Työmatkapyöräily

Kevytliikenne.ytv.fi kertoo matkaksi 27km välillä minun koti ja työpaikka.
Pakko sanoa että siinä on ehkä 10km liikaa aamuksi.

Ajattelin nyt ainakin kerran kokeilla vetästä tuon matkan tässä ja pohtia josko siitä ottais tavan ja miettis myös hommien vaihtoa johonki toiseen tiimiin ja kiinteeseen toimipisteeseen.

Ehkä Myyrmäkeen Jumbon sijasta?
Sinällään olisi hyvä jos saisi jatkuvaa liikuntaa fillaroinnista töihin ja iltasin voisi käydä vaikka sitten vielä nopealla lenkillä pari kertaa vkossa. Nyt on tullut tehtyä iltasin ne 2h pyörälenkit jotka ovat sakottaneet perheen kanssa yhteistä aikaa.

Terveisin erään pankin lähituki joka on joutunut ajamaan vuoden aikana ihan liikaa autolla oman selän kustannuksella.

Ota aluksi tavoitteeksi kerran viikossa fillarilla töihin. Makustele miltä työpäivä maistuu aamuisen pyöräilyn jälkeen.

marlon - 19:49, 25.9.2009 » Ota aluksi tavoitteeksi kerran viikossa fillarilla töihin. Makustele miltä työpäivä maistuu aamuisen pyöräilyn jälkeen.
Olen herännyt tässä kk sitten viideltäkin aamulla, käynyt rykäsee nopean ~30min aamuisen juoksulenkin ja suihkun kautta töihin. Voin sanoa, että fiilis on mitä parhain eikä ketuta töissä _mikään_ ;)

Uskon, että pyörällä pääsis samoihin kikseihin :wink:

Mites pyörän saaminen junalaiturille Huopalahden asemalla onnaa parhaiten? Mahtuuko hissiin? Löytyykö luiskaa?

Otetaas nää tänne talteen.

asb - 13:41, 5.5.2020 »
vasaraasialainen - 13:20, 5.5.2020 »
asb - 12:44, 5.5.2020 » Ai hemmets kahvihuonepuhetta mahdollisuudesta työsuhdepyörään. Tabit on jo auki. Ainahan ne on [auki](https://wethepeoplebmx.de/bikes/audio).
Onks näistä laajemmin jotain? Aina firmakohtaista, vai onko leveempää ohjeistusta tahi mallia olemassa?
Firmathan ostaa tän palveluna kaupallisilta toimijoilta, niinku työsuhdeauton, ja verottajalla on aiheeseen omat ohjeistuksensa. https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/47886/luontoisedut-verotuksessa3/ https://www.tyosuhdepyora.fi/faq.html Edit: Leander ehtikin laittaa samat linkit jo edellisellä sivulla.
uljaa - 16:39, 5.5.2020 » Entisenä työsuhdepyöräilijänä voin sanoa, että on varsin edullinen ja kätevä juttu. Itsellä firma osti pyörän. Verotusarvo laskettiin pyörän ja lisävarusteiden hankintahinnan ja oletettujen käyttö / huoltokustannusten mukaan. Verotusarvo parin tonnin pyörälle ja 300 euron vuotuisille ylläpitokuluille oli karvan alle 100 e/kk, eli veroprosentti nousi suht maltillisesti. 2 vuoden työsuhdepyöräjakson jälkeen pyörän sai lunastaa itselle 0,25 kertaisella hankintahinnalla, eli 75 % alennuksella verrattuna uuteen. Ja koska huollot tein itse ja etuun kuului 300 eurolla varaosia/ vuosi, oli pyörä lunastettaessa kokolailla uutta vastaavassa tikissä. Työnantajalle hyvä tapa kannustaa työntekijöitä liikkumaan ja työntekijälle hyvä tapa hankkia pyörä.

