Rengasarvostelut

Edessä on jo koko viime ajokauden pyörinyt Continentalin 28mm Contact, on kestänyt loistavasti ja pitoakin riittää. Takana oli samanlainen mutta liian pidon takia vaihdoin sileämpään Sport Contactiin… Kestävä kumi sekin.

Contin Sport Contactit ei kestäneet sepeliä yhtään mun alla. Enimmillään kolme flättiä yhdellä lenkillä, eri kivistä. Nyt ne taitaa olla Ajomiehellä vyötarpeina, kvartsikidesomistus.

Kummallista.
Mutta ehkä mulla on muutenkin hiukan tuuria matkassa kun elämäni aikana on sattunut neljä rengasrikkoa.
Ensimmäinen sattui ihan skidinä ollessani jolloin isä joutui paikkaamaan renkaan kun en vielä osannut, toinen tuli erään vanteen terävästä työstöjäljestä, kolmas oli sepelin syytä ja neljäs johtui sudesta sisägummesta.
Huomenna kai paukkuu sit molemmat ja kaadun rekan alle tai jotain…

Omat kokemukset on samanlaiset kuin Karella: Sport Contactit puhkeili mun alla aivan jatkuvasti hiekalla/sepelillä. Sen sijaan Contactit on kestävät kumit: mulla on ollut niitä maasturissa ja katupyörässä, ja viisinumeroisen kilometrimäärän aikana on tullut yksi rengsrikko. Contactien huono puoli on että kapeat versiot (kokemuksia 28mm paksuista) on todella epämukavat. Tuntuu että hampaat tippuu kun ajaa mukulakivillä.
Ajattelin huomenna hakea näille välikeleille (eli siihen asti kun hiekat saadaan siivottua kadulta) kaupasta uudet Contactit. Nimim. eilenkaksirengasrikkoacyclocrosskumeilla

Ittellä Continentalin UltraSport takakumina ja edessä on mistälie ilmestyny Contin Grand Prix.

UltraSportissahan pitäis olla pikkusen paksumpi kulutuspinta keskellä justiinsa fiksikäyttöä ajatellen. Oli miten oli, ei oo paljon tullu skidailtua niin ei osaa oikeen sanoa. Ei se rengas kauheesti tunnu kuluvan, vaikka vähän luisuiskin. Miinuksena UltraSportista rullaavuus. 2 flättiä tullu reilussa puolessa vuodessa, mikä ei vissiin ihan kauheen paha luku pitäis olla.

Grand Prixissä ei yhtään flättiä ja mukavasti tuntuu rullailevankin. Pari kymppiä Chainreactionissa vissiin.

Contin ultrasport on meikäläisellä ainakin ehdoton ei. Kumiseos on sen verran pehmeetä, että imee kaikki hiekanmurut sisäänsä. Skidauskestävyys on ihan kohtuullinen, myönnettäköön.

Michelinin Lithionit ovat hinta-/laatusuhteeltaan osoittautuneet hyviksi. Viime kesänä noita sai PBK:sta about 25e pari sisäkumeineen, mikä oli “aika halpa”. Normihinta lienee 15-20e kaupasta riippuen. Kestää kulutusta älyttömän hyvin. Ajoin viime kesänä kaupunkiajoa about 700km noilla ilman yhtään flättiä. Skidailtua tulee aika reilusti ja suunnilleen tuon 700km jälkeen takarengas oli kankailla. Parasta tässä oli, että eturengas oli tässä vaiheessa kuin uusi. Very good, indeed.

Nyt lähtee kaupunkipyörässä testiin Michelinin Krylion Carbonit. Noita on kehuttu Misukan kulutuskestävimmiksi kumeiksi. Noilla on maantiepyörässä about 1000km alla ja hyvät olivat, mutta katotaan nyt miten kaupungissa toimivat ja kestävät skidausta.

Cinelliin tilasin just Vittorian Rubino 2:t. Onkos noista kokemuksia? Nuo tulee tietty enempi lenkkiajoon, joten skidailtua ei noilla juurikaan tule.

Ai niin. Kaikki em. renkaat ovat 23mm versioita.

Teemu - 19:40, 22.3.2009 » Michelinin Lithionit ovat hinta-/laatusuhteeltaan osoittautuneet hyviksi. Viime kesänä noita sai PBK:sta about 25e pari sisäkumeineen, mikä oli "aika halpa". Normihinta lienee 15-20e kaupasta riippuen. Kestää kulutusta älyttömän hyvin. Ajoin viime kesänä kaupunkiajoa about 700km noilla ilman yhtään flättiä. Skidailtua tulee aika reilusti ja suunnilleen tuon 700km jälkeen takarengas oli kankailla. Parasta tässä oli, että eturengas oli tässä vaiheessa kuin uusi. Very good, indeed.
Olet aika hyvään hintaan saanut. Helsingin kaupoissa lithionin hintalapussa lukee 30-35 € kpl. Mutta hyvin on kestänyt. Minulla on kans edessä sellainen.

