AMA: Chumba HX2

http://farm8.staticflickr.com/7027/6629382449_f33b6c0d13_z.jpg
Runko: Chumba HX2 L
Ohjainlaakeri: Ritchey Pro
Stemmi: Ritchey 30-asteinen 60-millinen
Tanko: On One Midge OS
Keula: Pro Carbon 29er disc
Jarrut: Avid BB7 MTB edessä 185-millisellä ja takana 160-millisellä levyllä sekä Cane Creekin sopivilla kahvoilla.
Satulatolppa: Ritchey Pro
Satula: SDG Formula MTR
Keskiö: SKF
Kammet: Ritchey WCS
Polkimet: Crankbrothers Eggbeater
Kiekot: Surlyn navoista lähtee DT Swiss revot edessä 2-ristiin ja takana 3-ristiin päätyen DT Swiss TK 540 kehille.
Fixie Incin navoista lähtee DT Swiss Compit edessä 2-ristiin ja takana 3-ristiin päätyen Notubes Crest 29er kehille.
Renkaat: Schwalbe Nobby Nic 2.35
Vapari: ACS Crossfire 22t Navan vaparissa On-One Groove Armada 20t
Eturatas: Blackspire Mono Veloce 34t

Kivoina punaisina juttuina on NC-17:n rattaanpultit ja stem top cap, Salsan grippiteipit ja Hopen pikalinkut. Ehkä joskus nippelitkin. Nyt on ne punaiset nippelitkin.

Tokihan sinkula pitää merkata asianmukaisesti:

http://farm8.staticflickr.com/7024/6629382887_9b6fd28063_z.jpg

Näkymiä vähän taaempaa. Midge on maastossa oikein kiva tanko.

http://farm8.staticflickr.com/7022/6629383259_0a2147a870_z.jpg

Tykkään henkilökohtaisesti noista jarruvaijereiden kuorista. Näyttävät mun silmään menevän enemmän oikein, kun oikea käsi käyttää etujarrua:

http://farm8.staticflickr.com/7011/6629383987_79f37191d0_z.jpg

Ostin vähän edukkaamman ACS:n taakse, kun en tiiä välityksistä mitään. Jos vakiinnun johonkin, saattaa vaihtua Whiteen. Takanavaksi vaihtui Fixie Inc. Kick-Flip, johonka sopii tavalliset spline-rattaat.

http://farm8.staticflickr.com/7153/6629384637_6a96c6f50e_z.jpg

Ai miksi?

Piti saada 29-tuumainen ja päästä kokeilemaan ekaa kertaa pyörän speksaamista ja kokoamista itse. Vanteet vääntelin myös itse läjään irto-osista. Lopputuloksena on esteettisesti miellyttävä vekotin, jolla on ollut hauska körötellä metsässä, vaikka siirtymillä saakin välillä vispata kampia turhauttavan kevyesti. Laskennallinen nopeus 90 rpm kadenssilla on vähän alle 20 km/h. En ole ihan hirveästi grammaviilailun perään, mutta kolme kiloa täysjoustopyörääni kevyempänä tämä vekotin on erityisen kiva ylämäissä. Joo, voi se jäykkyyskin vaikuttaa kiipeämishaluihin.

Runko ja muutamia osia löytyi Hi5Bikesista, joitakin oleellisia tilpehöörejä Foxcompista ja tulipa jotain tilattua ulkomailtakin ja ostettua käytettynä. Näitä kotimaisia kivijalkoja sopii kehua mittarina asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu.

Nyt noita huonoja komponenttivalintoja, väärää kokoa ja amatöörimäisiä säätöjä voi sitten kommentoida.

Kivan ja käytännöllisen näköinen ja kuvatkin on todella jees! Thumbs up.

Mä en ymmärrä näistä yhtään mitään, mutta kait tää on ihan toimiva omassa käyttötarkoituksessaan ja hienokin genressään. Kuvat ainakin on hienoja.

Mutta:

-välityksen ja eturattaan tekstin välillä on selkeä epäsuhta

-rattaanpultit (ei -ruuvit) näyttäisivät olevan brändätty saksalaiselle NC-17-firmalle, ei taiwanilaiselle KCNC:lle

:wink:

Tuo ei vaadi enää kuin vpcx:ää. Mutta älä anna kenenkään testata huolimattomasti, vetävät tuon jarruvirityksen takia OTB:n.

ohhoh, nyt on kyl hieno pyörä ja varsinkin ratas.

Like!

Hieno!

http://kuntotalo.kummeli.fi/arch/Kuvat/ryhmaliikunta/zumba2.jpg

Katoinpas ensiksi että on ihan oikiat mainoskuvat. Arvostan vaikka ei olekaan mun kuppi teetä.

Meininki on ennemminkin Mike Westcott & Leprecahaun - I'm Just a Shumba Drinker.wmv - YouTube

Ekse!

Kiitoksia kommenteista, korjailin noiden rattaan kiinnityspulttien merkin. Liika speksaaminen hämärtää kaikenlaiset lyhenteet ja saa karvan kasvamaan kämmeniin.

