kiekot vs. kiekot

Zau, tällästä mietin tänään:

Mavic Ellipse
-905g + 990g = 1,895kg
-399e - 559e
-mycke aero
-saa velosportista
-ei omakohtaisia kokemuksia

Mack, Mavic Open Pro & DT Revolution
-175g(etunapa) + 245g(takanapa) + 2 x 435g(kehät) + 283g(pinnat & nippelit 64kpl) = 1,573kg
-104e + 144e + 2 + 55e + 30e = 388e
-menee tilailuksi, mutta saa itse askarrella
-navoista olen tykännyt todella paljon, mutta kehistä ei ole omia kokemuksia

MItä saamme rahalle vastikkeeksi? Paljonko paino merkitsee? Kumpi on parempi radalla? Entä maantiellä? Entä kaupungissa? Mutta mikä on ajotuntuma mukulakivellä? Onko mattamusta myös kiekoissa se nopein väri? Onko rengas sittenkin tärkeämpi? Kumpi kestää aikaa ja ajoa? Mikä olisi se paras kiekkopari?

Saa tapella, kinata ja väitellä!

Yt. Henri

Eiks punainen olekaan nopein runkoväri?

Itse kannatan mustaa

Rahalle saat vastinetta enemmän jälkimmäisestä vaihtoehdosta. Korkeaprofiilinen Mavicci on parempi radalla ja matalampi OpenPro kadulla. Mut kuinka kovaa ajat veloa ympäri? Sheivaat Maviceilla kilsan ajasta hyvällä tuurilla pari kymmenystä.

Itse valitsisin jälkimmäiset koska hinta/paino-suhde on parempi ja tykkään askarrella omat kiekkoni itse. Mack myös poraa halutessa aero-pinnojen mentävät reiät napoihin.

Toisaalta Mackin napojen tilausjono on nykyään useita kuukausia (3-4kk jopa?), kun taas Ellipset voi tietääkseni hakea Velosportin hyllystä vaikka heti.

Jep, mackin napojen saaminen kyllä kestää. Omani tuli kolmessa ja puolessa kuukaudessa. Onneksi tällä hetkellä ei olla vielä ostoaikeissa ja tämäkin ajatus tuli vain huilitauolla nurmella maatessa, kun speksasin ajatuksissani dodici garaa. Omat kiekot (mack, h+son, dt) ovat kyllä varsin tyydyttävät, mutta mielikuvitus lähtee välillä laukkaamaan.

Velolla kierrosajat ovat sitä luokkaa, etten koe välineillä olevan tälläiselle hepulle niin kauheasti merkitystä, mutta kysymys paremmuudesta silti kiinnosti. Otetaan ensin lisää jerkkua kroppaan ja laitetaan sitten varusteet kuntoon. Täytyisi muuten joskus osallistua viralliselle yv veloaamiaiselle :slight_smile:

Mackin navoista sen verran, että maantienavat ja maastonavat on muuten törkeästi kevyempiä kuin ratanavat:
- edessä 47g vs. 175g
-takana 175g vs. 245g

Mitenhän nuo etunavat toimisi kaupunki/kiesailu/lenkki/velo sekakäytössä? Maastonavan luulisi ainakin olevan melko lujaa tekoa.

Maantie- ja maastonavat varmaan punnitaan ilman pikalinkkuja.

No se vois selittää ton jutun

En haulla löytänyt parempaakaan topikkia kysyä kiekoista. Hakusessa olisi matalalla profiililla olevat vanteet ja navaksi 130mm leveä fix-free tai fix-fix, ei väliä. Vanteissa saa jarrupintaa olla. Värillä nyt ei niin väliä mutta jos kirkasta löytyy niin ois kiva. Kiirellisyyluokka: kunhan kevääksi sais alle. Eikä tartte mitään hipoa olla, marssijärjestys on edullinen hinta - kestävyys - paino.

Löytyneekö valmiina vai pitääkö opetella kiekon kasausta?

