Kammet

Singlespedeshopissa tullu vastaan monta kertaa ja ainakaan mun mielestä niissä ei ole mitään järkeä. Nelikantti näyttäs olevan enivei jos vaihtelua kaipaa ja toi helposta rattaanvaihdosta saatava hyöty nollautuu proprietary rattaiden takia ja pelkät kammet maksaa sen 200. Samalla hinnalla saa jo gamagooloa tmv.

Neliskantti on toki kelpo standardi, mutten kyllä keksi mitään vikaa DA:n Octalink-kammistani ja vastaavasta ratakeskiöstä. Itse asiassa systeemi vaikuttaa oikeinkin toimivalta ja asennus mutkattomalta, varsinkin kampien irrotuksen osalta. Toki kammet vaativat saman standardin keskiön ja toisinpäin, mutta muutoinkin tulee mentyä pitkälti yhtenäisillä paketeilla. Ja ovathan nuo saaneet pyhän leimankin kylkeensä…

Myös bemaxikampien 48-spline-systeemistä ei ole isompia vikoja löytynyt. Q-factori taitaa kaikissa bmx-kamppeissa olla turhan leveä ratatavaraan tottuneille, mutta tämä on enemmänkin ominaisuus, ei vika.

Mach-0 - 14:52, 23.8.2011 » Onko kenelle tuttuja White Industries sinkulakammet (eno), ja jos niin minkälaisia kokemuksia? Onko suosituksia mistä näitä kannattaa tilata?
Joitakin kuukausia oli tuollaiset käytössä. Ei mitään pahaa sanottavaa, paitsi vuonna 2009 (vai 2008) ainoa keskiö jolla sai 42mm ketjulinjan oli Phil. Koskaan ei ratas löystynyt, ja muutenkin olivat ongelmattomat. Foorumin kautta myin eteenpäin, joten joku osaa kertoa lisää. Tältä kaverilta ostin kammet ja työkalun, tulivat ilman tulleja/veroja kun pyysi tiedät kyllä mitä.

saltcityvelo

Edit. Ostan uudet, kun saan budjetin Singularin Swiftiä tms. varten kasaan.

kid_scientifik - 15:49, 23.8.2011 » Neliskantti on toki kelpo standardi, mutten kyllä keksi mitään vikaa DA:n Octalink-kammistani ja vastaavasta ratakeskiöstä.
DA Octalink-systeemi ei välttämättä kuitenkaan ole se ihan kaikkein paras. Googlaamalla löytyy netistä varoituksia siitä, ettei kampi/akseli -liitos eli alumiinisten kampien ohuet lovet teräsakselin hampaita vasten kestäisi pitemmän päälle katuajoa kiinteänä vaan systeemi ennemmin tai myöhemmin kuluu ja löystyy skidaillessa paskaksi. Ehkä näin ei käy jos pultit on aina momentissa mutta silti väite tuntuu uskottavalta joten mun DA 7710:t on ja pysyy velopyörässä.

Maantiepyörässä sen sijaan octalink -systeemi toimii aivan mainiosti ja ylipäätään kampien irrottaminen käy kädenkäänteessä verrattuna nelikanttiin.

Joo, tuollaista juttua on tullut luettua, ja tuntuu varsin ns. intuitiiviselta, etteivät nuo (rankempaa) skidailua kestä. Yllä unohtuikin mainita, etten tuolla voimansiirrolla skidaile minäkään. Lenkki-/ratavoimansiirtona kyllä mainio - kuten varmasti maantielläkin.

Onko joku btw. saanut tuon 48-bemaxipaketin tärviölle skidaillessaan?

Onko tosiaan niin, että yksivaihteen chrishoyt tuntevat eron Suginon 75:n, Dura-Acen ja Omniumin jäykkyyksien välillä? Ja että se on varmasti kanssa kampi, joka böijaa? Ovatko esimerkiksi Miche ja Stronglight sellaisia letkuja, ettei niillä aja typeryskään? (Ja herra siunaa, että mainitsi Veron!)

Vanha ruosteinen teräs böijaa. Eikö se ole aika itsestäänselvä homma?

vasaraasialainen - 16:50, 23.8.2011 » Onko tosiaan niin, että yksivaihteen chrishoyt tuntevat eron Suginon 75:n, Dura-Acen ja Omniumin jäykkyyksien välillä? Ja että se on varmasti kanssa kampi, joka böijaa? Ovatko esimerkiksi Miche ja Stronglight sellaisia letkuja, ettei niillä aja typeryskään? (Ja herra siunaa, että mainitsi Veron!)
Tärkeä pointti. Pääasiallisestihan täällä puhutaan komponenteista, ajamisesta, käyttötarkoituksista ja vaatimuksista puhtaasti teoriassa ja käytäntö on sit jotain ihan muuta.

Siis totta helvetissä minäkin haluaisin Dura-Acea tai Suginoa, mutta ei nyt ole ihmeemmin ehtinyt vituttaa Principian Miche, Bareknucklen Stronglight tai edes Fujin FSA.

Lähinnä sitä tuumin, että jos kovan luokan keirin- ja olympiakuskeilla on käytössä D-A- sekä 75-kampia, eiköhän ne ole kaikki aika jepa. Uskoisin kyseisten kundien kehittävän melko lailla watteja. Omniumit kai verkkosotureiden juttujen mukaan tällä hetkellä ne jäykimmät? Eiköhän niihin siis kannattaisi kaikkien sijoittaa, siis jos haluaa ettei karkaa tehot hukkaan.

