Keulatopikki

Runko näyttää olevan liian pieni.

Leveempi stonga ja pidempi stemmi rauhottaa osaltaan kun pidentää vipuvartta. Tai droppitanko. Leveet renkaatkin rauhottaa.

Reilumpi taivutus vähentää kiekon kaatumista mutta tekee ohjauksesta nopeemman ja enempi käsillä ohjattavan, tuskin auttaa.

1 Like

Onko täällä kokemuksia keulan kaulaputken vaihtamisesta ohuempaan? Olisi pyörässä 1" keulalle kaulaputki, mutta kiinnostaisi levarit pyörään, eli modernimpaan keulaan vaihtaminen vaikuttaisi helpoimmalta keula ratkaisulta, voin olla kyllä niin väärässä kun vain.

Kelaan tän prosessin jotenkin näin: 1 1/8 tuumaisen putken pätkäisee juuresta, työntää tuuman putken sisään, hitsaa pohjasta ja päältä, ruuvaa kiinni ja lähtee ajelemaan?

Voisi vaihtoehtona toki olla hitstata vaan levarikorvat vanhaan keulaan, jos joku tietää että se on paljon parempi idea?

Oisko mitään jos ostais vaan tuumasen levarikeulan?

se olisi kyl varmaan paras, mutta mistä mä saan ja mihin rahaan?

edit. Miinusta tietenkin siitä että kukaan ei pääse rälläköimään eikä hitsaamaan.

edit. Mä myös oikeasti luulin etsineeni enkä löytänyt oikein mitään mistään

Vanha keula saattaa olla riittävän vahvarakenteinen levarikorvakkeen asennusta varten. Jos se ei ole puhkiruostunut paska tai alun alkaenkin överiohut letku, tää on luultavasti fiksuin ratkaisu.

Tuumainen kaulaputki taitaa kyllä sujahtaa nätisti ylituumaisen sisään joten tuokin ajatus voisi toimia. Olen vastaavalla putket sisäkkäin -metodilla joskus sovittanu 22,2-millisen quill-stemmin 25,4 mm kierteellisen keulan kanssa yhteen. Vetelee hitsatessa varmana vinoon koska onhan putkien välissä pakko olla vähän välystä. Jos uudessa kaulaputkessa sattuisi olemaan kivasti vähän paksumpi tyvi, osien välille vois saada lämpölaajentumista hyödyntämällä hyvinkin lujan liitoksen jo lähtöönsä.

Täähän se. Helpompi jigata levarikorvake valmiiseen keulaan kuin miettiä miten saa ruodon pysymään aloillaan kahdella akselilla ja laakerikoolin olakkeen pysymään ehjänä, ellei tietty kotoa satu löytymään jigaukseen pelit ja pensselit. Tuumaisia keuloja on kiertsit täynnä ja harjoituskappaleita ei tarvitse kauaa etsiä. Jos tötöilee jotain, niin levarikorvakkeen ratkeaminen ajossa ei välttämättä heitä suoraan naama edellä tonttiin, sen sijaan ruodon murtuminen irti kruunusta meinaa lähes takuuvarmasti äkkipysähdystä ja pannuja kuten kävi itellenikin taannoin

Jos kaipaa inspistä levarikorvakkeen laittoon niin täältä voisi löytyä, esim. mannisen viesti sieltä heti kärkeen esittelee miten korvake jigataan yksinkertaisesti: Levyjarrukiinnikkeet haarukkaan

Rungonrakennushommille ja modaustöille sun muille ropellihattujen hommille on lisäksi Perjantai-illan pienet (en moiti ketään jos tämmöinen obscure otsikko ei löytynyt hakutoiminnolla)

Kolmisen senttiä putkea sisäkkäin on tosin sentyyppinen liitos, että vois sopivalla liimalla tulla aivan yhtä kestävä lopputulos ilman lämmön aiheuttamia pulmia.

Kiitos, eiköhän tää ole sitten selkeä että lähtee vanhan keulan kanssa liikkeelle.

Käynpä myös luoeskelemassa nää mainitut topicit.


ajaminen kesken. auttakaa. maksan cashii. jotain tollasta. tracklocross. 35mm pitäs mahtua. yv jos löytyy. laitan ostoilmonki jist

1 1/8 ja ruotoa 21ish

https://www.instagram.com/p/CjKfmGMPrsZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Specs
Fork Weight: 470g with uncut steerer
Tire Clearance: 700c X 2.1" or 27.5" X 2.3"
Axle to Crown - 398mm
Rake - 49mm
Steerer - 350mm length, 1 1/8" straight
Axle - 130mm length 12 x 1.5

499 dollars + postit + tullit. No mutta vaihtoehtoja progelle ja Kiinakuidulle.

1 Like

Kiina se on Kiinan tasavaltakin

Pitää paikkansa, mutta vain sitä kansantasavaltaa kutsutaan yleisesti Kiinaksi.

Kiinan tasavaltaa vois alkuun kutsua suvereeniksi valtioksi ja solmia sinne diplomaattisuhteet.

2 Likes

hmm, näemmä Tange tekee Steve Pottsin suunnittelemaa haarukkaa, joka täyttäis kaikki mun unelmat, eli suora ruoto, väh. 415mm AC-mittaa, rake 45-50 ja REILUSTI rengastilaa. plussana sais vielä niche flat mount IS adapterilla 180mm levyn eteen. onkohan 500 euroa sen arvoinen investointi omaan pahoinvointiin :smiley:

1 Like

Mikset laita sellasta 2018-2021 Kona Sutrassa esiintyvää keulaa? Täyttää kaikki nuo speksit, tosta jarruhommasta en tosin tiiä. Tai sit 2017 Sutran pikalinkkuversio.

Kai se on vaan sen kauhea unicrown estetiikka joka on jostain syystä vähemmän kauhea tossa Steve Potts haarukassa

Keula seuraavilla spekseillä hakusessa:
26" | levyjarrut | 1 1/8" putki | qr-napa | +2,1" rengastila | A-C +420?

Esim. Surly Long Haul Truckerin keula näyttää muuten passelilta, mutta siihen mahtuu speksien mukaan vaan 2,0" rengas. Mistäköhän löytyisi sopiva?

E: lisätty A-C -mitta.
E2: Muokattu A-C mittaa :smiley:

Haluttu A—C mitta on oleellinen tieto myös.

Jess, hyvä pointti. Runko on siis mallia mtb, jossa on internetin mukaan tarkoitus käyttää 100 mm joustokeulaa. Nopealla vilkaisulla tuollaiset joustokeulat ovat A-C mitoiltaan 450-480 mm, nyt käytössä oleva kiinakuitukeila on 420 mm, joka toimii mutta en pistäisi pahitteeksi jos keulakulma hiukan loivenisi. Eli tuo Surlyhän on ihan liian lyhyt meitsin tarpeisiin.

Ogren keula vois toimia:

Joo, hyvä kompromissi, tuo on ehkä vähän turhankin tilava kun mahtuu 3" renkaat. Tuossa tosin saatavuus nolla EU-kaupoissa, ainakin isoimmissa kaupoissa. Täytyy tonkia vielä.

1 Like