AMA: Bianchi konversio

Noniin puoli vuotta on kun sain Bianchini. Viimeiset 2 kuukautta olivat ehkä kovinta vääntöä ja osien haalintaa mutta pienien vastoinkäymisten jälkeen pelistä kehkeytyi juuri sellainen mitä lähdin hakemaan ja vieläpä oikein mukava ajettava. Pyörä siis Italiasta joskus aikoinaan Suomeen tuotu 80-luvun keskivaiheen, triathlon käytössä ollut runko, uusiksi maalattu Italiassa (tarrojen puute). Koitin mahdollisimman paljon jättää alkuperäisosia; pyörä oli koottu campagnolon, 3ttt:n ja bianchin osilla. Sitten kuvaa:

P3181072
_DSC3532
_DSC3534_DSC3538
_DSC3541
pahoittelen mavicin tarroja (lähti pois)

Osat:

Runko: Bianchi (malli ei ikinä selvinnyt, columbus)
Stemmi: 3TTT Record
Tanko: 3TTT mod. superleggera, tankoteippi 3TTT
Kiekot: Mavic Open Sport, Asahi(ohennetut), Dia-compe Gran compe (fix-fix) (janoisen kasaamat)
Kumit: Gatorskin
Tolppa: Bianchi pantographed, harvinaisuus
Penkki: Turbo
Kammet: Bianchi X4, c-recordit x-4:lle
Eturatas: VeloSolo CNC Road and Track 1/8" 46t
Ketju: DID 1/8" Track Chain
Takaratas: Surly 1/8" 18t
Polkimet: Campagnolo, häkit MKS
Etujarru: Campagnolo, Focale 44
Ohjainlaakeri & keskiö: Campagnolo

Projekti
Kiitokset avusta kaikille auttaneille kun oli ensimmäinen itse rakennettu fiksi. Lumetkin sulaa sopivasti ja kohta kaupungilla pyörii celesteväriä, saa tulla tervehtimään.

Siisti peli. Funtsi nyt kuitenkin, jos laskisit penkkiä sentin pari ja oikaisisit sen.

Näyttää kuvissa joo suhteellisen vinolta, aika loppuosassa kiskoja niin täytyy vähän pakittaa. Korkeus hakee vielä paikkaa, ei kuitenkaa häirinnyt tämäkään setuppi liikaa. Otetaan se sentti nyt ainakin pois :slight_smile:

Tyylikäs.
Mustat remmit häkeissä istuisivat ehkä kokonaisuuteen ruskeita paremmin?

kliini konversio ja kattava projektikuvaus. kyllä ne säädöt sieltä pikkuhiljaa löytyvät, no stress. ehkäpä toimivampi liikkeellelähtö voisi olla heittää palli aluksi vaakaan ja tolppa vastaavasti hieman alemmas, kuten konkeli yllä valisti. en näe erityistä syytä luistaa kiveenhakatusta jakkara-tankonauhat-remmit-värikoodauksesta minäkään.

edit. zoomasin kuvaa ja valaistuin

konkeli - 12:46, 18.3.2012 » Siisti peli. Funtsi nyt kuitenkin, jos laskisit penkkiä sentin pari ja oikaisisit sen.
Ai miten kateellinen aloitus, hajosin =)

Hah, kaippa konkelilla nyt on varaa aloittaa näin :slight_smile: kyllähän sitä vinkkejä pitää antaa. Mustat remmit joo, katotaan noita näpertelyitä sitten vähitellen eteenpäin, värikoodaus saatiin läpi lukuunottamatta remmejä :smiley: nii kid, mitä valaistuit :smiley:

edit: jaahas siinähän kommentti tulikin ja ei prkl laiteta lankaa täyteen näitä matteja ja teppoja, pyydän :smiley:

Jorkko - 13:46, 18.3.2012 » Ai miten kateellinen aloitus, hajosin =)
:mattiandteppolikesthis:

http://desmond.imageshack.us/Himg442/scaled.php?server=442&filename=mattiteppo2706pp410ps.jpg&res=medium