En noista rubinon pro kakkosista tiedä, mutta ne originaalit oli lenkkikäytössä varsin jees. Tosin niiden suojaukset on mallia varsin-vähäiset, joten flätteihin kannattaa varautua.

Mä edelleen allekirjoitan noiden contin gp4seasoneiden puolesta. Ainoa miinus on vain kohtalaiseksi jäävä rullaavuus, mutta se voi kyllä johtua myös siitä, kun mulla on 28-milliset ja niissä tietenkin vähän alimittaiset - IMHO - suosituspaineet. Pitää hankkia samasta nakista 23-millinen.

Rubino pro kakkosista ei mullakaan kokemusta, mutta vanhoista ei pahaa sanottavaa. Rubino Pro:illa on tullut ajettua muutaman vuoden ajan n. huhtikuusta tammikuuhun, kaupungissa lähinnä. Kestää skidailua yllättävän hyvin (pystyy huoletta ajamaan tasaisesti punoksille ilman että räjähtää silmille), ja ovat sen verran edukkaita ettei harmita vaikka joutuiskin muutaman viikon välein uusimaan. Mukavuus ei tietty ole ihan Michelin pro2 tai pro3 racen luokkaa, mutta kulutuspintaakin on enemmän eli ei niistä ihan jokainen kvartsikide tai lasinsiru läpi mene. Ja jos puhkeaa niin Rubinot on ehkä maailman helpoimmat asentaa… ainakin verrattuna just noihin misukoihin joiden kanssa saa taistella rystyset valkoisena ja rengasraudat mutkalla.

Takana oon yleensä käytänyt mr Tuffya tai vanhan renkaan kulutuspintaa tuplasuojauksena, koventaa hieman tuntumaa mutta parantaa pistosuojausta.

Tällä tavalla petti talven ajettu Randonneur:

Loppuviikosta alkoi ajotuntumassa tuntumaan pientä tutinaa paikoitelleen ja luulin et takakumi on tyhjentynyt vähän, mut ihan kovalta tuntui. Seuraavaksi epäilin, et kiekko on vinossa, mut ei se sekään ollut. Sit ilmeni et kumi on revennyt ulkolaidasta ihan tyvestään.

Maksimipaineeksi annetaan 6 baria, mut olen kyllä laittanut vähän päälle, mutta välillä on ajettu alhaisemmillakin. Toisaalta päällä kulkee aika iso massa, joten eiköhän yhtälö ole valmis. Ja ulkosäilytyksessä tietysti…

Silti taitaa mennä uutta Randonneuria edelleen alle.

EDIT:

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, ei tuo kumi hirveästi ole ehtinyt kulumaan. Odotin ajavani sillä koko kesän tai jälleen ensi syksystä seuraavaan kevääseen.

Fiksuilijan valinta on sitä ihan pakkauksenkin mukaan, näemmä. Isoilla kundeilla toi takanakin yllättävä hajoaminen ei ole mitenkään erityisen harvinaista. Mutta yllättävän vähällä ajolla toi silti on mennyt. Mä melkein viskaisin kumin valmistajalle takaisin.


Nyt alla contin gp2009(tai black chili). Kirjoittelen vähän ajokokemuksia sitten kun on ajettu vähän sateessakin. Kuivapito varsin miellyttävä, skidaa mutta ei liiaksi, tykkää mutkista ja rullaa nätisti. Renkaan profiili on yllättävän korkea 24-milliseksi, melkein yhtä korkea kuin 28-millinen 4season.

Plussaa varsin teknisestä ulkonäöstä! (tosin toi grand prix-teksti on luonnossa varsin paljon isommalla)

http://www.parker-international.co.uk/ProductImages/fullsize/grand_prix_uv.jpg

Katselin tuossa vielä eturenkaan Randoa ja varsin pitkälti 50% mitalta oli kyljet alustavasti halki. Mut näyttäis olevan maailmallakin The Rengasvalinta:

tnts - 16:39, 1.5.2009 » ... näyttäis olevan maailmallakin The Rengasvalinta:
[>>](http://www.urbanvelo.org/issue13/urbanvelo13_p28-29.html)

