Katuratapyörät: arvostus, speksaus ja puinti

http://www.tumblr.com/photo/1280/11021050001/1/tumblr_lsjplykEpU1qevsdh

Täällä kokoontuvat moderneja katuratapyöriä arvostavat, moisia speksaavat tai niistä muuten vaan mielipiteitä omaavat.

Itse olen ko. genren pyöräni tohkeillut valmiiksi jo hyvän aikaa sitten, mutta moni täällä tuntuu kahlaavan parhaillaan netin vaultteja speksauspäissään ja palikanpoistoliipasin herkällä. Enemmän nettispeksausta ja vähemmän ajoa.

Aloitetaan vaikkapa vähemmän esillä olleella kännäritribuutilla:

Teräskeula on painava, dekaalien fontti cheappi ja jakkara vähän kallellaan, mutta kulmat on tiukat ja runko on nättiä jälkeä. Leikkaa-liimaa ja zoomaa, vaikka saumauksista aloittaen.

edit. Unohtu: oi kyllä, on aivan varmasti päällekkäinen julkistus-, fiilistelykuva- jamitänäitänyton -topikkien kanssa.

Itseä näissä “aero”-putkisissa ja moderneissa katuratapyörissä viehättää hyökkäävä, maskuliininen ulkonäkö. Fyysiset putket on pelote.

Moderni finglish interests minua a lot.

Ehkä hieman ironista, että “modernien” katuratapyörien kantaisä Cannondale Track on jo 20 vuotta vanha.

asb - 9:06, 20.10.2011 » Ehkä hieman ironista, että "modernien" katuratapyörien kantaisä Cannondale Track on jo 20 vuotta vanha.
Ellet olisi niin yksisilmäinen insinööri tai jos sulla olisi yhtään enemmän yleissivistystä saattaisit mahdollisesti tietää mitä moderni -käsitteenä tarkoittaa.

"Modern.
pertaining to, or characteristic of contemporary styles of art, literature, music, etc., that reject traditionally accepted or sanctioned forms and emphasize individual experimentation and sensibility.
"

Cannondalen Track on nimenomaan yksi ensimmäisiä “moderneja” massatuotannossa olleita ratapyöriä, koska se erosi aikanaan 20 vuotta sitten radikaalisti muodoltaan ja materiaaliltaan perinteisestä teräksisestä ja muhvijuotetusta mallista jollaisia ratapyörät olivat olleet 1900-luvun alusta saakka.

Cannondale Trackin jälkeen on tullut vain postmoderneja katuratapyöriä joissa on metafyysiset putket peloitteena?

Mikä tän modernin katuratapyörän nyt sit määrittelee? Materiaali? Liitokset? Käyttö?

Don’t just define, ask for the point. Eli onko sillä niin väliä - määrittyköön tässä matkan varrella.

Tietysti rajanveto esim. tarckistä trackiin on liukuva:

http://forallmyfriends.com/wp-content/uploads/2011/07/fergus-chica-sexy-low-team-issue.jpg

Watsonin Jonikin on tsekannut näemmä yksivaihteesta, että moderni tarck kiinnosta: Kagero vs. Histogram

http://prollyisnotprobably.com/2011/10/19/IMG_5285.JPG

Itse olen tämän aamun kuolannut Cinellin Mash Boltia, tuota modernien katu-pursuit-pyörien kantaisän, Mashin tuoreinta versiota.

http://www.pedalroom.com/p/cinelli-mash-bolt-2012-3324_5.jpg

Ei ole loppupeleissä ihan mahdottoman hintainenkaan…

P.S. Kukahan postaa tänne ekana VISP:n. :slight_smile:

Jokke A - 10:41, 20.10.2011 » P.S. Kukahan postaa tänne ekana VISP:n. :)
http://velospace.org/files/visp795.jpg

Tällainen on suunnitteilla, vain aika näyttää toteutuuko…

I looked into the future and saw a trainwreck.

