P: Mertentakaisten kulttipajojen perintö

narrow/wide -rieskoja ei tosiaan liiemmin löydy. hienoja kampia toki. toisessa pyörässä tällä hetkellä crustin (sun xcd) TA-standardin kammet ja grand boisin 38t rieska. ottaisin kernaasti pienemmän jos joku valmistaisi. seuraavaan projektiin todennäköisesti tulossa 34t sun xcd:n 110bcd hämähäkillä koska tuo isompi kahnannee ketjutukiin. TA tekee esteettisesti miellyttävää laatukamaa, mutta voisi puolestani siirtyä tourinkimenneisyydestä nykyaikaan ainakin tässä suhteessa.

2 Likes

haarukkakisaan ilmaantui musta hevonen.


sain myös saman tien itse grantilta tiedon korvanappiini, että olen hengenvaarassa(!)

riuhtaisin korvanapin irti ja jatkoin speksausta haarukan grafiikoiden (ajalta jolloin suunnittelijat ottivat vielä makrodoseja mikrodosejen sijaan) lumoissa. painoa hulppeat 585 rammaa.

valmistajan suosittelema haarukan pituushan oli se 466 milliä, joten tämä 445-millinen laitos tarjoaa varmasti hyvän gravelmamil-stancen. kiinnitysmahdollisuuksia ei löydy sitten niin minkäänlaisia. tartsin saa onneksi taaksekin kiinni ja etuvalon ylös tankoon. supernovan tankokiinnike luikahti jo ostoskoriin.

tulipas hyvä mieli kun sai vähän tyhmyyttä tämän puuduttavan pdf-speksaamisen keskelle.

6 Likes

postimies karautti mestoillle heti aamutuimaan.

kuvasta selvinnee myös että en ole menestyvä hammaslääkäri kuten ehkä joku luuli, vaan ihan työväenluokkainen komero-incel.

16 Likes

Mikä sun nickki o ylilaudal?

5 Likes

se on ihan oikein et kukaan muu ei joudu ton pyörän kanssa nukkumaan

ei mulla muuta

1 Like

Toi 445 mm pitkä DT lienee 26-tuumaiseen tarkoitettu. 29-kiekolla vipuvartta tulee sen verran enemmälti, että voi olla letkeet fiilikset jarrutellessa.

E: niin ja se piti sanoa, että hieno runko

1 Like

joo tästä on myös 470mm 29er versio, mutta sitä on nyt tähän hätään vaikea mistään nyhtää koska: kanan hampaita.

ensimmäinen levyjarrupöyrä eli jarruttamisesta en tiedä mitään. vielä vähemmän letkeistä fiiliksistä sitä tehdessä. ellei jarruttele paulin motoliteillä jolloin elämä hymyilee muista tekijöistä huolimatta.

vakavasti puhuen, voi olla että se salsa firestarter lopulta menee kiinni, mutta tykkään tyhmistä kokeiluista ja itse prosessista nauttimisesta. dt swissille löytyy tallista 26er ns. varma ottaja jos tästä tulee ystäväni hayleyn sanoin ‘ajokelvoton’.

1 Like

kömpelöä rullaava alusta -virittelyä. takadropit paljastui kireänpuoleisiksi, eikä kiekko mennyt pohjaan asti. joutunee viilata että saa maastossa irti.

jos ei ajotuntuma kuitukeken kanssa ole heikko niin ainakin näyttää typerältä. mut ruma-siisti niinku balenciaga? vähintäänkin mielenkiintoista nähdä miltä näyttää kasattuna.

kiekoissa ei valittamista toistaiseksi. rengastilaakin tuntui olevan juuri sopivasti.







6 Likes

nyt olisi pilvisen päivän kuvia paskeesta.

hätäinen reissukasaus:

tämänhetkiset asetukset:









näyttää hieman oudolta, mutta ajotuntuma on hyvä. 200k viikonloppupyörävaelluksen perusteella potentiaalia on. kivikkoiset ylämäet pahamaineisella south downs waylla sujui kuin tanssi jopa kuorman kanssa. alamäissä jarrut odotetusti jätti toivomisen varaa, mutta weenie-roottorit on nyt vaihdettu enemmän materiaalia sisältäviin. 4-pyttyiset juinit sopivasti loppumassa ebayssa ja yokozunan kompressiottomat kuoret liipaisimella. jos ei näillä tokene, joutunee pohtimaan hopen kalliita yhden käden hydrokahvoja. tuskin sentään.