Vittoria Rubino Pro Slickit on ollu nyt alla kuukauden verran, ja hienosti ovat pyörineet. Kyyti on tarpeeks pehmeää, ja reikiäkään ei oo vielä tullut vaikka sepeliä on yhä pyöräteillä paikka paikoin.

tnts - 7:11, 2.5.2009 » Katselin tuossa vielä eturenkaan Randoa ja varsin pitkälti 50% mitalta oli kyljet alustavasti halki. Mut näyttäis olevan [maailmallakin The Rengasvalinta:](http://www.zlogblog.com/2009/05/michelin-man-aint-got-shit-on-massan.html) http://1.bp.blogspot.com/_D_gA1kMwT6o/Sfsa6SEavbI/AAAAAAAAB2o/KUFSiffEDKo/s1600/dsc_05342.jpg
Tein tänään pyörään pientä kevätpuhdistusta/huoltoa ja huomasin omissa Vittorioissani saman ilmiön - takarenkaan reunassa menee aika pitkältä matkalta yhtenäinen kapea murtuma renkaan pinnassa. Olen ajellut noilla nyt viitisen kuukautta lyhyttä ajoa noin 5,5 barin paineilla. Eturengas pinnalta kuin uusi, tosin siinäkin sama ilmiö aluillaan. Eivät taida tykätä pakkasesta tai jotain.

Vähän lisäkokemuksia noista gp2009:stä. Hyvä pito, niin kuivalla kuin märälläkin, ja pistosuojauskin tuntuu ihan pätevältä. 4seasoniin tottuneelle pitkät skidaukset on taas helevetin hauskoja.

Michelinin Krylion Carbon 23mm kesti takarenkaana runsasta skidailua ja kaupunkiajoa kuukauden ja noin 500km. Todettakoon, että tuolla renkaalla olit tosin jo 1000-1500km ajettu maantietä (eturenkaana), mutta eipä se merkittävästi ollut kulunut ennen fiksikäyttöä. Hintaero Lithioniin ei tuo mainittavaa lisäarvoa, joten Misukoista valintani on edelleen Lithionin. Lithion meni nyt taakse, joten katsotaan, päästäänkö pidempään kestoon.

Seuraavaksi ajattelin kokeilumielessä pistää Contin Gatorskinin taakse.

Palaillaas tänne taas…

Uudet renkaat hakusessa, oon nyt taipumassa noihin Vittorian Randonnööreihin koossa 700X28. Kysymys kuuluu, saako näitä mistään Suomesta? Brittien nettikaupoissa näyttäis olevan ihan hyvin saatavilla mutta, kuten aina, mieluummin hakisin suoraan jostain kivijalan liikkestä mukaan.

Viitatakseni edelliseen viestiini.
Lithion on ollut nyt takana vajaat 20 päivää ja arviolta 350-400km. Rengas on kahdesta kohtaa kankailla ja on saanut jo pariin otteeseen pyöräyttää uutta jarrutuskohtaa kehiin. Jos viikon vielä kestää, niin hyvä, mutta pahoin pelkään, että jysähtää jo aiemmin. Rengas per kuukausi taitaa siis jäädä haaveeksi.

Tuo 44/16 on huonohko välitys siinä mielessä, että skidspotteja on vain 4 kappaletta. Meikäläinen ei ainakaan ole niin skarppi, että muistaisin viikon välein pyöräyttää rengasta, että saisi uudet kohdat kehiin. Tilasinpa siis 45 piikkisen rattaan, koska totesin, että pidemmän päälle se tulee varmasti halvemmaksi kuin tällainen renkaiden tuhoaminen. 45/16 antaa sitten sen 16 spottia, eli saa ainakin ajettua renkaan tasaisesti loppuun.

edit.
Lähiviikkoina tulee siis myyntiin 44t Sugino SG75-ratas. 144BCD, kirkas ja NJS.
Ajettu about tonnin luotisuoralla ketjulinjalla, eli kunnossa on. Saa esittää tarjouksia.

Teemu - 18:57, 18.5.2009 » Viitatakseni edelliseen viestiini. Lithion on ollut nyt takana vajaat 20 päivää ja arviolta 350-400km. Rengas on kahdesta kohtaa kankailla ja on saanut jo pariin otteeseen pyöräyttää uutta jarrutuskohtaa kehiin. Jos viikon vielä kestää, niin hyvä, mutta pahoin pelkään, että jysähtää jo aiemmin. Rengas per kuukausi taitaa siis jäädä haaveeksi
Krylion kyllä pitäisi kestää enemään kuin 400km. Usko pois. Sulla on ilmeisesti ollut viallinen kappale.. tai sitten sä painat 200kg ja skidat kuin sika.. hihi! ;)