Projekti: Kaisei 8630R (Vivalo)

Mehevä runko ja tulee kyllä komia kokonaisuus! Innolla odotan finaalibuildin valmistumista!

Vähän on svedumeininki tuossa rungossa, mutta onhan tuo nätti :wink: Leimatuilla pyörillä on kiva ajaa kun tietää että alla on jaloa ja laadukasta käsityöosaamista. Onnittelut hankinnastasi!

Ruotsissa kaikki on paremmin.

Tänään saapui satulatolppa. Dura-Ace tietenkin!
http://imageshack.us/a/img826/6998/tolppa.jpg

Osavalinnat pitkälti jo mielessä valmiina, mutta navat tosiaan vielä hieman suuremmassa harkinnassa. Dura-Acet kiinnostaa kyllä, mutta suojauksen heikkous hieman mietityttää. Joko DA:t tai jotkut muut kirkkaat konelaakereilla varustetut navat. Katsotaan sitten kun ylimääräistä näihin on.

Näistä tolpistahan on vähän ollut juttua, että tolla päädyllä on ollut tapana (joskus) irrota, kun liitos olisi tehty huonosti. Toivottavasti toi nyt pelaa kuten pitää ja pitkään. Ainakin nyt tuntuu ihan jykevältä.

Ite omistan kahdet DA navoilla varustetut kiekot ja oon ajellu niillä kelillä kuin kelillä keväästä syksyyn. Ei sitä “suojauksen heikkoutta” tarvii pelätä, ottaa vaan sen pienen hetken aina välillä ja huoltaa ne. Sen kun oppii niin ei siinä operaatiossa kauan mene. Jossain kohtaa vaihdoin rasvat omiin kerran kuukaudessa mut sit huomasin et joka toinen tai kolmas riittää riippuen kilsojen määrästä.

Full support lisää Dura-Acea!

mielenkiintoinen projekti.terästä sen olla pitää!oma 8630R könöttää tossa olohuoneen nurkas keskiöö vailla valmiina,kova hinku päästä jo baanalle,sama idea ollu kans et leima on ihan kiva mut ei välttämätön.

DA:n HB-7710 (njs) ollut ajossa 2 kesää. Huoltoa vaatii aika ajoin mutta sen kun tekee kunnolla niin rullaa paremmin kun konelaakereilla varustetut.

Ihiis - 16:37, 19.10.2012 » mielenkiintoinen projekti.terästä sen olla pitää!oma 8630R könöttää tossa olohuoneen nurkas keskiöö vailla valmiina,kova hinku päästä jo baanalle,sama idea ollu kans et leima on ihan kiva mut ei välttämätön.
Mulla on kohta ylimääräisenä DA-7400 (leimatut) keskiökupit ja leimaamaton 112mm akseli, jos on tarvetta. Ilman pölysuojaa ja laakereita.

Näiden kommenttien perusteella taidan kyllä hankkia tähän DA HB-7600 navat, koska niitä saa suhteellisen halvalla. Dura-Ace linja tulee sitten myöskin jatkumaan kammissa sekä keskiössäkin. Jotenkin vaan jäänyt mieleen kun kaikki aina puhuu niiden vaatimattomasta suojauksesta. Tosin mukavahan näitä on roplata, eli ei tuo itselleni nyt mikään haittapuoli tule olemaan.

Runkohan tässä on mulle ehkä hieman korkeahko 53cm, kun Nelson on 51cm korkea, mutta tänään nopean testauksen perusteella putkea jää näkyviin about nyrkin verran ja 90mm stemmi pitäisi olla ok ajoasennolle.

Keskiö saapui, mutta toisen laakerikupin pinta näyttikin tältä:
http://img15.imageshack.us/img15/5825/mg6407e.jpg
Onko tämä paha?

Ööh en oikein tiedä tuon rakennetta kun olen nöösi mutta onko tuo konelaakerille? Sitten ei ole paha.

Jos taas tuota mustaa uraa vasten pitäisi jonkun kuulan pyöriä niin sitten ebay on huijannut sinua.

^^ they call it near mint

Onko itse laakeripesä muuttanut muotoaan vai onko tuo kaikki vain likaa? Putsausta jollain liuottimella, kuivaus ja kasaus uusien vaseliinien kera jos kulumaa ei ole.

Ei ole konelaakerille, eli ihan siis normaalin kellokeskiön laakerikuppi. Yritin sitä jollain liuottimella jo putsailla huonoin tuloksin. Täytyy vaan hyväksyä, että se on kulunut…

Pahoittelut kehenosta artikuloinnista, tarkotin siis juurikin että onko tuo kuppi kulunut? Ajattelin siis kupin laakeripesää mielessäni =)

Palautetta vain myyjälle sen mukaan kun parhaaksi näet. Jos myyty muuta kun saatu on se vallan aiheellista. Kuvasta ei tosin saa selvää onko tuo likaa vai ihan muhkuraista kulumaa. Mikäli kulumaa, voi tuolla heittää vesilintua.

Suurennettuna näyttäisi aivan räikeältä kulumalta.

…Ja kulunuthan se olikin. Putsattuna ei aivan noin pahan näköinen, mutta kuitenkin. Lieneekin siis käyttökelvoton kapistus? - Aika sileä pintä siinä kuitenkin oli. No uusi samanlainen BB-7400 keskiö tähän tulikin jo onneksi tänään ostettua kun sopivaan hintaan löytyi tällä kertaa huomattavasti parempikuntoinen.
Palautettakin laitettu myyjälle, mutta postikuluineen palautuksesta ei kyllä jää paljoa käteen kun nuo tuli saatua niin halvalla.

Tänään tuli hankittua sitten satula. Katsotaan mitä perse tästä sanoo, ellei tykkää niin kokeilen varmaaan täysikokoista Concoria/Fliteä. Katsotaan. Tähän astiset osat on saatu halvalla, oisinko käyttänyt ehkä huntin noihin. Seuraavaksi edessä sitten ne hieman kalliimmat osat kiekkoihin sekä kammet. Näitä ehkä sitten lähempänä joulua, koska veronpalautukset. Saa nähdä. Jotain hyvällä tuurilla jo ehkä ennemminkin.

http://img820.imageshack.us/img820/1852/img2068mk.jpg

http://img203.imageshack.us/img203/1380/navat.jpg
Navat saapuivat. Matalalaippaiset HB-7600:set siis. Korkeat mulla oli mielessä, mutta jotenkin siinä nyt pääsi käymään näin. Noissa ei myöskään ole leimaa, mutta mutta…Voi olla, että vaihtuu vielä leimattuihinkin. Oisko jollain käyttöä tälläsille?
Toisaalta voi olla, että kasaan kiekot noiden ympärille leiman puutteesta huolimatta.

LRM - 16:50, 14.11.2012 » Matalalaippaiset HB-7600:set
En ole tollasista kuullutkaan. Varmasti feikit. Voin ostaa ne kahdella kympillä :)