^ Tämä olisi tietty helppo ja huono vastaus. Parihinta… huhhuh! No, Goldtecin napojen laatua on kehuttu ja niitä saa myös 130mm leveinä. Surly on näiden mittojen puolesta toinen vaihtoehto, mutta niissä kierteet kuulemma menevät helposti pilalle.

Ehkä lisäprikoilla varustettu tavallinen 120mm (lukkomutterien väli) napa olisi kuitenkin ihan riittävän kestävä? Oliko ketjulinjan suhteen vaatimuksia? Oikeasti matalaprofiiliset valmiskiekot taitavat kuitenkin olla kovin harvinaisia, eli taitaa mennä vähintään verkkokaupassa kasauttamiseksi.

^^

henri p - 1:21, 23.1.2011 » mavic open pro kehät mack superlight navoilla. kaikki hopeeta ja kevyttä. rullaati rullaa...

^^^ Halon navat ovat ihan ok hinnan sekä laadun puolesta ja niihin saa 130mm konversiokitin:

120-millisen navan + holkkien kohdalla kantsii huomioida ketjulinja. Tästä syystä päädyin ite vanhaa maasturia sinkuloidessani 135-milliseen napaan ja perän levittämiseen. Teräksen kanssa ei tuo operaatio ole niin pelottava.

Tuo ketjulinja tässä nyyppää hämmästyttääkin, toisaalta tullut tietoa että 120mm napa antaa saman linjan kuin 130mm? Pienessä päässäni mietin että jos napa on suhteessa runkoon keskellä niin 130mm navan ratas olisi 5 mm kauempana rungon keskikohdasta kuin 120mm navan?

Toiveena olisi saada ketjulinjasta äänetön =)

jooseppi - 8:35, 11.10.2012 » 120mm napa antaa saman linjan kuin 130mm?
Pitää paikkansa. 120mm ja 130mm fiksinavat ovat mitoiltaan täysin identtisiä ja myös ketjulinja on sama. "130mm" navassa vain akseli on pitempi ja siinä enemmän/pitemmät prikat ja/tai lukkomutterit.

näin ollen voit myös yksinkertaisesti lisätä 5mm prikkoja 120mm navan akselille molemmin puolin, olettaen että akseli on riittävän pitkä, ja yleensä on. Velosolo myy nätisti koneistettuja spacereitä tähän tarkoitukseen, jos sellaisia kokee tarvitsevansa: VeloSolo - Axle Spacers for 130mm Spacing

(Lumikko sekoittaa asiat, koska maastopyörien ketjulinja 135mm perän ja napojen kanssa on sitten eri juttu.)

Ok, kiitokset jussille selvennöksestä. Onneksi on kevääseen asti aikaa miettiä tulevia kiekkoja pienessä mielessä samalla kun painaa pään tyynyyn…

…sleepless in ghetto 10/12 - 3/13

Meikällä ollut hieman samanlaisia haaveiat uusista kiekoista ens kaudeksi, jatka siis speksaamista ja ihmettelyä ni meikä kerää sitten hedelmät…

Ja mie halluun kans kesäks “maantiekiekot” Pomppikseen. Reilulla parilla satkulla saanee näköjään jo kohtuu keposen parin.

Voihan sitä naapurirakkauden nimissä speksailla kimpassakin =) Eihän Mikalla sattus olemaan 130mm napaa niin vois käyttää uusvanhassa rungossa paikallaan?

Juu pannaan kiekkospeksauskommuuni pystyyn porukalla, veikka meillä tässä joku talvinen vkl. Paljon speksausta, hyvää seuraa ja tuikku murheeseen… :slight_smile:

Mun rollerissa on 120mm perä eli ei nyt taida olla 130mm napaa mulla tallissa fiksiin. Toisaalta eikös moderni maantieperä ole sen 130mm eli mun Campan maantiekiekoilla tuon 130mm sopivuuden vois pikaisesti uusvanhaan kokeilla?