Kehät

Pitäs speksata 32 reikäset vanteet ylimääräsille navoille. Tekis mieli jotain matalaprofiilista, ehkä mustan sävyistä kehää, mielummin vintagea, mutta joku modernimpikin voi toimia. Oliskos vinkkejä?

pitääkö olla jarrupintaa, onko levarinavat, minkäkokosta renkulaa, entäs tupeles-piimän käyttö.

Lähinä tollaset katuradan kiekot eli ei oo jarrupinnalla väliä, boksimallisuus kiinnostaa, renkaana mallia kaponen.

No mites tb14? tehänkö niitä vielä.

Tuolta Arayat?

1 Like

mikäs kehä kyseessä, @Santur?

Ryde pulse comp

näin mä vähän kattelinkin. kiitti!

1 Like

Mikä ompi H+Son Hydra kehän todellinen ERD? Valmistaja tarjoaa 591, mutta myös lukua 589 ja 590 on laskurit tarjonneet. Ei löytynyt täältä etsintätoiminnolla varmistettua tietoa.

Onks noilla nyt merkitystä millä lasket ku ±1 milli?

Vaikuttaahan se kuitenkin jonkin verran laskuihin. Otin varman päälle laskut isommalla, ja hyvä tuli.

Haluisin Kepleriin toisen hieman kevyemmän kiekkosetin. Mitä mieltä DT RR411 kun olisi ainakin mukavan kevyet?

Eikös Kepler oo levyjarruilla ja tuo ole vannejarrukehä? Jos ei halua jarrupintaa niin yksi vaihtoehto voisi olla Newmenin X.A.25: Newmen Evolution X.A.25 29" Rim Rims 29" | Bike-Discount

XA:n max 3,5 bar rengaspaine saattaa hieman rajoittaa kepler elämäntapaa

Kepler on levyjarruilla kyllä ja RR411 DB siis pohdinnassa. Internetiä lukemalla oon saanut vähän kaksijakoisen kuvan että olis aivan hyvä kehä / aivan letku kehä.

https://www.bike24.com/p2404714.html Aivan alkuperäinen idea oli itse asiassa laittaa Neumannin Evolution XR gravel-kehä, kun valmista takakiekkoa saa. Eteen siis nabendynamo. Valitettavasti tuota pelkkää kehää ei ole ollut missään germaanisissa postimyyntiliikkeissä koko keväänä hyllyssä. Esim. Bike24 ”10-19 days” näyttänyt tammikuusta asti ja aspakin EOS.

3,5 bar ei välttämättä haittaisi ja muistelisin gravelkingeillä ajaneeni hieman alle 3, mutta haaveissa laittaa jotain ei 2k jälkeen litkua kaikkialta tihkuvaa kumia tilalle.

Kuinka leveä on liian leveä? Tekis mieli hassutella hiukan ja laittaa atb-pyörään trial-kehät. Ne on joku 44 mm leveät. Runkoon ei kumminkaan mahdu kuin 2.2” kumi.

Renkaan profiilista riippuu jonnin verran, mutta suuntaa antava on 1:2 (sisäleveys/renkaan leveys). 44mm kehällä 2.2” rengas tulee oleen profiililtaan mallii laatikko ja vierintävastus kasvaa.

Hassutellessa riittää, kun rengas on vanteen ulkoleveyttä leveämpi.

Case in point: 100 mm vanteet ja 4.7” renkaat. Aivan hyvin toimii.

1 Like

Tubeless-asennus vuotaa kehän läpi, profiilin päiden saumasta. Pitääkö olla huolissaan, onko tuo nyt roska? Päät ei oo mitenkään irtipoikki, eikä vääntelemällä rutise/aukea lisää.

jos on vasta asennettu niin en hätääntyis viel. kattelet ja pumppailet päivän-pari nii eikölhä se siit asetu