Progetto: Duemiladodici, è finito

Päätin tehdä tästä projektin AMA:n sijaan vaikka pyörä on ajossa käytännössä joka päivä. Toiminnallisesta näkökulmatsa pyörä on kyllä valmis, speksaamiselta se ei silti välty.
Garan tarina alkoi siitä kun Olmo TT alkoi tuntua pieneltä sekä liian epäkäytännölliseltä city-veivaamiseen 650C keulalla. Läheskompliitti Gara siirtyi forumin kautta mulle ilman satulaa ja laite olikin jo tosi hyvä. Palpa tuntui kuitenkin niin kovalta ajossa että täytynee sepksaa hiilikuitua + hoitaa ketjulinja luotisuoraksi. Runko siis pahamaineinen Dodici Gara MMXII. Nykyisellä voimansiirtosetupilla rohisee eikä kammet luultavasti mahdu pyörimään lyhyemmällä akselilla. Nyt muistaaksni 107mm akseli kiinnittää RD2:set 49hampaisella rattaalla. Edit: olikin 103mm ja 48T.

Alla kuva ostosetupissa + naapurin lainaama satula.
http://i.imgur.com/32dUdbVl.jpg

Ostoksilla
http://i.imgur.com/FROtybXl.jpg?1

http://i.imgur.com/mRZJ6YKl.jpg

3T:lle plussapalloja!

Tän nähny Malmin terminaalissa joitain kertoja. Ihan hyvä tämmöseksi (mä kun oon enemmän ohut teräsputki+quill -miehiä). Toi vihree on livenä hieno väri.

Erik - 19:04, 9.7.2014 » 3T:lle plussapalloja!
Khyl! Pitää speksaa iatliaanoo kun syksyllä edessä puolen vuoden vaihto-opeiskelut Roomassa, Italia-huumaa! Liikaa 3T logoja silti top capissa ja stemmissä, pidän luultavasti Cinellin stemmin se on mielestäni paremman näköinen.

http://i.imgur.com/PsHBVCul.jpg?1

Tolppa ja tangon 3T logo o kyl buenot, tykkään.
http://i.imgur.com/7mOhOxTl.jpg

tero - 19:31, 9.7.2014 » Tän nähny Malmin terminaalissa joitain kertoja. Ihan hyvä tämmöseksi (mä kun oon enemmän ohut teräsputki+quill -miehiä). Toi vihree on livenä hieno väri.
Joo, työmaalle tulee poljettua noin puolet viikonpäivistä. Saiskohan tästä kuvasta vähän parempaa selkoa väristä: [http://i.imgur.com/qv1WPljl.jpg](http://imgur.com/qv1WPlj)

Vähän sekaiset ajatukset riseriin vaihtamisessa ergodropista. Oon pitkään halunnut riserin ja nyt aukes oiva mahdollisuus mukavoittaa ajoa carbonilla, toisaalta dropissa on se usean ajoasennon bonari. Alko vaan ärsyttää tien huono pinta ja töyssyt jota tuli veitsen terävinä läpi alurungosta. Edellinen Olmo jousti huomattavasti enemmän, liekö johtunut vanhoista ja väsyneistä taivutetuista teräsputkista.
http://i.imgur.com/UZOVzSos.jpg

Edit:kuvan vaihto x2

Itse antaisin stemmin olla, mutta vaihtaisin face platen tähän.
http://static.3tcycling.com/58-large_default/arx-face-plate-ltd.jpg
Meinasin aikoinaan tussata omat kolmetee osat, onneksi en tussannut.

Lähdin varovasti lyhentämään hiilikuitutankoa. Uusi materiaali heräti hieman epätietoisuutta, mutta loppujen lopuksi toimenpide on hyvin samalaista kuin metalliputken sahaaminen.
Kaksi pointtia on hyvä muistaa:
1.) Teippaa leikkauskohta
2.) Älä hengitä hiilipölyä
http://i.imgur.com/qzkJZgZl.jpg
http://i.imgur.com/M9YHavkl.jpg
Park toolin sahausjigi olis ollut kätevämpi, mut hei kuka sellaisesta oikeasti maksaa?

Nopeen hionnan jälkeen tuli ihan hyvää jälkeä. Pari-kolme säiettä lähti purkautumaan sentin matkalta, ei haitannee lujuutta tangon päissä.
http://i.imgur.com/c3GuTQyl.jpg

^Pikku säikeet ei haittaa. Mä oon lätkää pelanneena sahannut hiilikuitumailat ihan käsivaralta, eikä koskaan oo päädyistä mitenkään auennut, mitä nyt sahatessa on sattunut.

Mä olen lainannut puolisolta joitain kynsilakan jämiä noiden viimeistelyyn, tiedä sit onko siitä mitään hyötyä.

Jos laittaa tupit, niin ei oikein varmaan oo, koska ei ne kuidut sieltä purkaudu jossei niitä erikseen nyi irti. Ton materiaalin nimi on komposiitti, koska siinä on liimaa joka kuidut pitää kasassa.

Olipas taas kova kiire saada ajoon, niin kiire että tangonpäiksi oli laitettava euron kolikot kun ei muuta ollut käden ulottuvilla. Onneksi olin säästänyt entisen bulliksen valkoiset ylijäämä tankonauhanpätkät. Vähän on vielä leveetä tankoo joten sahalle vielä tarvetta. Vois samalla tsekkaa säikeiden mahdollinen purkautuminen, oon kyllä näin ennakkoon josbansen^ kanssa samaa mieltä.
Sähköteippi on jeppis kamaa:
http://i.imgur.com/vMxww07l.jpg?1

http://i.imgur.com/p6B87yHl.jpg

Note Kode to self(preservation): JOS(JA[Ketjulinja ei ole luotisuora;Brakeless];Pidä ketju tarpeeksi tiukalla;Unohda)

Ketjut tosiaan irtosi tänään alamäessä, heti sen jälkeen kun ohitin auton täysii (trackeri n. 45kmh). Ei onneks käyny kuinkaan, vähän laahailin jalalla kunnes piti pysähtyy valoihin.

Kellään vinkkejä MMXII:n ketjulinjan suoristamiseen? Speisseri takarattaan väliin? Eri kammet (mitkä)? ISO-takanapa?

Sain speisseretä laitettavaksi navan ja takarattaan väliin. Hirveen keposia palasia, kestääks nää mitään?

Ps. Kestääkö Michukan Pro4 skidailuja?

Mielummin ketjulinja muilla kammilla kuntoon edessä. Liian kapeet kammet on pakko ottaa keskiöllä ulommaksi noiden leveiden chainstayden takia.

E: noi rd2:set tarvitsee 103 millisen akselin ja siltikin voi olla pielessä. Vaihda ratas sisäpaikalle?

Kyl se varmaan kolme tai 4 skidausta saattaa hyväl tuuril kestää…

Ainakin Sram S300 toimii jos päädyt kampienvaihtohommiin.

pikku-antti - 11:27, 14.7.2014 » Kyl se varmaan kolme tai 4 skidausta saattaa hyväl tuuril kestää...
Speisseri vai Michelin Pro4?

Michelin.

Ville27 - 14:14, 14.7.2014 » Ainakin Sram S300 toimii jos päädyt kampienvaihtohommiin.
bike-components.de:ssä olis 105 eurolla. Hmm, liikaa mustaa?

Mielummi tässä jo full black