Moderni on käsitteenä hankala koska yhden tulkinnan mukaan se päättyi 70-luvulla. Toisaalta modernin vastakohta on perinteinen joten se pätisi tässä. “Nykyaikainen” termi passais varmaan parhaiten. Postmodernissa taas ei ole välttämättä koko pyörää ollenkaan fyysisesti olemassa on vain “henkinen pyöräolio” tai idea “ihmisiä kuljettavasta laitteesta”.

JEs, meikällä on modern track bike! FEELS GOOD MAN.

Kiinnostaa kyllä aiheena.

Olen vaan huomannut “ongelmana” liiallisen keveyden ja takahaarukan sopivan lyhyyden. Nämä seikat aiheuttavat vanhalle bmx-kuskille ennennäkemättömän suuren määrän bunnyhoppeja ja kaikenlaisia vauhdikkaita erikoiskikkoja suorastaan vahingossa. Nyt ei kyllä puhuta sitten mistään trikkailusta, vai enempi vauhdissa tapahtuvasta elämän ja pyörän fiilistelystä.

Mitä nää alurungot nyt siis oikeasti kestää, mitä hiilarikeulat kestää? Ajoa kyllä nyt tuskin missään välissä kevennän, mutta kiinnostaa.

jussi - 9:56, 20.10.2011 »
asb - 9:06, 20.10.2011 » Ehkä hieman ironista, että "modernien" katuratapyörien kantaisä Cannondale Track on jo 20 vuotta vanha.
Ellet olisi niin yksisilmäinen insinööri tai jos sulla olisi yhtään enemmän yleissivistystä saattaisit mahdollisesti tietää mitä moderni -käsitteenä tarkoittaa.
Sä olet ihana, kun et pääse vihastasi irti. Sori, jos dissasin sua fiilistelykuvatopicissa, mutta mulla vaan menee aina ikävästi alumiinihutaleita vaginaan, kun sä alat jakamaan absoluuttisena totuutena asenteistasi oikeista ja vääristä pyöristä. Sulla on ihan kiva lokero teräspyöriä rakastavana katuratahipsterinä ja sun kannattaa pysyä siinä.

Kuitenkin… “Modern: involving recent techniques, methods, or ideas : up-to-date.” Alumiininen ratapyörä ei ole muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana ja alkuperäisessä käytössään se on vanhentunut ja sille on olemassa moderni korvaaja. Toisaalta katuratapyörät ovat aina olleet vanhentuneita ratapyöriä, joten jos oikein halutaan sovittaa todellisuus sopimaan omiin mielipiteisiin, niin omassa kategoriassaan ne lienevät sitten moderneja.

Nyt niitä fillareita.

…Niin ja NYT saatana!

Otan luolasta niin kovan vauhdin, että kohta facepalmaan samalla vauhdilla molempia otsaan.

Moderni lienee käsitteenä fillareiden kohdalla vielä vaikeampi kuin monessa muussa yhteydessä, kiitos kansainvälisen pyöräurheilun museoimiskomitean.

Mutta mitä tapahtui hyper-, ulta- ja transmodernille?

kid_scientifik - 10:09, 20.10.2011 » Tietysti rajanveto esim. tarckistä trackiin on liukuva:
Tässä topicissa ei kai ole nähty vielä yhtään t[b]ar[/b]ck-pyörää. Sehän kai alunperin on tarkoittanut riser-tangolla varustettua ratapyörää.

http://digbmx.mpora.com/resources/images/digthis/dqm-trackstar-track-bike-1s.jpg

asb - 11:42, 20.10.2011 » mulla vaan menee aina ikävästi alumiinihutaleita vaginaan
Liketän tätä.

Keskity nyt mieluummin vaan trollaamaan succisfoorumia, se on sulle kuitenkin parempi paikka kuin tämä.

Vaikka määrittelyvänkäys ei johda yhtään mihinkään, niin minä vedän - tässä ja nyt :slight_smile: - tuon^^ rajan performance ratapyörän ja katuratapyörän väliin. Aika harva täällä kuitenkaan tarvitsee ja speksaa todellista ratapyörää niitä viittä velokertaa varten. Eikä siinä ole mitään väärää.

Ja alkuperäisyys nyt on ylipäänsäkin lähinnä myyttisyyttä.