erityismaininta heinosen janin speksaamille rene hersen taikanappuloille, joilla riitti pitoa mudassa mutta pysyin myös kevyempien gravelpyörien vauhdissa asvalttiosuuksilla. voimansiirto ja vaihtaminen niin ikään kevyt levi af. microshiftin vipu toimii täydellisesti xt:n kasetin ja vaihtajan kanssa. vaihdoin xt:n 11-42 garbarukin 11-46:een ja osa voisuudesta harmittavasti meni sen siljan tien. yhdestä palasta veistetty garbaruk on toki hieno laite, mutta voi olla että isompi xt kiinnostelee jatkossa.

pyörä ei suinkaan ole tässä vaiheessa vielä valmis. seuraavaksi listalla supernova e3 triplen asennus, joka ei toistaiseksi näyttäydy yhtään helpompana kuin parin vuoden takainen taistelu 26er-kleiniin. kokorunkolaukun suunnittelu witslingersin tijmenin kanssa myös kovassa vauhdissa. pitäisi valmistua noin kuukauden sisään. sitä oikeemman mittaista salsan firestarteria ei todennäköisesti jaksa edes testata. ensi kaudeksi sitten 44-millinen emäputki ja enve mountain fork tai vastaava. hyvin aikaa metskaa käytettyä.

21 Likes

jotenki vähän tommonen tricktrack viba tos sivukuvassa, mut hyvä meininki kaikenkaikkiaan!

1 Like

Toi vasemmalla kädellä operoitava kokonaisuus herättää kyl hyviä värinöitä.

1 Like

Tyylikäs menopeli. Kirkkaat osat piristää aina mieltä.

1 Like

onko tos joku syy et on vaan yks jarrukahva

voi däbbää toisel kädel 24/7

3 Likes

olen vanmainen eli siis oikea käsi ei toimi.

1 Like

ableismit raportoitu.

lisää kohtalokkaita juonenkäänteitä. haarukka päätymässä vimmatun tarjoamisen siivittämänä AP:n haltuun.

1 Like

haarukan ja jarrujen postiluukusta kolahtamista odotellessa muutama puhelinkuva retkeltä.





valon kiinnitystä pohdittuani olen nyt päätynyt kahteen vaihtoehtoon; joko helposti ja riskaabelisti? tailfinin joustokeuloille tarkoitetulla pullotelineclampilla dt swissin putken yläosaan tai runsaalla säädöllä ja turvallisesti supernovan tankokiinnikkeellä ja erimittaisilla jatkepaloilla tangon eteen hienoisesti sen tason alle.

skenaario 1:

ja
tai
ja
image

skenaario 2:

ja
tai
ja
image

luotto-lbs:n skundi oli skenaario 1:sen kannalla, koska sisuria tailfinin clampin alle survomalla kiinnityksestä tulisi liikkumaton ja täten haarukan kuitua vahingoittamaton. lisäturvallisuutta hakisin kuvan mukaisella mahdollisimman lyhyellä varrella clampin ja valon juuren väliin, jotta vipuvoimat pysyvät pieninä. vaikka valo painaa selkeästi vähemmän kuin vaikka puolet pullosta jonka tailfin valtuuttaa, ratkaisu kuumottaa silti. ne joustokeulojen pinnat, joihin clampit on ensisijaisesti suunniteltu purevan ovat käsittääkseni yleensä alumiinia eikä kuitua? ratkaisun etuna olisi kaapeloimisen helppous ja esteettisyys, sekä tankolaukkutilan säilyminen optimaalisena. mitä sanovat paikalliset virustorjuntaohjelmien ystävät/kasvokirurgian kalleudesta muistuttajat näistä aikeista?

skenaario 2 ei aiheuta rasitusmurtumakuumotusta, mutta asennus on kaikin puolin
erittäin haastava toteuttaa, etenkin esteettisesti miellyttävän lopputuloksen kannalta. haluaisin siis valon suunnilleen tähän:

asentoon, koska tykkään (ehkä vanmaisuudestani johtuen) tehdä trailside-remontit niin että pyörä on ylösalaisin. tällöin helpompi, tangon yläpuolinen kiinnitys:

ei luonnollisesti toimi. em. ratkaisu ei myöskään miellytä silmää. jos valo olisi puoletonta mallia, kuten esim. sinewave beacon (voi asentaa miten päin tahansa symmetrisen keilan takia), tangon ala-etupuolelle asennus helpottuisi. tietääkseni e3 triplen voi kuitenkin asentaa vain ns. oikein päin. läpällista tankolaukkua käyttäessä valo olisi myös läpän taittumisen tiellä.

ehkä tähän on joku kolmas, parempi ratkaisu?

Pikalinkun mutteripään tilalle tämmöinen? https://problemsolversbike.com/products/accessory-mounts/quick_release_nut