskään ensimmäinen yhdistelmä, jota runkoon ajattelis ja silti se on samalla siisti. Toi poikkileikattu v-logo 3d:nä on ehkä siisteintä.

Kui iso osa skenestä ajaa Jussin vanhoilla pyörillä?

Niin, Jussi?

En tiedä mistä te puhutte.

Vaihtaakseni aihetta, tämä kyseinen runkosetti painoi teräksisen ohjainlaakerin ja satulatolpan kiristyspultin kanssa 2420 grammaa.

Veri najs.

Tää on kyllä tosiaan hieno runko, jussilla oli kanssa mehevä buildi. Keirin -kamaahan näihin on kiva laittaa. Onnea kamojen metsästykseen!

Tänään vuorossa oli stemmin kiillotusta:
http://imageshack.us/a/img843/1335/stemmi.jpg

Nyt vain seuraavaksi odotellaan eBaysta muutamaaa “halvalla kun sai” periatteella ostettua osaa. Joo, Jussilla oli myös mehevä buildi ja jotain ehkä hieman samanlaista tulossa, mutta kuitenkin erilaista.

Mehevä runko ja tulee kyllä komia kokonaisuus! Innolla odotan finaalibuildin valmistumista!

Vähän on svedumeininki tuossa rungossa, mutta onhan tuo nätti :wink: Leimatuilla pyörillä on kiva ajaa kun tietää että alla on jaloa ja laadukasta käsityöosaamista. Onnittelut hankinnastasi!

Ruotsissa kaikki on paremmin.

Tänään saapui satulatolppa. Dura-Ace tietenkin!
http://imageshack.us/a/img826/6998/tolppa.jpg

Osavalinnat pitkälti jo mielessä valmiina, mutta navat tosiaan vielä hieman suuremmassa harkinnassa. Dura-Acet kiinnostaa kyllä, mutta suojauksen heikkous hieman mietityttää. Joko DA:t tai jotkut muut kirkkaat konelaakereilla varustetut navat. Katsotaan sitten kun ylimääräistä näihin on.

Näistä tolpistahan on vähän ollut juttua, että tolla päädyllä on ollut tapana (joskus) irrota, kun liitos olisi tehty huonosti. Toivottavasti toi nyt pelaa kuten pitää ja pitkään. Ainakin nyt tuntuu ihan jykevältä.

Ite omistan kahdet DA navoilla varustetut kiekot ja oon ajellu niillä kelillä kuin kelillä keväästä syksyyn. Ei sitä “suojauksen heikkoutta” tarvii pelätä, ottaa vaan sen pienen hetken aina välillä ja huoltaa ne. Sen kun oppii niin ei siinä operaatiossa kauan mene. Jossain kohtaa vaihdoin rasvat omiin kerran kuukaudessa mut sit huomasin et joka toinen tai kolmas riittää riippuen kilsojen määrästä.

Full support lisää Dura-Acea!

mielenkiintoinen projekti.terästä sen olla pitää!oma 8630R könöttää tossa olohuoneen nurkas keskiöö vailla valmiina,kova hinku päästä jo baanalle,sama idea ollu kans et leima on ihan kiva mut ei välttämätön.

DA:n HB-7710 (njs) ollut ajossa 2 kesää. Huoltoa vaatii aika ajoin mutta sen kun tekee kunnolla niin rullaa paremmin kun konelaakereilla varustetut.

Ihiis - 16:37, 19.10.2012 » mielenkiintoinen projekti.terästä sen olla pitää!oma 8630R könöttää tossa olohuoneen nurkas keskiöö vailla valmiina,kova hinku päästä jo baanalle,sama idea ollu kans et leima on ihan kiva mut ei välttämätön.
Mulla on kohta ylimääräisenä DA-7400 (leimatut) keskiökupit ja leimaamaton 112mm akseli, jos on tarvetta. Ilman pölysuojaa ja laakereita.

Näiden kommenttien perusteella taidan kyllä hankkia tähän DA HB-7600 navat, koska niitä saa suhteellisen halvalla. Dura-Ace linja tulee sitten myöskin jatkumaan kammissa sekä keskiössäkin. Jotenkin vaan jäänyt mieleen kun kaikki aina puhuu niiden vaatimattomasta suojauksesta. Tosin mukavahan näitä on roplata, eli ei tuo itselleni nyt mikään haittapuoli tule olemaan.

Runkohan tässä on mulle ehkä hieman korkeahko 53cm, kun Nelson on 51cm korkea, mutta tänään nopean testauksen perusteella putkea jää näkyviin about nyrkin verran ja 90mm stemmi pitäisi olla ok ajoasennolle.

Keskiö saapui, mutta toisen laakerikupin pinta näyttikin tältä:
http://img15.imageshack.us/img15/5825/mg6407e.jpg
Onko tämä paha?

Ööh en oikein tiedä tuon rakennetta kun olen nöösi mutta onko tuo konelaakerille? Sitten ei ole paha.

Jos taas tuota mustaa uraa vasten pitäisi jonkun kuulan pyöriä niin sitten ebay on huijannut sinua.

^^ they call it near mint