P: Tissimpi

Kyrlinen - 10:47, 13.5.2020 » Ai niin, kun mä haluun jossakin vaiheessa ton tiukassa olevan vetopuolen kupin auki, niin kierränkö sitä myötäpäivään vai vastapäivään?
Jos toisen puolen saa auki niin ehkä sisäpuolelta pystyy päättelemään kierteiden suunnan? Riippuu toki kierteen pituudesta ja kupin muodosta.

Siinä kyljessä lukee 35x1, eli on ns. ranskalainen standardi. Vastapäivään aukeaa molemmat kupit.

Keskiö- ja ohjainlaakerihommat huollettu. Yks yövuoro vielä ja sit 9vk lomaa, ehtii säätää tätä enemmän

Sitten taas kyssäri: onko noi Michen ohjainlaakerit jotain ranskalaisten hommia kans, tuntuu ettei mikään 22,2mm stemmi uppoa tohon kuin pari senttiä? Myykää mulle tähän joku kiva kirkas tai musta ohjainlaakeri, että saa yleisemmät stemmit käyttöön.

Pidän punaisista pyöristä

inforest - 10:53, 13.5.2020 » Siinä kyljessä lukee 35x1, eli on ns. ranskalainen standardi. Vastapäivään aukeaa molemmat kupit.
Kunhan ei swissier yllätys olisi

[i]French stems are 0.2mm narrower than others where they fit into the steering column. A standard 7/8" / 22.2mm stem won’t usually fit. In many cases, the limiting factor for fitting the stem in will be the headset locknut, rather than the steerer itself. Try removing the locknut before sanding down a stem. If the headset locknut is slightly tighter than the steerer, it can be enlarged easily with a small grinding wheel.

In cases where the stem really won’t fit into the steerer, a few minutes’ work on the stem with sandpaper will usually do the trick. Wrap the sandpaper around the stem, grip it with your hand, and turn the stem round and round until it fits. You only need to remove 0.1 mm, which is 1/250", not much at all![/i]

No tuotapa tekstiä etsin mutta en löytänyt äsken, kiitos! Vielä kun tietäis minkä mittasta stemmiä etsiä ni vois hioa. Ei viittis kaikkia hinkata ohuemmaksi.

fibich - 20:01, 27.5.2020 » [i]French stems are 0.2mm narrower than others where they fit into the steering column. A standard 7/8" / 22.2mm stem won't usually fit. In many cases, the limiting factor for fitting the stem in will be the headset locknut, rather than the steerer itself. Try removing the locknut before sanding down a stem. If the headset locknut is slightly tighter than the steerer, it can be enlarged easily with a small grinding wheel. In cases where the stem really won't fit into the steerer, a few minutes' work on the stem with sandpaper will usually do the trick. Wrap the sandpaper around the stem, grip it with your hand, and turn the stem round and round until it fits. You only need to remove 0.1 mm, which is 1/250", not much at all![/i] https://www.sheldonbrown.com/velos.html
Ja on muuten 0.1mm hiominen cromo-stemmistä vittumaista hommaa. Ajattelin että mirkan 100 paperi ois tehny asian helpoksi mut nyt on kihnutettu 2,5h ja ainakin toinen mokoma vielä eessä.

Southampton F.C. tarra runkoon?

^

En ole jalkapalloihminen.

ai siis se oli kumminkin haarukka eikä laakeri, joka stemmin asentamista rajoitti?

Samaa itsekin mietiskelin mutta en kehdannu ottaa puheeks.

Joo laakerissa ei oo mitään vikaa, haarukkaan ei vaan uppoo. Mut ei se mitään, hiotaan hiotaan. Pyhitetään yks eclypse tälle pyörälle.

Sit vielä satula vaihtoon ja vaateriin, gripit ehkä keltasesta tankonauhasta, uuden tolpankiristyspultin tilaaminen kun hävitin entisen ja chainstayden krimppaus. Ja voimansiirron putsaus.

1 Like

Hyvä lopputulos vaikka polkimet osuu silmään. MKS Sylvan Road tai Track voisi toimia? Mikä oli muuten projektin loppukustannus jos saa kysyä? En uskaltaisi jättää yöksi keskustaan, niin hieno tuli.

ite laittasin kirkkaat gripit ja aavistuksen sirommat polkimet… satula on ihan jeba, ellet aio vaihtaa ruskeaan mokka fliteen, mut tämmöstä mulla tuli mieleen, ihan kiva pyörä…

Thomas - 8:56, 20.7.2020 » Hyvä lopputulos vaikka polkimet osuu silmään. MKS Sylvan Road tai Track voisi toimia? Mikä oli muuten projektin loppukustannus jos saa kysyä? En uskaltaisi jättää yöksi keskustaan, niin hieno tuli.
Runko oli 45 euroo ebaysta, ketju kympin ja stemmi 20e. Kaikki muu partsbinistä, toki niistäkin on maksettu joskus jotain, mutta nekin kaikki käytettynä.

Satula tosiaan vaihtuu, kun en tykkää punasen ja ruskeen yhdistelmästä. Ajattelin laittaa mustan Spessun satulan, Cambiumin tai jopa Cressusta vanhan mustavalkosen pianopenkin, jos perse sen suo. Gripeiksikin löytyi ne Biltsun mustaharmaat, taidan laittaa ne kun ovat kuin omaan käteen tehdyt. Polkimet unohtui mainita, ei noi mustat möhköt siihen jää. Jotain sirompaa ja kirkasta ajattelin laittaa.

Voisin tän myydä pois, jos jotakuta kiinnostaa. Pakettiin viimesimmän kuvan setuppi pl. kiekot j spoon-satula. Stemmi on ranskisruotoon hiottu 110mm Eclypse. Lisäksi mukaan keskiön kupit, joilla saa brittipatruunat käyttöön.