Ei oo kukaan kummastellut vielä noita ohkaisia DT Revoja maastokäytössä, joten teen sen itse. Tarkoitus on kokeilla, hajoaako pinnat maastoajossa, vai saako niistä vähän pehmeyttä ajotuntumaan. En tosin hirveästi yli 70 kiloa paina ajovaatetus päälläkään ja ajan samaan tyyliin kuin ripulissa piereskellään (=varovasti), mutta näin.

yst.mode-edit: url-tägit pois noista videolinkeistä, threadi räjähtää

Kiekkoja kasatessa tehdään - oman ymmärrykseni mukaan - kokonaisuuksia: nuo DT Swissin TK 540 -kehät ovat laadukkaat ja jämäkät, pinnoja on riittävästi ja kuskilla ei painoa yläkanttiin, joten mikseivät nuo kiekot toimisi - varsinkin jos ovat huolella kasatut. Tosin kiekon kokonaispainon ero Revoilla ja Compeilla jää usein sen verran pieneksi, että kasaan itse mieluummin vähemmän kiertymään taipuvaisilla Compeilla.

Muistelin, ettei White tekisi yli 20-hampisia vapareita, mutta olin väärässä. Tässä kakskakkonen:

http://www.aspirevelotech.com/images/White/FWSS22T.jpg

Viime aikoina on tullut ihasteltua aktiivisesti kaksysejä, enkä ole ennen tätä törmännyt oikeasti houkuttaviin amuliiniraameihin. Tää Chumba mahtuis kyllä meikäläisenkin talliin! Hieno!

Oikeastaan haluaisin opetella tekniikkaa tai kehittää voimaa niin, että ei tarttis sotkea 34/22 välityksellä. Oon vakoillu muilla 29er-sinkulakuskeilla olevan selvästi raskaammat välitykset. Joten toi takaratas varmaankin pienenee vielä.

HX2:n ohella puntaroin aika pitkään, josko olisin rakennellut pyörän Singular Swiftin ympärille. Lisäksi Niner S.I.R. ja One 9 olivat vakavassa harkinnassa. Toistaiseksi en oo tuntenut sitä peloteltua alumiinin tärinää. Vaikuttaa ehkä katupyörissä tuntumaan enemmän.

tämä on tosi hieno!en keksi mitään pahaa sanottavaa.

Todella hieno kokonaisuus! Varmasti hauska peli ajella ja taipuu moneen maastoon.

Yleisin välitys 29er kuskeilla lienee 32/18, tai tuo taitaa kompliiteissa useimmiten olla vakiona. Sillä nyt ainakin vielä suhteellisen pahoista paikoista pääsee ja ihan niin paljon ei joudu sotkemaan. Tosin kevyt sekin vielä siirtymille on. Rigissä jolla aiemmin ajelin koin tuon teknisille poluille ihan ok:ksi ja samalla ajattelin mennä seuraavankin 29er sinkulan kanssa (2soulscycles quarterhorse, kunhan joskus runko saapuu).

^^mä keksin: iskee irrationaalinen halu hankkia yks pyörä lisää, kun entisiäkin on liikaa.

Mitä taas tulee tuohon “alumiiinin tärinään” niin sais olla melkonen prinsessa että tuntis moisen kun pyörässä on kuitenkin aika pläskit kumit. Enkä kyllä muista että mun vanha Paddy Wagon olis ollut mitenkään pehmeämpi ajettava kuin nuo ratakatupalpat jotka mulla nyt on, samanlaiselta kivireeltä sekin tuntui…

pitikö viritellä erikseen kaffoja sopimaan levysatulan vetoon vai osuivatko kerralla. Mulla on nimettäin samojen kahvojen virittely levyihin edessä.

Chumba on asiallisen näköinen laite. Itse olen vastaavantyyppisellä kapistuksella harrastanut myöskin.

Salomo - 10:27, 4.1.2012 » ... seuraavankin 29er sinkulan kanssa (2soulscycles quarterhorse, kunhan joskus runko saapuu).
Ilmeisesti sinä speksasit tuota fillarifoorumin puolella. Joko sinun runko on valmistuneessa erässä, joka on pintakäsittelyyssä? Todella mielenkiintoinen runkovaihtoehto. Itse olen sinkuloinut Banshee Paradoxin Trickstuffin Excentrikerillä, joka tosin alkaa olemaan käyttöikänsä loppupuolella.

Kyttyra: justiinsa maastopuolellakin tyypit on hehkuttanu miten “compliant and smooth” joku ohennettu teräsrunko on, ja alumiini olis “harsh ride”. Tärinä oli vähän huonosti valittu sana, mut väitteiden mukaan tällit ei tunnu niin kovilta teräksen päällä. Toki se edellyttää ohennettua teräsrunkoa.

Tämän nimenomaisen vekottimen kohdalla tosin täytyy pitää mielessä, että isompi runko on aina väistämättä joustavampi verrattuna pienempään sisarukseensa, paitsi jos tämä on huomioitu eri kokoja suunnitellessa - yleensä ei ole. Ja mitä kuskiin tulee, mulla jostain syystä on sellanen kutina että sama runko taipuu 110-kiloisen kuskin alla eri tavalla kuin 75-kiloisen.

Smurf: ei tarvinnu viritellä, kun ovat V-jarruille tarkoitetut ja BB7 MTB:t toimii V-jarruvedolla.