AMA: Chumba HX2

Katoinpas ensiksi että on ihan oikiat mainoskuvat. Arvostan vaikka ei olekaan mun kuppi teetä.

Meininki on ennemminkin Mike Westcott & Leprecahaun - I'm Just a Shumba Drinker.wmv - YouTube

Ekse!

Kiitoksia kommenteista, korjailin noiden rattaan kiinnityspulttien merkin. Liika speksaaminen hämärtää kaikenlaiset lyhenteet ja saa karvan kasvamaan kämmeniin.

Ei oo kukaan kummastellut vielä noita ohkaisia DT Revoja maastokäytössä, joten teen sen itse. Tarkoitus on kokeilla, hajoaako pinnat maastoajossa, vai saako niistä vähän pehmeyttä ajotuntumaan. En tosin hirveästi yli 70 kiloa paina ajovaatetus päälläkään ja ajan samaan tyyliin kuin ripulissa piereskellään (=varovasti), mutta näin.

yst.mode-edit: url-tägit pois noista videolinkeistä, threadi räjähtää

Kiekkoja kasatessa tehdään - oman ymmärrykseni mukaan - kokonaisuuksia: nuo DT Swissin TK 540 -kehät ovat laadukkaat ja jämäkät, pinnoja on riittävästi ja kuskilla ei painoa yläkanttiin, joten mikseivät nuo kiekot toimisi - varsinkin jos ovat huolella kasatut. Tosin kiekon kokonaispainon ero Revoilla ja Compeilla jää usein sen verran pieneksi, että kasaan itse mieluummin vähemmän kiertymään taipuvaisilla Compeilla.

Muistelin, ettei White tekisi yli 20-hampisia vapareita, mutta olin väärässä. Tässä kakskakkonen:

http://www.aspirevelotech.com/images/White/FWSS22T.jpg

Viime aikoina on tullut ihasteltua aktiivisesti kaksysejä, enkä ole ennen tätä törmännyt oikeasti houkuttaviin amuliiniraameihin. Tää Chumba mahtuis kyllä meikäläisenkin talliin! Hieno!

Oikeastaan haluaisin opetella tekniikkaa tai kehittää voimaa niin, että ei tarttis sotkea 34/22 välityksellä. Oon vakoillu muilla 29er-sinkulakuskeilla olevan selvästi raskaammat välitykset. Joten toi takaratas varmaankin pienenee vielä.

HX2:n ohella puntaroin aika pitkään, josko olisin rakennellut pyörän Singular Swiftin ympärille. Lisäksi Niner S.I.R. ja One 9 olivat vakavassa harkinnassa. Toistaiseksi en oo tuntenut sitä peloteltua alumiinin tärinää. Vaikuttaa ehkä katupyörissä tuntumaan enemmän.

tämä on tosi hieno!en keksi mitään pahaa sanottavaa.

Todella hieno kokonaisuus! Varmasti hauska peli ajella ja taipuu moneen maastoon.

Yleisin välitys 29er kuskeilla lienee 32/18, tai tuo taitaa kompliiteissa useimmiten olla vakiona. Sillä nyt ainakin vielä suhteellisen pahoista paikoista pääsee ja ihan niin paljon ei joudu sotkemaan. Tosin kevyt sekin vielä siirtymille on. Rigissä jolla aiemmin ajelin koin tuon teknisille poluille ihan ok:ksi ja samalla ajattelin mennä seuraavankin 29er sinkulan kanssa (2soulscycles quarterhorse, kunhan joskus runko saapuu).

^^mä keksin: iskee irrationaalinen halu hankkia yks pyörä lisää, kun entisiäkin on liikaa.

Mitä taas tulee tuohon “alumiiinin tärinään” niin sais olla melkonen prinsessa että tuntis moisen kun pyörässä on kuitenkin aika pläskit kumit. Enkä kyllä muista että mun vanha Paddy Wagon olis ollut mitenkään pehmeämpi ajettava kuin nuo ratakatupalpat jotka mulla nyt on, samanlaiselta kivireeltä sekin tuntui…

pitikö viritellä erikseen kaffoja sopimaan levysatulan vetoon vai osuivatko kerralla. Mulla on nimettäin samojen kahvojen virittely levyihin edessä.

Chumba on asiallisen näköinen laite. Itse olen vastaavantyyppisellä kapistuksella harrastanut myöskin.

Salomo - 10:27, 4.1.2012 » ... seuraavankin 29er sinkulan kanssa (2soulscycles quarterhorse, kunhan joskus runko saapuu).
Ilmeisesti sinä speksasit tuota fillarifoorumin puolella. Joko sinun runko on valmistuneessa erässä, joka on pintakäsittelyyssä? Todella mielenkiintoinen runkovaihtoehto. Itse olen sinkuloinut Banshee Paradoxin Trickstuffin Excentrikerillä, joka tosin alkaa olemaan käyttöikänsä loppupuolella.

