P: Nishiki, Pösö, Cube ym. säädöt

Niittimutteri niitataan siihen reikäänsä niittimutteripihdeillä, jolloin se puristuu niitä reikää ympäröiviä pintoja vasten ja pysyy paikallaan kitkan voimalla.

Mistäs saa keuloja :I Eikö saman tien runkokin kannattais vaihtaa… ja kiinalaiset vaihdesysteemit Shimanoihin jne.

Pelago Lowrider Pannier Support - Pelago Bicycles 630g ja Commuter Front Rack Aluminium Medium - Pelago Bicycles 720g mediumina. Oletin että noihin ei kuulu kiinnikkeiden paino eli ~1,4kg.

Tossa näemmä niittimutterin asennus. Eli kierre vetää sen “Kasaan”, ei se tosta irti lähde: https://www.youtube.com/watch?v=dkPhGIaPCVs

Pitääkö tollanen oikeesti jotenkin jollain materiaalilla vielä juottaa lisäksi kiinni, miten?

Noi Lowrider supportit korvaa etutartsin jalat, eli painot ei mee ihan vaan yhteenlaskemalla.Veikkaan että lopputulos jää alle kilon, ja se on jo ihan hyvä lukema täyden palvelun etutartsille.

2 Likes

Aivan. No meneepä päätöksenteko nyt vaikeaksi :face_with_peeking_eye:

Pösön etutartsi painaa nyt 355g ilman kiinnikkeitä, taka 672g. Tollanen small alu tarakka riittäis varmaan mulle ihan hyvin, tai medium, plus ne teräsjalat. Onko siitä jotain iloa, että se tarakka myös olis teräksestä? En minä siinä perunoita ajatellut kuljettaa, tai kiviä, tai muutakaan painavaa. Alumiini ainakin on vääntöjäykkää, eli ei pitäisi heilua.

Jos pösön etutarakan jättäis ja laittais Tara Lowriderin, painoa tulis varmaan lähemmäs 1kg etenkin niiden Taran adapterien kanssa, tai sit pitäis pohtia niittimutterikysymyksiä jne. Ilmeisesti toi Pelagon Commuter on ihan tukeva tarakka, vaikkei tulekaan haarukan jalkoihin kii, vaan “kruunuun”?

Eli jos vertailis Tara lowrider + nykyinen tarakka vs. pelago commuter & pelago lowrider, niin paino olis about sama :thinking: :thinking: :thinking: :thinking:

Ei. Mutta paremman mielenrauhan takia asennuksen olisi vielä voinut vahvistaa juotoksella. Pienemmällä vaivalla tietty normaali pullotelinereikä eli midfork mount. En vaan jaksanut alkaa putsata ja maalata, sen takia niittimutteri.

Vaikka tuon Prisman telineen voisi minusta saada kiinni ihan tällaisilla “klemmareilla” Letkunkiristin, sinkittyä, 2 kpl - Biltema.fi

Kutistesukkaa putken ympärille kiertyvän pituuden ympärille, jos haluaa suojata maalipintaa. Pysyykin ehkä paremmin paikoillaan?

Tai sitten, saisko tämmöisillä valmiiks kierteytettyjä pullotelineen paikkoja lisää? Esim viistoputkeen keskiön etupuolelle. Taitaa vaan olla liian järeällä kierteellä telineen reikiä ajatellen.

On olemassa myös systeemejä pullotelineiden asentamiseksi satulan takareunaan tai ohjaustangon etupuolelle, jos painopisteen pitäminen matalalla ei ole keskeinen huolenaihe.

Edit: ja toimivampaa tarakkaa tai pumpun pidikkeitä lähtisin tamperelaisema etsimään varmaan täältä: Bipotren kirppispäivä Tampereella 11.6.2023

Vastaavasta tapahtumasta Helsingistä nimittäin löysin syksyllä setin pumpun pidikkeitä :blush:

1 Like

speksaillaan keventelyä nii pullotelineet vaan jeesusteipillä viistoputkeen.

ftfy

1 Like

Kumpi on kalliimpaa???

Vannenauha

Itse asiassa Bike Mailorder Saksassa myy Schwalben HP vannenauhoja 1,5€/kpl, tää tekis sen 75snt/metri :joy:

Grant-tyyppinen ratkaisu pumpun tukemisesta seatstayn viereen.

3 Likes

Hommasin sen Pelago Commuterin Lowridereillä. Jotenkin se asentui paikalleen. Nyt kun pääsi takaisin kotiin, ja kuvia katsomaan, niin tuo lienee liian takakenossa? Kun toiveena oli 86-90 asteen kulmaan… Ainakin tarakka tuntuu tukevalta, näyttääkin ihan tankilta verrattuna vanhaan siroon tarkkaan :see_no_evil:

Vaihdoin myös sen vaihdevaijerin pidikkeen oikean puoleiseen. Samalla vaihdevaijeri rispaantui pilalle, ja piti laittaa uusi. Se olikin kiva homma, kun kiinakahvassa oli vaijeri ollut valmiina, eikä mitään käsitystä miten sen vaijerin saa sinne. Otin myös etujarruvaijerin pois, virhe. Se oli niin mutkalla, ettei sitä saanut enää kuoresta läpi, joten piti laittaa myös uusi etujarruvaijeri.

