Kammet

https://dailybreadcycles.de/store/produktkategorien/rene-herse-one-by_1x-kurbelgarnitur-kopie/ :sunglasses:

Tarttisin uudet kammet Kepleriin (joka meni törmäyksessä pahasti solmuun; ei henkilövahinkoja). Tähän mennessä olen käyttänyt Suginon Messenger/pista -kampia ja narrow-wide ratasta 1×10 vaihteistolla.

Syy siihen on ollut, että sattui olemaan nurkissa nuo Suginot, jollaiset on kaikissa pyörissäni. Nyt kun speksailin uusia, niin eihän noita tahdo enää löytyä. Eli onko maailmassa enää kohtuuhintaisia 130 bcd nelikanttikampia (170 mm). Ja jos ei ole, niin mitkä olisi järjelliset 1×10 kammet Kepleriin ja 68 mm keskiömuhville? (On pakko olla mustat.)

Laita CNC:ltä vaan tämmöset tulemaan.

Sen verran täytyy vielä suurten ikäluokkien edustajana päästä setämiessössöttämään, että eihän nelikantissa sillä muhvin leveydellä ole väliä. Se on akselin pituus ja profiili, joka yhdessä kampien kanssa määrittelee sen ketjulinjan.

1 Like

muuten näyttäis siltä että 130bcd olis menneen maailman juttuja, 110bcd näyttäis olevan nykyinen standardi :o

110bcd kampia saa esim töpystä, jos pystyy vaihtamaan etuleivät toisiin

Joo, tämän hahmotin. Meinasin siis, että joku moderni kampisarja 68 mm keskiömuhville, kun en ees tiä mitä kaikkia standardeja nykyään noissa on. Mutta kiitti, noihan on edukkaat kammet ja sellaiset, joita haen.

Ehkä nyt olisi aika uudistua, koska kampien mukana meni myös rieska jengalle, ja onhan mulla yksi 130 bcd narrow-wide jossain, mutta siinä on vähän turhan korkea hammastus. Mutta siis, pakko sanoa, että uusi racefacen nw eturatas ja noi Nyykkärin ehdottamat kammet olisi silti aika edukas vaihtoehto…

Eli nyt kun puhutaan, niin mitkäs ois hyvät 1x10 110 bcd kammet?

Kattelin että Pelagon hulluilla päivillä olis ollut niitä Suginon Hollowtech II -keskiölle sopivia kampia, en tiedä olisiko niitä jäänyt. Tyytyväinen ollut niihin ainakin Stavassa.

Mut en tiedä miksei jotkut tällaiset Sugino-kopiot olisi myös jees ja suht kevyet?

Tai sitten jotkut ihanat Shimanon ysärin maastokammet: P: Pompetamine - #191 by janhe

2 Likes

Joo, 110bcd on kyllä voittajan valinta. Enemmän ratasvaihtoehtoja ja saa pienempiä kokoja kuin 130bcd.

1 Like

No, miten sen ottaa. Ite ku viimeks säästin ja tilasin CNC:ltä 25€ tangon, ni tilaukselle tuli hintaa 100€

Shimano taitaa olla tappamassa perinteistä 5-pulttista 110 bcdtäkin näillä uusilla maantiekampihirvityksillään, mutta aika hyvin taitaa silti saada ihan kaikennäköisillä pulttijaoilla rattailla. Jopa 5x94:sta taitaa saada narrow-widena.

Mutta sit voi tietty aina miettiä sitä, saako siitä jotain hyötyä, että olis sama bcd koko pyöryeessä?

Joo, tässä olen taipumassa siihen, että kun on pakko ostaa uudet kammet joka tapauksessa, niin sitten voi siirtyä uusiin standardeihin. Alunperin lähdin tuohon 130 bcd narrow-wide viritelmiin, koska tosiaan kammet roikku nurkissa ja tuollainen nw-rataskin löytyi. Nyt ei enää ole mitään syytä, että kaikkien pyörien kammet ja rattaat pitäisi olla keskenään yhteensopivat.

Mites: @TS muisteli, että 10 v ja 11 v ketjun sisäleveys olisi sama. Onko näin? Eli futaisko noi Shimpan 1 x 11 GRX -kammet myös 1 x 10 kokoonpanossa, eli 10 v GRX takavaihtajan ja kymppipakan kera? Toi GRX:n halvempi n. 100 euron kampisarja tässä kiinnostaa.

En ymmärrä miksei toimisi, käyttänyt itse 9-11s ketjuja 9-11s rattailla ilman ongelmia. Ja muuten jos alle 40t ratastusta tarviit, TA ainakin edullinen. Itelläkin harkinnassa GRX:ää myös kampiosastolle.

1 Like

Kiitti! Alan nyt kallistua tuohon GRX:ään kampienkin osalta. Jarrut ja kahvat ovatkin jo sitä. Vaihtajakin oli, mutta se meni tuossa samassa show’ssa paskaksi…

1 Like

Huomioithan että GRX-kammissa on Shimanon oma nelipulttinen asymmetrinen 110 bcd. Suosittelen mieluummin 110 bcd viisipulttisena.

2 Likes

Joo, sitä itsekin katselin. Mutta siis, sikäli kun Shimpan ja TA:n noita epäsymmetriarattaita saa, niin mä voin elää Shimanon standardien vankina.

kunnioitan valitsemaanne tietä.

1 Like

68 mm muhville tehty keskiö ei mene keskelle asti 73 mm muhviin.

Toki 68 mm muhville voi ostaa minkä vaan ja laittaa oikealle puolelle 2,5-millisen spacerin jos käsiin on eksyny 73-milliselle muhville tehty keskiö.

Kumpikin yhdistelmä on ihan omakätisesti kokeiltu.

Kyllä kyllä. Pointtina olikin, että ei nelikanttikampia ole erikseen tehty 68 ja 73 mm muhveihin tarkoitetuille keskiöille.

Aivan joo, kampisarja nelikantilla ei tosiaan välitä muhvin leveydestä kunhan keskiön akseli on oikeanpituinen ja oikeassa paikassa.

THMClaviculassa 130 bcd on edelleen standard ja 110 compact.

ei mulla tähän muutaku että kauhean näköiset kammet eikä oo vierkant

Laitoin googleen hakusanat “110bcd black square taper crankset”. Ei ollut vaikeuksia löytää uudistuotantoa ja tuotannosta poistuneita vaihtoehtoja kammiksi alle 100€ hintaluokassa.
Merkittömät ja aliexpress-kamat scrollasin ohi.

Edit. Eiku problem olikin 130bcd. Palaan googleen, ilmoittelen jos löydän tieni takaisin tänne.