Katuratapyörät: arvostus, speksaus ja puinti

noobie-kyssäri: eiks alumiini ajamisen myötä sano SNAPCRACKLEPOP? Niiku hirveetä, jos mun arvopyörä menis ajamalla rikki.

Se on aika monta VISPiä tuo pyörä tossa. ^

konkeli - 13:07, 3.1.2012 » noobie-kyssäri: eiks alumiini ajamisen myötä sano SNAPCRACKLEPOP? Niiku hirveetä, jos mun arvopyörä menis ajamalla rikki.
Eiks se riipu ihan mitä lelumiinia se on? Jos on jotain pelkkää 7005:ta, niin varmasti ajan myötä sanoo helpostikki.

Nonii, vitsailut sikseen: Jos noita ajelee joku neuvolassa punnittava “normaalilla” tavalla, niin varmasti kestää omat ajot. Se on sit toinen jos menee rytyyttämään metsään ja vetää sillä 100+ kiloisella koko painollaan jatkuvasti bunnyhopit, niin sit varmasti poksuu.

Eli tuolle 7005-idiotialle mä haistatan pitkät huilut, kolmen vuoden jälkeen vigo on ihan yhtä timmi kuin se oli 2008 kaupasta haettaessa.

kyl mä komppaan konkelia. läski taitaa olla se äärimmäisin voima, joka noita hajottaa

katuratapyörä:

ratapyörä:

…vai onko sillä mitään väliä?

^So not, kunhan hyppy kulkee pääsee täysimpää (imo)

kid_scientifik - 13:48, 3.1.2012 » katuratapyörä: http://www.pedalroom.com/p/keirin-njs-samson-4210_1.jpg ratapyörä: http://www.pedalroom.com/p/superb-sprint-4207_4.jpg ..vai onko sillä mitään väliä?
no ainakin kummallakin fillarilla taitaapi olla vääränkokoinen kuski. Tai kuskilla väärä koko rungossa..

nih!

Mitä vittua nyt taas?
Tää on taas tätä “Et voi käyttää laakerirasvaa, jossa ei lue Dura-Ace.” Valot päälle.

^^Heh, katoin just et melkein mun asetuksilla mennään. 55x55 runko (aika harvinaisia noi korkeat ja lyhyet NJS-rungot), satulatolppaa parikytsenttii ja lyhyenpuoleinen Jaguar. En tosin pystyis ajamaan tollasella saddle-to-bar dropilla mut kuiteski. Toi Superb on sit toinen asia…

Sanoisin, että tuo Superb on hyvin pitkälle sopusuhtaisissa oldskool-ajoasetuksissa. Ei se mun mielestä näytä olevan lainkaan pielessä.

jarkko - 15:32, 3.1.2012 » Sanoisin, että tuo Superb on hyvin pitkälle sopusuhtaisissa oldskool-ajoasetuksissa. Ei se mun mielestä näytä olevan lainkaan pielessä.
oldskool on kaukana tästä: [http://img688.imageshack.us/img688/7479/superbsprint42074.jpg](http://imageshack.us/photo/my-images/688/superbsprint42074.jpg/)

shopattu, näkee pikseleistä!

lol

miglos - 15:47, 3.1.2012 »

oldskool on kaukana tästä:

Sorry, aina välillä mä erehdyn kuvittelemaan, että polkupyörät ovat kulkuvälineitä. Eihän se toki täällä päde.

Viittiskö joku postata kuvan pyörästä, joka on runkokokoon nähden oikeissa säädöissä? Tuntuu vähän siltä, että täällä teilataan kaikki mahdolliset setupit tolla “väärä runkokoko” -argumentilla, jos ei muuta keksitä.

edit: tai sit ainoastaan custom-rungot on oikean kokoisia ajajalleen…

no mähän vaan härnää kato pikkasen.

Niinhän sää tietty. Semmonen höpönassu.

Mut noin puolivakavissaan: paljonko sitä tolppaa pitää näkyä? Kun ei oo yks eikä kaks kertaa, kun oon ihmetelly noita “väärän kokonen” -dumauksia, et mistä kattoen?

Oikea runkokoko määräytynee hiukan erilailla erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta eiköhän se yleisesti tarkoita sitä, että rungon ympärille on mahdollista muodostaa ajajalleen miellyttävä ajoasento tai ajoasento joka mahdollistaa parhaan voimantuoton halutunlaisella pyörän käyttäytymisellä. Miellyttävyyden ja voimantuoton suhteilla sitten haetaan kullekin se optimikoko/-asento. Kyseisen topicin pyörille tuon ajatuksen voi kuitenkin varmaan heittää romukoppaan, koska oikea runkokoko on se joka näyttää “parhaalta” ja sekin riippuu niin siitä puhutaanko modernista vai klassisesta geosta…

ubi - 16:40, 3.1.2012 » Oikea runkokoko määräytynee hiukan erilailla erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta eiköhän se yleisesti tarkoita, sitä että rungon ympärille on mahdollista muodostaa ajajalleen miellyttävä ajoasento tai ajoasento joka mahdollistaa parhaan voimantuoton halutunlaisella pyörän käyttäytymisellä. Miellyttävyyden ja voimantuoton suhteilla sitten haetaan kullekin se optimikoko/-asento. Kyseisen topicin pyörille tuon ajatuksen voi kuitenkin varmaan heittää romukoppaan, koska oikea runkokoko on se joka näyttää "parhaalta" ja sekin riippuu niin siitä puhutaanko modernista vai klassisesta geosta...
Eli minkä vaan fillarin voi dissata haukkumalla vääränkokoiseksi, eikä koskaan ole absoluuttisesti väärässä? Näppärää :)