Olin laiska, enkä pessyt pyörää ennen ruuvausta, joten lattialle varisi ihan pirusti hiekkaa. Noh, elämä on :grin:

Vanha etutarakka oli myös todella paljon nätimpi, mut nää on näitä. Joskus pitänee mennä funktionaalisuus edellä. Ehkä tolla nyt jonkun kesäretken polkee paremman puutteessa.

9 Likes

Mites noi Lookin polkimet, ootko tykänny?

Kyllä. Kokeilin SPD-SL polkimia, mutta en löytänytkään sopivia kenkiä. SPD-polkimetkin on, mutta ei löydy siihenkään sopivia kenkiä. Lukottomat polkimet on sitten seuraava vaihtoehto, ja Lookin Geo Cityt on hyvät perus ajoon. Riittävän isot, ja niissä on omasta mielestä myös hyvä pito.

Mulla on joka pyörässä samat polkimet, eli 3 paria :see_no_evil:

Riittää pito märkänäkin siis?

Juu. Jotain kumia se pinta on, eikä kovaa muovia. Eilenkin kävin nuo kuvat ihan kunnon vesisateessa ottamassa, täysissä sadevaatteissa. Ei noita polkimia ole joutunut edes ajattelemaan. Maastopyörässä myös talvisin ajan noilla. Tietenkin siis perus katuajoa, mistään sorasta, maastopyöräilystä yms en tiedä mitään. Mut kaupunkiajoon jees.

Edit: Niissä on keltainen Vibram-logokin!

” The soft rubber ACTIV GRIP City pads feature our exclusive LOOK ACTIV GRIP technology developed in partnership with Vibram and are compatible with our GEO City platform pedals. They offer the best foot-to-pedal connexion we have ever designed, with exceptional grip, wear resistance and durability.”

1 Like

Briteistä jostain velo-kaupasta tuli pumpun pidikkeet. Eli pari pantaa joissa väkäset, pumppu asentuu niiden väliin. Syy näille oli, että sai toisen pullotelineen kiinni satulaputkeen. Vaikuttaa toimivan. On kyllä karuja nää vanhat pyörät, kun kiinnikkeitä ei oo vakiona about millekään. Satulaputken ja lokarin välissä oli sopivasti tilaa pumpulle. Täytyy seurailla, minkälaisessa ajossa pumppu lentää mäkeen noista tapeista, vai voiko se pysyä pelkästään noiden varassa kyydissä.

1 Like

Ensimmäinen retki tehty. Pyörä toimi muuten ok, mutta kammet irtosivat?! :smiley: Mitä. Noh. Ei kai siinä. Omasta mielestäni kyllä ~varmasti olen 40nm ne kiristänyt. Ehkä kierteiden putsaus + keskivahva kierrelukite + 40nm auttaa. Ihmettelin polkiessa, että mikä vittu klonksuu, kunnes tajusin, että vasen kampi meinaa irrota! Oikea oli myös semi löysällä. Uskomatonta.

Yksi yö tien päällä, 143km, kierrettiin Pirkanmaalla Pyhäjärven rantareitti. Alturan Vortex ultralite bägit toimivat ok. Eteen niitä oli vähän vaikea saada kiinni Pelago lowrider tarkkaan, ja ne heiluivat Z-akselin (pystyakselin) suuntaisesti hieman koko matkan.

Teltan kanssa hommat menivät vähän vihkoon. Väsyneenä en jaksanut ajatella, joten telttapaikka osoittautui huonoksi. Heti telttaan päästyäni klo 00:20 totesin, että tää on liian vino, ja siirsin teltan kuvan oton jälkeen parempaan paikkaan. Kaiken lisäksi sisäteltan asensin väärin päin, joten ovet eivät olleet kohdakkain :smiley: Noh sai siinä muutaman tunnin nukuttua…

Edit: ajettavuuteen kuorma ei mielestäni vaikuttanut havaittavasti. Minä en ainakaan huomannut mitään. Meni nätisti ylä- ja alamäkeen, hitaasti ja nopeasti, keula kääntyi kun sitä käänsi jne. Keula tuntui omituiselta, kun laukut olivat kiinni tarakassa alkuun. Siirsin ne tauolla lowrideriin eli selvästi alemmas, ja tämä “omituinen” tunne katosi keulasta. Huiput 47km/h.

2 Likes

siis oliko sulla ne siinä platformis eka kiinni?