Mistä näitä osia saa?

Voi mennä sähköhommien puolelle, siellä noita pienempiä ruuveja ainakin tapaa olla.

Ja joku sokeripalan ruuvi tietty saattaa tuurilla sopiakin.

Edit. ja kitaroiden talloissa on näitä pikkuisia pidätinruuveja myös.

Tän taulukon perusteella jos on 1,5 mm kuusiokolo, niin tuollainen “kannaton” ruuvi olisi M3: Bolt Depot - Drive sizes for metric allen drive screws

Ainakin kierre luulisi olevan helppo kokeilla tarpeeksi pitkällä M3 ruuvilla.

Oliko noi Hobby Pointin ruuvit väärän kokoisia? Rautakaupoista ei välttämättä löydy riittävän pieniä ruuveja, itse lähtisin kanssa kyselemään radio-ohjattavia myyvistä liikkeistä.

Nyt kun täällä ruuveista puhutaan niin kysyn asiaan täysin perehtymättä:

Minkä kokonen on toi Carradice Bagmanin kiinnitysruuvi on? se millä se kiristetään satulan kiskoihin.

Tolleen äkisti katottuna (pyörä on selän takana) näyttäis olevan M8, mutta en kyl yltänyt tönärillä kunnolla tonne satulan alle.

1 Like

Kaks kyssärii:
a) Mistä saa näitä @cuppis xen mainitsemia lokarin aisankiristimiä, joilla myös panna dynamovalojen johdot kuriin? *

b) Mistä päin Päähesuleissöniä, mieluiten pohjoinen–itä -akselilla, saa M3-ruuveja**, joissa on päältä kohoamaton ja alhaalta upotukseen pyöristetty kanta? Privateerin räikän lukkopuoli irtosi ja ruuvi meni matkojaan, joten tartten korvaavan. Ruuvin pitää upota ja olla matala, jotta se remmin kieli kulkee lukon läpi.


.* elikkäs tää postaus:

.** M3 viitaten tässä ruuvin kierreosuuden halkaisijaan, eli 3 mm.

Omani tilasin Santucci Cyclesiltä Saksasta just samaan tarkoitukseen: Velo Orange Fender stay R-clips - Santucci Cycles

Voisin kuvitella että Töpy pystyy näihin myös.

Ja ton ruuvityypin nimi on “pidätinruuvi”… NO EIKÄ OLE KUN YMMÄRSIN VÄÄRIN, oikeasti haettiin uppokantaruuvia. Näin. Hobby Point on varmaan oikeen hyvä lähde noille, kuten jo muut kertoivatkin

1 Like

Töpyssä oli viimeksi vain Berthoudin vastaavaa paksummalle aisalle tehtyä, eli ehkä Pelago. Ja askartelu/RC-autoliikkeistä katsoisin noita ruuveja.

1 Like

EIkö pidätinruuvi oo semmonen pötkylä vaan, mä ymmärrsin että kaivattiin kutakuinkin tämmöstä:

google-haku m3 flat head socket cap tuottaa tuloksia jostain rc-autokaupasta, niin semmoisesta tai sit tuolta Hobby Pointista kävisin kuikuilemassa.

2 Likes

Meikä pojalla on m3x6 ja m3x8 pidätinruuveja jokunen kymmentä kappaletta luppona. Paiskaa yv jos natsaa. Jos ei, postaa toki se piirustus tai ruuvin speksit niin joku muu voi kaivella miljoonalaatikoitaan

1 Like

Kiitti vastauksista! Pitää käydä Töpyssä, vaikka se vaatii tuntemattomaan Töölöön lähtemistä, ja kysellä matkan varrella Hobbypointeista noita, elikkäs just uppokantaruuveja(?), joita @nalle_wheelroos kuvin kuvaili.

1 Like

Tunnetaan myös nimellä senkkikantainen ruuvi (ei, en tiedä miksi tää on tällaista sekoilua nimien kanssa aina), näyttäisi olevan Hobby Pointissa tavallisten kuolevaisten erissä kaupan: Senkkikantainen ruuvi - Hobby Point

1 Like

Kiitos tarjouksesta. Homma on ehkä hoidossa. Foxcompin Tommilla oli lajitelma erikokoisia ”hiirenpaskaruuveja” ja kaivoi laatikosta pienimmän joka näyttäisi silmämääräisesti olevan oikean kokoinen. En tosin ole vielä ehtinyt kokeilemaan koska babylon/family lifestyle -split rajoittaa harrastamista.

Tosiaan Hobby/RC-liikkeet varmaan parhaat paikat metsästää vastaavia ruuveja tulevaisuudessa. Kävin Etrassakin kyselemässä ja olisi saanut tilaamalla mutta en nyt viitsinyt siihen lähteä. Puuilo myy ilmeisesti myös jotain laatikkoa missä on 10-20 erikokoista pidätinruuvia.

2 Likes

Sweettistä. Maksan mieluusti 3,9 e kymmenestä uppo- / senkkikantaisesta ruuvista, en vain niiden käyttöarvon vuoksi, vaan myös siksi, että saan niitä säällisen määrän (sen sijaan, että niitä myytäisiin 1000 kappaleen erissä 10 halvemmalla kappalehinnalla) ja että joku kivijalkakauppa pitää näitäkin hyllyssä.

mulla on spessun mtb/spd-kengät, joiden pohjien kärjissä on ilmeisesti jonkilaiset vaihdettavat klosseja suojaavat uhripalat. mitkähän nää vois nimeltään olla ja saiskon jostain uudet (turku bäst)?

Jos ne ovat kierteillä kiinnittyvät nappulat niin jalkapallokenkien vaihtonappulat lähimmästä urheilutarvikekaupasta.

1 Like

Hakusessa shimmi 25,4-31,8 dynamovalon aerobarin poikkipalikkaan kiinnitystä varten. Ei viitsisi ulkomailta asti tilata. Foxcompissa oli myynnissä alsainen problem solversin shimmi, mutta vaikutti vähän turhan premiumilta tähän tarpeeseen. Halpa kuminen shimmi toimisi aivan hyvin. Mikähän näitä Suomessa möisi? En keksi mistä itse voisin sellaisen askarrella myöskään.

Askar-tuskar versio syntyy itsevulkanoituvasta teipistä.

1 Like

Mulla on jotain vastaavaa biltsugrippiä pyörän korin alla shimminä, sisähalkaisija noissa tietty liian pieni, mutta leikkaamalla toiminee ihan jees jos ei jaksa ruveta kalvaamaan.

1 Like

Kukas täällä vasta kyseli pidätinruuveja, nyt löytyy Lidleistä kautta maan

3 Likes