MAASTOPYÖRÄT enduro / am / trail / xc / dh / dirtti jne. keskustelu

Meillä on L-kokoinen 2019 R kit 29” Chameleon, jota saa kyllä käydä testaamassa, jos kiinnostaa. Spd:t kiinni ja sijainti Länsi-Hesalassa.

1 Like

https://www.vitalmtb.com/features/Are-Suspension-Lockouts-Faster-for-Climbing-Vital-s-Short-Travel-Efficiency-Test,3907

Syke ei mukana tutkimuskohteissa tai variaabeleissa mutta wattimittari joo.

Onko kellään tietoja mistä saattaisi löytää L-kokoista Karate Monkey - runkosettiä? Miellään ilman mitään Brexit säätöjä yms. Foxcompissa oli High Fiber Green, mut sitä ei kyllä pysty… Justpedal.nl loppu ja Bike-Components myös

1 Like

Aina silloin tällöin harmittaa kun möin karate monkeyn, mut jos rahalla pitäis ostaa jotain tilalle, niin kona unit tai nordest lähtis paljon mieluummin. Tai se uus pelago jos ei olisi niin kallis. Toki jos meinaa ajaa vain jäykällä keulalla niin mikäs siinä, mutta surlyn ääri-utility-eetos toteutuu huonosti kun joustokeulan kanssa satulakulma kippaa niin rajusti takakenoon että ylämäissä keulii ympäri ja dropperi laahaa

1 Like

Mulla on puhdasverisiin maastorymistelyihin ollut pari vuotta Onniwanin Big Dogi, se on aika pitkälti samanlaisella geolla kuin Pole Taival ja vallan hyvä ajokki. Hieman kömpelön pitkä chainstay, mutta kyllä sitäkin ajan kanssa oppi hypyttämään.

Nyt just lähinnä oli toi KM tai vastaava täysjäykkä haussa kun tallista karsiutui pari pyörää pois. Sardinha oli kanssa joskus vaihtoehto, pitääpä tarkastaa sekin.

Mitä Pelagoa meinaat?

Ahaa joo, toki sittenhän on selvä homma että rallinajon osalta on talli kunnossa!

Tällainen siis droppas hetki sitten

Ihan mielenkiinnostelevia numeroita kaikki paitsi hinta. Kahden pyörän otannalla oon sitä mieltä että täjäri dropperilla on saamarin hauska ja järkevä kapine!

3 Likes

ja saatavuus (mid 2023).

2 Likes

Sekin, mutta eipä muitakaan vaihtoehtoja tunnu pahemmin olevan saatavilla

Nbd ja eka fs. Täpinät on ns päällä ja esim. samulionen kanavan videot vaan lisää sitä

2puoliset polkimet täytyy kyllä hommata. A600 ei oikein sovi metsään.

7 Likes

Hieno pyörä. Nyt on hyvä tilaisuus kokeilla flättipolkimia :massage_man:

1 Like

jaa oisiko vinkkejä aiheesta joustokeula on-one inbrediin? Ei niin mitään hajua noista tollasista jousitetuista asioista eikä oikein internetistäkään tahtonut selkeää vastausta löytyvän. Elikkäs lähinä kiinostasi tietää mitä numeroita / speksejä pitäsi ottaa huomioon valikoimaa selaillessa. Kiitos tietäjille.

Varmaan 100mm joustoa ja suoralla 11/8 kaulaputkella pitää olla. Uusina tulee mieleen rock shox Recon tai manitoun joku minkä mallinimeä en muista. Ei kauheasti vaihtoehtoja taida olla. Käytettyjä noilla spekseillä liikkuu aika harvakseltaan f torilla ja nekin usein suntour tms bojoingg romuja.

Jos emäputki sen sallii(?) niin sopivan ohjainlaakerin avulla saa myös tapered keulan toimimaan. Se helpottaa asiaa huomattavasti. Suurin osa nykykeuloista myös läpiakselille eli se kannattaa ottaa huomioon.

Voi ristus että tekis mieli jysäyttää tommonen. Speksailuongelmaisissa avasinkin jo vähän: mun “sorapyörä” on Rolleri ja maastopyörä on täysjäykkä On-One Bootzipper, joka on pohjimmiltaan maastovaelluspyörä. On-Onella on ollu ihan kiva ajella soraa ja helppoa polkua, mutta ohan se tosi painava ja hidas pyörä ja ihan turhaan, kun en mä sillä millekään vaelluksille mene. Tekis mieli jotain nopeampaa soralle, ja toisaalta joustoa niitä harvoja maastopyöräilylenkkejä varten.

