Favorit maantierunko,n.57cm

tollanen ois tyrkyllä,jos jotakuta kiinnostaa.Mieluiten nouto,meikä ei ihan iisisti pääse joka pvä matkahuoltoon tms.Sijaitsee Mansessa,pirkkalan rajamailla.

Elikkä Favorit,auringon haalistama runko heikoin teipein,kova hinkkaaja saanee alu ja kromiosatkin siistimmäks jos moista kaipaa.

koko ( oon tottunu mittaan maastorunkoja joten mitat on sen mukaan),vaaka (kaulaputken keskeltä satulaputken keskelle n57,ja korkeus keskiön keskeltä vaakaputken keskelle aikalailla sama 57,takahaarukka n45).

vaihdossa fillariroinaa,maasto ja katupalikat kiinnostaa.

PM

Ei o maantierunko, vaan retkirunko.
http://kuva.termiitti.com/image/324.jpg
Mullon jo yks, mut voisin ottaa toisenkin sille kaveriks.

Mitään laatupalikkaa ei o vaihdossa tarjota, mut katotaan, jos keksin / löydän jotain.

no sori! :slight_smile:

ok se on siis retkirunko,eikä maantierunko.

laatupalikast viis,kunhan on kiinnostavaa ja mulle jotenkin hyödynnettävää omissa projekteissa.

mä aattelin et jos ei tää me kaupaks tms niin teen täst vaikka seinäkoristeen,koska on eukolleni liian suuri.rälläkällä ei-elintärkeet poies ja uutta maalia jne.

Toi mun Favo on mun mielestä kokoa 565, eli oisitko mitannut yläkanttiin? Joku paikallinen pyöräliike on Tampereen suunnalla myynyt noita urakalla joskus heikon markan aikana, kun ei ollut varaa kuin itätuontiin, eli noita voi löytyä enemmänkin. Pyöräkaupan nimenkin kuulin, mutten muista enää.

Sulle löytyi se iso runko jo? Vaihdossa saisit ainakin siihen miehekkäät 175 milliset maantiekammet vanhasta Bianchista. Ja itse asiassa vaikka rungonkin samaan kauppaan…

NKOTB - 19:39, 1.9.2009 » Ei o maantierunko, vaan retkirunko. http://kuva.termiitti.com/image/324.jpg Mullon jo yks, mut voisin ottaa toisenkin sille kaveriks. Mitään laatupalikkaa ei o vaihdossa tarjota, mut katotaan, jos keksin / löydän jotain.
ok.

on muute aika hieno fillari toi sun(?).
lienee aikalailal sama runko,mulla ei tosin o noit pumpun kiinnikkeitä.

Bianchi on 59 senttinen ja ilmeisesti kolaroitu. Sen haarukka on kyllä siinä hilkulla onko se entinen. Sit ois 54 senttisellä efektiivisellä vaakaputkella varustettu Scottin teräshybridin runko, semihorisontaalit drop-outit ja 135 millinen takahaarukka. Kaikki vaijeriviennit ym. paikallaan. Tai sitten siihen inttipyöräprojektiin etujousella varustettu nahkasatula…

hoolie - 19:48, 1.9.2009 » on muute aika hieno fillari toi sun(?). lienee aikalailal sama runko,mulla ei tosin o noit pumpun kiinnikkeitä.
Joo, se on vaan tällä hetkellä kiekkoja vailla, kun ei saa aikaseks.

Noi kilkkeet, mitä tossa sun rungossa on kiinni näyttää aika tutuilta. Stemmin on tosin joku vaihtanut.

Ne ei muuten oo pelkät pumpun kiinnikkeet, vaan niissä kiinnikkeissä on myös reiät takajarrun vaijerille :wink:

jaa,no toi runko sataa ollakki tuttu,jos tampereella majailet.se kun on löytäny tiensä mulle yhden opiskelija asuntolan fillarikellerin siivouksen kautta,sielt nekalaan ja jätelavalta ostin sen poies kun oli äijät kaatamassa lavaa johki sulattamolavaan.

täh.siis onko noissa kiinnikkeiden varsissa jotkut holkit vaijereille ?
aika jees,tollasia soveltas mielellään motskareissakin kun niite kans pelaan aikalailla.