Osaiskohan joku auttaa. Ois aikeissa ostaa fillari pääasiassa työmatkapyöräilyyn Helsingin keskusta ajeluun siis. Toki kesällä nyt jotain muutakin ajoa on, mutta luultavimmin 15km suuntaasa maksimimatkaa. Oon miettinyt Pelago Bristolia, Fuji featheria tai Fubifixie:tä. Osaisitteko kertoa mikä ois paras vaihtoehto, tai oisko suositella jotain muita? Haluisin myös et pyörä näyttäs kivalta, mutta myös toimis mutkattomasti.

jkllkj - 21:53, 8.5.2020 » Osaiskohan joku auttaa. Ois aikeissa ostaa fillari pääasiassa työmatkapyöräilyyn Helsingin keskusta ajeluun siis. Toki kesällä nyt jotain muutakin ajoa on, mutta luultavimmin 15km suuntaasa maksimimatkaa. Oon miettinyt Pelago Bristolia, Fuji featheria tai Fubifixie:tä. Osaisitteko kertoa mikä ois paras vaihtoehto, tai oisko suositella jotain muita? Haluisin myös et pyörä näyttäs kivalta, mutta myös toimis mutkattomasti.
Bristolia en ehkä 15km/suunta siivuille enää ottaisi sillä omasta mielestäni se selkeästi enemmän kaupunkipyörä. Pelagon malleista esim. Hanko voisi olla passelimpi tuohon. Tuosta Fubista en ole koskaan kuullutkaan, joten en osaa sanoa. Toki se, että en ole mitään kuullut voi tarkoittaa jotain tai sitten ei. Fuji Feather on aika klassikko "perusfiksi" -kategoriassa. Tälläkin foorumilla moni ajellut hyviä(usein ensimmäisiä) kilsoja Fujilla. Nykytilasta en tarkkaan tiedä, mutta tämän mä ottaisin noista kolmesta mitä tarjoilit.

Omasta mielestäni vähän alta kahdeksansataa on aika paljon 15-kiloisesta pyörästä, Pelagon valikoimasta Hanko Streetissä enemmän järkeä IMO. Fubifixietä (vohoi mikä brändi) en ostaisi ellei olisi ihan pakko päivittäin tunkea sitä johonkin taksin takakonttiin, ja jos olisi, niin sittenkin miettisin jotain varsinaista taittopyörää. Fuji on tavallaan semmoinen kymmenen vuoden takainen jeppisvaihtoehto, mutta en tiedä onko siinä mitään erityisen huonoakaan genressään, paitsi ehkä quill-stemmi. Täällä muuten 70 sivua suht’ samaa speksausta: Valmis sinkula tai fiksie – Virallinen ensifiksitopsu

Pelagot varmaan ainoa mitä pääsee koeajamaan vai myykö joku Fujia vielä?

Kiitti! Taidankin kattoa tuolta lisää tietoa pyöristä. Velostaris oli siis toi pieni runkone bristol vaan 465e, joten Hankoon hintaeroa kertyy jo aika paljon sitten. Toisaalta taas työmatkani on vain vajaa 3km ja pitää rynkyttää tota mukulakiveä, niin en tiiä onko se fuji oikeen hyvä siihen tarkotukseen. Mutta pitänee ottaa lisää selvää mistä sais parhaan kombon mikä toimis kumpaankin ajoon.

jkllkj - 21:53, 8.5.2020 » Osaiskohan joku auttaa. Ois aikeissa ostaa fillari pääasiassa työmatkapyöräilyyn Helsingin keskusta ajeluun siis. Toki kesällä nyt jotain muutakin ajoa on, mutta luultavimmin 15km suuntaasa maksimimatkaa. Oon miettinyt Pelago Bristolia, Fuji featheria tai Fubifixie:tä. Osaisitteko kertoa mikä ois paras vaihtoehto, tai oisko suositella jotain muita? Haluisin myös et pyörä näyttäs kivalta, mutta myös toimis mutkattomasti.
Stava tai hanko

Fujissa varsinaisen lokarioption puute kommuuttikäytössä mukulakiviä isompi miinus sanoisin.

nalle wheelroos - 23:18, 8.5.2020 » Fujissa varsinaisen lokarioption puute kommuuttikäytössä mukulakiviä isompi miinus sanoisin.
Juu tämä tuli mullakin mieleen, vaikka itse mm. goldsprintillä ajanut vuosia ja kymppejä työmatkaa aivan iloisena :D

Onks teillä “työmatkakaveria?” Semmosta tyyppiä, joka tulee melkeen joka päivä vastaan samassa kohdassa työmatkaa aamulla ja illalla?

Tuli mieleen, kun aloin viikko sitten ajaa taas työmatkoja puolentoista vuoden tauon jälkeen ja eilen mun “työmatkakaveri” tuli ekan kerran vastaan. Tuikituntemattoman vastaantulijan ilmeestä näki, että ilahtuminen oli molemminpuolista. Oli niin mukavaa.

