P: Mixte-Coronado

Tän paikka talouden pyörähierarkiassa täsmentyi, joten tästä tulee sittenkin sinkulaprojekti.

Riisun takatarakan ja ihan silppuna olevan etukorin, mutta muuten pyrin kajoamaan alkuperäiseen mahdollisimman vähän.

Hieman jäykemmät jarrulänget ois mukavat. Lokarin kiinnikkeet vois oikoa (vinkkejä miten tehdä pro-tyylillä, silmämääräisesti vääntelemällä mulla ei yleensä tahdo oikein löytyä alkuperäistä setuppia?), tai sitten vaihtaa jotkut tyyliin sopivat klassiset jollain pienillä yksityiskohdilla. Ehkä joku sirompi ketjunsuojus tai sit ei ollenkaan.

Onko ketjulinjan/hermojen/kaiken takia syytä hakea suosiolla kasettinapa ja sinkulointisetti? Vai mitähän vaatis yksivaihderatas tuohon napaan…

Alkupaino oli muuten 15,95 kg, vaikkei tällaisen kanssa keventelyhommat olekaan millään lailla kärkipäässä prioriteettilistalla.


http://viisaampi.fi/random/coronado/_6.jpg
http://viisaampi.fi/random/coronado/_7.jpg
http://viisaampi.fi/random/coronado/_8.jpg
http://viisaampi.fi/random/coronado/_9.jpg
http://viisaampi.fi/random/coronado/_A.jpg
http://viisaampi.fi/random/coronado/_B.jpg

Tosta kuvasta on vähän vaikea sanoa, mutta oisko tossa takanavassa uniglide-kasetti sit kummiski?

Jos on, niin HG-sinkularattaalle kun näyttää hiukan dremeliä ja kaivaa jostain keskiön lukkorenkaan sen pikkurattaan tilalle, niin sinkulointi hoituu nätisti niinkin.

NKOTB - 9:23, 5.10.2018 » Tosta kuvasta on vähän vaikea sanoa, mutta oisko tossa takanavassa uniglide-kasetti sit kummiski?
Toivottavasti, mutta tuskin.
samulivi - 8:34, 5.10.2018 » Onko ketjulinjan/hermojen/kaiken takia syytä hakea suosiolla kasettinapa ja sinkulointisetti? Vai mitähän vaatis yksivaihderatas tuohon napaan...
Bmx-vapari ja rihtailu hommaksi menee tällä navalla todennäköisesti. Ei mahdoton homma.

Tuolla pienimmän rattaan alla kummiskin näkyy nuo hahlot, joita harvemmin näkyy kierrepakoissa.

Voi olla UG tai jopa UG/HG hybridi, tämmöinenkin on tullut vastaan. Sinkularatas pitäisi mennä ja tosiaan lukkorengas vanhasta BSA keskiöstä.

Uniglidehän sieltä paljastui. Koska en hyperin lukkorenkaaseen tottuneena hoksannut, miten tästä saa kasetin irti, niin purin, putsasin ja vaselinoin sitten laakerit (enkä hukannut kuin yhden kuulan terassilautojen väliin!)

Session jälkeen edemennyt Brownin setä kertoi, että hommaan tarvitaan kaksi ketjupiiskaa, toinen pienimmälle rattaalle, joten tänään jatketaan viisaampana.

PS. Mistä irtokuulalaakereita (Oulun seutu/netti)? Päätellen siitä että halkaisija oli milleissä epämääräinen kuus ja jotain arvaan että 1/4-tuumaisia.


Aihio siivoilujen jälkeen.

Lokarit ovat tulossa takaisin entistä ehompina jossain vaiheessa.

Muuten aikomuksena vähentää näkyvän muovin määrää minimiin. Satulassa jumalattomine teslakäämeineen ja ohuesti yli kilon kokonaispainoineen on tiettyä kuriositeettiarvoa, mutta ei se hakemaani henkeen silti oikein sovi. Hunajainen Brooks ois aika perusvarma veto jonka ympärille alkaa esteettiikkaa rakentaa, ellei sitten löydy joku antiikki-istuin tuohon. Eka löytyvä osa sit aika lailla määrää muidenkin yksityiskohtien matskun ja värin, ja sitä kautta myös renkaiden kohtalon.

Ratas on mun silmään ihan jees. Polkimet menee vaihtoon, ehkä kammetkin jossain vaiheessa tai ainakin nuo muoviset suojatulpat. Stemmin vois vaihtaa johonkin vähän krominkiiltoisempaan, koska, no, kromi.

Ketjun kanssa oon vähän kahden vaiheilla. Orkkiksetkin oli aika kivat, pitää vaan mitata venymä ennen päätöstä. Kun rungonsiniseksi anodisoidut halflinkit vois olla toisaalta kiva yksityiskohta, mutta toisaalta ei oikein sovi entisöintihenkeen. YV-yhteisön näkemyskin saattaa vaikuttaa päätökseen vaikkakin vain neuvoa-antavassa roolissa.

