P: Mixte-Coronado

samulivi - 9:13, 17.10.2018 » rungonsiniseksi anodisoidut halflinkit
Ei.

laittaisin jalkajarrun, etukorin ja lokarit. hyvä proju

Jos olisin lukenu aiemmin, niin olisin kertonu, että Kempeleen Kyläkaupan hyllyssä on kaikenkokosia irtokuulia, kehillä tai ilman. Mutta enpä kerro nii ei jää harmittamaan.

RTZ - 10:33, 17.10.2018 »
samulivi - 9:13, 17.10.2018 » rungonsiniseksi anodisoidut halflinkit
Ei.
Mä vähän arvelinkin, että tähän tulee aika selkeä näkemys täältä. Kyl mä luulen, että tää oli tällainen "hulluus tuli minuun, mutta se väistyi" -hetki. Orkkikset tai muuten hillityt yksivaihdeketjut tähän taitaa tulla.
seesammy - 10:40, 17.10.2018 » Jos olisin lukenu aiemmin, niin olisin kertonu, että Kempeleen Kyläkaupan hyllyssä on kaikenkokosia irtokuulia, kehillä tai ilman. Mutta enpä kerro nii ei jää harmittamaan.
Kiitos Sami että säästit mut tältä tuskalta! Oishan se pitänyt arvata, että KK ois hoitanut tänkin homman kotiin. Eka asianhoitopäivä oli sunnuntai, mikä poissulki Kyläkaupan, ja maanantaina taas oli "kiire" hoitaa asia jo töihin polkemismatkalla.
qlt - 10:35, 17.10.2018 » laittaisin jalkajarrun, etukorin ja lokarit. hyvä proju
Lokarit tulossa, jalkajarru-ajatusta pitää ainakin haudutella vielä hieman. Etukori sopis kyllä henkeen; pyörän mukana tullut oli sen verran rutussa ja Biltema, että poistui ensitöikseen, mutta jossain muodossa... possibly maybe!
samulivi - 9:13, 17.10.2018 » Stemmin vois vaihtaa johonkin vähän krominkiiltoisempaan, koska, no, kromi. http://viisaampi.fi/random/coronado/_E.jpg
Mites ihan vaan Autosol?

Anyways, suunta erittäin hyvä!

azure - 11:12, 17.10.2018 » Mites ihan vaan Autosol?
No tämähän alkoi kiinnostaa. Mihinkähän muualle tuota vois läträtä? Kampiin? Eturattaaseen jopa?!

KAIKEN voi kiillottaa. Porakone ja lumppulaikka hyvä väline. Rattaan suhteen kantsii olla tarkkana pyörimissuunnan kanssa, ette nappaa… :slight_smile:

Tunnustus ja kaksi mietintää.

  1. Taidan olla vähän ihastunut Autosoliin. Suora salama syyspimeässä on jäljen suhteen aika armoton, mutta normaalivalaistuksessa stemmi on huomattavasti paremman näköinen hinkkailun jälkeen. Tuo ei tietty oo ainoa käsitelty osa, otin RTZ:n vihjeen melko kirjaimellisesti ja oon kiillottanut jotakuinkin KAIKEN.
  2. Tuommoinen antiikkisatula löytyi, mutta myyjän kuvista poiketen se ei ollutkaan ruskea vaan käytännössä musta. Alunperin oli kyllä aika vahvana mielessä sellainen hunajanruskea ja vähän sirompi, mutta mitäs palstakansa on mieltä?
  3. Tuli taas ostettua yks runko (hups). Siinä ois tavallaan tuommoinen siivompi kampisarja, ja ratas ja kevyt ketjunsuojakin tulis kaupanpäällisiksi, mutta henki on ehkä turhan kaksituhattinen? Voipi olla että tuo jää tuohon hybridiin ja siitä tulee tylsä arkivaihderullaaja.



Satula iha jees, uus ratas kamala - älä vaihda. Vanhat kammet paljon siistimmät

Kuulumisia. On tämä elämää, kun pyöriäkin ehtii värkkäämään vain iltapimeällä.

Takanavassa on uudet kuulat ja vaseliinit, ja rullaa kuin uusi. Navan avaaminen oli aika helppoa, kantapään kautta tuli opittua myös sen kiristäminen, kun olin ensin yrittänyt ensin ajaa lukitsemattomilla lukkomuttereilla.