Kyttyra: justiinsa maastopuolellakin tyypit on hehkuttanu miten “compliant and smooth” joku ohennettu teräsrunko on, ja alumiini olis “harsh ride”. Tärinä oli vähän huonosti valittu sana, mut väitteiden mukaan tällit ei tunnu niin kovilta teräksen päällä. Toki se edellyttää ohennettua teräsrunkoa.

Tämän nimenomaisen vekottimen kohdalla tosin täytyy pitää mielessä, että isompi runko on aina väistämättä joustavampi verrattuna pienempään sisarukseensa, paitsi jos tämä on huomioitu eri kokoja suunnitellessa - yleensä ei ole. Ja mitä kuskiin tulee, mulla jostain syystä on sellanen kutina että sama runko taipuu 110-kiloisen kuskin alla eri tavalla kuin 75-kiloisen.

Smurf: ei tarvinnu viritellä, kun ovat V-jarruille tarkoitetut ja BB7 MTB:t toimii V-jarruvedolla.

khuul

dILETANTTI - 12:18, 4.1.2012 » Chumba on asiallisen näköinen laite. Itse olen vastaavantyyppisellä kapistuksella harrastanut myöskin.
Salomo - 10:27, 4.1.2012 » ... seuraavankin 29er sinkulan kanssa (2soulscycles quarterhorse, kunhan joskus runko saapuu).
Ilmeisesti sinä speksasit tuota fillarifoorumin puolella. Joko sinun runko on valmistuneessa erässä, joka on pintakäsittelyyssä? Todella mielenkiintoinen runkovaihtoehto. Itse olen sinkuloinut Banshee Paradoxin Trickstuffin Excentrikerillä, joka tosin alkaa olemaan käyttöikänsä loppupuolella.
Jeps, fillarifoorumilla asiaa syksyllä pähkin ja kyllä sen rungon pitäisi tuossa nyt pintakäsittelyssä olevassa erässä olla. Näillä näkymin olen ymmärtänyt että joskus tammikuun lopulla tai helmikuun alussa olisi tulossa. Alunperin piti tulla jo marraskuussa ja harmitti kyllä tuo aikataulun venähtäminen, mutta jos se nyt about kuukauden päästä tulee niin ihan ok. Paradoxia ja Yelli Screamya myös itse mietin mutta olisi tosiaan vaatinut tuon Excentrikerin tms. sinkulointiin.

Hirmu polte olisi tietysti runko jo saada kun käytännössä kaikki kiinni tulevat kilkkeet odottaa hyllyssä valmiina.

Kunhan tuo runko tulee, niin voin sitten kertoa onko “compliant and smooth” verrattuna Rigin alurunkoon…

On muuten sopusuhtaisen näköinen 29eri. Miten ohjaus toimii noin lyhen stemmin kanssa dropeilta ajaessa?

Ajattelen stemmin ja tangon kohdalla kaulaputken keskiakselin sijaintia suhteessa käsien sijaintiin. Hommasin tarkoituksella lyhyen ja jyrkän stemmin kompensoimaan sitä, että droppitanko tulee alemmaksi ja kurottaa eteenpäin. Lopulta kädet on suunnilleen yhtä kaukana kaulaputken keskiakselista kuin pidemmällä stemmillä ja riserilläkin. Teoriapohjalta arvailen, että tollasta ohjausta saattaisi joku pitää epävakaana. Mulle vähän nopeampi ohjaus kelpaa mainiosti.

Täytyy ajaa enempi ja kokeilla välillä vanhaa maasturia ni voin kertoa lisää havaintoja.

Ehdottoman staili vehje ja propsit maltillisesta välityksestä! Yleensähän kuvio menee toisinpäin: Ensin isketään ne miehekkään näköiset limput kumpaankin päätyyn ja sitten ihmetellään kun ei pyörä kulje ja joka paikkaan sattuu ja äkkiä jostain niitä pienempiä rattaita. Midge sopii tohon hienosti.

Diggaan tästä ihan sikana.

Duunasin uudet kiekot: navoiksi Fixie Incit Only Highendistä, kehiksi Notubes Crest 29erit Hi5bikesistä ja pinnoiksi DT compit jostain. Kehän sisäleveys kasvoi 19 millistä 21 milliin, sisäkumit jäi pois ja pelkästään kiekkosetin metalliosista lähti yli 300 grammaa. Joojoo millit ja grammat, mutta tää oli kyllä tuntuva viritys. Takalevy vaihtui 160-milliseen, ni näyttää hienolta ja ei lukitu niin ärhäkkäästi.

Sitten:

http://farm8.staticflickr.com/7116/7719772958_58ed6fb890.jpg

Pokaali selvästi värikoodattu pyörän kanssa. Onneks olkoon!