Jälleen kerran: olen kateellinen jengin siisteistä komponenteista, sitä en kiellä. Jotenkin kuitenkin tuollaisten kampien hommaaminen – tai lähinnä hankinnan oikeutus – jäykkyyteen vedoten on, no, niin.

Ja joo: paska sää ja duunissa on ihan kakkaa ja Marma-täti tuli kylään.

Kyllä kai komponentteja voi yrittää laittaa jonkinlaiseen järjestykseen vaikkei massia tai tolkkua siinä hommassa oliskaan.

Siitä asti kun tnts pisti ne, oliko Origin8:n, kammet paskaks, meikä on vilkuillu noita alennusstronglighteja vähän kuumotuksissa että kauanko ne kestää - vaikka tnts:llä on saletisti enemmän ruutii reisis ku mulla.

Jos about normihinta kampisetille on jotain 60-80eur, ja ymmärtääkseni ihan perusluotettavat RD2:t on sen 120 pyorahuollossa, niin kyllä mä sen 40 euroo paan kouraan ku Hannu Karpo ettei yöunet mee.

Jos se raha ei mene Quality Assuranceen tai on muuten vaan ilmaa, niin miks vitussa kaikki ei sit aja Vispillä?

Octalink muuten imaisee itsensä niin tukevasti keskiöön, että en ole huolissani ainakaan omassa käytössä niiden kestävyydestä. Jos ne asentaa väärin, niin sit se on toinen juttu. Ei oo ajamalla löystyneet. Sama koskee kans nelikantteja, jos ne asentaa väljästi, niin varmasti löystyvät ajamalla ja väljistyvät lisää.

Tl;dr: Lue manuaalit.

^^ tuon episodin jälkeen teräspyörään tuli profilen teräskammet ja alumiiniseen ratapyörään Dura-Acet. Mut en noista Dura-Aceista osaa tosiaankaan sanoa yhtään mitään ajotuntuman perusteella.

Pointtihan yllä ei ollut, että mitkä on paremmat/huonommat, heikommat/kestävämmät ja saako niitä laittaa järjestykseen, vaan että huomaako meikäläiset noiden jäykkyyserot oikeasti tuloksissa. Eli valitaanko työmatkasinkilään Omniumit oikeasti jäykkyyden takia vai netissä nähtyjen idolikuvien takia?

^unohdit kohdan “kun halvalla sai”.

Mites onko konkelilla octalinkki päivittäisräädiskidauksessa käytössä ässät? Netistä löytyy jotain tietoa setin hajalle saamisesta, mutta kuitenkin aika ristiriitaista…luulen että no. oikealla tavalla asennettuna ei luulisi suurta ongelmaa olevan.? Jotkut saaneet skidaamalla viisteet kulumaan…mutta;
eiköhän noi reisireiskat radalla saa aikamoiset voimat voimansiirtoon vaikka ei sdikailekaan, sama kai onko se lukkojarrutus vai runttaus…
Jäykkyydessä jo näin käsituntumalta huomaa kyllä eron vs. miche, sugino rd2, sturmey. Itse en ole ajanut campan pistoilla enkä 75 silla.

Jos mä tulkitsin tuon oikein, niin mun päivittäiskäytössä olevassa pyörässä on dura-acen octalink-vermeet. On se joskus ollut radallakin, mutta turhaan mä kenellekään yritän valehdella. Se maantie-keskiö kyl kannattaa jättää päivittäiskäytöstä pois, mieluummin sit sitä leimattua teräskeskiötä tai 105:aa tilalle.

Minä uskon, että asennettaessa komponenttia x

i) kannattaa lukea manuaalit, ja

ii) kannattaa asentaa komponentit oikein (so. manuaaleista löytyvien ohjeiden mukaisesti).


Jos i) ja ii), niin

iii) x toimii tarkoituksenmukaisesti käyttötarkoituksissa a), b) ja c).


Sijoitan kaavaan x = Dura Ace Octalink -kammet ja käyttötarkoituksiksi a) rata, b) lenkki ja c) räädi kaupunkiskidailu.

Saan tulokseksi: koska i) ja ii), niin iii) = a), b), mutta ei c).

Päivittäiskäyttöön laittaisin itse Octalink-kampien kanssa tuon Ultegran. Ratamallin laakerien suojaus ei todellakaan ole paras mahdollinen (enkä siksi ottanut tuota koskaan ns. päivittäiskäyttöön)

Octalink kiinnostelee siksi että se on suojattu keskiö…ehkä siis katukäytössä parempi. Silti siitä on myös tullut luettua paljon huonoakin.

Miksi kuitenkaan valitsisin esim. Dura Acet Suginojen sijaan, jos siis valitsisin?

Dura-Acet on siistimmän näköiset?

Yritetään nyt ymmärtää, että se dura-acen octalink-keskiö EI OLE suojattu. Se maantiemalli (DA) päästää vettä sisäänsä, ratamallissa on urakuulat omien tiivisteidensä kanssa, joiden päällä on muovilätkä.

Kadulle: 105/ultegra, kunhan pituus on se 109,5 mm.

Ja kuka vitun urpo laittaa kisakammet katupeliin muutenkaan.