Toimintamalliohjeita ilmoituksen laittajille

Äh, ei mitään…hyvät + kattavat ohjeet ilmoituksen tekoon tässä ketjussa. Ylös.

Muutama pointti liittyen tavaroiden kauppaan tällä foorumilla:

1.) Jos olette kiinnostuneet ostamaan jonkin tuotteen, lähettäkää myyjälle suoraan henkilökohtainen viesti tai ottakaa yhteyttä muulla pyydetyllä keinolla. Pelkät dibsailut ilmoituslankaan eivät ainakaan allekirjoittaneelle merkitse mitään ELLEI niitä seuraa myös privaviesti ostajakandidaatilta.

2.) Turha kuvitella, että kaikki myyjät ovat lähtökohtaisesti valmiita näkemään tavaroiden postittamiseen liittyvän vaivan, etenkään pienten ja vähäarvoisten tavaroiden kohdalla tai jos tuotteelle on useampiakin kiinnostuneita ostajia. Yrittäkää huomioida, että myyjälle koituu lähettämisestä aina ylimääräistä työtä sekä mahdollisesti myös kuluja liittyen pakkaamiseen jne.

Nämä itsestään selvänä pidettävät asiat eivät ilmeisesti sellaisia ole aivan kaikille täällä.

Häiritseekö ketään muuta CAPS LOCKIN käyttö a.k.a. HUUTAMINEN ?

walto - 21:31, 25.11.2010 » Häiritseekö ketään muuta CAPS LOCKIN käyttö a.k.a. HUUTAMINEN ?
JU... sori siis juu.

Laitetaan vielä sellainen toivomus, että olis kiva jos ne kuvat olisivat järkevän kokoisia (800x600 mayhaps) palstalle liittäessä. Linkkien taakse voi sit laittaa halukkaille isompaa kuvamatskua. Tietty toi palstamoottori pienentää ne automaagisesti, mutta kun se kuvatiedosto kuitenkin ladataan kokonaisena.

asb - 14:48, 30.5.2008 » Älkää täyttäkö myyntitopicceja viesteillä, jotka sisältävät vain "dibsit" tai ilmoituksen juuri lähettämästäsi privaviestistä. Niiden sisältö on merkityksetöntä ja ne vain tekevät topicin seuraamisesta hankalaa. Myyjä lukee kyllä privaviestinsä, jos on sellaisia pyytänyt ja vaikka "first come, first serve" onkin suositeltava periaate, niin myyjä myös päättää kelle myy. Jos myyntitopiccisi sisälsi useita artikkeleita, merkitse myydyt tavarat muuttamalla ne [s]yliviivatuiksi[/s]. Älä "kierrätä" myyntitopiccia lisäämällä uusia artikkeleita, vaan tee uusille tavaroille oma topic.
Nyt kun kevätt tulee ja kauppa laulaa, kaikkien olisi varmaan hyvä hetki taas tutustua näihin ohjeisiin. Ja määritelläänpä samalla vähän [b]SÄÄNTÖJÄ[/b]. [b] Osto- ja myyntiketjujen "uppaaminen"[/b] Ilmoituksen laittaja saa nostaa omaa ilmoitustaan maksimissaan [b]kerran viikossa[/b]. Myynti-ilmoituksissa useammin uppaaminen vaatii vähintään 10% hinnanpudotuksen. Vanhentuneen myynti-ilmoituksen uppaaminen ilmoituksella "Kaikki myyty" on [b]kiellettyä[/b]. Ensimmäisestä viestistä voi muokata myydyt tuotteet myydyiksi esimerkiksi deletoimalla, yliviivaamalla tai kirjallisesti merkitsemällä "MYYTY" tuotteen yhteyteen. [b] Ja edelleenkän viestit "pm!" ja "pistin privaa" eivät ole toivottuja.[/b] Ja etenkään "privaan vastattu". Yksityisviesteistä tulee vastaanottajalle sähköposti-ilmoitus, joten hän kyllä saa siitä tiedon ja 5000 muuta lukijaa tuo ei palvele.

Yksivaihde.net on yksivaihteisten ja kiinteävälityksellisten polkupyörien harrastajien, ihailijoiden, rakentajien ja etenkin ajajien yhteinen verkkoyhteisö.

Eli pyritään lopettamaan vaihdevekottimien kierrättäminen täällä, vaikka kivoja ovatkin. Ihan noin yleisenä linjauksena. Etusivu muutenkin täyttyy O/M-ilmoituksista, niin edes yksi asia vähemmän. Asiassa palvelee varsin hyvin esim. fillaritori.com

Tän kaltaiset ohjeet jotenkin sekoittavat enemmän kun selkeyttävät. Mitä tarkoittaa “pyritään”? Entä “yleinen linjaus” (kiellettyä paitsi joskus ja/tai tietyiltä foorumilaisilta)? Ja mikä on vaihdevekotin (vaihdepyörä, konversioprojekti, vaihdeosat)?

Niin ja toi linkki ei skulaa.

bronto - 19:39, 14.4.2011 » Tän kaltaiset ohjeet jotenkin sekoittavat enemmän kun selkeyttävät. Mitä tarkoittaa "pyritään"?
Sekoittavat vain, jos lukija on k-pää. Järkipuhetta ymmärtävä tajuaa mistä on kyse.

Ymmärrätkö järkipuhetta vai oletko k-pää?

todella epäselvä ohjeistus kyllä. eikö konversiorungon myynti ole täälä enään toivottavaa?

mun mielestä tämä on selvä, laitetaan vaihdepyöräilmoitukset esim. fillaritorille ja linkki “muualla myynnissä” ketjuun. Osakauppa voi vielä pysyä koska samoja osia käytetään molemmissa, ei kai vaihdeosat niin näppylöitä kasvattavia ole? kö?