Polkimet ja ketju on väliaikaiset, samoin takaratas on soviteltu miljoonalaatikon pohjalta löytyneillä satunnaisilla muovi-spacereilla ja kiristetty vanhan pakan pikkurattaalla, kunnes parempia osia ilmaantuu. Pyörä laitettu kasaan lähinnä perstuntuman keräämiseksi satulasta.

Aika mukava, tuo tuntuma. Ehkä unohdan nyt ruskea/hunaja-linjan ja jatkan sini-mustalla. Paitsi jos joku haluaa vaihtaa tuon päikseen johonkin ruskean-hunajaiseen joustopenkkiin.

PS. Kuherruskuukausi Autosolin kanssa alkaa olla ohi. Alan taipua uskomaan, että tuossa tahnassa on itsessään piilossa sitä Mustaa Paskaa™, kun sitä ilmestyy jo entuudestaan tuhanteen kertaan hinkatusta osasta strasselituppo täyteen kevyellä hieraisulla. Lumppulaikka on iso, mutta samasta syystä aika lyhytaikainen ilo, kunnes se taas pitää pestä puhtaaksi.

Se musta paska on alumiinia. Samaa tavaraa, jota jarrupalat hioo vanteista. Sitähän tietysti - yllätys yllätys - alumiiniosasta lähtee, kun sitä hinkkaa hiomatahnalla. Ei siitä oo mitään haittaa, pyyhkii vaan kiillotuksen lopuksi pois. Lumppulaikan mustumisestakaan ei oo mitään haittaa. It’s all good.

Ei paljon uutta, postailin kun kerrankin ehti kuvaamaan päivänvalossa.

Satula on mukava, mutta mun alkuperäinen mielikuva lämpimänsväyisestä satulasta ja tupista ton sininsen vastapainoksi ei vaan ota hellittääkseen. Vaihtoon taitaa mennä vielä kertaalleen.

Ostoslista täsmentyy tässä hiljalleen. Edellämainittujen lisäksi ainakin kirkkaita pakkaspacereita, se kirkas keskiön lukkorengas, nätit lokarit, kirkkaat ketjut. Mites muuten tuollainen vanhan 1x6-vaihteiston eturatas suhtautuu sinkulaketjun paksuuteen? Mun aavistus ois että kapea 3/32" ois parempi kuin perus 1/8", mutta tää ei oikein perustu mihinkään tietoon. Vinkkejä?

PS. Rakkauteni Autosoliin kaipasi vain hieman vahvistusta, kiitos RTZ:lle. On tuossa hinkatussa ja alkuperäiskuntoisessa jarrukahvassa jonkin verran kuitenkin eroa.




Kolmas satula toden sanoo!

Tää projekti on ollut vähän limbossa, koska en sitten kuitenkaan ollut tyytyväinen tuohon mustaan satulaan. Nyt löytyi istuin, jolla värikontrastit asettui sille mallille, jota alunperin hain. Nyt on jatkotoimenpiteetkin jotenkin paljon kirkkaampana mielessä.

Jouset lähti samalla, mutta onneksi pehva joustaa. Polkusimetkin tosiaan löytyneet sitten edelliskierroksen.

Näyttää omaan silmään erittäin hyvältä ruskealla satulalla

Noni hyvä että satula istuu projektiin.
Ja voin samalla todeta että postikin toimi.
Kiitos ja hyvä projekti

samulivi - 0:30, 2.12.2018 » http://viisaampi.fi/random/coronado/_O.jpg
kiinnostus projektiin: herätetty

Nyt vielä ruskeat tankonauhat ja ruskeat varvsremmit niin väritys on täydellinen.

Jes, kiitos tosiaan Camdolle hyvistä satulakaupoista ja Jasulle vastaavasti polkimista!

Biciolli - 23:13, 2.12.2018 » Nyt vielä ruskeat tankonauhat ja ruskeat varvsremmit niin väritys on täydellinen.
Nyt kuuntelen korvat höröllä. Ajatteletko tuohon liittyen, että mustien renkaiden vaihto ruskeisiin tanwall/valkokylkirenkaisiin menisi kenties jo liiallisen värikoodauksen puolelle? Mulla on noista mielikuva, että viimeistelis ulkonäön, mutta kuuntelen kyllä kokemuksen ääntäkin...

https://static.evanscycles.com/production/bikes/hybrid-bikes/product-image/Original/pashley-aurora-8-speed-alfine-womens-hybrid-bike-old-english-white-EV200056-9000-3.jpg

Juuh laita vaan Paselat, Gravel Kingit, Jack Brownit, mitä näitä nyt olikaan.