NKOTB - 19:55, 1.9.2009 » Bianchi on 59 senttinen ja ilmeisesti kolaroitu. Sen haarukka on kyllä siinä hilkulla onko se entinen. Sit ois 54 senttisellä efektiivisellä vaakaputkella varustettu Scottin teräshybridin runko, semihorisontaalit drop-outit ja 135 millinen takahaarukka. Kaikki vaijeriviennit ym. paikallaan. Tai sitten siihen inttipyöräprojektiin etujousella varustettu nahkasatula...
no eipä haittaa jos o kolaroitu jos runko itessää on ok.haarukankin saattas saada kuosiin,ei noist tiä näkemättä mut juottelu ei o vierast hommaa.

Tänään oli si pakko tylsyyksissä alkaa riisuun tota runkoo ja osu silmiin jotkut nurkassa lojuvat mummotsygän vanteet,pistin hollilleen runkoon ja räpsäsin kuvan.Ei toi must iha rumin ole,jos unohtaa noi wanhat kiekot,ja orkkis ratastuksen.


satulan ja stongan asettelin surutta tollee vähänniinku nkotb:n kuvan fillarissa on.

En muuten suosittele tollasta satulan asentoa sitten kellekään. Jää munat tasaselle, perse liukuu penkillä ja paino tulee käsille. Nykyään mullakin sojottaa jo yläviistoon.

Älä sitten heitä niitä jarruja vaan menemään! Jos toi mulle tulee, niin aattelin säilyttää mahd. pitkälle originellina.

Mut nyt täytyy lähteä napsimaan sulle niitä kuvei.

Jep,kaikki osat mätiä vaijereita kuorineen,myöden on jemmassa,weinmannit ja rattaat,vaihtajapalikat jne.

Henkkohtasesti tykkään satulast enempi tohon suuntaan kallellaan tai suorassa,takakeno ei istu perseelleni.

Huomenna joku paikallinen tullee tota kai katsomaan.

jos ei tu mitää mukavaa diiliä,eritotan vaihtohommia niin en usko että ihan heti alkasin ees maalaamaan itsekkään,toi kulunu olemus sopii aisteilleni hyvin,mut sillo pitää itte alkana etsiin kestäviä kiekkoja,ja jotain kampi/ratassettiä.ja toi pirun Raleighi alkaa ahdistaan nurkassa,pitäs kuitenki siihen saada osia pikkuhiljaa jo kasaan.

No just.

Tänään aloin irrotteleen kampia,ja eipäs aikaakana kun toinen oli jo nätisti irti,kiilapultti ei ollu laisinkaan jumissa,pieni kopautus sekä kampeen,akseliin ja kiilaan lyijyvasaralla,roiskasu ceeärceetä ja avot,se irtos.Tästä ilostuneena roiskin irrotuslitkua rattaan puoleiseen pultiin/mutteriin,kopistelin kampea ja pulttia,ja 10 millisellä hylsyllä alon avaan mutteria,jonka olin jo alkuun avanut noin puol kierrosta ongelmitta.Ni eikö se perkele menny poikki,ihan noin vaan ilman edes nimellistä voimankäyttöä ja tippu lattiaan.ja kiila on ny si pienen kierteytetyn karan kera edelleen kiinni akselilla.Uskon että saan sen sieltä taltattua poies mutta MISTä UUS TAI KÄYTETTY TILALLE.Tilailu ei oikein kannata,tuskin tollane pultti on kalliimpi kuin suomenmana ihanat “halvat” postiennakkokulut.

Vaihtehtoisena kyssänä…mikähä keskiö ois tohon korvaava ratkasu,nelikanttinen tiätty.NKOTB tietänee,ainaki oon kattovinani että hänen rungossa on jotkut aivan eri kammet ja rattaat jne.