Periaatteessa Canyon Grizl ois semmonen sorapyörä jolla pääsis soralla nopeesti ja ois tarpeeks paljon rengastilaa, että pääsee kaikista paskimmillakin teillä mukavasti eteenpäin, mutta sillä ei poluilla pääsis kovin hyvin tykittelemään. Etenkin kun monta kertaa on sorareitille osunu just lanattu tai märkä ja upottava tie, ja monesti soralenkkejä ajelee syksyisin ja talvisin kun on liukasta ja märkää ja lumista, ja toisinaan ois kiva yhdistää lenkkiin jokunen helppo polunpätkä, luulisin että haluun oikeesti XC-pyörän tähän lähialueen lenkkiajoon. Sen kerran kun haluaa käyä tosissaan poluilla niin sekin onnistuis jotenkuten.

Vähän kyllä hirvittää että oisko tommonen Exceed vähän semmonen tyhmä välimalli: monet Kuopion seudun polut on aika raffeja ja niitä varten kannattais ostaa joku vähän rennomman geon ja pitemmän jouston jäykkäperä tai suoraan täpäri, etenkin kun oon aika kädetön maastokuski. Sen lisäksi pelkkään tietä pitkin ajeluun droppitankoinen ois selkeästi fiksumpi.

Oispa Exceed.

Kevyehkö 29" jäykkäperä (~120mm keulalla) on kyllä varsin monikäyttönen peli, ite ehkä vielä speksaisin yhtälöön myös kuitukeulan, jos välistä soranajolenkit maistuu enempi.

Nykyinen maastopyörien speksaaminen on lähtenyt aika pahasti laukalle. Tuntuu, että kukaan ei uskalla edes lähteä poluille, jos ei ole 140mm joustoa (molemmissa päissä). Noilla moderneilla xc-pyörillä ajaa kaikki Suomen polut vaivatta. Jossain bikeparkissa pyörimiseen ja totisen enskan ajamiseen ymmärrän järeämmät pyörät, mutta jos on tarkoituksena ajaa lenkkiä (kovaa), niin sitten alle just joku kevyt xc-pyörä 100-120mm jousto(i)lla. Alamäessä joutuu vähän tasoitusta pidempi joustoisille, mutta mikä niiden osuus normaalista lenkistä on, 5%?

Mutta itse speksaushommaan.
Kuulostaa, että joku dropbar-maasturi voisi olla aika hyvä valinta, jos ei nyt pääasiallisena tarkoituksena ole ajaa maastolenkkiä. Katopa vaikka Salsan Fargoa tai mikäs se niiden vastaava kuituinen onkaan.

5 Likes

Ei kai se auta kuin jysäyttää jos jysäytyttää! Kyllähän tollanen rehti xc-pyörä on tosi pätevä kuvatunlaiseen rospuuttoajan ralliin ja kinttupolkujen ajeluun

Omakin kokemus on, että xc-maastopyörällä ajaa mitkä vaan polut, rajummat höykytyskohdat vaan hiukka vähemmällä nopeudella.

Ihan millä vaan voi ajaa ihan mitä vaan jos on tarpeeks hauskaa

3 Likes

Mä en ole missään vaiheessa ehtinyt siirtyä täysjäykästä kuitukeula-levarit-26" xc-pyörästä modernimpiin. Edes sillä ei jää mikään polku ajamatta, mutta hyppyreihin ei hirveästi ole asiaa. Ei tuolla mitään somealustojen segmenttejä hyödytä tuijotella, mutta kun keskittyy oman kunnon mukaiseen ajeluun, metsässä ja hiekkateillä on ihan mukavaa. Soratieajelussa se on aika paljon Sutraani mukavampi.

Aina välillä houkuttelisi vaihtaa johonkin moderniin xc-pyörään, mutta niiden “valtava” paino on tähän asti kääntänyt mielen. Tuo oli alunperin 10,5 kg pyörä ja nykyisin lastenkärrytarvikkeineen yms. aika tarkkaan 11 kg pyörä. Omaan budjettiin sopivat xc-pyörät näyttää olevan nykyisin vähintään 13-kiloisia.

1 Like