PS. Oulun laakeriliike Tasanto saa muuten erityismaininnan hyvästä aspasta. Jos tiedätte liikkeet, joissa yleensä asioi vain turvakenkätyypit, ja heidän asenteensa “siviiliasiakkaita” kohtaan, niin arvaatte mun ennakko-oletukset tuonne astuessa. Palvelu oli kuitenkin erinomaista, ja mun hönö yhden laakerikuulan toive otettiin tosissaan ja ratkaistiin naljailematta parhain päin. Tästäkin syystä päädyin tilaamaan sadan kuulan erän, jonka lupasivat seuraavaan normitoimitukseen ja näin ollen ilman toimituskustannuksia. Kohta on siis 1/4 tuuman laakerikuulia koko pyörän tarpeisiin, pahan päivän varalle ja vaikka ratkaisuksi yllättäviin joululahjapulmiin.

Mixte-loverina mä tykkään siitä mihin tää on menossa. Laittaisin kyl jalkajarrun koska se on parasta.

Samps - 10:16, 17.10.2018 » Mixte-loverina mä tykkään siitä mihin tää on menossa. Laittaisin kyl jalkajarrun koska se on parasta.
Oho, coasteria en ollut tullut edes ajatelleeksi. Toisaalta mulla on sellainen epärationaalinen mutta voimakas symmetrian kaipuu, minkä vuoksi luulen, että jarrukahvat jäävät molemmille puolille ihan vain toisilleen seuraa pitämään. Ja noissa takavanteen reverse pull -längissä on luvassa projektiin sellaista sopivaa hankaluutta, joka jollain perverssillä tavalla kiehtoo.

Pelkällä jalkajarrulla kato saat sekä symmetrian että minimalismin tarjoamat kiihokkeet yhdellä lyönnillä. Jarrujen kanssa kinkyily on tietenkin ihan hyvä syy pitää nuo jarrut, jos siitä hommasta tykkää.

samulivi - 9:13, 17.10.2018 » rungonsiniseksi anodisoidut halflinkit
Ei.

laittaisin jalkajarrun, etukorin ja lokarit. hyvä proju

Jos olisin lukenu aiemmin, niin olisin kertonu, että Kempeleen Kyläkaupan hyllyssä on kaikenkokosia irtokuulia, kehillä tai ilman. Mutta enpä kerro nii ei jää harmittamaan.

RTZ - 10:33, 17.10.2018 »
samulivi - 9:13, 17.10.2018 » rungonsiniseksi anodisoidut halflinkit
Ei.
Mä vähän arvelinkin, että tähän tulee aika selkeä näkemys täältä. Kyl mä luulen, että tää oli tällainen "hulluus tuli minuun, mutta se väistyi" -hetki. Orkkikset tai muuten hillityt yksivaihdeketjut tähän taitaa tulla.
seesammy - 10:40, 17.10.2018 » Jos olisin lukenu aiemmin, niin olisin kertonu, että Kempeleen Kyläkaupan hyllyssä on kaikenkokosia irtokuulia, kehillä tai ilman. Mutta enpä kerro nii ei jää harmittamaan.
Kiitos Sami että säästit mut tältä tuskalta! Oishan se pitänyt arvata, että KK ois hoitanut tänkin homman kotiin. Eka asianhoitopäivä oli sunnuntai, mikä poissulki Kyläkaupan, ja maanantaina taas oli "kiire" hoitaa asia jo töihin polkemismatkalla.
qlt - 10:35, 17.10.2018 » laittaisin jalkajarrun, etukorin ja lokarit. hyvä proju
Lokarit tulossa, jalkajarru-ajatusta pitää ainakin haudutella vielä hieman. Etukori sopis kyllä henkeen; pyörän mukana tullut oli sen verran rutussa ja Biltema, että poistui ensitöikseen, mutta jossain muodossa... possibly maybe!
samulivi - 9:13, 17.10.2018 » Stemmin vois vaihtaa johonkin vähän krominkiiltoisempaan, koska, no, kromi. http://viisaampi.fi/random/coronado/_E.jpg
Mites ihan vaan Autosol?

Anyways, suunta erittäin hyvä!

azure - 11:12, 17.10.2018 » Mites ihan vaan Autosol?
No tämähän alkoi kiinnostaa. Mihinkähän muualle tuota vois läträtä? Kampiin? Eturattaaseen jopa?!

KAIKEN voi kiillottaa. Porakone ja lumppulaikka hyvä väline. Rattaan suhteen kantsii olla tarkkana pyörimissuunnan kanssa, ette nappaa… :slight_smile:

Tunnustus ja kaksi mietintää.

  1. Taidan olla vähän ihastunut Autosoliin. Suora salama syyspimeässä on jäljen suhteen aika armoton, mutta normaalivalaistuksessa stemmi on huomattavasti paremman näköinen hinkkailun jälkeen. Tuo ei tietty oo ainoa käsitelty osa, otin RTZ:n vihjeen melko kirjaimellisesti ja oon kiillottanut jotakuinkin KAIKEN.
  2. Tuommoinen antiikkisatula löytyi, mutta myyjän kuvista poiketen se ei ollutkaan ruskea vaan käytännössä musta. Alunperin oli kyllä aika vahvana mielessä sellainen hunajanruskea ja vähän sirompi, mutta mitäs palstakansa on mieltä?
  3. Tuli taas ostettua yks runko (hups). Siinä ois tavallaan tuommoinen siivompi kampisarja, ja ratas ja kevyt ketjunsuojakin tulis kaupanpäällisiksi, mutta henki on ehkä turhan kaksituhattinen? Voipi olla että tuo jää tuohon hybridiin ja siitä tulee tylsä arkivaihderullaaja.Satula iha jees, uus ratas kamala - älä vaihda. Vanhat kammet paljon siistimmät