Mun pitäs tohon saada oikeesti joku aika pieni rieska,luokkaa 38-42,eikä mun silmiä ahdistas nähdä rungossa vaikkapa tuttua wanhaa mtb kamaa,koskapa on ollu tapana katkoa noita sirompia pedaalien akseleja,ja maastureihin ainanki saa kestävää kamaa Järkihintaan,eli edullisesti.

Ihan 68mm brittikeskiö tuohon menee ja kiiloja löytynee pitkään palvelleiden pyörähuoltamoiden takahuoneista. Esim Kalliopyörästä itse sain aikoinaan ekaan fiksiaihio-Raleighiini muutamia erikokoisia kiiloja ilmaiseksi. Niitä voi olla edelleenkin pari tuolla jossain tallessa.

ei irtoo toi kiila ei.

purin sit siinä keskiön,se aukes ongelmitta ja kierteetkin on hyvät,mutta vaikka paukuttelin tota kiilaa,kampia,akselia sen minkä uskalsin ettei tu damagee akselin päihin eikä kampiin,kuumensin pillillä,roiskin kylmäspraytä ja wd-40:stä ni ei,ei inahdakkaan.

Ny laski suonet otsassa,kun sain kaverilta kaasuhitsipillin,ni pääsin olan takaa kunnolla kuumentaan tuota,ja haettuani 8 mm asianmukaisen lyöntituurnan,ni noin 20 iskun jälkeen toi kiilanjämä lensi napakasti kimpoillen irti.

Mutta hei,mitäs tua noinni.Toi akseli on jotakuinkin 135mm leveä,kiilojen urien keskeltä toisen kiilan uran keskelle noin 115mm,ja paksuus 16mm,nin voisko tohon ehkä lykkiä kiinni 113mm keskiön,päättelisin näin tosta kiilaurien etäisyydestä…?

vai saako jostain,ehkä joltain foorumilaiselta kenties(),kiilakammet joiss aois monipuolisemman ratas tarjonnan mahdollistava pulttikehä, hankittua,kun noi on musta aika mukavan oloset,hyvässä kunnossa ja kaikkee,plus miellyttää mun silmää toi vanha meininki.Tavottelen kait sellasta aika pientä rieskaa,38-42 (enintään 44) piikkiä sais olla,favoritin oma pienempi on 47t.

hoolie - 16:24, 4.9.2009 » Ny laski suonet otsassa,kun sain kaverilta kaasuhitsipillin,ni pääsin olan takaa kunnolla kuumentaan tuota,ja haettuani 8 mm asianmukaisen lyöntituurnan,ni noin 20 iskun jälkeen toi kiilanjämä lensi napakasti kimpoillen irti. Mutta hei,mitäs tua noinni.Toi akseli on jotakuinkin 135mm leveä,kiilojen urien keskeltä toisen kiilan uran keskelle noin 115mm,ja paksuus 16mm,nin voisko tohon ehkä lykkiä kiinni 113mm keskiön,päättelisin näin tosta kiilaurien etäisyydestä...? vai saako jostain,ehkä joltain foorumilaiselta kenties(),kiilakammet joiss aois monipuolisemman ratas tarjonnan mahdollistava pulttikehä, hankittua,kun noi on musta aika mukavan oloset,hyvässä kunnossa ja kaikkee,plus miellyttää mun silmää toi vanha meininki.Tavottelen kait sellasta aika pientä rieskaa,38-42 (enintään 44) piikkiä sais olla,favoritin oma pienempi on 47t.
47 on just zen. Taakse 19 hammasta niin saat jo tosi keposen kaupunkivälityksen. [Rabbitilla](http://software.bareknucklebrigade.com/rabbit.applet.html) noita pääsee vertailemaan.

oikeinko ZEN,kuinka viileetä.

kepeä kaupunkivälitys kun juurikin on hakusessa.tutkimpas asiaa,tattis.

Niih, kun oikeaoppisesti fiksipyörän hammasten määrät on alkulukuja, jotta saadaan mahd paljon niitä skid-spotteja, ettei rengas kulu epätasaisesti.