P: Le Standardes Baguettes

Okei. Kuka muistaa tai kehtaa tunnustaa myyneensä tämmösen itsarikonversion turkulaiselle wannabehipsterille Helsingissä joskus nolkytluvulla?

Haluaisin esittää semmosen reklamaation, että ei-vetopuolen kammesta on pettäny viisteet.

2 Likes

Kuulostaa Kumiluodilta

4 Likes

Vissiin oli kaveri osunu paikalle johonkin poolopeleihin tms. ja innostunu aiheesta ja siltä seisomalta myyty nuorelle miehelle pyörä. Ohjainlaakeri näytti ihan normaalilta, että ei välttämättä oo kumiluoti-hommia.

Onko noi semmoset weinmann concave kehät? On muuten ihan pirun kestävät.

Etukiekossa ei ollu. Takakiekkoa en niin iljenny kattoakaan, kuvan perusteella saattais ollakin.

Näppäilin pari detskukuvaa.

Emäputkessa on tommonen tarra.

Muhveissa on tommoset ihan kivat ikkunat.

Pullotelineen kiinnikkeet on hassut.

Tossa satulaputken ja vaakaputken muhvissa on keskivetojarrulle integroitu stoppari, jonka joku on vääntäny pois tieltä.

Toi satulatolpan klämppi oli kiristetty yhteen. Vääntelin sitä ruuvarin kanssa auki ja koitin sovitella tolppia. 25,8 mm ei menny ja 25,4 istu vähän väljästi.

En löytäny mun parempaa työntömittaa, mut stemmi näytti olevan alle 22 mm. 22,2 millinen ei menny ruotoputkeen. En tiiä, tekis mieli tehdä semmoselle tilaa.

3 Likes

Tässä P: Tissimpi - #27 by Kyrlinen pohdinnihan samoja juttuja. Päätin hioa stemmiä ja täsmälleen sama tolppa-asia itelläkin.

Kävin vähän kaivelemassa ja löysin semmosen WINin 100 mm stemmin, mihin oli stämpätty 22.0 ja sehän mahtu. Mennään nyt alkuun sillä, mut jos tässä täytyy ruveta ohjaamoa viilaamaan, niin mieluummin kyl sit melkein avarran ruotoputkea ja pidän stemmit käyttökelpoisina useampaan runkoon.

Vähän aattelin tästä nyt alkuun semmosta gravel-pyörää Jobst Brandtin hengessä. Että kitkavivut ja single pivot -jarrut, kiekkoihin 36 pinnaa ja 28 mm kumit. Taakse tilasinkin jo semmosen Shimanon HG-navan, jossa myyjän mukaan pitäis olla 6 spd -vapari!

Jos toi alkuperäinen keskiö olis käyttis, niin se olis kiva. Vasen kammenpultti on vaan kiristetty pyöreeks, niin saa nyt nähdä saanko kammen irti niin, että akseli säilyis käyttökelpoisena.

2 Likes

no nyt on jo ihan hyvää avausta siitä miksi muakin vois kiinnostaa.

Vietin taas vähän laatuaikaa tämän parissa.

Vasen keskiökuppi aukes, toisin kuin se pyöristynyt kammenpultti. Satulaputkeen keskiön päälle oli joku laittanut nenäliinat valmiiksi siltä varalta, että irtoruosteen määrä olisi herkistänyt, mutta eiköhän tuossa seinämävahvuus riitä.

Keskiöakselista löyty tommonen merkintä. Ton 70:en perusteella arvioisin, että akseli olis italialaiseen muhviin tarkotettu.

Parempi tönäri on edelleen hukassa, huonompi anto keskiökupin halkasijaks jonkun hiukan alle 35 mm.

Muhvista löyty tommonen stanssaus. Voisko siinä olla kirjaimet RCF?

Ohjainlaakerin alakuppi ja kartio oli sen verran kärsineet, että niille täytyy varmaan hakea jostain korvaajat.

Tänmönen hauska detsku oli viimeks menny ohi:

Vaihtajan vaijerinkuorelle on tommonen lisätuki tossa seatstayssa.

5 Likes

No nyt kävi näin.

Suurkiitokset! @spacer

7 Likes

Haha, kova! Kupin irtoamisen osalta ei ole välttämättä enää paljoakaan väliä kumpaan suuntaan tuota pyörittelee. :boom:

Mulla on muuten Necon FRA 113 kasettikeskiö jouten, jos tarve ja tuo on tota standardia.

1 Like

Johan mä pari tuntia sitten laitoin semmosta Studio Brisantilta tilaukseen :person_facepalming:

Palataanpa asiaan, jos ne ilmoittaakin, että ei löydykään!

1 Like

Hittolainen, oisin mielellään laittanu pari pikkukilkettä samaan kimppaan

Sitten viime kerran on tapahtunu semmosta, että vaihdoin ohjainlaakerista hieman kärsineen alaosan ja viilailin samalla keulan vastaanottamaan 26.4 alakoolin.

Kaivelin tallista jotain placeholder-palikoita niin, että olis helpompi hahmottaa miltä tää näyttäis, jos tästä kasais polkupyörän.

Jossain kohtaa mietin, että josko tästä olis talveen saanu nastalokaripyörän.

Rengastilat ei näemmä oikein tue tämmöstä suunnitelmaa, kun 32 mm Durojen kanssa homma näyttää tältä.


Tilasin semmosen Michen 8spd-pakan 14-26 rattailla, kun niissä on silleen kivasti valmiiks yksittäisinä ne rattaat ja mukavan iso se pienin ratas. Nyt aloinkin sit jo miettiä, että pitäiskö se sit vaan pitää se koko pakka ja kasata takakiekko isommalla dishillä 8-vaparilliselle navalle.

Pinkiks anodisoitu tolppa on kyl HÄRSKI tässä yhteydessä :joy:

Ilmeisesti valmistajasta ei edelleenkään mitään käryä? 60-70-luku ja Ranska ei tosin paljon rajauksena auta, pikkupuoteja on ollu niin tuhottomasti

Noita satulatolpan klamppiin kiinnitettyjä keskivetojarrun vaijerinkuorenstoppareita muistan nähneeni vaan “paremmissa” pyörissä

Nojaa, kyl ainaki meikäläisen perustason touringpösössä oli tommonen. Mut ehkä entinen perus on nykyinen premium?

1 Like

RGF
https://www.bikeforums.net/classic-vintage/183526-rgf-french-bottom-bracket-shell.html

1 Like

Mittailin hiukan tuota MJII-navan vaparia. Sehän on siis tosiaan 28 mm pitkä HG-vapari. Luulen, että tilaan nyt vielä sitten 10-kasetin. Sheldonin cribsheetin mukaan 8 ratasta ja 7 spaceria siitä olisi leveydeltään 29,25 mm, eli saisin sen sopimaan tuohon vaparille ilman ylimääräisiä spacereita. Tuon kasipakan kanssa tarvitsisin ylimääräisen 3,5 mm spacerin, olisi kaksi välitystä vähemmän, mutta ketjut olisivat hieman halvempia.