alumiinirunko hullun kiiltäväksi?

Menee sinkula-aiheen vierestä, mutta polkupyörän tuunausmielessä täsmää.

Minulle ajautui maastopyörä ziljoonalla vaihteella. Runko näyttää olevan alumiinia (ei ole magneettinen). Mitä jos hion maalin pois ja ajan kromitahnalla ja lumppulaikalla aivan hullun kiiltäväksi? Lentokoneiden mahoissahan aikanaan näin kiiltävää alumiinia, hienoa olisi nytkin. Jokunen gramman osakin säästyisi painossa.

Mitä tällaisesta sanotte? Kannattaako, miten oksidoituminen tms. estetään ym.? Lakka päällekö, millainen?

Alumiinin kiillottaminen on aika mukavaa puuhaa, mutta ikävä juttu on juurikin tuo hapettuminen. Kun omat kiillotuspuuhat ovat olleet ajankohtaisia, on minulle suositeltu lakan sijasta Sinolia. Joo, ihan perus huoltsikalta sinolia… En tosin koskaan jaksanut testata, joten en oikeastaan edes tiedä miten se toimii, ja mihin teho perustuu. Kiillotetun pinnan käsittely sinolilla on kuitenkin käsittääkseni ainut tapa ehkäistä hapettuminen.
Lakan käyttö johtaa sameaan ja kellertävään pintaan, joka ei oo makee.

Oisi kyllä melkosen pähee; lelumiinipyörä kokonaan kiillotettuna…

http://forum.bomber.fi/showthread.php?3214-Kiillotetun-alumiinin-käsittely

Cinelli projekti

Jaa, Sinolia? Kenties, kun en ole kokeillut. Mieleeni tulee vain Sinolin luulemani liuotinominaisuus: eri metallit kuten kupari ja messinki ovat luonnostaan jotenkin rasvaisen oloisia, ja jos sama pätee alumiiniin, pesisi Sinol juuri tuon hiuksenhienon suojarasvan loputkin pois… näin kuvittelisin. Kromitahnassa käsittääkseni on taas joku suojavaha. Toisaalta taas… alvariinsa saisi olla kiillottelemassa. Toisaalta taas hifistelen mielelläni. Toisaalta ja toisaalta.

Totta: eikös häikäisevä altsupyörä olis tosiaan aika rälee… siis ihan kaikki mahdollinen bling-bling kiiltämään?

Laikka käteen ja kokeilemaan. Kandee varmaan tutkia jotain autofoorumeita missä ovat kiillotelleet vanteitaan ilmeisen onnistunein tuloksin.

Mites muuten anodisoinnin poisto alumiiniosista? Uuninpuhdistusainetta tuntuvat aika monet nettifoorumeilla ehdottelevan. Pointti vissiin olis se et siin olis lipeää / NaOH. Johki sammioon sitä veteen lantrattuna suhteessa X/Y ja sit vaan kattelee kun anodisointi irtoaa? Ei viittis lähteä hiomaan ettei pilaa ulkonäköä tai vaaranna terveyttä seinämäpaksuuksien ohentuessa.

eiks kodinputkimies ollu se yleisaine tohon hommaan^

Hmm niin joo siitäkin oli puhetta joillakin sivustoilla. Pitää katella löytyykö kaapeista jompaa kumpaa ennenku lähtee ostoksille.

NaOH syö niitä putkia sekä sisältä että ulkoa. Ei kannata uittaa yhtään pidempään kuin on pakko, jos ja kun seinämänvahvuudet mietityttävät.

Edit; ja kodin putkimies = NaOH. Halvempaa ja tiukempaa kamaa saa halpismerkkien purkeista, kannattaa tsekata NaOH-prosentit.

pirkka viemärinavaajaa löytyy. NaOH prossat 15-30%. Puhdistettavana olis musta stemmi ja jos uskaltaa niin mustaks anodisoitu bullhorni (jonka kromauttaisin myöhemmin).

Jarkon innoittamana paljastan, että joskus kun noiden litkujen kanssa piti kokeilla, niin se 27.2-millinen musta tolppa muuttui laikukkaaksi 26.8-milliseksi. Seinämä oheni myös aika roimasti. En siis suosittele.

negaatio - 13:45, 9.2.2011 » pirkka viemärinavaajaa löytyy. NaOH prossat 15-30%. Puhdistettavana olis musta stemmi
Thomsonin stemmin uittamisesta lipeässä voi olla montaa mieltä.

hmm voi siis olla ettei kevyttä jo valmiiks ohutta aerotankoa ole kovin fiksua lähteä noilla myrkyillä pilaamaan.

