Nopsasta nopsempi

Terve

ensipostia pukkaa… Viimeisen kuukauden aikana laitellut vanhaa Nopsaani sileämpään kuosiin. Tuo oli vanha kirpparilöytö jolla ajelin satunnaista lenkkiä ja kauppareissua, renkaat vipotti ja vaihteet rallatti. Innostuin sitten sinkulaa/fiksiä suunnittelemaan perusrempan sijaan, ja tässä sitä sitten ollaan.

Tuolla meinasin hieman kuntoilla ja muuten vaan pyöräillä pitkin kyliä, ja mukavasti tuntuu siihen riittävän (kun joku kuitenkin on sitä mieltä ettei noita vanhoja Nopsia kannata ollenkaan harrastaa, kun ei ole Italiassa tehty ja retki ja venkula ja huono yms.).

Alkutilanne oli tämä

http://www.elisanet.fi/pylkklee/polkupeli/080610%20085%20pieni.jpg

Ja tähän on nyt päästy

http://www.elisanet.fi/pylkklee/polkupeli/120710%20026%20pieni.jpg

-Runko Nopsa Picnic, oletettavasti vm.1981
haarukka, stemmi, ohjaustanko ja satulaputki samoin
-Kiekot jotkut nimettömät, Tampereeltä löysi kaveri (helsingin liikkeissä myytiin heti eioota kun kuulivat mihin runkoon olisi menossa…)
-Fauberin tilalle pyörätohtorilta sovitin + keskiölaakeri + kammet ja ratas
-takakiekossa 18/18 fix/free, edessä ratas 46
-etuhaarukkaan hitsasin v-jarruille tolpat, nyt edessä shimanon joku halvempi v-jarru
-polkimiin remmit
-satulaksi ja tankoteipeiksi löytyi brooksin tuotteet, kun oikein innostui (ehkä liikaakin)
-renkaina motonetin valkosivut, kun ei äkkiseltään löytynyt parempiakaan valkosivuja, seuraavat sitten ehkä jo pyöreät…
-en ole vielä ehtinyt punnita, mutta on se nyt lähtökohtaa kevyempi
-maalauksen tein itse, läheltä sen huomaakin, mutta ihan hyvä lähtökohtiin nähden. valkoinen helmiäinen missä hiukkasen kultahelmiäistä seassa + tuo punainen raita
-jalan jätin, mukavampi sitä on noin päin säilyttää.

Kivaa tämä nikkarointi on, nyt kun tuo on valmis oon ajatellut ruveta rouvan pyörää rikkomaan. :smiley:

Sanokoot muut mitä tahansa, niin minusta hieno on.

Kiitos maltillisista kiekoista ja valkokylkisistä kumeista.

Nätti ja funktionaalinen.

Ilmeeseen sopisi ehkä paremmin häkit, mutta turha sträppejä on vaihtaa jos niistä pitää.

Vaikuttava muodonmuutos.

Tyylikäs on.

Siisti! Pistäisin itsekin häkit, mutta hieno tuo silti on.

hieno laite.

ei se laitteen hieno merkki aina takaa noin tyylikästä lopputulosta.

näin:)

kiitoksia vaan!

Häkkejä itsekin mietin, varsinkin kun kaverin luona hypistelin juuri sopivan näköisiä, mutta remmit osui sitten eteen, joten niillä mennään nyt. Täytyy vielä hakea säätö kohdalleen ennenkuin typistää nuo ylimääräiset, siistiintyy silläkin jo hieman. Noi on nyt halvimmat-ei-tarjoustalo MTB-polkimet mitkä äkkiä löysin, mustan maalin kuorin kehistä Nitromorsilla (kuten jarrulängistäkin), ja niissä on ihan hyvin piikkiä ja reunaa kengän tarttua noiden remmien tueksi.

Viheliäisin homma tuossa oli varmaan noiden v-jarrubossien hitsailu ja faubersovittimen sovitus, oli nähkääs chainstayt ja pystyputki hitsattu muhviin sisäpuolelta käsin, joten joutui tekemään uudet saumat ulkopuolelle ja rälläköimään sisäpuolen saumat pois, jotta sovitin mahtui. Muutenhan tuo oli ihan bolt-on meininkiä.

Maalaus ym hitsaushommat oli helppo tehdä kun on autokorikorjaamolla töissä, niin löytyy kyllä välineet. Opetteluun meni kyllä aikaa, ja vähän jäi tosiaan opettelua seuraavaan projektiinkin…

Noihin renkaisiin oon ihan tyytyväinen, mutta ehkä noiden loppuunkuluttua (johon tuskin menee kauan, vanhassa muodossaan tuo pyörä käytti loppuun jo yhdet samanlaiset, pitkittäishalkeamia ym ilmestyi jo pelkästä katselusta…) hankin jotkut paremmat, kunhan valkosivut löytyisi, sopii ainakin mun mieleen jos ei pyörään.

Nättihän tuo on ja jarrutapit on hieno asia. Mutta koska tosta ei kuitenkaan tule kevyttä ja ketterää maantie-/ratapyörää, vaan ennemminkin randonneurhenkinen härveli, olisin kyllä pitänyt siinä ne lokarit. Tai vaikka ostanut Velo Orangesta sellaset vasarretun näköset.

Joo on lokarit vielä tallella syys/sadekelejä varten. Mutta olipas vaan hienoja nuo Velo Orangella olevatkin…

Huvikseni laitan uutta kuvaa, kun tuli näpättyä hieman tuota entistä parempi kumien vaihdon jälkeen. Motonetin kummit tosiaan alkoivat repeilemään niin laitoin kapeampaa ja kestävämpää tilalle. Delta Cruiserit olis tietty saanut valkosivulla, mutta noi Marathonitkin on ihan kivan ja kilvakkaan näköiset.

Remmien päitä en ole lyhentänyt, ne toimivat mutkissa hyvin varoittamassa milloin meinaan kantata liikaa.

http://www.elisanet.fi/pylkklee/polkupeli/WP_000045p.jpg

hienoin nopsa mitä olen ikinä nähnyt.

SuicideHubin kanssa samaa mieltä. Kun lisäät tuohon kokopitkät lokasuojat, kokonaisuus on aika pitkälle täydellinen.

Nätti on. Ite en kyl pysty täydellisyyttä yhdistämään tohon yläotteella olevaan krossikahvaan, mut se nyt lienee enemmän mun rajoittuneisuutta…

mulla myös nopsa muttei näin hieno. Lähinnä baari/työmatkapyörä.
Heräsi vain kymysys: mixi v-jarrut? Maantiejarrut mielestäni sirommat tähänkin.

vesQ - 22:56, 11.7.2012 » mulla myös nopsa muttei näin hieno. Lähinnä baari/työmatkapyörä. Heräsi vain kymysys: mixi v-jarrut? Maantiejarrut mielestäni sirommat tähänkin.
En oikeastaan osaa sanoa, silloin ei hirveästi kokemusta ollut eri jarruista, v-jarrut tiesin mukaviksi ja kevyiksi käyttää joten niitä lähdin hankkimaan.

Paikallisen pyöräliikkeen puuhamies “kun tapsa polkee niin nopsa kulkee”. Näpsäkän näkönen peli kieltämättä.

Eli pyörätohtorilta tilasit sovittimen, siihen käyvän keskiön, siihen käyvät kammet ja niihin käyvät polkimet? Kuinka sait ketjulinjan osumaan?

Tuo keskiö / ketjulinja juttu tuskastuttaa itseä eniten. Samaa projektia käynnistelen.