^viittasin editoimaani tekstiin, jossa puhuin aluksi valkoisista remmeistä

Tästä tuli kyllä siisti peli, diggaan tuosta celeste-musta-kombinaatiosta, vielä kun dekaalitkin olis mustat! Kohtahan pääsee jo ajelemaan ja kunnolla testaamaan, jos ei sepeli vaivaa. Saa sitten ajamalla säädöt mieleiseksi. Oli mukavaa kyllä olla seuraamassa projektin etenemistä ja jeesailla, parasta oli tietysti, kun pyörän loppukasauksessa ei ilmennyt ongelmia/kämmejä ja nähdä omistajan tyytyväinen olemus kaiken jälkeen. Penkki on kyllä tosiaan vinksahtanut sitten testiajojen? Täytynee tuo Chimay grand réserve korkata sitten ensiajoilla, kun ei kasauksen jälkeen kerennyt!

Chimey korkataan Panasonicin ja Bianchin kera :slight_smile: penkki oli vinksahtanut säätöruuvin löysyyden takia, kiristetty ja säädetty. Kyllähän sitä yhtä hymyä oli kun pääsi katsomaan työnsä jälkeä, kiitokset vielä :slight_smile: niin tiedä sitten ensiajoilla alkaako sitä sepeliä kuinka paljon varomaan kun pääsee vauhtiin, toivottavasti :slight_smile:

ERITTÄIN! hieno peli

salskea suoritus.

Konversiot kunniaan!

Oikeen hyvä on! Tykkään kovasti myös kampien profiilista.

Olisko mahdollista saada yksi suora kuva vetopuolelta, että pääsee tarkastelemaan profiilia oikein kunnolla? Semmonen näytöskuva.

Näyttää hyvältä, tolla satulan kulmalla voi kyllä kädet puutua suht nopeasti. Itse myös kokeilisin saada kammenpultit kammen toiselle puolelle keskiön vaihdolla. Enkä tiedä onko järkevää laskea penkkiä jos se on sopivalla korkeudella. Kunhan pysyy tolpan max-viivan rajoissa.

Lisätty Erikille mahdollisimman suora kuva :smiley: satulan asento korjattu ja vähän madallettu, ehkä hieman parempi. Olet fillarjii oikeassa, katsoo nyt löytyykö jossain vaiheessa oikeaa keskiötä, ei nyt ole ensisijalla. Myös jarrun laitoin lopullisesti kuntoon. Kiitokset kommenteista :slight_smile:

Noniin, edustuskelpoinen kuva! Näyttää venttiilitkin olevan jemmassa :slight_smile:

Mitä tämä tarkoittaa? Vai tarkoitatko rattaan vaihtoa ulkopaikalle?
Satula kannattaa olla suht passissa, hienosäätää sitten kun tulee kilometrejä alle. Tolpan korkeuden säädössä sama homma, oikea korkeus tunnustellaan ajamalla.

^ Todennäköisesti tässä tarkoitettiin rattaanpultteja.

Ihan hieno pyörä tästä tuli ja varmaankin sulle tuli myös hyvä fiilis projektiväännön jälkeen saada pyörä ajoon. Tuollainen kisakireä runkogeometria näyttää aina hyvältä. Oon myös heikkona celesteen. Jotain pikkujuttuja, joita tässä on jo mainittu, voisi korjata, kuten gummien tekstin voisi laittaa venttiilin kohdalle.

Joo laitetaan ajokuvia kun pääsee kapeilla kumeilla kunnolla ajamaan eikä tarvii pieniä matkoja ajella :slight_smile: kyllä fiilis on loistava kun sai projektikasan heräämään henkiin! Pidetään musta ketju mielessä ja kyllä nämä pienet säädöt vähitellen hakee paikkansa, enpäs edes ajatellut tuota gummijuttua, laitan kun jaksan :slight_smile: