Bullhorn Appreciation Thread

Sain eilen vihdoin ja viimein postista elämäni ensimmäisen bullhornin (Modolo Krono Q). En ole ikinä jotenkin oikein diggaillu siitä miltä ne näyttää mutta samalla olen aina tiennyt hiljaa mielessäni että bullhornilla olisi varmasti helvetin hyvä ajaa. Ja näinhän se on, koko ajofiilis muuttu totaalisen vauhdikkaaksi ja ylämäessä tuntuu että tolla kiipeis vaikka puuhun. Nyt pitäisi vielä löytää se oikean mittainen stemmi jostain.

Seconded. Ehdottomasti paras tankotyyppi mitä on tullut itse kokeiltua. Pitäis metskaa jostain joku vanha maantietanko mistä pätkiä toiseen pyörään bullhorni. Vai pitäiskö satsata johonkin valmiiseen?

jussi oikean mittainen stemmi
Jos oikean mittainen tarkoittaa [u]PITKÄÄ[/u] niin, mulla on ylimääräinen Cinellin quilli kauniissa kunnossa.

Toimii myös esim: onkivapana.

Pari viikkoo oon Pistassa pitänyt Chargen bullhornia ja onhan se kiva. Edestä on huippu puskee ja poikkiputkelta rullailla. Ruskea keinonahka niin tangossa kuin satulassakin lisää vielä klassisuutta kokonaisilmeeseen. Mut sen stongan profiili on kylläkin vähän kohlo, mut tuntuma hyvä.

^^ Ei pitkää kiitos, mulla on nyt tossa 10cm joka on vähän liian pitkä, laatikosta löytyy sitten 5cm vastaava jota aion kokeilla seuraavaksi mutta se taas on varmaan vähän turhan lyhyt.

Ja mä halusin (esteettisistä syistä, joo…) nimenomaan tollasen oikean aika-ajostongan jossa on vähän droppia sarvissa, jonka takia en lähtenyt silpomaan mitään vanhaa maantiemutkaa.

Olen päästellyt kuukauden päivät flop&chopilla, ja tuntemukset ovat ristiriitaiset. Ajoasento on nopea ja ylämäissä maisema vaihtuu mukavasti, mutta kahvaosassa on tavallaan väärään suuntaan juuri sen verran käyrää, etten saa rennosti tukevan tuntuista otetta. Kaipaisin siis tuollaista riittävän pitkää suoraa pätkää kahvoihin.

Kai se on jossain vaiheessa hankittava rahalla kunnollinen valmis tuote.

jussi - 8:07, 19.5.2009 » Ja mä halusin (esteettisistä syistä, joo...) nimenomaan tollasen oikean aika-ajostongan jossa on vähän droppia sarvissa...
"aika-ajostonga":ssa on melkein samat kirjaimet kuin "astangajooga":ssa!! :-o

…Sattumaa vai yliluonnollisiin asentoihin venyvien kielitieteilijöiden salajuonia??

ja bullhornit on khyl siististi cool.

TOKOI - 8:07, 19.5.2009 » Pitäis metskaa jostain joku vanha maantietanko mistä pätkiä toiseen pyörään bullhorni. Vai pitäiskö satsata johonkin valmiiseen?
Kyläsaaresta 2€. Mut valitse sieltä sit joku paska, niin ei mene hyvä stonga hukkaan. Riseriin tai dildotankoon verrattuna bullhorni varmaan tuntuu hienolta ylämäissä, mutta droppitangon jarrukahvoilla ajamisesta se ei eroa mitenkään. Mitä nyt toi alaote puuttuu.

Olisko ollut niin, että toi bullhorni on lo-pro -aikojen tuote jolle nykyään ei ole enää tarvetta, kun aerodynaaminen ajoasento rakennetaan kyynärtuilla, eikä supermatalalla otteella?

basti - 8:23, 19.5.2009 »
jussi oikean mittainen stemmi
Jos oikean mittainen tarkoittaa [u]PITKÄÄ[/u] niin, mulla on ylimääräinen Cinellin quilli kauniissa kunnossa. Toimii myös esim: onkivapana.
Kuinka pitkä on pitkä? Nimim. mulle 12 senttinen.

Kävin jo paikallisessa hyväntekeväisyyspuljussakin kollaamassa, mutta mukaan tarttui vain joku 8,5 senttinen Kalloy.

Bullhorn on hyvä, mulla on kaksi erilaista - suora ja dropillinen Nitto. Jos estetiikka sivuutetaan, pidän dropittomasta sarvitangosta enemmän kuin Nittosta. Siinä on yksi toimiva kädenasento enemmän pitkälle matkalle.

