26' er,postaa oma kulkineesi,vinkit,spec's yms

Tai sitte tavoittelee kiireettömämpää fiilistä, kun lähtee Schwinnin kanssa liikenteeseen. 26er retro-menokin on musta silti eri menoa kuin hobo-meno.

1 Like

kuvat 650B rossinista kiinnostaa

Maastureissa paino on voimaa, ylipaino ylivoimaa, kuten markkinakojun huumoripaita asian meille opetti. Tolkun cromorungon painosta on realistisesti viilattavissa ehkä 200-300g kunnes aletaan olla kisakamppeissa jotka ei kestä käyttöä. Sen sijaan noista tarakoista lähtisi kilo, varmasti ylikin. Meinaan siis että jos tota kaikkea utilitya todella tarvitsee, niin siinä ollaan jo niin syvällä suossa että ihan sama, antaa kumppareiden hörppiä vettä niin että lotina vaan käy, kyllä se vesi siellä varressa pian lämpenee. Stifloista puheen ollen ite laittaisin ehkä vain rullaavammat kumit, niillä on kuitenkin ajossa paljon suurempi merkitys kuin staattisella painolla. Ehkä tarakkaa ja koria voi tuoda lähemmäs hyttiä, niin ainakin pyörän käteen tuntuva ns. swing weight kevenee.

ja tää

5 Likes

Tolkun cromorungon painosta on realistisesti viilattavissa ehkä 200-300g kunnes aletaan olla kisakamppeissa jotka ei kestä käyttöä.

Monet vanhat maastorungot ei vaan valitettavasti ole “tolkun cromorunkoja” vaan painoa voi olla helposti yli 3000 grammaa. Kun taas joku hyvä runko on sen 2200g, ja ne superherkät kisarungot sit alle 2000. Ja paremmassa etuhaarukassa säästää usein sen saman 20-30%

Lopulta pienistä puroistahan se kokonaispaino koostuu, ja kuten sanottu ne lisävarusteet on usein se painavin osuus ja hankalimmin kevennettävissä. Mut jos ajatellaan vaikka skenaariota jossa joku on ostamassa vanhaa kokonaista 26 jäykkismaasturia, niin painoeroa halvan ja paremman kompliitin välillä voi hyvinkin olla 2kg ennenkun renkaita edes punnitaan.

Monet firmat tolloin ei varmaa paljon mitää lujuuslaskelmia tehnyt vaan laitto terästä reilusti että kestää aivan varmana kuha ei halkee saumasta!

2 Likes

No joo, onhan se totta että 80-luvun vehkeitä on tehty painavastakin tavarasta. Toi arvio perustuu kertomukseen siitä että kyseinen Schwinn edustaa keskitasoa, ja omiin käsityksiin siitä mitä luokkaa mahdollinen putkisetin painonsäästö voisi olla siihen seuraavaksi hienompaan ysäri-atb-runkoon jota kuitenkin viitsii edelleen kuormata ilman että se böijaa inhasti tai menee paskaksi - molemmat seikkoja jotka ei ainakaan paranna pyörän tympäisevyyttä. Tarkkojen numeroiden sijaan pointti on kuitenkin herätellä pohtimaan sitä että nää vehkeet painaa jonkin verran lähtökohtaisesti, ja parempi keskittyä tekemään olonsa mukavaksi hyvin rullaavilla renkailla kuin lähteä grammanviilauksen ja speksailun tielle, eli mitä NKOTB näköjään viikko sitten jo postaili:

Jos tarvii kevyen pyörän joka nousee olalle kätevästi ja on tehokas ylämäkiin, niin voi kattella vaikka jotain alumiinista vannejarrukrossaria tai maantiepyörää joita on torit ja turut väärällään muutamilla satasilla. Autuas on se joka ei punnitse pyöräänsä ja vetää vaan

3 Likes

26er ei jätä rauhaan, kun jälkikasvulle on kaupunkipyöriä kasattava - ja ei sais kuitenkaan olla pirun painavia, kun ei oo tyypit vielä talon kokoisia ja jotta saavat omin voimin roudattua sisätiloihin, käsittely lukitustilanteissa olis ketterämpää jne…

