M:Ranchin Pikkujouluarpoja - rakentelu 2.12.2023

Ranching Pikkujoulut pidetään 2.12.2023. Koska aikaisemmat runkoarpajaiset olivat niin iso hitti ja tonttuhatut päässä verstaalla sekoilu viihdyttävää myös ranchin väelle jatketaan hyväksi havaitulla konseptilla. Tarjoamme siis arpoja, joiden onnekas voittaja saa ranchilaista rakkaudella ja juhlamokalla valmistaman artesaanirungon.

Ranchille on hankittu Tunturin Turun tehtaan vanha runkojigi joten on enemmän kuin kohtuullista että siitä pääsee maailmalle vielä kerran kotimaisena käsityönä tuotettu ATB. Näinollen tämän vuoden teemana on 26" aint dead ja arpajaisten voittajalle on luvassa laatuteräksestä kuljettajan mitoille suunniteltu ja toteutettu canti-runko 26" kiekoille.

Noudatamme ns. ajan henkeen kuuluvia standardeja eli BSA, 1 1/8 ja 27.2 lienevät relevantit avainsanat, OLD 135mm qr, mutta riippuen verstaan kaapeista löytyvistä dropouteista on vaihteellisuudesta/vaihteettomuudesta mahdollista keskustella.
Keulaa ei tänä vuonna pakettiin kuulu vaan runko suunnitellaan hyväksi havaitulle ja helposti hankittavalle 395mm AC:lle.

Arvat tulevat myyntiin viikkoa ennen rakentelun alkamista, eli lauantaina 25.11.23 (piti tulla puoliltäöin, olikin näemmä 3:45) ja myynti loppuu joulukuun koittaessa eli aikaa on 30.11.23 (23:59) asti. Arpojen osto-ohjeet päivitetään tähän lankaan myöhempänä ajankohtana.

Kuten konseptiin on aikaisempinakin vuosina kuulunut, arvotaan rungon saaja pe illan livelähetyksessä 1.12.23 klo 19:00, minkä jälkeen ranchin väki ottaa voittajaan yhteyttä ja sopii rakennettavan rungon yksityiskohdista. Lisäksi arvotaan yksi tai useampi lisänumero joille yllätyspalkinnot.

Lauantaina 2.12.23 voi sitten seurata rungon rakentamista Ranchin Instagram Livessä!

Pieni präntti:
Rakennettavan runkosetin (runko) esteettisistä ja rakenteellisista yksityiskohdista päättää Ranchin väki. Voittajalla on luonnollisesti mahdollisuus vaikuttaa rakennettavan rungon geometriaan. Mahdolliset geo/kokotoiveet on oltava valmiina viimeistään 2.12. aamuna, jotta tontuilla on aikaa piirtää runko. Runkosettiä ei toimiteta maalattuna mutta normaalit viimeistelytyöt sisältäen feissaamiset ja rotsaamisest toteutetaan. Rungon toimituksesta sovittava erikseen. Arvonnan tuotot käytetään Ranchin työkaluhankintoihin. Viime vuoden voittaja ei voi osallistua arvontaan.

32 Likes

voi jehna!

Upeata!

Tää oiskin sit about ainoa asia mikä mun Tuntsa-pyöryeestä puuttuisi :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Trust the jigi.

1 Like

No nyt ostamaan arpaa kaikki jotka on huudellu niiden matalaleskiöisten kaxkutosten perään. Eiköhän tontut sen verran poikkea ATB-kaanonista jos nätisti pyytää.

2 Likes

Tontut ehkä poikkeaiskin, mutta antaako Tunturin jigi sellaseen myöden?

postatkaa tänne kuvia parhaista ysärimaastureista, joiden rakentamiseen riittää n. 10 tuntia :smiley:

Voi juku :cowboy_hat_face:

Laittakaa myös kuva jigistä.


Eiks kaikki 26 mtb rungot oo samaa kamaa eri maaleissa? Toi vetopuolen vaijerivienti taitaa kyl olla joku Amerikkalaisten oma tatsi. Fat chanceissa ja Yeteissäkin taitaa monissa olla samalla tavalla kuin tässä Land Sharkissa.

Edit.
Mä tietysti toivoisin joulupukilta maailman viimeisen käsityönä tehdyn 26" Tunturi Equillarin.

.
Pitäis varmaan jostain etsiä noi signature dropit ja toimittaa Ranchille.

1 Like

varmat voittajat voi alkaa jo mittaileen runkoa. tässä superhelpot ohjeet mitotuksen suunnitteluun. eli otat itelles hyvän tuntosen pyörän ja laitat sen eturengas seinää vasten. mittailet sitten kohti seinää ja lattiaa keskiön sekä tangon sijainnin ja miinuslaskulla saat summailtua, kuinka kaukana tanko on keskiöstä. myös satulan korkeus on hyvä tietää. ysärimaastureissa stand-over on matala, mutta mittaile silti myös oma sisälahkeen pituus.

kyllä, nornaalisti stack ja reach mitataan emäputken yläpäähän, mutta tällä tavalla voidaan piirtää pyörä just sun ajoasennolle 150mm pitkällä ysäristemmillä.

13 Likes

Word.

1 Like

paljon arpa kustantaa

vois stemmin hommata halvemmalla

kotimaista tuotantoa oleva 26 ss fitnesspyörä ois kyllä nasta

3 Likes

8f8f1addba48480efe22f04f948065c6

Flatbar performance hybrid

LIMIT 5 MPH

Kotimaissa modifioitu 26 ss/fg fitnesspyörä on kyllä ollut todella nasta.

2 Likes

Kuis se 1” - 1 1/8” tapered keula jossa ylääl tuuman kierre, jos toimitan ton liian lyhytruotosen p2 sinne joukkoon?

toimita vaan, mut en voi luvata etten vaan vaihtas siihe koko ruotoo niinku pro.