P: Lievästi psykedeelisen näkönen Rossin (eka kasaus alkas olla tässä)
Ostin sitten itellekki Rossin. Jostain kumman syystä tykkään tästä rungosta ja sen värityksestä. Kummallista. Tietääkö kukaan muuten tämän nimeä? Katoin katalogeista ja luin tuon Rossin-langan läpi, mutta moni kuva ei enää toimi. Tällä hetkellä rungossa on edellisen omistajan kokoonpano ja olen vaan nostanut satulaa ylöspäin. En siis tiedä miksi pyörässä on tällä hetkellä näin kummallinen ajoasento. Mua varten penkin pitäs olla taempana ja stemmi alempana. Tästä olin ajatellu säilyttää etukiekon, kammet, satulaputken ja mahdollisesti tangon. Kammet kertovat olevansa Sakae Edge. Kannattaako näitä säilyttää? Takakiekoksi tulee Campan recordi, stemmi on Cinellin 130 r1 (jos nyt en ihan hulluja puhu), kiitokset Artolle palasista. Takakiekko kyllä rullaa ihan tosi hyvin, mistä siihen sais sopivan lukkorenkaan? Tästä tulee siis fiksi. Aattelin värikoodata tätä ruskealla, varmaan nahalla. PVC-muovit jätän ihan muuhun käyttöön, oon muutenki enempi nahkaan menevä. Saa ehdottaa sopivia komponentteja ja kaikki tieto tästä rungosta on tervetullutta.

sakae edge = köyhän miehen mavic 631

manuelkala - 16:36, 7.9.2015 » sakae edge = köyhän miehen mavic 631
Sparfish?
Metti - 16:29, 7.9.2015 » Tietääkö kukaan muuten tämän nimeä?
Palstalla nää tunnetaan nimellä Disco-Rossin.
Metti - 16:29, 7.9.2015 » Kammet kertovat olevansa Sakae Edge. Kannattaako näitä säilyttää?
Jos ne ei oo katki ja ketjulinja natsaa about lähelle, ni tietty kannattaa. Edit: Paitsi et noihin ei oikeen saa järkevän näköisesti ratasta sisemmälle paikalle. Mittaa ison rattaan ketjulinja, niin sillähän se selviää.

Stemmihän nyt kannattaa alkuun laskea minimum insertin tasolle, ettei käy köpelösti.

Säästä tanko, koska toi ratatanko, joka sulla lojuu tuossa, on aivan susi arkiajossa. Yläote = hieno homma.

Ja säästä jarrukahvat kans. Kahvaote = hieno homma.

Vilske - 16:37, 7.9.2015 » Sparfish?
http://www.reactiongifs.us/wp-content/uploads/2013/11/clapping_joker_batman_dark_knight.gif

Jos haluat haluut myydä noi lukkopolkimet ni laita Pm.

Ja toi ihan kivan kokoinen runko, tais olla se fillaritorilla myynnissä ollut 50cm :slight_smile: ja lycka till! Saat tosta kivan ajopelin varmasti

Mää ite tykkään ajaa enempi alaotteella, mutta se voi johtua kyllä myös tosta taivaisiin säädetystä stemmistä. Jos okei olen ymmärtäny, niin ketjulinja pitäs olla 42? Olin aatellu 42t ratasta eteen. Tossa kiekossa on valmiina 16t, jonka aatteli vaihtaa 17:sta. Pitää varmaan sitä kaivella kun löytyy se lukkorengas. Pyörä-suvalalla ei ainakaan ollu. Varmaan oisin tilannu muutenki.

Ketjulinja tarkottaa millejä rungon keskeltä ulospäin.

joo ja 42t tarkottaa eturattaan hampaiden määrää.

Noissa edgeissähän on vissiin 130BCD ni rattaita ainakin pitäis löytyy helpolla. Ketjulinjasta en äkkiä löytänyt tietoa, mutta kyllä noilla fiksetin saa rakennettua vaikkeivät hipokammet olekaan.

Metti - 17:31, 7.9.2015 » Mää ite tykkään ajaa enempi alaotteella, mutta se voi johtua kyllä myös tosta taivaisiin säädetystä stemmistä.
Kyllä se siitä johtuu kun sun alaote on nyt siinä missä kuuluis olla yläote. :)

Campagnolon napaan sopii myös EAI:n, Michen ja Phil Woodin lukkorenkaat, mutta “normaalilla kierteellä” olevat taas eivät käy. Miche on halpa mutta ilmeisesti varsin pehmeää metallia ja kierreyhteensopivuus muiden italonapojen kanssa on vähän mysteeri kun välillä toimii ja välillä ei. Campa ja Phil on kalliita, eli EAI varmaan best jos löydät jostain. Hubjub-niminen kauppa ainakin myy noita mutta sieltä tilaamisessa ollu varsin vaihtelevantasoisia kokemuksia.

josbanse - 17:34, 7.9.2015 » Ketjulinja tarkottaa millejä rungon keskeltä ulospäin.
Joo, tiedän kyllä mitä eroa on hampaiden määrällä ja milleillä. Okei, ehkä ois pitäny olla tarkempi merkintäjen kanssa, kun sopivasti on 42 ja 42. :)

Mutta kiitoksia, pitää laittaa google laulamaan ja ettiä jostaki passeli lukkorengas. Katon vähän löydänkö toho kammet vai mennäänkö näillä. Mää vähän Noelille uhkailin, että pyörä ottaa sen paikan sängystä. :smiley:

Aja aurinnolaskuu

Pooloa tällä ei kannata pelata
https://instagram.com/p/6P3zixoFXr/

Workstinx - 18:02, 7.9.2015 » Aja aurinnolaskuu Pooloa tällä ei kannata pelata
Jep, päivät lyhenevät. Rossinit ja konversiot aina kivoja.

107mm keskiöllä 42mm ketjulinja noihin kampiin

Silkkaa tsygädeliaa

Jaa että 50cm Rossin = dibs

Posti toi mullekki jotain kivaa! Jännä sinäänsä, että Saksan puolella paketti oli kolmessa päivässä jo pakattu Suomen koneeseen, mutta Suomessa kesti rapia viikko. Mistähän asti ne sen toi?

Paketissa tuli tosiaan lukkorengas, tankonauhat, Shimanon UN55 keskiö, Suginon messenger kammet ja kauhen ruma 42t ratas. Enää ilmeisistä palikoista puuttuu polkimet ja ketju. Polkimia mää mietin, mutta en osaa päättää laittasko häkit vai lukot. Toki tiedän mitä käytännön eroja noilla on, mutta tyylillisesti tähän sopis häkit tai jotku vanhat lookit tms. Noi timen polkimet sain sitte ite paskottua niitä putsatessa. Ideoita? Lukot toki vois olla kivat jalassa. Jarrut on kans toinen mysteeri. Näillä nykyisillä jarruilla tää on käytännössä lähinnä jarruton ja joutuu hirveesti vaan laskettelemaan eteenpäin, ettei tilannenopeus ole ihan jäätävä.

Mikä vika nykyisissä jarruissa?

En osaa sanoa muuta kuin ettei ne oikein jarruta. Epäilen vähän että syylisiä on jarrupalat tai jarrutuspintaa vähän. En kyllä osaa sanoa että vaikuttaako nykyinen osien kunto niin paljon, vai onko tämä normaalia. Mitään levyjarrujen tehoahan näistä ei saa, mutta ois se kiva pysähtyä kohtuudella. Tosta langan ekasta kuvasta voi vähän tulkita jarrupintoja.

E: Ja tosiaan, jarrutan alaotteella.