Schwinn (1988/89) vaikuttais olevan cromoa ohentamattomana; ihan ookoo kamaa, kertaalleen pyllytettynä olis tietenkin parempi, runkosettikin olis silloin ehkä miinus 600-1000g. Tartseista: edessä sulla on ehkä 1500g, takana 1000g, onko välttämätöntä kaikki tämä; entä jos vain eteen tollanen, huippuhyvä, max 9kg, 260g, kantotasoa voi laajentaa kevyesti esim. pleksillä; painopisteetkin olis bättremmät. Ja esim. renkaista: tuoreessa junnun ysärimaasturipäivityksessä säästin rengasparilta 1080g, kun Schwalbe Crazy Bob 2.35 (1090g/kpl) vaihtu Maxxis DTH 2.15 (550g). Schwinnissa vielä siellä täällä painavan näköstä kampetta, Wellgon möhköt yms., eli yhteensä sellaset 3-3,5 kg varmaan putois tosta vaan pois jos haluis (ja sit se kevyempi runkosetti + paremmat edelleen käyttöarvoa omaavat kiekot → yht. 4,5-5,0 kg vähemmän…)


Ja postaus sit 26-to-650B lankaan

Helpointa vertailu tietysti ois jos olis purkaessa punninnut runkosetin aikoinaan. Totta on varmasti, että komponenteista vois pudottaa reilustikin painoa. Pinnatkin on hieman happettuneet niklatut, ja muutenkin kiekkosetti tuntuu suht painavalta. Koitan vaan päätttää lähdenkö investoimaan enempää tähän runkoon, vai suuntaudunko muihin projekteihin.

kuvat 650B rossinista kiinnostaa

Kerroin tästä ehkä hieman harhaanjohtavasti, mut kyseessä on siis Infinity -mallinen aikansa “harjoituskilpapyörä”, eli lähtökohta oli 28" eikä 26"

Kuvaa tulee kunhan saan vähän siistittyä ja putsailtua :grin: Täytyy kokeilla tuotakin jonkun tartsin kanssa, voi olla että 26er tarve poistuu, kuitenkin suht jykevää putkea toikin hinnaston alemman pään tuotteena.

Kuvan perusteella veikkaisin, että noi sun Schwinnin putket on halkaisijaltaan kertaluokkaa isommat kuin Rossinin, eli vaakaputki 28.6 ja viisto 31.8 vs. 25.4 ja 28.6.

Tähän Saraceniin mietin tulevaa rengastusta. Oliko täällä jotain kestosuosikkeja, mikäli ei halua laittaa 559 gravelkingejä tai sitten dth&tabletoppia?

Pitää vielä rengastilaa vähän tarkistaa, mutta uskoisin että 2.4” mahtuis.

image

Conti race king protection

4 Likes

Mites maxxis ikon 26x2.35” tai schwalbe racing ralph 26x2.25” ?

Onkohan tuo racing ralph kuinka ohut (katuajoa 90%)…

tiedät mitä tehdä:

1 Like

Itse laittaisin Ikonit. Parempi kumi kadulle.

Jos haluaa kestävän ja suht kevyen teräsrungon niin vaihtoehtoja on paljon. Mutta esimerkkinä Bontrager Or tai Wtb Phoenix. Bontrager on kisapyörä, mutta erittäin kestävä. Niitä en ole nähnyt missään rikki ajettuna.


Tämmösellä hoitanut nyt talven ajan työmatkat yms. asiointipyöräilyn. Nyt pohdinnassa vaihtoehdot sulan maan ajalle
a) Lynskey 26" kesäkumeilla
b) Lynskey 27,5" kesäkumeilla (vaatii kiekkojen oston)
c) Kesäajot jo varastosta löytyvällä sinkulalla, vaatii pientä investointia mutta muutamalla kympillä pitäisi pärjätä

10 Likes

^ Melkone dream peli! 26” ei oikein kesällä itellä nappaa, paitsi maastossa ja reissuissa tietty. On kokeiltu kumeja erilaisia, sinkulana ja vaihteilla mut parhaillaankin jää kokemus aika kädenlämpöiseks. Edit: nii eli ääni sinkulan ehostukselle

Täs on mun uus Raleigh USA kasattuna. Runkosetin bongas @kappa , osat pääosin palveluksesta syrjäytetyltä Nishiki Maniacista. Bullmoose tanko oottanu kauan pyöräänsä. Tää on just sellane ku oon halunnu.

9 Likes

Grisley lifestyle tulilla, aika iso mut ei siinä mitään tarakka ja lokarit pitäis asentaa ennen kesää.

13 Likes

onko sattumalta tämä yksilö kyseessä?

Sehän on juurikin tuo yksilö. Hyvin on palvellut, kiitokset! :sunglasses:

1 Like

Oon huomannut, että 26":lla jaksaa ajaa kesälläkin jos siinä on todella hyvät kumit.