Projekti: Bianchi konversio

Elikkä tuli hankittua, puolituttu papparaisen kellarista Iittalian maasta tuotu Bianchi maantie/triathlon pyörä. Itseä kiehtoi tarina että pyörä matkannut parilla triathlon kuljettajalla ainakin ympäri Eurooppaa ja Aasiaa. Italiasta Suomeen tuotu eikä sen jälkeen muutoksia tehty, en tiedä mitkä kaikki alkuperäisosia ja runkokin maalattu uudelleen jonka takia mallia selvitetään edelleen (vasta 7 forumia, 10 sähköpostia ja n. 10 tuntia kulutettu). Jokatapauksessa Columbusta ja eipä tuolla mallilla nyt tule olemaan erikoista vaikutusta projektiin.

Tässä jokatapauksessa jo vähän purettu kuva (tuubikiekot ja vaihtajat)

PB260742

ja tässä lähes purettu

P1281011

ongelmana edelleen tuntien crc/putkiavaajaliotuksen sekä raivopieksemisen vasaralla, vääntelyn ja ruuvarihakkaamisen jälkeen kiinnisyöpynyt stemmi (ei enää tunnearvoa, paitsi negatiivista)

P1281012

muita kuvia: Bianchi

Eli tästä lähetään hakkaamaan lisää ja hankkimaan osia kuumeisesti!

Onhan tuota yritetty selvitellä, ei oo kyllä tullu vielä runkoa vastaan jossa dekaalit, muhvit, seatstayn Bianchi -merkinnät ja kromaukset mätsäis. Toisaalta tuo uudelleenmaalauskin voi hämätä. Eiköhän tuo jotain alkupuolen kasaria kuitenkin ole. Stemmin kanssa kovat otteet käyttöön - dynamiittia, mustaa magiaa tms.

Ylempänä tulikin jo muutama hyvä vinkki ja yksi mitä voi myös kokeilla (jos on saatavilla) olisi iskuruuvitaltta. Voi auttaa, ehkä tai sitten ei.

Vuoden -87 Bianchit

Joo kaikki nuo on tehty ja mielenkiintoisinta on että nimenomaan olen saanut jo saanut kiilan pois (oli pyöreä). Pyörässä niinkuin sanoit ei ole juurikaan ruostetta mutta tuntuu että stemmi on kadonnut haarukkaan. Huomenna otan duunista rautasahan ja poran niin ei enää huolta ettei lähde. Kiitos mr.velo kilpapyöristä, ongelmana vaan uudelleenmaalaus sekä osia on varmasti vaihdettu kuljettajan käytössä. Ja kyllä nätti siitä tulee!

Ja uuden tappelun jälkeen stemmi on edelleen kiinni ja minä lyöty. Sahasin stemmin pään irti ja aloin porailla reunoja ohuemmaksi kunnes saisin hakattua halki mutta tottakai akku loppu. No huomenna töistä lisää työkaluja ja täysi akku.
Pahoittelen kuvan tarkkuutta juuri stemmin kohdalla, ei onnistunut digikameralla
P1311027

Lisää vaikeustasoa it seems, nyt ei ole enää edes vartta josta vääntää :stuck_out_tongue:

Jos rautasahan terä mahtuu “stemmin” sisään, niin sahaa se halki ?

Joo päädyin että mitäs sitä vääntelemään :smiley: kyllä vaikuttaa siltä että teko ei ollu fiksu mutta pakko jollain konsilla päästä sisuksiin käsiksi, en oo kyllä tällästä taistoa ennen kokenu, hiuksia lähtee samaan tahtiin kun metallia

jussip - 20:08, 31.1.2012 » Jos rautasahan terä mahtuu "stemmin" sisään, niin sahaa se halki ?
KYllä se 30minuutin sahauksella irtoaa, sitten putkipihdeillä vaan vääntöä

Tää on nyt ehkä vähän tyhmä kysymys ja joka tapauksessa myöhäistä, mutta olethan sä varmistanut, että se itse kiilapala ei ole enää stemmissä paikoillaan?

e: Eli siis niin kuin 2Fresh kysyi, putkessa ei näy mitään mikä voisi vaikeuttaa operaatiota?

Putkireiska kehiin?

Taisin laittaa jo keskustelussa että kiila lähti irti ja oli pyöreä, ei viisto :smiley: eli kiila lähti jo aikaisessa vaiheessa, ei ole esteitä ja koitan huomenna tota tyyliä kun duunin rautasahassa on näköjään terän avaaja jumissa ja en sitä nyt jaksa työstää, laitan huomenna viestiä miten kävi ja on syövytetty putkimiehellä ja crc:llä mutta kun ei pääse tonne väliin syöpymään, liian tiivis

No tässä on sisua ja tekemisen meininkiä! Tsemppiä taistoon! Jännä, että noin siistissä rungossa sitten putki jumissa.

kiitoskiitos ja pitää kai nimimerkkiä sekä kuvaa myötäillä :smiley: runko on uudelleenmaalattu, voi hämätä, toisaalta on kyllä loistavassa kunnossa, tuskinpa on alkuperäinen stemmi 80 luvulta mutta tiedä kuinka kauan ollut kiinni

onkohan noissa nimenomaisissa 3ttt:n stemmeissä joku ominaisuus ton juuttumisen kanssa, kun mulla on kans yks aika jämysti kiinni teräsrungossa.

Stemmiä on mahdollisesti joskus kiristetty pirusti liikaa ja stemmin kaula on levinnyt kiilan kohdalta ja täten junttautunut kiinni. Ei auta tosin ongelman ratkaisuun…Tai no, jos asia on näin, voit koittaa hakkaa stemminpätkän pois alakautta vasaralla ja lyöntityökalulla. Ehkä.

^Eikös toi ruotoputken sisähalkaisija kapene sinne alapäähän tota?