16 Likes

Mulla oli noin kaksi vuotta sitten semmonen useamman kuukauden työmatkaystävyys. Alkoi niin, että huusin täysiit vastaantulevalle sebukuskille, hänen kuitenkin ollessaan tietämätön huudahduksen merkityksestä. Oli sitten pysähtynyt tsekkaamaan pyöräänsä, ajatteli että varoitin jostain. Tilanteeseen osui paikalle muistaakseni @AssOfTheBay , mun ollessa jo horisontissa.

Sebukuski sai selityksen huudahdukselle ja oli ilmeisen helpottunut, että pyörä olikin kunnossa. Seuraavana aamuna samassa kohtaa kajahti täysiit tältä tyypiltä! Ja niin jatkui muutaman kuukauden, kunnes iski pandemia ja työmatkailu jäi.

14 Likes

Ennen ruton alkua tuli yks heppu joka päivä vastaan. Moikkailu alkoi sen jälkeen kun kerran pysähtyi tarjoamaan jeesiä teknisen kanssa. Vähän ruton alkamisen jälkeen näin sen vetämässä lenkkiä Malmin lentokentän ympäri ja pääsi moikkaamaan.

Ohitettavia jalankulkijoita on mm. Prisma-mies, josta en ole vieläkään saanut selville tuleeko se Viikin vai Malmin Prismalta. Yleensä Prisman muovikassi, joskus kukkia, joskus keskiviikkoisin vain Iltis ja tv-liite kainalossa. Toinen vähän satunnaisempi on shortsi-mies, joka kävelee aika pitkälle syksyyn shortseissa ja t-paidassa.

2 Likes

Nykyisellä työmatkalla ei ole.

Edellisellä työmatkalla oli 2.
1 sellanen vanhempi mieshenkilö, jolla oli aina ihan liian paljon näköisesti päällä.
ja toinen oli roadieman, jonka kanssa meillä oli sellasta pientä kisanpoikasta parilla stravasegmentillä.
Huudeltiin kohdattaessa kannustushuutoja tai manailtiin kohdattaessa vähän kilpailun tilanteen mukaan.

2 Likes

Mulla on ollut työmatkailuaika aiemmin aina ruuhka-aikojen ulkopuolella, enkä siltä ajalta muista panneeni merkille ketään pyöräilijöitä. Muutama kävelijä kylläkin aina samaan aikaan samassa paikassa.

Nyt viimeiset pari kuukautta on tullut ajettua useammin, mutta yhä epäsäännöllisesti ruuhka-aikana, niin kotimatkalla tulee tosi usein ensin musta etukori-Surly (ehkä 1x1?), sitten punainen cx-pyörä oransseilla gravelkingeillä ja lopuksi joku läskipyöräilijä värikkäissä ajokamoissa. Kaikki aina ihan samassa paikassa. En oo ruvennut moikkailemaan, koska nuo varmaan ajaa samaa reittiä joka päivä ja niillä täytyy olla vakituisempiakin työmatkaystäviä.

1 Like

punaoranssi tässä. moikkaillaa vaan!

2 Likes

Aamuisin voin melkein etukäteen luetella vastaantulijat ja ilmestymisjärjestyksen. Niin pyöräilijät kuin jalkaisin liikkuvat. Kuuden aikoihin ei niin paljoa liikennettä kuitenkaan ole. Iltapäivällä myös samoja naamoja, ei kuitenkaan samat kuin aamulla

Aiemmin oli joka aamu “salaröökaaja”. Eli keskuspuistossa samaan paikkaan tien varteen fillarilla pysähtynyt henkilö vetämässä aamusavuja.
Jostain syystä ajattelin sen olevan salaista, ehkä johtuen pimeästä ja vähän katseilta suojassa olevasta paikasta.
Töölönlahdella valkoinen sorsa, minkä olen ilokseni bongannut säännöllisesti kolmen vuoden aikana. Mielestäni ollaan ihan tuttuja toisillemme jo.

1 Like

”jos aina törmää samaan ihmiseen kadulla / alkaa pidemmän päälle tervehtiä / vaikka ei tiedä tämän nimeä”

paras pieni ilmiö!

4 Likes