^ thomson on kirkas. Tarkotus olis ottaa vanha pw:n mukana tullut konan stemmi all metal teemaan sopivaks jos joskus aikoo sitä käyttää. Ja lähinnä olisin testaillu eka tota lipeähoitoa sillä ja sen jälkeen vasta tohon tankoon. Mut taidan luopua hommasta.

no sitten kysymys kuuluukin, millä “halvannäköinen”, musta thomsoni kiiltäväksi.

Tosin taidettiin me Paavon tolppa uittaa ja se taitaa olla vielä ajossa ja kunnossa. Käytännössä se pintakäsittely on niin höpöä että pulauttaa hetkeksi putkariin ja rättilaikalla loput.

Entä sit jollain rätillä anodisoinnin hankaus pois?

Itse oon joskus jättänyt kokonaisen kammen viemärinavaajaan lillumaan. Ei näyttänyt anodisointi irtoamaan niin unohdin sen sinne pariksi päiväksi. Voitte veikata oliko kierteitä, viistettä tai ylipäätään mitään tunnistettavaa enää jäljellä kun seuraavan kerran kävin katsomassa.

Yhtä varastetun ja narkin pilaaman Cannondalen Super V:n runkoa kiillottelin yhden talven. Jäljellä olisi enää takahaarukka, ja Tampereen omituisin alumiinikiilto olisi valmis. Hyvin se on kiiltonsa säilyttänyt kun vahasin sen tavallisella autovahalla. Lakka ei ole hyvä ratkaisu, kellastuu ja lohkeilee. Ehkä kesäksi ajoon…kellään ylimääräisiä mustia levyille sopivia vanteita ja mustia esim Race Facen kampia?

Ei niitä alumiiniosia sinne putkilitkuihin jätetä noin vaan ;)…

Eli:

-tiskipöytä vapaaksi
-astia putkenavauslitkulle
-astia puhtaalle vedelle/allas täyteen
-kumihanskat käteen ja paidassa pitkät hihat
-juuresharja käyttövalmiiksi
-tärkeät kierteet suojattava esim. pulteilla ja vaseliinilla

  1. osa litkuun lillumaan, tarkataan reaktiota
  2. siirretään osa veteen ja harjataan, samalla nähdään kuinka paljon väriä lähtee ja paljonko tarvii vielä uittaa
  3. toistetaan samaa kunnes on saavutettu haluttu tulos

7000-sarjan alumiiniin jää väri poistettaessa tumma pinta, 6000 jää kirkkaaksi. Muista hyvä ilmanvaihto!!

tizumo - 23:55, 9.2.2011 » Ei niitä alumiiniosia sinne putkilitkuihin jätetä noin vaan ;).. Eli: -tiskipöytä vapaaksi -astia putkenavauslitkulle -astia puhtaalle vedelle/allas täyteen -kumihanskat käteen ja paidassa pitkät hihat -juuresharja käyttövalmiiksi -tärkeät kierteet suojattava esim. pulteilla ja vaseliinilla 1. osa litkuun lillumaan, tarkataan reaktiota 2. siirretään osa veteen ja harjataan, samalla nähdään kuinka paljon väriä lähtee ja paljonko tarvii vielä uittaa 3. toistetaan samaa kunnes on saavutettu haluttu tulos 7000-sarjan alumiiniin jää väri poistettaessa tumma pinta, 6000 jää kirkkaaksi. Muista hyvä ilmanvaihto!!
Näin sitä on harrastettukin.. tosin ilman tiskipöytää.

Heipä hei taas pyöräveljet!
Aloittamaani topicciin päivitystä.
Rungon hinkkaus aloitettu, hommaa pirusti mutta mukavaa puhdetta. Hieno tulee, näkee jo nyt. Etuhaarukan vaihdoin rautaisesta hiilikuituiseen eräällä Tohtorilla. Voikos muuten hiilikuitua maalata, kun yleensä aina näkee mustana tai tumman harmaana? Haluaisin alumiinin väriseksi.

Runko purettu aivan paljaaksi, irtokilkkeet lähes kaikki säilytettävät kiillotettu. Pulttien vaihto titaanisiin aloitettu. Titaaniset pinnat olis muuten hakusessa… 700-millisiä ovat vanteet mutta tarkka pinnan mitta ei vielä tiedossa. Onko kokemuksia/tietoa mistä löytää? Klossipolkimista modaan kevyet polkimet tavallisille tennareille sopiviksi. Pyörän muutamia muoviosia harkitsen pinnoitukseen: Suomen Metallointi aikanaan Halikossa “kromasi” autoni muoviosia (oik. alumiinipinnoitti). Onko firmaa vielä? Sama homma vaijerien vaippoihin.

Pyörästä on työpäiväkirja jonka voin laittaa myöhemmin. Kerrassaan bling-bling kampe tulee.