Mä olen tosin tällä hetkellä siirtynyt jo seuraavaan tankotyyppiin, otetaivas löytyi Pro PLT-kompaktidroppitangosta.

Oon ehdottomasti bullhornin ystäviä mutta vaihtelen sen ja riserin välillä riippuen fiiliksestä. Melkeenpä niin että riseri pooloon/kaupunniajoon ja bulli lenkkeilyyn.

asb - 8:38, 19.5.2009 » Riseriin tai dildotankoon verrattuna bullhorni varmaan tuntuu hienolta ylämäissä, mutta droppitangon jarrukahvoilla ajamisesta se ei eroa mitenkään. Mitä nyt toi alaote puuttuu. Olisko ollut niin, että toi bullhorni on lo-pro -aikojen tuote jolle nykyään ei ole enää tarvetta, kun aerodynaaminen ajoasento rakennetaan kyynärtuilla, eikä supermatalalla otteella?
Niinpä, mutta kun ei ole niitä jarrukahvoja niin bullhorni tuntuisi olevan hyvinkin paikallaan. Ja joo, ei kai näillä enää kukaan aja tosissaan eli fiksuttajien retromuotiahan kaikki bullhornit loppujen lopuksi kuitenkin vaan on nykyään.

Mulla on Cinellissa Profilen aika reilusti droppaava bullhorn ja ihan loistava ollut lenkkiajossa. Ei ole droppitankoa ollut kertaakaan ikävä, koska tuolla tangolla saa kuitenkin ajoasennon tarvittaessa riittävän matalaksi ja kiivettäessä taas painon riittävän eteen. Kaupunkipyörässä siirryin riseriin, mutta sekin johtui esteettisistä syistä.

NKOTB Kuinka pitkä on pitkä? Nimim. mulle 12 senttinen.
Jotain sinnepäin se on, siitä tuli tosin jo yks kyssäri. Laitan illal tai huomenna kuvan ja tarkat mitat.

Oon kans miettiny notta vaihtais chargeen noi häränsarvet takasin…

jussi - 12:25, 19.5.2009 »
asb - 8:38, 19.5.2009 » Riseriin tai dildotankoon verrattuna bullhorni varmaan tuntuu hienolta ylämäissä, mutta droppitangon jarrukahvoilla ajamisesta se ei eroa mitenkään. Mitä nyt toi alaote puuttuu. Olisko ollut niin, että toi bullhorni on lo-pro -aikojen tuote jolle nykyään ei ole enää tarvetta, kun aerodynaaminen ajoasento rakennetaan kyynärtuilla, eikä supermatalalla otteella?
Niinpä, mutta kun ei ole niitä jarrukahvoja niin bullhorni tuntuisi olevan hyvinkin paikallaan. Ja joo, ei kai näillä enää kukaan aja tosissaan eli fiksuttajien retromuotiahan kaikki bullhornit loppujen lopuksi kuitenkin vaan on nykyään.
Kyllä kai niitä bullhorneja vieläkin käytetään kyynärtuilla höystettynä ihan vakavastiotettavissa aika-ajopyörissä. Monet on varmaan yhtä kappalettakin, mutta tollastakin ainakin maantiellä näkeen, radalla tuskin. Droppitankoja aika-ajopyörissä harvemmin on.

Luulin tilanneeni suoran bullhornin, jossa tangon päät kääntyvät ylöspäin:

, mutta paketista löytyikin suora versio ilman mutkia:

Nyt mietin, jaksanko ruveta vaihtamaan tankoa. Mutkaton versio voisi olla oikeastaan ihan hyvän näköinen, mutta osaako joku kommentoida, onko käytössä merkittävää eroa? Valitsin bullhornin “kädet droppitangon jarrukahvoilla” -ajoasennon takia, tankoon on tulossa etujarrulle yksi TT-jarrukahva.

justiisa vaihdoin chargen bullhornin takasin, vielä ku sais 80mm stemmin tohon 120 tilalle ni olis PARAS!

Kaktus - 11:25, 3.5.2011 » Mutkaton versio voisi olla oikeastaan ihan hyvän näköinen, mutta osaako joku kommentoida, onko käytössä merkittävää eroa?
Suoralla bulliksella joudut puristamaan käsiä, jottet luiskahda eteenpäin tankoon nojatessa. Sanoisin, että suora bullis toimii parhaiten lisätankojen kanssa, koska bullhorn-osaa käytetään silloin vain kiihdytykseessä. Vaihtaisin.

…mistä halvin Profile Designin Cobra Wing?

Laitan miniatyyriseen gankztaani, jotta saan ihanv*tunpäällikköjäykistä bemaxiveiveistä kaiken tehon irti aerodynaamisessa ass up, face down -ajoasennossa…

nimim. metrinen putki - uhka vai mahdollisuus?