Ehkä sympaattisin kommentti vähän aikaan.

bronto - 19:39, 14.4.2011 » kiellettyä paitsi joskus ja/tai tietyiltä foorumilaisilta
Kyllä se niin on että annetut säännöt koskevat kaikkia.

Okei no mun puolesta tää on sitten ihan selkeetä. Jatkakaa.

Jos suurin ongelma noiden vaihdekamojen myynnissä on etusivun täyttyminen, niin eikö olisi helpointa pudottaa nuo MYYDÄÄN/OSTETAAN -ilmoitukset pois tuolta etusivulta?

Jos jotain osaa tai fillaria on vailla niin kaikki osaavat varmaan itse suunnata haluamalleen osastolle sitä etsimään. Rajanveto näiden yksivaihdekamojen kanssa on niin hankala että aika mahdoton on vaihteellisten kamojen myyntiä kieltää. Sama koskee periaatteessa myös kokonaisia pyöriä. Moni on varmasti löytänyt täältäkin itselleen sopivan vaihdepyörän, joka kuitenkin on jatkanut onnellista elämäänsä fixinä tai sinkulana.

bbPressin sielunelämää sen enempää tuntematta voin sanoa, että helpommin sanottu kuin tehty. Olen itsekin etusivun siivoamisen kannalla, mutta just nyt: No can do.

Rajanvetoja on kieltämättä hankala tehdä, mutta IMHO - tästä voi varmasti keskustella jossain muussa threadissa - yksivaihde on edelleen tarkoitettu yksivaihteisille värkeille. Osakierrätyksen näkisin mukavana juttuna, mutta jos homma on tietyn postaajan kohdalla vain vanhojen vaihdeosien luukutusta, niin sekin kuvio on aika selvä.

Ei tätä kusipäisyyttään tehdä, vaan koetetaan nyt palauttaa sitä originaalia idistä yksivaihteisten pyörien keskustelupalstasta.

Toi fillaritori on hyvä, siellä mä mun chebicinkin möin aika nopeasti - tinkimättä.

Jatketaanpa täällä.

JIITEE on ihan oikeassa, että näin pitäisikin tehdä, mutta edelleen O/V/M-asiat ovat edelleen etusivulla keikkumassa. Ja sieltä ne ei just nyt lähdekään. Siinä vaiheessa kun myynti-ilmot ei enää näy etusivulla, niin sitten siellä saa luukuttaa mun puolesta vaikka haljennutta alumiinista trekking-runkoa. Nyt ne haittaa muuta toimintaa, joten toivotaan yhteisöltä sellaista, että ei turhaan palstalle kuulumatonta pistettäisi tai uppailtaisi.

Pyydän kauniisti! Ja kukkasien kera! Ei tässä kusipäitä olla vaikka voi siltä vaikuttaakin.

Fixipirkka: jos vaihtajan lukitsee rajoitinruuveilla yhteen asentoon, niin sen voi myyda ketjunkiristimena tai -ohjurina.
samalla menetelmalla voi vaihdekilpurin katevasti sinkuloida kuvan ottamisen ajaksi.
:slight_smile:

…vaikka linjaus onkin, että yksivaihde ei sekoitu vaihdekamppeeseen, kukaan meistä ei halua edes ironisesti kuulla/lukea kysymystä “saako tähän tapahtumaan osallistua vaihdepyörällä?”, jos johonkin kapaan tai tapahtumaan tulee kalustorajoitteita, se ilmoitetaan kyllä.

Samoin kuin kaikkiin tapahtumiin ja asioihin on vapaa pääsy ja osallistuminen kaikille, ilman kysymystä “onko tämä avoin kaikille”… johon vastaus kuuluu “jos osallistuminen olisi rajoitettu, ette tietäisi tästä tapahtumasta.”

Näistä asioista on väännetty ts. naristu ja kyselty vuodesta 2005 lähtien, joten mitään kovin uutta ei kukaan kykene keksimään.

Selvitetään vielä kerran asiaa myös vaihdepyörien ja -osien myynti/osto-ilmoitusten osalta, kun asia ei tunnu menevän kaikille jakeluun: Kuten Smurf yllä jo totesi, vaihdepyörät ja niihin liittyvät keskustelut eivät ole millään lailla poissuljettuja Yksivaihteesta.

Mutta:
nyt kun foorumin käyttäjämäärä ja liikenne kasvaa kasvamistaan vauhtia joka alkaa tuottaa ongelmia palvelimelle ja toisaalta on tullut selväksi, että useat henkilöt käyttävät foorumia yksinomaan kauppapaikkana, täytyy rajanvetoja alkaa valitettavasti tekemään.

Yksivaihde.net ei ole ensisijaisesti kauppapaikka joten looginen linjaus on alkaa vahtimaan ilmoituksille asetettujen sääntöjen noudattamista ja karsimaan myynti/osto-ilmoituksia joiden voidaan katsoa kuuluvan muualle. Esimerkiksi vaihteellisen maantie- tai maastopyörän myynti-ilmoitus joka on samaan aikaan myös jossain muualla (Huuto.net, Fillaritori.com, Fillari-lehden tori jne.) ei kuulu tänne.

Ja ellei asiaa saada suosiolla järjestykseen, jatkossa voidaan myös esimerkiksi estää käyttäjiä avaamasta uusia keskusteluja (eli vaikkapa postaamaan omia uusia myynti-ilmoituksia) ennen kuin kyseinen käyttäjä on kirjoittanut foorumille tietyn määrän viestejä.